Τα "δύστροπα" σκυλιά της 5ης ομάδας


Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
Διαβαζοντας αρκετα βιβλια αλλα και στο ινερνετ τα σκυλια της 5ης ομάδας θεωρουντε απο τις πιο δυσκολες ρατσες.. Ανεξάρτητα ,ξεροκεφαλα, δεν δειχνουν εντονα συναισθηματα μαθαινουν αλλα βαριουντε ευκολα κ.τ.λ.(επικεντωθηκα στα αρνητικα )
Και ρωτω λοιπον γιατι καποιος να παει σε εναν τετοιο σκυλο?
Δεν ρωτω με κακια απλα μου εχουν δημιουργηθει καποια ερωτήματα..
Ειδικα μετα την συναναστροφή μου με ενα chow επι μια βδομαδα..
Το chow το ειχε η οικογενεια η οποια μας νοικιαζε το διαμερισμα στις διακοπες με την κοπελα μου..
Οταν μας εβλεπε πηγαινα και ασχολουμουν αρκετα μαζι του και σαν να ειχε ενα βλεμα και να μου λεγε
'Παλι εσυ εισαι' '΄Τι θες παλι'?
Το σκυλακι ηταν σε καλη κατασταση ειχες καθημερινα τις βολτες του παραθαλλασιες κιολας ποιος στην χαρη του..
Αλλα η γενικη εικονα που απεσπασα απο το chow ηταν ενος απομακρου σκυλου που δεν χαριζετε ευκολα σε κανεναν..
Ναι ενας αγνωστος ημουν αλλα τοση αδιαφορια ρε παιδια?
Βασικα καπως ετσι ειμαι και εγω σαν ανθρωπος δυσκολος,μαρεσει να εχω το πανω χερι δεν ανοίγομε ευκολα οποτε λογικο να υπαρχουν και τετοιοι σκυλοι..



PS Φιλε Grifo παρακαλω με το γαντι :)

PS2 Θα παω σίγουρα σε σκυλο 5ης ομαδας αλλα (μαλλον) οχι για τον πρωτο μου σκυλο. (Αν και ακομη ειμαι στην συλλογη πληροφοριων στο τελος με βλεπω με ακιτα)
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Όπως είπες και εσύ επικεντρωθηκες στα αρνητικά. Σίγουρα κάτοχοι chow chow θα βλέπουν θετικά στοιχεία στους σκύλους τους που υπερκαλύπτουν αυτά που ανέφερες...Πάντως για την ιστορία συνάντησα κι εγώ chow chow φίλης και είχε ακριβώς το ίδιο στυλ, ανεξάρτητο, απόμακρο καμία σχέση με το τυπικό σκύλο που έχουμε στο μυαλό μας !
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Νίκο καλημέρα,

καταρχάς βάζεις όλες (τις κοινές) φυλές της Ομάδας 5 μαζί, κάτι που δε γίνεται καθώς η κάθε μιά εξελίχθηκε σε διαφορετικό περιβάλλον και για διαφορετική χρήση. Εξ' αυτού και οι ιδιαιτερότητές τους..

Δε μπορείς να πεις ένα Σάμογιεντ ανεξάρτητο όταν το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παίζει μαζί σου...

Δε μπορείς να πεις ένα Σιβηρικό ότι δε σου δείχνει έντονα συναισθήματα όταν είναι "κλειδωμένο" στη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων...

Το "βαριούνται εύκολα" λέγεται "οικονομία των πόρων". Σε ένα δύσκολο, επικίνδυνο & απαιτητικό περιβάλον δεν αποφέρει να ξοδεύεσαι σε ανούσια πράγματα (όπως το "Κάτσε!", "Σήκω!", "Δώσε το ποδαράκι σου!" κλπ)... Για προσπάθησε να κάνεις ένα Σιβηρικό να βαρεθεί να τρέχει.... Ή ένα Σάμογιεντ να βαρεθεί να κάνει σκανταλιές....

Σίγουρα μπορείς να πεις ένα Τσόου-τσόου απόμακρο, αλλά δε γίνεται να είσαι και φύλακας και κοινωνικός.... αυτά τα 2 πράγματα (σε αντίθεση με τη κοινή Ελληνική λογική που το θεωρεί δεδομένο) δε συνυπάρχουν... Το σκυλί Ή είναι φύλακας, Ή είναι κοινωνικό (και για να προλάβω την Ομάδα Ι & ΙΙ, αναφέρομαι γενικά)....

Γενικά, όλα τα σκυλιά της Ομάδας 5, εξαιτίας του περιβάλλοντος & της χρήσης τους ΕΠΡΕΠΕ να είναι σκεπτόμενα (και άρα ανεξάρτητα - δε μπορείς από τη μία να απαιτείς δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλίας και από την άλλη να μη τη θες όταν δε σε βολεύει). Και με τη σκέψη, έρχεται και η δυνατότητα επιλογής - να κάνω αυτό που μου λένε ή να μη το κάνω, υπάρχει λόγος ή όχι....

Οπότε, οι φυλές της Ομάδας 5 απαιτούν περισσότερη δουλειά από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Γι' αυτό το λόγο θεωρούνται "δύσκολες". Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μάθει να τα έχει όλα έτοιμα, με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια (εί δυνατόν με καθόλου) και στο συντομότερο δυνατό διάστημα...

Οπότε, αν είσαι σύγχρονος και καλομαθημένος, ΜΗΝ πάρεις σκυλί της Ομάδας αυτής, γιατί θέλουν δουλειά.. όχι δύσκολη δουλειά, αλλά απαιτητική (θέλουν πρόγραμμα και μερικές φορές αυταπάρνηση )...

Οπότε για να απαντήσω στον τίτλο του νήματός σου, τα σκυλιά της Ομάδας 5 δεν είναι δύστροπα, οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι καλομαθημένοι....

και κάτι γενικό, για όλα τα σκυλιά το οποίο είναι εντυπωμένο στο μυαλό των Νεοελλήνων... τα σκυλιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ... δεν είναι λαμπατέρ, δεν είναι τσαντάκι, δεν είναι γυαλιά... δεν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ και άρα δεν πρέπει να τα αποκτάς με τέτοιου είδους προσδοκίες... είναι ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ σαν εσένα & εμένα και έχουν συγκεκριμένες ΑΝΑΓΚΕΣ, τις οποίες έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ... Αν δε μπορεί κάποιος να τις εξυπηρετήσει, καλό θα είναι να γλυτώσει το υποψήφιο σκυλί του από την τυράννια και τον πόνο (ψυχικό και μη...)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
κ. Gaia Lykaia πάντα διαβάζω τις όχι και τόσο συχνές αναρτήσεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι συνοπτικές και πάντα στοχεύουν στην καρδιά της ερώτησης κάποιου. Προσωπικά σας ευχαριστώ γιατί πολλές φορές με έχετε κάνει και βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι, δηλαδή το μάτι του σκύλου.
Βέβαια μερικές φορές με τα κεφαλαία και τα bold νομίζω .....σαν να μας μαλώνετε:D
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Gaia lykaia έχοντας ζήσει με ένα samoyed 13 χρόνια είναι ακριβώς όπως το περιγράφετε...παιχνιδιάρικο, πρόσχαρο, ανεξάρτητο από την άποψη ότι δεν θα σε παίρνει από πίσω όπου πας αλλά επιθυμεί να ζει με τους ανθρώπους του και απίστευτα έξυπνο..Είναι ο μόνος σκύλος που είχα ποτέ που σαν κουτάβι λέρωσε μέσα μόνο μια φορά και μετά κατάλαβε που έπρεπε να λερώνει.
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ο Σιβηριανός κάνει οικονομία δυνάμεων και οικονομία εκφράσεων πάντοτε. Είναι τέτοια η φύση του σκύλου που όταν σου δείξει τα συναισθήματα του είναι τη στιγμή που τα έχεις περισσότερο ανάγκη γι' αυτό κι είναι τόσο ξεχωριστή και η ίδια η εκδήλωση και οι τρόποι που εφευρίσκει (το Χάσκι πάντα εφευρίσκει) για να στη δείξει. Όσον αφορά το ''βαριέται'' αν την πρώτη φορά που πήρα Χάσκι μου μπήκε ασυναίσθητα και βλακωδώς η ιδέα να κάνω αυτά που έβλεπα στις ταινίες με τα σκυλάκια να του πετάω το μπαλάκι και να το φέρνει σε πληροφορώ ότι ο πρώτος που βαρέθηκε το παιχνίδι ήμουν εγώ, αλλά και ο σκύλος. Δεν το ξαναπαίξαμε ποτέ. Αντίθετα περπατάμε πολύ και μάς αρέσει κάνουμε δυο διαδρομές ημερησίως από 1.200 μέτρα η κάθεμιά με το γύρνα μαζί 2.4 χλμ, συνολικά κοντά στα 5 χλμ κι ο σκύλος δεν πτοείται σε ασφαλτοστρωμένη ευθεία και σε χώμα. Τα ΣΚ πάμε και τρέχουμε σε ανηφόρες χωμάτινες, εγώ δεν αντέχω όσο ο σκύλος μου, μπήκα πριν 1.5 μήνα στα 30 και η φυσική μου κατάσταση είναι παραπάνω από καλή, ο σκύλος είναι 12 χρονών, με αρθριτικά. Αλλά αυτό του αρέσει, να τρέχει, να περπατάει και να εξερευνεί. Ύστερα από τρία Χάσκι μπορώ να σου πω με σιγουριά πως κι εμένα μ' αρέσει πάρα πολύ, να περπατάω, να σκέφτομαι, να βλέπω νέες εικόνες στο δρόμο, δεν ξέρω αν με έκανε ο σκύλος να δω με τα μάτια του, να νιώσω με τον τρόπο του πάντως δρούμε ως μια ομάδα.

Μας αρέσει να περπατάμε ώρες, αν δεν είχα τόσο σφιχτό πρόγραμμα, ή τώρα πια που δεν έχω κάποια βράδια απ' την Ιον έχουμε φτάσει στην Καλλίπολη και έχουμε γυρίσει πίσω σα να μην ήταν τίποτα η απόσταση. Κι εδώ διαχωρίζονται τα πράγματα με το Λύκο μου. Ο Λύκος θέλει πιο ήπιες διαδρομές, θέλει να ξεκουράζεται, θέλει χάδια, θέλει επιβεβαίωση. Κάποιες φορές μ' αρέσουν, κάποιες φορές με ξεκουράζουν, γι' αυτό και στις βόλτες έρχεται πάντα δεύτερος τη τάξει.

Η θαυμαστή ομάδα 5, με μια λέξη η απρόσιτη ομάδα. Όλοι θα θέλανε να την έχουν λόγω της εμφάνισης των σκύλων, σε πόσους όμως ταιριάζει αυτός ο τρόπος ζωής. Να είσαι μαζί με κάποιον που δε γαβγίζει χωρίς λόγο, δεν κάνει κάτι αν μπορεί να το αποφύγει, ή να το κάνει με άλλο τρόπο, δεν παραπονιέται ποτέ όταν ασχολείται με τη δραστηριότητα που αγαπάει, δεν θα τον βρεις ποτέ μέσα στο σπίτι αν έχεις παράθυρα ανοιχτά -ακόμη και με καύσωνα ή με βροχή δίνουμε μάχη για να έρθει απ' το μπαλκόνι μέσα στο σπίτι- ένας σιωπηλός φίλος, ήσυχος, πράος που τη στιγμή που θα τον χρειαστείς είναι εκεί και θα τα δώσει όλα κι ο σκύλος που έχω δίπλα μου αυτή τη στιγμή με υπερασπίστηκε κάποτε από άγριο σκύλο στο δρόμο και αν ένα τέτοιο ζώο αγριέψει, βλέπεις κάτι που δεν το περίμενες, μύες που ποτέ δεν είχες φανταστεί, στάση σώματος που δεν έχεις ξαναδεί, βρυχηθμούς που αναρωτιέσαι από που προέρχονται κι ένα τρόπο τακτικής επίθεσης με σύνεση και σκεπτικό που καταλαβαίνεις πως μέσα στο κεφαλάκι του υπάρχει νιονιό.

Αλλά προ πάντων είναι ο σιωπηλός σου φίλος, ο σύμμαχος σου, δε θέλει να επιβεβαιωθεί σχεδόν ποτέ, αν το νιώσει όμως θα πρέπει να του το δώσεις. Γιατί μπορεί το Χάσκι να μην είναι καταστροφικό και ορμητικό σαν το Σαμογιέντ αλλά αν δεν του δώσεις ή έστω αναπληρώσεις αυτό που θέλει το οποίο συνήθως είναι να ασχοληθείς μαζί του με κάποιο τρόπο (δε θα σου επιβάλλει τον τρόπο, ούτως ή άλλως δε συνάδει με το χαρακτήρα του, αλλά και έτσι να ήταν πάντα βάζουμε κάποια όρια) τότε μπορεί να γίνει όχι απλά σκανταλιάρικο, αλλά κακό (δεν ξέρω αν θα με καταλάβεις, κακό με την καλή έννοια).

Τελικά η ερώτηση είναι, ποιός ο λόγος που ύστερα απ' το λογύδριο που αποκόμμισες διαβάζοντας για την ομάδα 5 και με μια τυχαία επαφή με εκπρόσωπο της, να θες να πάρεις σκύλο της ομάδας 5; Αν είναι η εμφάνιση, μην το κάνεις. Κοιτάς χαρακτήρα και απαιτήσεις, γιατί αν τακιμιάζουν με τη ζωή σου θα χτιστεί με μια δυνατή σχέση για αρκετά χρόνια.
 
Last edited:


Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας .
Ο Κ.gaia Lykaia οπως παντα κατοπιστικοτατος και καυστικος εκει που πρεπει..
Το αρχικο ερεθισμα μου για τους σκυλους της 5ης ομαδας ναι ηταν η εμφανιση τους ,οταν ομως αρχιζα να διαβαζω και να συναναστρέφομαι με σκυλια της 5ης ομαδας ειδα οτι ειναι διαφορετικα σκυλια..Ενας γειτονας μου εχει στην αυλη του 2 Ακιτα ενα αμερικανικο και ενα ιαπωνικο ,Μπορω να πω οτι εχουν ακριβως το ιδιο βλεμα με το chow,με την διαφορα οτι μου φενονται πιο ενεργητικα σκυλια.
Αν το σκευφτω ως ιδιοκτητης ενος τετοιο σκυλου και οχι σαν ενας απλος αγνωστος επισκεπτης μπορω να πω οτι δεν με ενδιαφερει και δεν θελω ο σκυλος μου δινει το χερι του και αν μου φερνει πισω το μπαλακι..Τις ωρες που δεν δουλευω κανω 5-6χλμ περιπου σε ενα δασος που συνανταω και πολους ιδιοκτητες αλλα και αδεσποτακια..Θα ηθελα να εχω τον φιλαρακο να τρεχω μαζι του..Γριφε με αυτα που ειπες με κανεις να αριχζω θαυμαζω τα σκυλια της 5ης ομαδας.
Στο αρχικο μου εκανα μια ερωτηση γιατι καποιος να παει σε αυτη την ομαδα..
Αρχιζω λοιπον καταλαβαινω..
Τωρα εσυ ξερω θα με αποτρεψεις να σκευφτω καν για εναν τετοιο σκυλο για πρωτο μου αλλα οπως ειπα και παραπανω πολλα στοιχεια του σκυλου αυτου εχω και εγω ως ανθρωπος..
 
Last edited:


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Χαίρομαι που είσαι εγκρατής και έχεις το θάρρος να σκεφτείς έξω από το κουτί (όπως λένε οι εκ Δυσμάς του Ατλαντικού)....

Διάβασε, ρώτα, κοπίασε και ίσως ένα Σιβηρικό σε διαλέξει κάποια μέρα.. και τότε θα πρέπει να φανείς αντάξιός του....
 


Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
Ποια θεωρείτε την πιο ήπια ρατσα της 5ης ομαδας για εναν αρχαριο ιδιοκτητη αλλα με ολη την διαθεση να δουλεψει με τον σκυλο?
 




Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
Σκυλια με μινιατουρες εχω παψει να ασχολουμε εδω και καιρο

Gaia lykaia μπορεις να μου πεις τι σε εχει γοητευσει σε αυτα τα σκυλια ?
Θα πηγαινες ποτε πλεον σε αλλη ρατσα?
 
Last edited by a moderator:


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Να έχει οπωσδήποτε εκτροφείς στην Ελλάδα ή δεν σε ενδιαφέρει το έξτρα κόστος του σκυλιού από εκτροφείο του εξωτερικού?

Όχι, δεν πρόκειται να αλλάξω ποτέ φυλή... αυτή είναι η φυλή μου, με αυτά τα σκυλιά θα πεθάνω...

Μπορεί να έζησα και με Σάμογιεντ και με Ευρασίας και να είχα πολλές εμπειρίες από Τσόου-τσόου, Αμερικάνικα & Γιαπωνέζικα Ακίτα, να γνώρισα Σκύλους της Ίμπιζα, Νορβ. Έλκχαουντ, Καρέλιαν, Κλάιν, Μάιν & άλλα σπίτζ, Πομεράνιαν, αλλά τίποτε δε πλησιάζει το μυστήριο του Σιβηρικού, το οποίο μπορεί να είναι τόσο γλυκό και συνάμμα τόσο άγριο.. και κοιτώντας μέσα σε εκείνα τα μάτια κοιτάς μέσα στα μάτια ενός λύκου... αλλά ενός λύκου Αδελφού...

Ίσως, και είναι μεγάλο το ίσως, να μου άρεζε και ο Σκύλος της Γροιλανδίας, αν και πιστεύω ότι είναι πιό σκληρό και απόμακρο σκυλί από το Σιβηρικό.... όπως και η άλλη μου η αδυναμία, η Λάικα της Ανατολικής Σιβηρίας, η οποία όμως είναι πολύ ευαίσθητη σα χαρακτήρας....

Τα σκυλιά των νήσων της Ιαπωνίας (Χοκάιντο, Ακίτα ίνου, Κάι, κλπ) αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τη ψυχοσύνθεση των Ιαπώνων, οπότε δε πιστεύω ότι ταιριάζουν και πολύ στη σύγχρονη Δυτική πραγματικότητα, εκτός ίσως από το Σίμπα ίνου, το οποίο παρόλο που είναι μικρόσωμο, έχει τη ψυχή ενός μεγάλου σκύλου και το Σικόκου το οποίο είναι μεγαλύτερο από το Σίμπα αλλά μικρότερο από το Ακίτα, με ένα ιδιαίτερο κράμα χαρακτήρα που είναι αρκετά ενδιαφέρον...

Τα της χερσονήσου της Κορέας (Τζίντο), ούτε καν θα το αναφέρω γιατί πέραν του ότι δεν υπάρχουν εκτροφείς, δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο ύπαρξής τους.....

Όπως και δε θα αναφέρω και στα άτριχα της Ομάδας (Μεξικάνικα & Περουβιανά), τα οποία με τίποτε δεν πλησιάζουν τη γλύκα και την ομορφιά των Κινέζικων Λοφιοφόρων...

Το παρακλάδι της Ομάδας που συνορεύει ίσως πιό πολύ με τους κυνηγούς της Ομάδας 10 παρά με τους εργάτες της Ομάδας 5 (Φαρανωικός Λαγωνικός, Σκύλος της Κανάα, ο δικός μας Κρητικός, ο της Ιμπίζα, το Ιταλικό Βολπίνο) είναι ακριβώς αυτό... Σκυλιά της Ομάδας 10 τα οποία βρέθηκαν στην Ομάδα 5 για τυπικούς περισσότερο λόγους....

Και τι μας έμεινε?

Τα διάφορα κυνηγετικά της Σουηδίας & της Φινλανδίας (λειτουργικά μεν, αλλά άκομψα σκυλιά), τα Πορτογαλέζικα (παραλλαγές στο ίδιο θέμα - ουδέν σχόλιο) και το Μπασέντζι... μία γέφυρα ανάμεσα στην Ομάδα 10 και την 5, ίσως το πιό πρωτόγονο σκυλί απ' όλες τις φυλές (βάση κάποιων γενετικών μελετών (έγκυρων, όχι σαν αυτές των περιοδικών).....

ΥΓ. Με καλύπτουν οι λόγοι που ανέφερε ο Grifos..
 
Last edited:


Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
H αγορα απο το εξωτερικο ειναι λιγο δυσκολη γιατι πρεπει να παω ο ιδιος να το παρω ..Τα χρηματα δεν τα εχω σκεφτει καθολου και ουτε προκειτε ..Μιλαμε για μια ζωηπου θα ζησει μαζι σου πανω απο 10 χρονια δεν θα κοιταξω αν δωσω 500 ευρω παραπανω...
Και οχι δεν ειμαι πλουσιος..
Εσυ σαν εκρτοφεας εχεις δώσει Σιβηρικο σε απειρο ιδιοκτητη που ομως πιστευες οτι μπορει να τα καταφερει?
Και αν ναι πως πηγε η συμβίωση?
 
Last edited:


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Κάποιοι, κάπου, κάποτε, κάποια στιγμή υπήρξαν άπειροι...

Το θέμα είναι τι ανθρώπους είχαν κοντά τους να τους βοηθήσουν και να τους συμβουλέψουν...

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο...επειδή σε βλέπω προβληματίζεσαι με την συμβίωση!
Γι'αυτό είναι ο εκτροφέας αγαπητέ Νίκο!
Τα αυτιά σου ανοιχτά, τα λόγια του ευαγγέλιο σου...
Αν έχεις όρεξη να "τριφτείς" με τον σκύλο και να μπεις στην διαδικασία να σκέφτεσαι έτσι όπως σκέφτεται τότε έχεις κερδίσει ένα μεγάλο μέρος...αυτό δεν το κάνουν οι περισσότεροι και έχουν προβλήματα!
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Οπότε είσαι περιορισμένος σε Ιαπωνέζικα & Αμερικάνικα Ακίτα, σε Σιβηρικά και σε Μάλαμιουτ. Αυτές οι φυλές έχουν αυτή τη στιγμή αποδεκτού επιπέδου εκτροφείς στην Ελλάδα. Περιστασιακά υπάρχουν και Τσόυ-τσόου, αλλά περιστασιακά....

Το Σιβηρικό είναι ένα πολύ εύκολο σκυλί, αρκεί να μπεις στο τρόπο σκέψης του... Κανένας νέος ιδιοκτήτης μας δεν προβληματίστηκε ποτέ με κάποιο κουτάβι.. Απεναντίας, η συντριπτική πλειοψηφία ζήτησε και δεύτερο μέσα σε πολύ λίγο καιρό και αρκετοί απέκτησαν (όσοι δεν έχουν ακόμη είναι εξαιτίας των γραμμών που έχουν και των σχεδίων που υπάρχουν)... Απλά, το πρώτο 8-10μηνο ακολούθησαν ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες μου σε όλα τα θέματα που άπτονταν της εξέλιξης & ανάπτυξής του... και αυτά ήταν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (από ΟΛΟΥΣ της οικογένειας), ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ στις εκφράσεις τους και ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ (προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της φυλής)... α, και παραλίγο να ξεχάσω... μια μικρή ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.... το Σιβηρικό κοιμάται ΠΑΝΤΑ μέσα στο σπίτι και είναι ΠΑΝΤΑ μαζί με τους ανθρώπους του όταν αυτοί είναι σπίτι...
 
Last edited:


Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
Φυσικα θα το εχω μεσα στο σπιτι αλλα θα του εχω και ενα crate εξω στο μπαλκονι του πρωτου οροφου αν θελει να βγαινει και να καθετε και εκει..
Φιλε gaia διαβαζω ξανα απο την αρχη αυτο το θεμα και βλεπω πως παρέχοντε πολλες πληροφοριες για καποιον που θελει να παει στην ομαδα 5.
Κατι τελευταιο για τις ρατσες που υπαρχουν στην ελλαδα..
Μπορεις να μας πεις καποιες ομοιοτητες διαφορες american/jap akita, Μαλαμιουτ,και Σιβηρικου ?
Και παλι ευχαριστω εσενα για τις τοσες πλρηροφοριες και τον φιλο grifo για το μακροσκελες και ουσιώδες μήνυμα του..
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Όλα έχουν τριγωνικά αυτάκια και μουσούδα! Τα Akita Inu είναι πολύ κυριαρχικά, αριστοκρατικά αλλά πιστά μέχρι θανάτου στο ένα και μοναδικό αφεντικό τους με το οποίο δημιουργείται ένας δεσμός που δεν μπορεί να σπάσει ακόμα και με τον θάνατο...
 




John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Θα με ενδιεφερε και εμενα να μαθω περισσοτερα οσον αφορα τα Αμερικανικα Ακιτα περα απο τα γνωστα που διαβαζουμε κατα καιρους.Οσον αφορα τα Χασκυ φιλε Νικο μιλαμε για υπεροχα πραγματικα ζωα.