Τα μουσικά γούστα του Μουφ


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Πωπω Σάρα! Τί ιδέα είναι αυτή??? Θα το δοκιμάσω στο τέρας μου κ θα σου πω νεότερα. Αύριο όμως. Το πρωί, που εγώ κάνω δουλειές κ αυτή κάνει τον κολαούζο μου...:cool:
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δες το άρθρο που παρέθεσα στο άλλο νήμα. Μάλλον τα βασανίζουμε τα καημένα. :( Αχ τι θα κάνω και μ' αρέσει η μουσική ... :(
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Παιδιά? Δεν έχει ξαναγίνει... :eek:
Αραξε στο χαλί που το χτυπάει ήλιος κ ακούει κάτι πουλάκια που βρήκα να κελαηδάνε! Τι σκουπίδια έβγαλα -πάντα έτρεχε να έρθει μαζί-, τι έτρεχα από δωμάτιο σε δωμάτιο, τι το μπαλκόνι έπλυνα που κυνηγάει συνήθως το τρεχούμενο νερό... Τι-πο-τα! Εκεί με τα πουλάκια! Δεν έχει μπαταρία το κινητό να βγάλω φωτογραφία το νυσταγμένο ύφος!:D
 


Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Ο δικός μου χθες το βράδυ εκστασιάστηκε με τους Sigur Ros... Αλλά εκεί που έπαθε το κολλημα το τρελό ήταν όταν είδε πρώτη φορά τη Βουγιουκλάκη να τραγουδάει το Τράβα Μπρος... Νομίζω ότι τα ματάκια του πήραν σχήμα καρδούλας αυτομάτως! Συνήθως όταν φεύγω του αφήνω ανοιχτό το ραδιόφωνο στο Τρίτο, ή του αφήνω την τηλεόραση για να ακούει ομιλίες να του κάνουν παρεούλα!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δεν είμαι σίγουρη αν ταιριάζει το παρακάτω στο θέμα αυτό ή στο άλλο που είχα ανοίξει παλιά πάνω στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Μουφ, αλλά αφού δεν είμαι σίγουρη αν πρόκειται για τη μουσική ή τις φιλοσοφικές προεκτάσεις αυτής, το βάζω εδώ. Κάθομαι και βλέπω ένα ντοκυμαντέρ που λέγεται "Ο Βούδδας". Με το που ξεκινάει το ντοκυμαντέρ και αρχίζουν οι καμπάνες του διαλογισμού, οι μουσικούλες, οι καθησυχαστικές φωνές, οι ανατολικοασιατικές μουσικές και τα πουλάκια, πέφτει, που λέτε, το Μουφ ξερό κάτω. Ακόμα και οι ψαλμωδίες που είναι ανατολίτικες και θα μπορούσε κανονικά ένας άσχετος σκύλος να τις μπερδέψει με το Μουεζίνη που όταν τον ακούει το Μουφ παθαίνει παρακρούσεις από το κακό του, τους Βουδδιστές μοναχούς τους λατρεύει. Δεν ξέρω αν κάνει διαλογισμό, αλλά έχει ηρεμήσει τελείως και ακούει τα θυμιατά!! Γενικά όμως αγαπάει αυτού του είδους τις μουσικές.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν, εκτός από τις βουδδιστικές μελωδίες και τα New Age και τους ήχους της φύσης, το Μουφ τώρα ακούει και τζαζ της εποχής Art Deco!! Και όχι μόνον τις ακούει, αλλά όταν έρχεται και κάνει α-χα-χα-χα κουνάει και το κεφάλι του με ρυθμό!! :eek:
 








Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, ρε συ, τελείως! Δεν το χωράει το μυαλό μου. Πάντως την όπερα εξακολουθεί να την απεχθάνεται. Πήγα και κατέβασα και άκουσα τον πρόσφατο Ευγένιο Ονιέγκιν από Βιέννη, που δεν έχει και πολλές τσιρίδες, έχει και ωραία μπαλέτα, και πήρε πάλι αυτό το δυστυχισμένο ύφος και κοίταγε πού να κρυφτεί να μην τον φτάνει η μουσική... :rolleyes:

Ίσως να του αρέσει όμως η τζαζ διότι προέρχεται από αφρικανική μουσική και την λατρεύει, κυρίως αν πρόκειται από Κεντρική Αφρική. Περίεργο σκυλί... :eek:
 


Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Η Sheeva τρελαίνεται απο τη χαρα της όταν βάζω metal. Κουναει ουρα, με κοιταει με χαρουμενο ύφοςν και κολλαει τη μούρη της στα ηχεία!
 
  • Like
Reactions: ntoulis




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καινούριες ανακαλύψεις περί των μουσικών γούστων του Μουφ και τελείως απροσδόκητες! Μέχρι προ τινος λοιπόν ήξερα ότι το Μουφ απεχθανότανε την όπερα, μέχρι που μου την έκοψε τελείως, ήταν έτσι κι έτσι περί συμφωνικής μουσικής και μισούσε ό,τι ήταν ροκ, ποπ, μπλουζ, τζαζ, κλπ. Το μόνο που του άρεσε ήτανε New Age & Buddhist chants.

Πρόσφατα όμως αποφάσισα, μετά την αγορά σπιτιού στο Καλαμποκιστάν, να ξαναρχίσω πάλι να παίζω πιάνο. Είχα να παίξω χρόνια λόγω ενός τραυματισμού, με φτιάξανε εδώ οι Αμερικάνοι ορθοπεδικοί, οπότε ήταν ευκαιρία να παίξω και πάλι. Αγόρασα λοιπόν πιάνο και ήτανε να το φέρουνε σπίτι. Με προειδοποίησαν και οι φίλοι μου να μην αφήσω το Μουφ να με κάνει ό,τι θέλει και να μου το κόψει αφού έδειξε αντιπάθεια για την κλασσική μουσική.

Όταν ήτανε να φέρουνε το πιάνο, έβγαλα το Μουφ στον κήπο για να μη γίνεται οχληρό και μόλις φύγανε οι άνθρωποι, το έφερα μέσα να του δείξω το καινούριο απόκτημα περιμένοντας ότι θα πέσει ξερό και θα με κοιτάζει με απορία. Αμ δε! Το Μουφ κατενθουσιάστηκε, όρμηξε ίσια στο πιάνο, και ρε σεις, αλήθεια σας λέω, ανέβηκε στο σκαμνί και άρχισε να κοπανάει τα πλήκτρα με τα πόδια του!!!!! Μετά κατέβηκε και στρώθηκε κάτω κατευχαριστημένο να με ακούσει και μένα να παίξω τίποτα πιο φυσιολογικό. Και κει ανακάλυψα κι άλλα:

Διότι έπαιξα σκάλες, έπαιξα ασκήσεις, κλπ. και το Μουφ την είχε καταβρεί, άντε και ολίγον εύκολο Μπαχ και μετά είπα δεν πα να παίξω το πρώτο μέρος της σονάτας του σεληνόφωτος του Μπετόβεν που είναι πιο εύκολο και το ήξερα από παλιά. Είχα όμως να παίξω πάρα πολλά χρόνια και, αν και έπαιζα αργά, το σκότωσα αγρίως. Και το Μουφ τσαντίστηκε! Πρώτον γκρίνιαξε και μετά σηκώθηκε, έφυγε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έκατσε σε άλλο δωμάτιο ώστε να μην γίνεται πλέον μέτοχος στην άγρια δολοφονία του Μπετόβεν!!

Η πλάκα μάλιστα είναι ότι στο μεταξύ το έμαθα το πρώτο μέρος μέσα σε δυο βδομάδες, οπότε το Μουφ ξαναγύρισε να το ακούει. Και είπα να πάω στο δεύτερο μέρος. Το έμαθα κι αυτό. Αλλά όταν έστρεψα την προσοχή μου στο τρίτο που είναι και αγρίως δύσκολο, είχα μια από τα ίδια!!

Τώρα οι σωστικοί τύποι που μου δώσανε το Μουφ δεν είχανε πιάνο. Το UFO o Amish "εκτροφέας" του αποκλείεται να είχε διότι απαγορεύεται αυστηρά από τη θρησκεία τους και επομένως ο μόνος που απομένει είναι ο κοκκινολαίμης βάρβαρος πρώτος ιδιοκτήτης του που το πέταξε στο χιόνι να ψοφήσει. Να παίζανε όμως πιάνο και μάλιστα καλά χλωμό το βλέπω, αλλιώς πώς ήτανε τέτοια ζώα όρθια και δίποδα;

Τουλάχιστον μ' αφήνει να παίζω πιάνο και μοιάζει να του αρέσει...
 










Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Βρε το Μουφιδιο χαίρομαι που είναι καλά ;-)