Τα συστατικά των ξηρών τροφών


Status
Κλειδωμένο θέμα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να συμπληρώσω σχετικά με το πτηναλευρο που προέρχεται από την επεξεργασία υποπροϊόντων κοτόπουλου (τα σκουπίδια δηλαδή των σφαγείων) πως εκτός από λαιμούς, έντερα, πόδια και μη αναπτυχθέντα αυγά, ενδέχεται να υπάρχει και ένα ποσοστό (αδιευκρίνιστο) φτερών... :?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προσοχή στα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στις ξηρές τροφές.
Καρκινογόνο δεν είναι μόνο το Ethoxyquin. Η χρήση των συντηρητικών ΒΗΑ και ΒΗΤ έχει απαγορευτεί στα τρόφιμα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, διότι έχουν και αυτά ενοχοποιηθεί για την πρόκληση καρκινογενέσεων. Στην Αμερική η χρήση τους ακόμα επιτρέπεται.
Δυστυχώς χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις ξηρές τροφές ως συντηρητικό του ζωικού λίπους.
 




Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Εμεις ταϊζουμε την ξερη τροφη Advance και σε ολα τα Forum Που παρακουλοθω και στην Αμερικη δεν εχω διαβασει ουτε μια φορα το Ονομα της κατω απο επικυνδυνες τροφες...που αναγραφονται αρκετες επωνυμες τροφες..
Φυσικα ειμαστε και ευχαριστιμενη απο την τροφη για να μην νομιζει κανεις οτι την ταιζουμε μονο λογω τα παραπανω που ανεφερα..
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Affinity Advance

Ingredients
Chicken (20%), rice (15%), dehydrated poultry proteins, wheat, maize, maize gluten meal,
animal fat (preserved with vitamin E), beet pulp, hydrolysed animal proteins, fish oil,
dehydrated egg, brewers yeast, potassium chloride, plasma proteins, tetrasodium
pyrophosphate, , salt, citrics extract rich in bioflavonoids

dehydrated poultry proteins
Aφυδατωμένες πρωτεΐνες πουλερικών. Υποπροϊόν μη αναγνωρίσιμης προέλευσης.

Weat
Σιτάρι. Ενοχοποιείται για πρόκληση αλλεργιών στα σκυλια.

maize
Καλαμπόκι. Ενοχοποιείται για πρόκληση αλλεργιών στα σκυλιά και συν τοις άλλοις είναι ιδιαίτερα δύσπεπτο.

maize gluten meal
Υποπροϊόν της αµυλοβιοµηχανίας αραβοσίτου που λαµβάνεται µε την τεχνική υγρής φάσης. Αποτελείται από πίτυρα και γλουτένη µε προσθήκη υπολειµµάτων από το κοσκίνισµα του αραβοσίτου, σε αναλογία που δεν υπερβαίνει το 15% κατά βάρος ή και υπολειµµάτων που προέρχονται από το νερό διαβροχής του αραβοσίτου, που χρησιµοποιείται για την παραγωγή αλκοόλης ή άλλων παραγώγων του αµύλου. Το υποπροιόν δύναται να περιέχει υπολείµµατα από την εκχύλιση σπορέλαιου αραβοσίτου, τα οποία έχουν ληφθεί µε τεχνική υγρής φάσεως.

animal fat
Ζωικό λίπος στο οποίο δεν καθορίζεται η πηγή. Δείγμα χαμηλής ποιότητας.

beet pulp
Το έχουμε αναφερει παραπάνω.
ROTTIE said:
Για παράδειγμα η Techni-cal lamb and rice που δίνω εγώ στο σκύλο μου (σε συνδυασμό με Barf), περιέχει μεταξύ άλλων ως πρόσθετο φυτικής ίνας, το συστατικό beet pulp, ξηρό υπόλειμμα δηλαδή από πούλπα σακχαρότευτλων που έχει εξαχθεί στο στάδιο της κατασκευής της ζάχαρης. Το ξηρό υπόλειμμα ζαχαρότευτλου είναι ένα υποπροϊόν της ζαχαροποιίας, το οποίο ευθύνεται για την πρόκληση αλλεργιών και μολύνσεων στο σκύλο.
salt
Αλάτι ή χλωριούχο νάτριο. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στους ανθρώπους, η καταναλωση υπερβολικής ποσότητας νατρίου είναι ανθυγιεινή για τα ζώα. Στις ξηρες τροφες κακής ποιότητας χρησιμοποιείται συχνά σε μεγαλη ποσότητα για να προσθέσει τη γεύση και να καταστήσει την τροφή πιο ενδιαφερουσα.

Δυστυχώς δεν είναι καλή επιλογή Χριστίνα. :(
Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=517&cat=7
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Και εδώ
http://www.rateitall.com/t-353-dog-food-brands.aspx

Τι παίζετε με την Orijen όπου και να ψάξω παντού την έχουν με τις καλύτερες τροφές, το μόνο που σημειώνουν είναι η αυξημένη πρωτεΐνη που ίσως δεν είναι κατάλληλη για κουτάβια
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
beet pulp
Το έχουμε αναφερει παραπάνω.

Και ξερετε γιατι το βαζουν στις ξερες τροφες?
Επειδη ειχει εντονο κοκκινο χρωμα και κανει τοσο τις κροκεττες, οσο και τα κοπρανα του σκουλου να φαινονται σαν να εχει φαει πολυ κρεας!!
:evil:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
psaras said:
Τι παίζετε με την Orijen όπου και να ψάξω παντού την έχουν με τις καλύτερες τροφές, το μόνο που σημειώνουν είναι η αυξημένη πρωτεΐνη που ίσως δεν είναι κατάλληλη για κουτάβια

Προς το τέλος της δεκαετίας του '80 υπήρξαν διάφορες εκθέσεις στη διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων (FDA) από τους ιδιοκτήτες και κυρίως τους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων, σχετικά με αναπαραγωγικά προβλήματα, καρκίνο και πρόκληση αλλεργιών στα ζώα τους, που σχετίζονταν με τη χρήση του ethoxyquin στις ζωοτροφές. Αυτό οδήγησε σε μια τρίτη σειρά μελετών (η πρώτη και η δεύτερη ολοκληρώθηκαν το 1958 και το 1964, αντίστοιχα).
Αυτή η μελέτη, που ολοκληρώθηκε το 1996, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω συντηρητικό δεν προκάλεσε καμία εξασθένιση στην αναπαραγωγική ικανότητα των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα. Για την δημιουργία καρκινογενέσεων δεν έγινε ουσιαστικά λόγος.
Η FDA με την έκθεσή της στήριξε εμφανώς τον κύριο κατασκευαστή του ethoxyquin, την Monsanto Chemical Company...
Αυτό ήταν σχεδόν μια δεκαετία πριν. Τίποτα νέο δεν έχει υπάρξει από τότε και καμία νέα έρευνα δεν έχει δημοσιευθεί.
Στην Ευρώπη έχει απαγορευτεί. Στην Αμερική όχι.

Σχετικά άρθρα
http://www3.interscience.wiley.com/search/allsearch?mode=similararticles&DID=113438920&page=1
 


ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
Πολύ ενδιαφέρον νήμα, καθώς είμαι κι εγώ σε φάση που το ψάχνω!

Μια σημείωση για τα κρεατάλευρα: αυτά (τουλάχιστον τα προερχόμενα από βοοειδή) απαγορεύτηκαν στην ΕΕ λόγω της νόσου των τρελών αγελάδων. Δεν γνωρίζω αν η απαγόρευση έχει αρθεί στο μεταξύ ή αν επιτρέπεται η χρήση τους στις τροφές των κατοικιδίων.

Απ' ό,τι είδα, όμως, τα "άλευρα", γενικά, μπορεί να είναι οτιδήποτε. Δυνητικά μπορεί να είναι και ολόκληρο το σφάγιο αλεσμένο και πρασκευασμένο με τον τρόπο που ανέφερε η Rottie (αυτό, νομίζω, συμβαίνει με τα ιχθυάλευρα). Το τι συμβαίνει στην πράξη είναι άλλη υπόθεση , :D ωστόσο τα άλευρα δεν αποτελούνται κατ' ανάγκη από σκουπίδια, αλλά περιλαμβάνουν τα εντόσθια, την καρδιά, το λαιμό, δηλαδή καλές τροφές, κατάλληλες για ζώα (και για ανθρώπους, αν δεν ήταν τόσο σιχασιάρηδες!)

Γι' αυτό και η ίδια η AAFCO θεωρεί τα άλευρα καλή πηγή πρωτεϊνών, αν και όχι τόσο καλή όσο τον ιστό (κρέας), και οπωσδήποτε καλύτερη από τα ζωικά παράγωγα. Τα μη εδώδιμα μέρη (νύχια, τρίχες) δεν πρέπει να ξεπερνούν το 11%.

Ωστόσο συμφωνώ ότι είναι αρκετά ασαφής όρος, και το πρώτο συστατικό της τροφής πρέπει οπωσδήποτε να είναι ο ιστός. Η δε ACANA που ανέφερεται πιο πάνω έχει σαν πρώτο συστατικό για τη γατοτροφή της το πτηνάλευρο (chicken meal), οπότε δείτε τι συμβαίνει με τη σκυλοτροφή.

Τέλος, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει με τις ζωοτροφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς τα περισσότερα στοιχεία μας αφορούν την Αμερική.

Οι όποιες αποσαφηνίσεις ευπρόσδεκτες και συγγνώμη για το σεντόνι. :oops:
 


ruko

Member
11 Ιουλίου 2007
18
0
ROTTIE said:
Να συμπληρώσω σχετικά με το πτηναλευρο που προέρχεται από την επεξεργασία υποπροϊόντων κοτόπουλου (τα σκουπίδια δηλαδή των σφαγείων) πως εκτός από λαιμούς, έντερα, πόδια και μη αναπτυχθέντα αυγά, ενδέχεται να υπάρχει και ένα ποσοστό (αδιευκρίνιστο) φτερών... :?
Αυτό είναι το λεγόμενο chicken by-product meal ή chicken by-products και όχι το chicken meal σκέτο, που, απ' ό,τι καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει το μυαλό μου τουρλού πια, μπορεί να περιλαμβάνει και μικρή ποσότητα κρέατος.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ούτε με τα «σεντόνια» έχουμε πρόβλημα, ούτε με τις μαξιλαροθήκες αγαπητή Ruko! :wink:
Όλοι νοιαζόμαστε για τα ζώα μας και καλό είναι εάν επιλέξουμε να τα ταΐζουμε με ξηρά τροφή, να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι για το συγκεκριμένο θέμα ισχύει ο κανόνας «Το μη χείρον, βέλτιστο»!

Σχετικά με το κρεαταλευρο-οστεαλευρο θα πρέπει να γνωρίζουμε το εξής: όσο πιο γενικόλογα περιγράφεται το συστατικό στις ετικέτες, τόσο λιγότερο ποιοτικό είναι.
Για παράδειγμα ο γενικός όρος «meat meal» δεν διευκρινίζει από πού προέρχεται ο ζωικός ιστός από τον οποίο αποτελείται κατά βάση το κρεαταλευρο. Μπορεί να προέρχεται από ζωικά μέρη τα οποία έχουν ληφθει από οποιαδήποτε πηγή. Από άλογα, χοίρους, αρουραίους, από ζώα νεκρά ή ασθενή, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος της ποιότητας ή της μόλυνσης. Τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να περιλαμβάνεται στο κρεαταλευρο καρκινικός και αποσυντεθειμένος ιστός...
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aυτά για το Lamb & Rice

Ingredients
Lamb meal, ground rice, ground corn, chicken fat, herring meal, whole dried egg, beet pulp, flaxseed, natural flavour, potassium chloride, salt, DL methionine, L-Lysine, vitamins (choline chloride, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, niacin, vitamin C, inositol, d-calcium pantothenate, thiamine mononitrate, riboflavin, beta-carotene, pyridoxine hydrochloride, folic acid, vitamin K, biotin, vitamin B12), minerals (zinc proteinate, ferrous sulfate, iron proteinate, zinc oxide, copper proteinate, copper sulfate, manganous oxide, calcium iodate, sodium selenite), ascorbyl-phosphate, yucca schidigera extract. Naturally preserved with Vitamins C and E and dried rosemary.


Typical Analysis (Europe)
Crude Protein - 25%
Crude Fats and Oils - 14.5%
Crude Fibre - 2.5%
Ash - 8%
Moisture - 8.0%
Vitamin A - 18,000 IU/kg
Vitamin D3 - 1300 IU/kg
Vitamin E - 195 mg/kg
Copper (copper proteinate & copper sulphate) - 16 mg/kg
Calcium - 1.8%
Phosphorus - 1.2%
Kcal - 384/100g
Digestibility - 88%
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Denis πότε πρόλαβες? :lol:

Ο πιο κινήσιμος κωδικός της Techni-Cal. Techni-Cal Canine Lamb & Rice. Αυτή δίνω εγώ στο σκύλο μου. Δυστυχώς περιέχει το υποπροϊόν beet pulp και καλαμπόκι. Λόγοι βασικοί δηλαδή για να τη σταματήσω.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kαι τί να δώσεις?
Μπορείς να μου πεις τι νομίζεις γι'αυτό?

Ingredients:
Chicken meal, brewer’s rice, chicken, barley, oats, chicken fat naturally preserved with mixed tocopherols, cellulose, beet pulp, natural flavor, sundried tomato pomace, whole flax seeds, lecithin, canola oil, calcium propionate, choline chloride, mannan-oligosaccharides, glucosamine sulphate, Yucca schidigera extracts, chondroitin sulphate, vitamins and minerals.


Guaranteed Analysis
Crude protein: 25% min.
Crude fat: 15% min.
Crude fiber: 4.5% max.
Moisture: 10% max.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όποια και αν είναι αυτή η ξηρά τροφή, μόνο και μόνο που βλέπω ένα υποπροϊόν (brewer’s rice) ως δεύτερο συστατικό, είναι αρκετό για να την απορρίψω!

Brewer's Rice: Υποπροϊόν της ζυθοποιίας, το οποίο λαµβάνεται µε αποξήρανση υπολειµµάτων ζυµωθέντων ή µη σιτηρών και άλλων αµυλούχων προϊόντων. Ενδέχεται να περιέχει υπολείμματα λυκίσκου σε ένα ποσό μικρότερο του 3%.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Απάντησα ήδη! :wink:
Η ξηρά τροφή είναι λύση ανάγκης.
Καλό είναι να διαβάζουμε και να γνωρίζουμε τα συστατικά για να ξέρουμε τι ταΐζουμε τα ζώα μας. Όσο λιγότερα υποπροϊόντα, τόσο καλύτερα.
Είπαμε: «το μη χείρον, βέλτιστο»!
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mα ... επειδή απάντησες ξαναρωτώ, και αφού είπες ότι θα κόψεις την Techni-cal μου δημιουργήθηκε η απορία ... τί θα δώσεις μετά, ποιό το βέλτιστον?

Εγώ πιστεύω, και όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα το κάνω, ότι το καλύτερο ΚΑΙ οικονομικά αλλά ΚΑΙ ποιοτικά είναι να δίνεις καθαρό κρέας αξιοπρεπούς ποιότητας ωμό και να συμπληρώνεις με μία καλή ξηρά, μειώνοντας την δοσολογία της σε καθημερινή βάση. Προσθέτεις και αυγά κλπ κλπ πού και πού και είσαι ήσυχος και ο σκύλος πιο χαρούμενος!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Mα ... επειδή απάντησες ξαναρωτώ, και αφού είπες ότι θα κόψεις την Techni-cal μου δημιουργήθηκε η απορία ... τί θα δώσεις μετά, ποιό το βέλτιστον?
Σκέφτομαι την Techni-Cal Canine Sensitivity+ Easy To Digest, η οποία δεν περιέχει καλαμπόκι, σιτάρι και βοδινό.

Εγώ ήδη ταΐζω το σκυλί με ωμές και φρέσκες τροφές και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο με μια καλή ξηρά τροφή. Σταδιακά ελαττώνω την ξηρά τροφή. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλήξω να ταΐζω αποκλειστικά με Barf...
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU