Τα ψέμματα ενός Pet Shopα για να σε δελεάσουν!!

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Καλησπέρα...
Σήμερα σε αναζήτηση μου σε pet shop(συγκεκριμένα για ένα λουράκι για το σκύλο μου) έπιασα κουβέντα με δυο πετσοπαδες...συγκεκριμένα τον ένα τον ρώτησα για αγορά γ.π.
Ποσο κοστίζει και από που τα φέρνει...
ο Ένας μου είπε ότι τα φέρνει από τσεχία και ότι έχουν pedigree για 1 εβδομάδα οτιδήποτε πάθει το σκυλί του το επιστρέφω και μου δίνει άλλο...
Σε ερώτηση μου αν πάθει κάτι το σκυλί μετά την μια εβδομάδα και αυτό που έπαθε οφείλεται στο παρελθόν του πριν έρθει στην κατοχή μου μου απάντησε ότι μπορούμε να τα πάμε σε έναν κοινό κτηνίατρο να το εξετάσει και να μας πει τι φταίει(κοινό εννοούσε δικό του αλλα τέσσρα..!)
Λέω ρε παιδί μου και εγώ όλα καλά όλα ωραία κλασσικός πετσηοπας που κοιτάει το συνφέρων του...
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι ο παραπάνω μου είπε συγκεκριμένα από πιο κατάστημα αγοράζει τα σκυλιά που φέρνει στην ελλάδα....
Μετά από κάνα 10λεπτό πάω σε ένα άλλο pet shop και ανοίγω μια συζήτηση παρόμοια με έναν άλλο πετσοπα ότι θέλω και καλά να αγοράσω γ.π. (αυτό του το είπα με αφορμή το ότι είχε ο ίδιο γ.π. και ότι ήθελα να συγκρίνω με τον προηγούμενο πετσοπα; να δω αν πουν τα ίδια)
τέσπα αυτός ήταν μικρή σε ηλικία ( ο πετσοπας και καλά πήγε να με πιάσει φίλο....
μου λέει λοιπόν ότι τα σκυλιά είναι υγιέστατα 100% ότι μπορούσα να πάρω G.P. με 400 και θα ήταν απλά pet χωρίς pedigree και εγγύηση μορφολογίας.
Αν ήθελα χαρτί μορφολογίας και όχι pedigree θα το έπαιρνα 500 αν ήθελα και τα 2 τότε θα έπαιρνα τον σκύλο 600 euro...
Επίσης μου είπε ότι μπορούμε να υπογράψουμε και συμφωνητικό ότι δεν θα πάθει ο σκύλος δυσπλασία...

Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα λέω αυτά???
Γιατί το τραγικό τις υπόθεσης είναι ότι και οι δυο έπαιρναν από τον ίδιο τα σκυλιά και κάνανε εμπόριο...
Πως γίνετε να εγγυείται ένας για το ότι δεν θα πάει δυσπλασία και ο άλλος μόλις λίγα τετράγωνα πιο κάτω να λέει ότι η δυσπλασία είναι μέσα στο πρόγραμμα???

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πέρα απ το ότι μου βγήκαν τα μάτια και έπαθα ναυτία για να καταλάβω τι γράφεις :) άσε και καμιά παράγραφο βρε συ :)

όλα να τα περιμένεις απο ανθρώπους που πουλάνε ζωντανούς οργανισμούς σαν να πουλάνε "πράματα"

τι να εξηγήσεις και τι να καταλάβεις??? πιάστο αυγό και κούρευτο που λένε :lol:

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
πέρα απ το ότι μου βγήκαν τα μάτια και έπαθα ναυτία για να καταλάβω τι γράφεις :) άσε και καμιά παράγραφο βρε συ :)

όλα να τα περιμένεις απο ανθρώπους που πουλάνε ζωντανούς οργανισμούς σαν να πουλάνε "πράματα"

τι να εξηγήσεις και τι να καταλάβεις??? πιάστο αυγό και κούρευτο που λένε :lol:
χαχα:p Παντος στα ισια δεν τους νιαζει σου λενε οτι αν περασουν τισ 7 μερες και σου αρρωστηση τελος δεν εχουν ευ8ηνη,...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Twipsy, επειδή το post σου δεν είναι ευανάγνωστο, εάν θέλεις χρησιμοποίησε παραγράφους όταν γράφεις.
Ευχαριστούμε :)

kokoni μαζί γράφαμε!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Έχω ακούσει και 3 χρόνια,αν και αυτό δεν ήταν pet shop ακριβώς με όλη την σημασία της λέξεως,είχε εκτροφείο νομίζω ο ίδιος του στην Ουγγαρία ή ήταν συνέταιρος και έφερνε κουτάβια εδώ,και απλά κρατούσε ένα κατάστημα,όπου μέσα είχε είδη για κατοικίδια και όχι σκύλους (καλό αυτό,νομίζω)!!Αυτόν δεν μπορώ να τον κατατάξω σε κάποια κατηγορία,αν δλδ είναι πετσοπας ή εκτροφέας;Πάντως ένας γνωστός μου που πήρε σκύλο,του είχε κάνει αρκετούτσικες ερωτήσεις για το αν θέλει πραγματικά σκυλο!! :?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
αυτος που περιγραφεις παραπανω...ειναι παππυ-μιλας!
Λές ε; Και εμένα μου χε περάσει η ιδέα να σου πω την αλήθεια αλλά μου ξανα έφυγε!!Γιατί λέω τόσες ερωτήσεις και να σε συμβουλέψει κτλ κτλ δεν ξέρω ρε παιδιά τι να πω;;!!
Δρούν τόσο ανεξέλεγκτα όλοι τους;Κανένας έλεγχος,καμία αρμόδια αρχή να τους εμποδίσει στο "έργο" τους;;Είμαστε υποτίθεται και στην Ευρωπαική 'Ενωση!!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
υποτιθεται...οπως το ειπες.

στην πραξη,πολλα δεν τηρουνται και οπου μπαινει ο "διαολος" το χρημα δηλαδη,πολλα θυσιαζονται...ετσι ειναι και με την κουταβο-παραγωγη.

πλαστα pedigree,πλαστα χαρτια γενικα,κτηνιατροι (ο Θεος να τους κανει) που τα βγαζουν υγιη...κλπ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για όσους απορεί για την ασυδοσία να επισημάνω ότι για τον νόμο οι σκύλοι είναι αντικείμενα και όχι ζωντανά
επίσης να επισημάνω ότι τα ζώα που τρώμε όπως κότες κουνέλια κλπ εκτρέφονται και διαβιώνουν σε ίδιες ή και χειρότερες συνθήκες ενώ όλοι θα θυμάσται τα περιστατικά με τις νόσους τρελλών αγελάδων κλπ

για εμένα όλα τα ζώα εχουν τα ίδια δικαιώματα άσχετα αν προορίζονται για σαλόνι/μπαλκόνι ή σαλάμι αλλά ο λόγος που αναφέρω τα προς ανθρώπινη κατανάλωση είναι γιατί τυπικά οι νόμοι είναι (ή θα έπρεπε να είναι) πολύ αυστηρότεροι αφού μιλάμε για την δημόσια υγεία όλου του ανθρώπινου πληθυσμού
άρα καταλαβαίνετε τι γίνεται με τους νόμους για τα ζώα με μικρή εμπορικότητα όπως τα κατοικίδια

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Πολλές φορές έχω ακούσει οτι λένε στους πελάτες που ζητούν pedigree

"οχι έχει passport & microchip" και μένει αφωνος ο πελάτης γιατί δεν ξέρει τι είναι αυτό

η εαν επιμένει "τι να το κάνεις θα πας σε εκθέσεις?"

είναι στάνταρντ αυτά και συνήθως δουλευουν.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
η ημιμάθεια σκοτώνει....
εγώ δεν θα βαρεθώ να το ξαναλέω
το 1991 μου είπε ο πετσοπάς σε απάντηση του "έχει κάποια χαρτιά το σκυλάκι?"
"Εννοείται!Έχει κανονικά pedigree."
Βγάζει λοιπόν ένα χαρτί εμφανώς "φωτοτυπία φωτοτυπίας" με κενά στα ημερομηνία γέννησης-φύλλο-όνομα ,αρχίζει να το συμπληρώνει και μου λέει με στόμφο "Πως θα το βγάλετε?"
"Ήρα"
και το γράφει κι αυτο στο χαρτί

this were the days my friends ....
και δεν έχουν αλλάξει καθόλου προς το καλύτερο τα πράγματα :(

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Όλοι οι οργανωμένοι όμιλοι φυλών καθώς και τα φιλοζωικά σωματεία στο σύνολό τους θα έπρεπε να πιέζουν για την απαγόρευση πώλησης σκύλων και γάτων σε pet shops.

Όταν όμως το ανήθικο αυτό εμπόριο διακινείται από ανθρώπους που είτε είναι υψηλά στελέγχη κυνολογικών ομίλων της χώρας και διάφορες φιλοζωικές συνεργάζονται με σκυλεμπόρους τότε μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο είναι παγιδευμένοι οι εκτροφείς που τυγχάνει να έχουν συνείδηση...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
tatooman αν και δεν γνωρίζω το ποιος εμπλέκεται και πως,
εγώ θα ήθελα να προσθέσω,
πως τα pet shops συνήθως είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις,
των οποίων το φ.π.α. πάει στο κράτος μας,
εδώ να δούμε λοιπόν το κατά πόσο συμφέρει το ίδιο το κράτος
να σταματήσει τα pet shops να εμπορεύονται ζώα.
Πιστεύω είναι ένας ακόμα λόγος αυτό.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κενό είχε και στην φυλή -βέβαια Πέτρο...τι? μισές δουλειές?

πολύ σημαντική η προσθήκη του φίλου μας tatoo - αλλά μήπως τέτοιου είδους κατηγορίες πρέπει και να στοιχειοθετούνται αναλόγως? δεν αμφισβητώ ούτε συμφωνώ και ούτε θέλω να σου προσάψω κάποια κατηγορία στυλ συκοφαντίας (αλίμονο,φιλικά μιλάμε) αλλά τα ίδια τα διαβάζω συχνά εδώ κι εκεί μεν αλλά δεν βλέπω κάποιον να προχωράει πάρα πέρα....

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει κάτι περισσότερο καθώς προιόντα εισάγονται και πωλούνται-τιμολόγια και δελτία αποστολής υπάρχουν-αποδείξεις εκδίδονται και πιστοποιητικά σίγουρα υπάρχουν στην καβάτζα
Βάλε και την μειωμένη ενεργητικότητα των μηχανισμών ελέγχου της χώρας
Μηδέν στο πηλίκο.....

Αυτό με τους φιλοζωικούς μου κάνει εντύπωση περισσότερη γιατι ξέρω ότι κυρίως απαρτίζονται απο εθελοντές......

Η είσπραξη του ΦΠΑ και τα οικονομικά του κράτους χάνουν δεκαπλάσια απο άλλες πηγές (όπως τα λαθραία καυσιμα π.χ. ) αλλά δεν βλέπω και εκεί καμία κινητικότητα......

Εγώ έπαψα να ελπίζω σε κρατικές παρεμβάσεις...αφού το βασικό όπλο που κρατάνε , η παιδεία φθείρεται και εξαφανίζεται συνεχώς, πλέον ελπίζω μόνο στις συλλογικότητες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα-όπως εμείς εδώ που αν μη τι άλλο χτίζουμε λιθαράκι λιθαράκι την σκάλα της ενημέρωσης

_πως με βλέπετε για πολιτικό???στις άλλες εκλογές με βλέπω με ξύλινα λογάκια σε πλατείες και μπαλκονάκια :lol:_

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτο:
το ανήθικο αυτό εμπόριο διακινείται από ανθρώπους που είναι υψηλά στελέγχη κυνολογικών ομίλων της χώρας
ειχε συζητηθει σχετικα προσφατα, με ονοματα διευθυνσεις και τηλεφωνα (καποια εκ των οποιων απειλητικα...), σε τουλαχιστον δυο ανεξαρτητα θεματα.

Και δεν ηταν η μοναδικη φορα που αναφερθηκαν αναλογα πραγματα.
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να βρω τα λινκς βεβαια.

Γιατι ξαφνικα ζηταμε στοιχειοθετηση των κατηγοριων?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ζητάμε?
εγώ ζήτησα-και δεν τα ζήτησα και ακριβώς
απλά είπα ότι τέτοιου είδους κατηγορίες καλό είναι να μην γίνονται στον αέρα

τα θέματα που λές (αν και έχω δεί πολλά παρόμοια) δεν τα θυμάμαι τώρα

για να ψάξω...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
όλοι λιγο πολύ ξερουμε ότι
ο ηλίας... ο στέφανος φερνουν από ουγγαρια.... ο ζαχαριας πολωνια, σκοπια κλπ... καπου 300(?) σκυλια ανα 15ημερο
αντε ναναι και κανα δυο ακομα και τα μοιραζουν σε ολη την χωρα... ο ένας βορεια ελλαδα , οι άλλοι στερεα κλπ...
το θεμα ειναι να το μαθει ο νεος ιδιοκτητης που πιστευει ότι του φερνουν απο καλο εκτροφειο εξωτερικου ... ειδικα γι αυτον..
δεν του λενε ομως ποιο εκτροφειο και ποιοι οι γονεις.... γιατι μετα τι δουλια θα κανουν.....