Τενοντίτιδα

orestis37

Member
1 Νοεμβρίου 2020
8
0
41
Κάποιος που να τα έχει περάσει το σκυλάκι του ..πόσο καιρό έκανε ξεκούραση αν έμεινε κάποιο κουσουρι στο μετά η κάποιος που έχει μόνιμο πρόβλημα..με ακτίνες που βγήκαν μετά απ' χτύπημα που έκανε στο μπροστινό πόδι του είπαν ότι έχει τενοντίτιδα...5 μήνες με φάρμακα κ ξεκούραση ακόμα έχω θέματα

orestis37

Member
1 Νοεμβρίου 2020
8
0
41
Η ηλικία του σκύλου είναι 10.5 αλλά πριν το χτύπημα πετούσε... στο παιχνίδι χτύπησε άλλωστε...ακόμα κ τώρα είναι στην τρέλα τής...επίσης έχει κ οστεοαρθρίτιδα το οποίο οι γιατροί μου είπαν ότι σίγουρα το είχε κ πριν το ατύχημα της σε μικρό στάδιο..δε μπορεί να φύγει η φλεγμονή..οι ακτίνες έγιναν πριν είκοσι μέρες...

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Καλησπέρα @orestis37

Ο σκύλος ανήκει σε κάποια φυλή ή μοιάζει με κάποια;

Ρωτάω για να έχουμε μια "εικόνα" της ανατομίας, του ταπεραμέντου και του μεγέθους του, αν και μερικές φωτογραφίες του ίδιου θα ήταν το ιδανικότερο.

Επίσης, σημαντικό το βάρος που έχει ο σκύλος τώρα και το ποια είναι η καθημερινότητα του. Δηλαδή, τι βόλτες κάνει, τι παιχνίδια παίζεται αλλά και η διατροφή του είναι σημαντικά στοιχεία.

Τι φάρμακα έπαιρνε και τώρα παίρνει κάτι;

orestis37

Member
1 Νοεμβρίου 2020
8
0
41
Previcox k onsior με διακοπές όχι συνεχομενα είναι ρετριβερ στα κιλά του κανονικά όλα..απλά δε καταλαβαίνω γιατί επιμένει τόσο η φλεγμονή...πλέον εδώ και 5 μήνες δε την αφήνω ελεύθερη μονο με λουρί κ γενικά ξεκούραση κ όχι πολλά πολλά ότι μου είπαν οι γιατροί

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
H τενοντίτιδα είναι από τις παθήσεις που θέλουν τον χρόνο τους, θα πρέπει συνεπώς να κάνετε υπομονή, ίσως και λίγο παραπάνω λόγω ηλικίας. Έχετε κάνει καθόλου φυσιοθεραπείες, υδροθεραπείες;

Ίσως και η @Berna έχει κάτι παραπάνω επ΄αυτού.

• Like
Reactions: orestis37

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν έχω εμπειρία με τενοντίτιδα, αλλά ναι, πιστεύω πως φυσιοθεραπείες και υδροθεραπείες μπορούν να βοηθήσουν κατά μεγάλο βαθμό. Ο σκύλος έχει και κάποια ηλικία οπότε μην περιμένετε πολλά πολλά, δηλαδή να ξαναπετάξει, και θέλει μεγάλη προσοχή με την άσκηση, αλλά νομίζω πως αν κάνετε όλοι μια προσπάθεια και έχετε υπομονή ο σκύλος μπορεί να ζήσει μια φυσιολογικότατη ζωή.

• Like
Reactions: dimitris-skg

orestis37

Member
1 Νοεμβρίου 2020
8
0
41
Για να γίνουν φυσιοθεραπείες πρέπει να το σκυλί να μη πονάει κ να έχει φλεγμονή απ' ότι γνωρίζω...πως θα αρχισει φυσιοθεραπεία αφού δε την πιάνουν τα φάρμακα;η τενοντίτιδα θέλει ξεκούραση ακινησία μου είπαν...όπως κ να περπατάει μετά το πρόβλημα της πρέπει απ' μόνος να τη προσέχω αυτό εννοείται ακόμα κ αν πετάει...

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Γνώμη μου είναι ότι δεν έχεις να χάσεις κάτι αν συμβουλευτείς και κάποιον φυσιοθεραπευτή, με μια πρόχειρη έρευνα βρήκα αρκετούς στην Αθήνα αν είσαι εκεί. Περαστικά!

orestis37

Member
1 Νοεμβρίου 2020
8
0
41
Έχω μιλήσει ..ένας μου πρότεινε κορτιζόνη το οποίο δε μου αρέσει σαν ιδέα ούτε του κτηνιάτρου μου.. κ ο δεύτερος μου είπε για λειζερ θεραπεία ...όσο για τα αντιφλεγμονώδη απ' όσο κατάλαβα κ εγώ απ' την πορεία τα previcox βοήθησαν περισσότερο .. με το onsior έδειξε ξανά πόνο με σηκωμένο το πόδι..δε δίνω συνεχόμενα χάπια σταματαω για λίγο διάστημα

orestis37

Member
1 Νοεμβρίου 2020
8
0
41
Αυτό που ανέφερα ότι η φυσιοθεραπεία αρχίζει μετά τον πονο κ τη σωστή αγωγή δλδ μου το είπε η φυσιοθεραπευτρια που πρότεινε να πάρει κορτιζόνη για να φύγει ο πόνος γρήγορα κ η φλεγμονή κ έπειτα κρυοθεραπεια κ σιγά σιγά μετά αποκατάσταση

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό που ανέφερα ότι η φυσιοθεραπεία αρχίζει μετά τον πονο κ τη σωστή αγωγή δλδ μου το είπε η φυσιοθεραπευτρια που πρότεινε να πάρει κορτιζόνη για να φύγει ο πόνος γρήγορα κ η φλεγμονή κ έπειτα κρυοθεραπεια κ σιγά σιγά μετά αποκατάσταση
Οχι απαραίτητα, έχουμε κάνει φυσιοθεραπείες και με φουλ φλεγμονές, αλλά καλύτερα να μιλήσεις με φυσιοθεραπευτή μην κάνουμε καμιά πατάτα.