δεν είμαι σιγουρη οτι γινεται τεστ δυσπλασιας σε τοσο μικρο κουταβι. Για τον δικο μας που ειναι 6 μηνων και παει λιγο "χοροπηδαχτα" ρωτησα ενα γιατρο και μου είπε οτι πρεπει και καλα να γινει τωρα το τεστ και ειναι μια μικρή επεμβασουλα και μπλα μπλα. Ο εκτροφεας του ομως μόλις του μιλησα ηταν εντελως αντιθετως με αυτο και μαλιστα μου διευκρινισε οτι ειναι παρα παρα πολυ νωρις για εξεταση ( βεβαια δεν εχω ροτ αλλα βελγικο ποιμενικο και δεν ξερω αν ειναι το ιδιο)
Αν ενας γιατρος ελεγε σε ενα φιλο σου να κανει εγχειρηση για κατι, ακομα και το παραμικρο, τι θα τον συμβουλευες? Να την κανει αμεσως? Δε θα ρωτουσες και δευτερο γιατρο?
Εμενα εκει ηταν η ενσταση μου. Ο γιατρος μπορει να προτεινει οτι θες! Μπορει να εχει δοσεις ο ανθρωπος για το Καγιεν ή το Ρειντζ Ροβερ! Μπορει και απλα να ειναι αλμπάνης!
Εμεις ειναι το θεμα τι κανουμε. Ακουμε το γιατρο, τον εκτροφεα ή τη γνωμη του φορουμ? Εγω προσωπικα αναμεσα στα τρια θα διαλεγα σαν πρωτο λογο τον εκτροφεα. Μιλαμε παντα ομως για σοβαρο εκτροφεα με πειρα, και σοβαρο ανθρωπο. Γι αυτο και η συμβουλη ολων εδω ειναι "πριν παρεις σκυλο, ψαξε απο που θα τον παρεις".
Σαν δευτερο θα διαλεγα το γιατρο αλλα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ για κατι τοσο σοβαρο οπως εγχειρηση.
Συμβουλευτικα θα ρωταγα και εδω τη γνωμη του φορουμ, αφου ισως να υπαρχει καποια προηγουμενη πειρα σε αυτο το θεμα.