Τεστ δυσπλασίας ισχίου σε κουτάβι

Imakolata

Active Member
3 Ιουνίου 2008
42
0
43
ΠΑΤΡΑ
δεν είμαι σιγουρη οτι γινεται τεστ δυσπλασιας σε τοσο μικρο κουταβι. Για τον δικο μας που ειναι 6 μηνων και παει λιγο "χοροπηδαχτα" ρωτησα ενα γιατρο και μου είπε οτι πρεπει και καλα να γινει τωρα το τεστ και ειναι μια μικρή επεμβασουλα και μπλα μπλα. Ο εκτροφεας του ομως μόλις του μιλησα ηταν εντελως αντιθετως με αυτο και μαλιστα μου διευκρινισε οτι ειναι παρα παρα πολυ νωρις για εξεταση ( βεβαια δεν εχω ροτ αλλα βελγικο ποιμενικο και δεν ξερω αν ειναι το ιδιο)

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
δεν είμαι σιγουρη οτι γινεται τεστ δυσπλασιας σε τοσο μικρο κουταβι. Για τον δικο μας που ειναι 6 μηνων και παει λιγο "χοροπηδαχτα" ρωτησα ενα γιατρο και μου είπε οτι πρεπει και καλα να γινει τωρα το τεστ και ειναι μια μικρή επεμβασουλα και μπλα μπλα. Ο εκτροφεας του ομως μόλις του μιλησα ηταν εντελως αντιθετως με αυτο και μαλιστα μου διευκρινισε οτι ειναι παρα παρα πολυ νωρις για εξεταση ( βεβαια δεν εχω ροτ αλλα βελγικο ποιμενικο και δεν ξερω αν ειναι το ιδιο)
Αν ενας γιατρος ελεγε σε ενα φιλο σου να κανει εγχειρηση για κατι, ακομα και το παραμικρο, τι θα τον συμβουλευες? Να την κανει αμεσως? Δε θα ρωτουσες και δευτερο γιατρο?
Εμενα εκει ηταν η ενσταση μου. Ο γιατρος μπορει να προτεινει οτι θες! Μπορει να εχει δοσεις ο ανθρωπος για το Καγιεν ή το Ρειντζ Ροβερ! Μπορει και απλα να ειναι αλμπάνης!
Εμεις ειναι το θεμα τι κανουμε. Ακουμε το γιατρο, τον εκτροφεα ή τη γνωμη του φορουμ? Εγω προσωπικα αναμεσα στα τρια θα διαλεγα σαν πρωτο λογο τον εκτροφεα. Μιλαμε παντα ομως για σοβαρο εκτροφεα με πειρα, και σοβαρο ανθρωπο. Γι αυτο και η συμβουλη ολων εδω ειναι "πριν παρεις σκυλο, ψαξε απο που θα τον παρεις".
Σαν δευτερο θα διαλεγα το γιατρο αλλα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ για κατι τοσο σοβαρο οπως εγχειρηση.
Συμβουλευτικα θα ρωταγα και εδω τη γνωμη του φορουμ, αφου ισως να υπαρχει καποια προηγουμενη πειρα σε αυτο το θεμα.

Last edited:

Imakolata

Active Member
3 Ιουνίου 2008
42
0
43
ΠΑΤΡΑ
αστο το θεμα των γιατρων στη δικη μου περιπτωση καλυτερα :( και εννοειται οτι δεν ρωταμε μονο ενα γιατρο αλλα οσο περισσοτερους γινεται και σε καθε περιπτωση. απλα μου κανει εντυπωση που ο ενασ σοβαρος εκτροφεας αναφερει οτι χρειαζεται η "επεμβαση" ενω αλλος λεει οτι δεν χρειαζεται και για αυτο το λογο στο ανεφερα κιολας. Με ολα αυτα που γινονται στην Ελλαδα στο βωμο του κερδους στο τελος δεν ξερεις ποιο να εμπιστευτεις δυστυχως...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο εκτροφέας του Βελγικού Ποιμενικού έχει λάθος, ή κατάλαβες λάθος.

ΕΞΕΤΑΣΗ μπορείς να κάνεις 6-7 μηνών.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ όχι.

Περιορίζεις τον σκύλο, αν έχεις δείγμα, δίνεις συμπληρώματα κλπ, τον εξετάζεις στους 13 μήνες και προγραμματίζεις επέμβαση.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εχμ.. αν μου επιτρέπετε κι εμένα...
ο φίλος που θα πάρει το κουτάβι το ρόττυ μπορεί να ζητήσει και τις εξετάσεις δυσπλασίας των γονιών...? σωστά?
από εκεί και πέρα ακολουθεί κατά γραμμα τον εκτροφέα μια που ενδιαφέρεται για εκθεσιακό κουτάβι και ο εκτροφέας φαντάζομαι το γνωρίζει... ( άρα δεν σαμποτάρει τον εαυτό του....)

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Αυτα τα εχω δει.
Οι γονεις αλλωστε εχουν κατεβει σε εκθεσεις και εχουν παρει πολυ καλες κριτικες.
Ο εκτροφεας το γνωριζει και μαλιστα το επικροτει. Αρα οπως ειπες, δεν ειναι χαζος να σαμποταρει τον εαυτο του. Ισως φανταζομαι το κανει για να ειναι ακομα πιο σιγουρος πως αυτο που θα μου δωσει θα ειναι πολυ καλο...