Της βγήκε ολόκληρο το νύχι

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
προχθες στη μαγια μου, ημιαιμο λαμπραντορ ,της βγηκε ολοκληρο το νυχι του πισω ποδιου της με ανεξηγητο τροπο!την πηγα στον κτηνιατρο και αφου την ναρκωσε γιατι πονουσε πολυ και δεν την αφηνε να την κοιταξει ειδε πως της ειχε βγει απο τη ριζα ολο το νυχι και ειχε παραμεινει το εσωτερικο του νυχιου!της εδωσε αντιβιωση και πηγαμε σπιτι!αφου το σκυλακι μου συνηλθε απο την ναρκωση μετα απο 12 ωρες εχει να φαει το φαγητο εδω και 3 μερες!δεν μου τρωει καθολου ξηρα τροφη!τι νακανω?ειναι ανυσηχητικο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Έκανε 12 ώρες να συνέλθει από την νάρκωση; Πολύ περιεργο, τι νόμιζε ότι νάρκωνε ο γιατρός υπερωκεάνειο..;
Υποθέτω ότι πονάει για αυτό δεν τρώει, δεν αγγίζει τίποτα ή μόνο την ξηρά της δεν τρώει και μεζεδάκια μασαμπουκώνει; Μπορεί και η αντιβίωση να την έχει πειράξει και να της έχει ρίξει την όρεξή της.

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
ενταξει υπερεβαλα καπου στις 7 ωρες αρχισε να επικοινωνει με το περιβαλλον!τετοια μαστουρα δεν εχω ξαναδει(χαχαχαχα)!μεζεδακια τρωει ανετοτατα αλλα το φαγητο της το σνομπαρει!της δινω μαζι με την αντιβιωση τυρακι για να την τρωει γιατι αλλιως δεν την καταπινει και φοβαμαι μην θελει να τρωει τωρα μονο τυρακια!με το φαγητο εχω μεγαλο θεμα και αν δεν τρωει αγχονομαι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Kαταλαβαίνω ότι αγχώνεσαι εφόσον παίρνει αντιβίωση. Μόλις τελειώσει η θεραπεία της κόψε τα μεζεδάκια και όταν θα την κόψει και αυτή λόρδα θα φάει την τροφούλα της την ξηρά.
Τι ξηρά της δίνεις; Εάν δεν έχει στα συντηριτικά κιτρικό οξύ μπορείς να την βρέχεις λιγάκι, πολλά σκυλάκια που δεν τρώνει την τροφή στην ξηρή της μορφή την τρώνε νωπή!

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
την ταιζω την μπελκαντο που μπορεισ να ριχνεις νερακι και μετα γινεται σαν κονσερβα!ειναι πολυ καλη και γενικα την ετρωγε με ορεξη αλλα απο την μερα που χτυπησε το νυχακι της δεν τρωει!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν είναι και λίγα αυτά που πέρασε!

Κράτα επικοινωνία με τον γιατρό σου και παρακολούθα την!

Δώσε της χρόνο να ξαναβρει τους ρυθμούς της!Μπορεί να είναι από την εξάντληση!

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
της δινω παυσιπονα ριντομιλ και αντιβιωση αντιρομπ!σημερα εφαγε γυρω στα 100 γρ αλλα με τυρακι μεσα!εκτος της ανορεξιας που εχει κοιμαται παρα πολλες ωρες!να φανταστω οτι και αυτο ειναι απο την αντιβιωση και την κουραση που τραβηξε?

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Ειναι κα τα παυσιπονα που φερνουν υπνηλια.Παντως δωσε της να τρωει, εστω ο,τι της αρεσει και μετα την ξαναβαζεις σε προγραμμα ξηρας.

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
λογικα κατι θα ηξερε η κτηνιατρος για να μας τα δωσει!σκεψου να μας εβγαινε σε εμας ολο το νυχι!τι παυσιπονα ολα τα χαπια του κοσμου θα κατεβαζαμε!δηλαδη μου προτεινετε να τις βαζω μεσα στην ξηρα τροφη της και κατι που της αρεσει να τρωει?

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Κατα την διαρκεια της θεραπειας πρεπει να τρωει καλα.
Αν θες βραστεις λιγο κρεας, αναμιξε την ξηρα με κονσερβα κτλ ωστε να την τρωει.

Οταν συνελθει την ξαναβαζεις σε προγραμμα μονο ξηρας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Μην συγκρίνεις λογικές. Τα σκυλιά είναι απείρως πιο ανεκτικά στον πόνο από εμάς. Και επίσης, έστω και λίγο να μην πονάνε, παίρνουν τα πάνω τους, σε αντίθεση με μας, που κλαιγόμαστε μέρες μετά που έχουμε γίνει ήδη καλά και συνήθως προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά σε ένα τραύμα ή σε κάποιο πρόβλημα που έχουν. Η θεωρία, του να μην τους χορηγούνται παυσίπονα, είναι να νοιώθουν τον πόνο και να μην κάνουν ταρζανιές και επιβαρύνουν την κατάστασή τους.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Το σκυλι ειναι ηδη "πεσμενο" οπως μας περιγραφει.Ο καθενας εχει τις θεωριες του, στην πραξη ομως πως να πας κοντρα στον γιατρο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν είπα να πάει κόντρα στον γιατρό.
Μεταφέρω απλώς μια θεωρία, όπως λες, που έχω ακούσει και βεβαίως ακολουθώ, από δικούς μου γιατρούς.
Την θεωρώ λογική, την στιγμή μάλιστα που δεν μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό.
Σε παρόμοια δική μου περίπτωση [του σκύλου μου δηλαδή :p ], δεν πήρε παυσίπονα. Και δεν υπέφερε. Δεν του έκανε καν, ολική νάρκωση.
Εγώ βεβαίως γενικώς, πηγαίνω και κόντρα σε γιατρούς, αν δεν μου αρέσει ότι ακούω. Οχι στον δικό μου, που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.
Αν βρεθώ σε κάποιον, που δεν μου εμπνέει σιγουριά. Πρώτα διασταυρώνω και μετά υπακούω :)

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
παιδια ευχαριστω πολυ που ενδιαφερεστε και συζηταμε το θεμα, παρολαυτα το γεγονος πως της δινω αυτα τα φαρμακα που μας συνέστησε η κτηνιατροσ δεν ειναι το προβλημα μου!προφανως εκρινε πως θα την βοηθησουν να αναρρωσει!αλλωστε μιλαμε για μια ευρεως γνωστη αντιβιωση και για παυσιπονο!δεν ειναι και κατι το τοσο επικινδυνο!η απορια μου έγκειται στο γεγονος να της βαζω στην τροφη της λιχουδιες ωστε να τρωει για να μην την πειραξει η αντιβιωση 'η να το "παιξω" σκληρη και να της δινω σκετη ξηρα μπας και μου κακομαθει..?

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
μαγια την αποψη μου την εχω γραψει.
Κατα την διαρκεια της θεραπειας πρεπει να τρωει καλα.
Αν θες βραστεις λιγο κρεας, αναμιξε την ξηρα με κονσερβα κτλ ωστε να την τρωει.

Οταν συνελθει την ξαναβαζεις σε προγραμμα μονο ξηρας.
Αν με τις λιχουδιες "μπερδευεται" και τρωει και την ξηρα, μια χαρα!
Αν τρωει μονο τις λιχουδιες και λιγο ξηρα, επειδη την εβαλε στο στωμα μαζι με την λιχουδια σου γραφω παραπανω.

Απο κει και περα εσυ εισαι η καταλληλη ωστε να της δινεις αυτα που της αρεσουν και σε επαρκη ποσοτητα, μιας και το σκυλι ακολουθει φαρμακευτικη αγωγη.

Περιμενε και ισως και αλλα μελη "πεταξουν" και αλλες ιδεες.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ανακάτεψέ της την ξηρά με γιαούρτι. Δοκίμασέ το και αν πιάσει, προσάρμοσε την αναλογία ξηράς/γιαουρτιού στα δεδομένα σου.
Στην αρχή περισσότερο γιαουρτάκι που καμουφλάρει μια χαρά και τα χάπια και όσο περνάνε οι μέρες, περισσότερη ξηρά.
Η αντί για γιαούρτι, κονσέρβα.
Καλό είναι να μην μένει νηστική τώρα που παίρνει φάρμακα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
η απορια μου έγκειται στο γεγονος να της βαζω στην τροφη της λιχουδιες ωστε να τρωει για να μην την πειραξει η αντιβιωση 'η να το "παιξω" σκληρη και να της δινω σκετη ξηρα μπας και μου κακομαθει..?
έχεις πολύ μεγάλη αγωνία για κάτι απλό....
το σκυλί είναι ταλαιπωρημένο και δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη....
αν εσύ κρίνεις ότι πρέπει να φάει για να πάρει πάνω της δώσε κάτι που θα της ανοίξει την όρεξη...(βράσε κρέας+ρύζι ή κιμά..κλπ)
όταν θα θελήσεις αργότερα να επαναφέρεις την συνηθισμένη της δίαιτα πολύ απλά θα το κάνεις...
αν σου κάνει την δύσκολη θα την αφήσεις να πεινάσει και στο τέλος θα φάει αυτό που θέλεις εσύ...

κανένα σκυλί δεν είναι τόσο χαζό για να πεθάνει απο την πείνα....:)