Της καρφώθηκε αγκίστρι με πετονιά !!!

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Φιλοι μου πριν λιγες μερες περασαμε μεγαλη λαχταρα... Ηθελα να ανοιξω το θεμα αυτο περιγραφοντας σας τι μας συνεβει για να αποφευχθει οσο το δυνατον ενα παρομοιο περιστατικο με το δικο μας..
Τα ξημερωματα της Κυριακης που μας περασε ειχαμε αραξει στην παραλια της Ακρατας και η μικρη μου Μελιγριτσα εβαλε στο στομα της μια κομμενη πετονια με ενα αγκιστρι (απο μαλλον καποιον ασυνειδητο ψαρα). Το αγκιστρι ειχε καρφωθει βαθια στο πλαι της γλωσσας...Προσπαθησα πανικοβλητη να της το βγαλω αλλα ητανε ΑΔΥΝΑΤΟ... Μετα απο 3 περιπου ωρες απειρων τηλεφωνων σε κτηνιατρους ολων των γυρω περιοχων αλλα ακομα και σε κεντρο υγειας ανθρωπων ...αποφασισαμε να συνεχισουμε τις προσπαθειες το πρωι. Τελικα το πρωι μας τηλεφωνησε ενας κτηνιατρος απο την Πατρα που ειδε οταν ξυπνησε 8 κλησεις μας και καταλαβε πως ητανε επειγον. Σε μια ωρα περιπου ημασταν εκει οπου της εγινε ολικη αναισθησια και ο γιατρος της το εβγαλε και για σιγουρια της εκανε και ακτινες.
Τελος καλο ολα καλα .... απλα ηθελα να σας εκφρασω πως πρωτη φορα καταλαβα τι σημαινει να ζεις στην επαρχια και να εχεις ενα ζωο............

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ευτυχώς που δεν επιμείνατε να το βγάλετε εσείς όπως κάνουν μερικοί. Πολλοί το κάνουν και στους ανθρώπους και τα κάνουν χειρότερα. Κανονικά πρέπει με εναν κόφτη να κόβεις την πίσω μεριά του αγκιστριού και να το βγάζεις όπως την βελόνα με φορά προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω γιατί αυτή η μύτη του αγκιστριού θα ξεσκίσει ότι έχει μείνει ανέπαφο.
Εύχομαι περαστικά σας.
Αυτό με τους γιατρούς στην επαρχία....εμείς έχουμε κάνει ταξίδι απο το νησί για Αθήνα για γιατρό.... 12 ώρες !!!:(

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Επαρχια και ζωο σημαινουν χιλιομετρα πολλα,εξοδα και αγωνια για το τι θα συμβει σε περιπτωση εκτακτου αναγκης.Συνηθως οι κτηνιατροι που ασκουν το επαγγελμα στην επαρχια ειναι καλοι σε κτηνοτροφικα ζωα κι οχι τοσο σε οικοσιτα οπως σκυλοι.Δυστηχως.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το αγκίστρι βγαίνει εύκολα
με έναν καλό κόφτη
κόβεις την πλευρά που αρχίζει να κάνει καμπύλη
ώστε να μείνει το ίσιο
και να βγεί εύκολα

καλά έκανε και έκανε ακτίνες-μπορεί να είχε καταπιεί και κανα άλλο

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Πω πω λαχταρα!Ειναι να μη σου κατσει!Περαστικα κ αγυριστα!

Α!Κ το ονομα του γιατρου σε πμ αν σου ηταν ευκολο πολυ θα το εκτιμουσα, μιας κ ειναι απο τα μερη μας!:)

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Ευτυχώς που δεν επιμείνατε να το βγάλετε εσείς όπως κάνουν μερικοί. Πολλοί το κάνουν και στους ανθρώπους και τα κάνουν χειρότερα. Κανονικά πρέπει με εναν κόφτη να κόβεις την πίσω μεριά του αγκιστριού και να το βγάζεις όπως την βελόνα με φορά προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω γιατί αυτή η μύτη του αγκιστριού θα ξεσκίσει ότι έχει μείνει ανέπαφο.
Εύχομαι περαστικά σας.
Αυτό με τους γιατρούς στην επαρχία....εμείς έχουμε κάνει ταξίδι απο το νησί για Αθήνα για γιατρό.... 12 ώρες !!!:(
Nα σου πω την αληθεια εκανα καποιες προσπαθειες..οσο μπορουσα βεβαια γιατι ηταν τοσο βαθια το αγκιστρι, που το σκυλακι χωρις να το θελει με δαγκωνε και ματωνα...αλλα κι εγω σκεφτηκα πως αν το τραβουσα μπορει να ειχε αιμοραγια και να εκανα χειροτερα τα πραγματα.Ο γιατρος οταν το ειδε ειπε πως δεν θα μπορουσαμε με τιποτα να το κανουμε μονοι μας και χωρις αναισθησια.Πραγματικα ημασταν κι εμεις ετοιμοι για Αθηνα.....ενιωσα πρωτη φορα τοσο ανημπορη να βοηθησω το σκυλι μου....και πολυ λιγους προθυμους να το κανουν!

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
το αγκίστρι βγαίνει εύκολα
με έναν καλό κόφτη
κόβεις την πλευρά που αρχίζει να κάνει καμπύλη
ώστε να μείνει το ίσιο
και να βγεί εύκολα

καλά έκανε και έκανε ακτίνες-μπορεί να είχε καταπιεί και κανα άλλο
Δυστυχως ητανε πολυ βαθια και δεν μπορουσαμε να κανουμε αυτην τη διαδικασια!!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πωπω, πάλι καλά που όλα πήγαν καλά!
Όντως οι κτηνιατρική στην επαρχία...πάσχει :(
Στον μοναδικό κτηνίατρο της περιοχής (υπάρχει κι άλλος βασικά αλλά φέρνει "καθαρόαιμα" κουτάβια κατα παραγγελία και δεν πατάω εκεί μέσα) μου έχει τύχει να περιμένω στην ουρά πίσω απο μια κότα, μια χήνα και ένα κουνέλι :cool:
Τα σκυλιά οι περισσότεροι τα πάνε εκεί μόνο για εμβόλια ή όταν φαίνονται ετοιμοθάνατα.

Πάντως με αγκίστρι (και πετονιά να κρέμει) την έχω πατήσει κι εγώ, αλλά ευτυχώς απλά σκάλωσε ανάμεσα στα δόντια της και το έβγαλα εύκολα. Έκανα αγώνα για να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα γιατί ήμουν ολομόναχη σε παραλία 8 το πρωί μιας Κυριακής.

Και πάλι περαστικά στο melligraki :)