Τι έχει?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Το σκυλι χρειαζεται γιατρο και μάλιστα γρήγορα!!! Βρες κάποιον που θα δεχτεί να τον πληρώσεις όταν μπορέσεις!
Δεν μπορείς να κάνεις διαγνώσεις μπακαλίστικες και μάλιστα να δίνεις θεραπεία ενώ δεν έχεις ιδέα τι του συμβαίνει!! Ισως ναα του κανεις μεγαλύτερο κακό!! Δεν δίνουμε ποτέ χάπια χωρις να τα έχει δώσει γιατρός και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε απο τι πάσχει το σκυλί ώστε να τα χρειαζεται!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πήγαινε τον σκύλο στον κτηνίατρο!
Δεν πειράζει που δεν έχεις χρήματα...παρακάλεσέ τον, ζήτησέ του να σου κάνει μια διευκόλυνση, να του τα δώσεις σιγά σιγά με δόσεις!
Και κυρίως για θέματα που άπτονται στην υγεία, είτε σκύλου, είτε γάτας, είτε ανθρώπου, μην ακούς ποτέ, μα ποτέ τον "γνώστη"!
Γιατί οι γνώσεις του "γνώστη" θα είναι πάντα αποσπασματικές!
Για κάθε σύμπτωμα δεν υπάρχει μια ασθένεια, αλλά ένα τεράστιο πλήθος και ο συνδυασμός των συμπτωμάτων με την πιθανή νόσο, αλλά και την επιλογή της κατάλληλης φαρμακοθεραπείας στην κατάλληλη δοσολογία και για ικανό διάστημα ώστε να αντιμετωπιστεί πληρως και να μην συγκαλυφθεί απλά η νόσος, είναι από τις μεγαλύτερες δυσκολιες που έχει να αντιμετωπίσει ένας γιατρός σε όλη του την καριέρα...
Μόνο και μόνο από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε πόσο αφελές, αλλά και ταυτόχρονα επικίνδυνο είναι όλοι οι υπόλοιποι να πιθανολογούμε διαγνώσεις και να προτείνουμε θεραπείες!

smaragdag

New Member
6 Ιουνίου 2012
4
0
καλησπέρα,

εμείς είμαστε σε φάση ανάρρωσης από τη λοιμώδη τραγχειοβρογχίτιδα που αναφέρατε και αν δεν έχει βήχα, δύσκολο το βλέπω να είναι αυτό. απώλεια όρεξης δεν είχε ποτέ, εκτός από την ώρα του βήχα που είναι λογικό. πάντως με ατνιβίωση vibramycin το καταπολεμούμε. καλύτερα να πάς όμως στο γιατρό, ή απλώς πάρε ενα τηλέφωνο να δεις τι θα σου πει.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Παιδια καλησπερα....
Εχω ενα Dobermannaki 2,5 μηνων και τωρα 4 μερες εχει βηχαλακι που το βραδυ ειναι συνεχομενο θα μπορουσα να πω.... πηγα σε 2 γιατρους διοτι ανυσηχω και οι 2 μ ειπαν οτι λογικα ειναι Kennel Cough(βρογχιτιδα) και οτι με την αντιβιωση 8α πανε καλα και να μην ανυσηχω .... Εγω εχω αγχωθει γιατι την λυπαμαι να την ακουω να βηχει και να ταλαιπωρειται .......Την εχετε ξανακουσει αυτην την αρρωστεια??? Και αν ναι,ειναι σοβαρο??? ... Επισης τι πρεπει να προσεχω τωρα που της δινω την αντιβιωση??? Κατι ακομα.... Το χαπι πως να της το δωσω μια και δεν το καταπινει???? Ευχαριστω....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παιδια καλησπερα....
Εχω ενα Dobermannaki 2,5 μηνων και τωρα 4 μερες εχει βηχαλακι που το βραδυ ειναι συνεχομενο θα μπορουσα να πω.... πηγα σε 2 γιατρους διοτι ανυσηχω και οι 2 μ ειπαν οτι λογικα ειναι Kennel Cough(βρογχιτιδα) και οτι με την αντιβιωση 8α πανε καλα και να μην ανυσηχω .... Εγω εχω αγχωθει γιατι την λυπαμαι να την ακουω να βηχει και να ταλαιπωρειται .......Την εχετε ξανακουσει αυτην την αρρωστεια??? Και αν ναι,ειναι σοβαρο??? ... Επισης τι πρεπει να προσεχω τωρα που της δινω την αντιβιωση??? Κατι ακομα.... Το χαπι πως να της το δωσω μια και δεν το καταπινει???? Ευχαριστω....
Αν την εχουμε ακουσει? Παρα πολλά κρουσματα φέτος σε επιπεδο επιδημίας. Από τον 5 μήνα και μετά μπορείς να κάνεις εμβόλιο αλλά ως τότε εχεις μέλλον. Πάντως δεν ειναι κατι δραματικό από όσους ξέρω και αρρώστησαν τα σκυλιά τους.
Το χάπι δοκιμασε να το παραχώσεις σε λιγο παριζάκι, κοτοπουλάκι κλπ... αμάσητο θα το πάει. Όσο για τα υπόλοιπα, ο κτηνιατρος θα σε συμβουλεψει τι να προσέξεις λόγω αντιβίωσης.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Nobicav Parvo-c
Nobivac DHP
(αλλα αυτα νομιζω οτι ειναι 1)
Αυτα εχει κανει....συνηθως μετα απο ποσο καιρο περναει????

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Nobicav Parvo-c
Nobivac DHP

Στην "αδερφή" μας περασε μετά από 5 μέρες με αντιβίωση. Το περασε τον 4ο μήνα. Οπότε μόλις εγινε 5 μηνων εκανε το αντίστοιχο εμβόλιο για μελλοντικές περιπτωσεις.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Nobicav Parvo-c
Nobivac DHP
Το Nobivac DHP είναι για γύρω στις 5 αρρώστιες.

Code:
[COLOR=#646464][FONT=Arial]Για την ενεργό ανοσοποίηση των σκύλων κατά της νόσου του Carré (CDV), της λοιμώδους ηπατίτιδας που προκαλείται από τον αδενοϊό τύπου 1 (ΙCΗ), της παρβοΐωσης (CPV), και των αναπνευστικών νοσημάτων που προκαλούνται από τον αδενοϊό τύπου 2 (CAV2) των σκύλων.[/FONT][/COLOR]

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Εμενα ηδη 4 μερες και δεν βλεπω βελτιωση δραματικη..... ευχαριστω παντως:cool:.... Ειναι ωραιο παντως που την αντιμετοπιζεις σαν αδερφουλα.... :D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Nobicav Parvo-c
Nobivac DHP
Ακολουθησε της οδηγίες του κτηνιάτρου. Αυτά τα δύο που αναφέρεις πιθανόν να τα έκανε σε μια δόση ως "τετραπλού" αλλά μου κάνει εντύπωση που έδωσε Parvo-c ενώ το DHP περιέχει το ίδιο. Είναι μικρό ακόμα και μάλλον δεν του έχει γίνει κάποιο εμβόλιο για "kennel cough", συνήθως αναφέρεται ως Pi στα εμβόλια (πχ. DHPPi). Πάντως μη τρελένεσαι για τον "βήχα".

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Tωρα του δινω 1 ml bisolvon,1.5 ml augemtnin twn 260 kai vibramicyn 1/4 του χαπιου....ολα αυτα μετα απο φαγητο πρωι-βραδυ.... Λογικο???? Και στους 2 που πηγα αυτα μου ειπαν.....Ευχαριστω παντως :D