Τι έχει?

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
Εχω ενα ημιαιμο σκυλακι 9 μηνων, γυρω στα 12-15 κιλα, το οποιο βρισκεται μονιμως στον κηπο και λιγες μερες τωρα, παρουσιαζει τα εξης συμπτωματα: αρχικα δεν ειχε ορεξη για φαγητο. Του δινω ξηρα τροφη. Νερο ομως πινει αρκετο. Και το βασικο που με εκανε να παρατηρησω οτι κατι τρεχει ήταν το οτι παντα μολις με εβλεπε γαυγιζε απιστευτα, ενω τωρα ειναι πολυ ησυχος. Μετα παρατηρησα πως εκει που ειναι η ενωση στα χειλια του πισω, ηταν καπως πρησμενα και με σαλια. Επειδη μου ειναι δυσκολο να τον παω στον κτηνιατρο ρωτησα και με συμβουλεψαν να παρω vibramicin και να του δωσω αρχικα για 3-4 μερες να δουμε πως θα παει. Ο σκυλος την πρωτη μερα που πηρε το χαπι αρχισε καπως να ζωντανευει. και αντι για ξηρα τροφη του εδωσα κονσερβα για να ειναι πιο ευκολη στην καταποση. Την 2η μερα με το χαπι ήταν ακομα καλυτερα και εφαγε περισσοτερο. Σημερα, 3η μερα, εφαγε μια κονσερβα του κιλου αλλα, οταν πηγα να του την δωσω παρατηρησα οτι ειχε ενα συνεχομενο φτερνισμα.

Τι μπορει να ειναι και τι μπορω να κανω? Δεν βρισκω πουθενα στο ιντερνετ να διαβασω κατι με τα ιδια συμπτωματα και δεν ξερω και αν ειναι και κατι κολλητικο για τον ανθρωπο!
Αυτη τη στιγμη αδυνατω και να τον μεταφερω στον γιατρο αλλα και το κοστος δεν μπορω να το καλυψω! τον Φεβρουαριο χρειαστηκαν 50ε για τα φαρμακα της θεραπειας για την ερλιχιωση που ειχε παθει -παρολο που ειχε φαρμακο για τα τσιμπουρια πανω του- και που τελικα μου ειπαν απο αλλου οτι μπορουσε να ειχε γινει θεραπεια με πολυ λιγοτερα χρηματα! Εχω μπερδευτει!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθες!!
Δεν είναι κρίμα να μένει μόνιμα στο κήπο??Είναι και μικρό το σκυλάκι...

Έτσι όπως τα λες πρώτα μου πέρασε απ' το μυαλό συστροφή στομάχου και στη συνέχεια kennel couth (ελληνικά: λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα)..μάλλον το δεύτερο είναι..είναι και σε έξαρση αυτόν το καιρό.. Γιατρός δεν είμαι!!Μη σας πάρω και στο λαιμό μου..
Πάντως αν είναι κάτι απ' αυτά τα δυο που σου είπα δεν κολλάει στον άνθρωπο!!!Και αν είναι το δεύτερο καλά κάνεις και δίνεις vibramycin!Δίνεις όμως τη σωστή δοσολογία?Επίσης το δεύτερο μεταδίδεται πανεύκολα από σκύλο σε σκύλο! όχι όμως στον άνθρωπο!!!!!!!!!

Διάβασε εδώ αν θες..

Ο βήχας του kennel (kennel cough), είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια του σκύλου, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Μπορεί να προκληθεί από ιογενείς λοιμώξεις, όπως τη νόσο του Carre, την Παραινφλουένζα, ή άλλες βακτηριακές λοιμώξεις όπως η Bordetella bronchiseptica.

Ο βήχας του kennel, έχει πάρει την ονομασία αυτή λόγω της ευκολίας μετάδοσης από σκύλο σε σκύλο και εξάπλωσης του.

Οι βακτηριακές αιτίες του βήχα του kennel, μεταδίδονται μέσω του αέρα, από μολυσμένους σκύλους που φτερνίζονται ή βήχουν. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες ή μέσω της άμεσης επαφής. Είναι εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, ακόμα και για αρκετές εβδομάδες μετά το τέλος της θεραπείας. Τα συμπτώματα αρχίζουν συνήθως από 3 ως 5 ημέρες μετά την έκθεση ενώ η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα σκληρό, στεγνό βήχα και τάση για εμετό, φτέρνισμα ή ρουθούνισμα, φίμωση ή εμετό με την ελαφρά πίεση της τραχείας, ή μετά από ενθουσιασμό ή άσκηση. Η παρουσία πυρετού είναι πιθανή σε κάποιες περιπτώσεις. Η νόσος μπορεί να διαρκέσει αρχικά από 10 ως 20 ημέρες και να επανεμφανιστεί όταν ο σκύλος βρεθεί σε αγχωτική κατάσταση και το ανοσοποιητικό του σύστημα διαταραχθεί.

Η διάγνωση γίνεται από αυτά τα συμπτώματα. Το ιστορικό του σκύλου και η πιθανή έκθεση του στο παρελθόν είναι χρήσιμα, εν τούτοις, μπορεί να μην βρεθεί η αιτία, καθώς ο βήχας του kennel είναι εύκολο να μεταδοθεί μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες, όπως το έδαφος, τα παιχνίδια, τα πεζοδρόμια και τα ρούχα.

Για την αποθεραπεία του σκύλου από τη νόσο, χορηγούνται αντιβιωτικά. Τα κατασταλτικά του βήχα χρησιμοποιούνται αν ο βήχας δεν είναι παραγωγικός (αν δηλαδή δεν βγαίνει τίποτα με τον βήχα). Η πρόληψη για τη νόσο είναι ο εμβολιασμός του σκύλου για τον βήχα του kennel (KC), αλλά και για τη μόρβα, την παραινφλουένζα και τη Bordetella.

Η νόσος αυτή είναι η αιτία που πολλές πανσιόν σκύλων δεν εισάγουν σκύλους αν δεν υπάρχει αποδεικτικό εμβολιασμού.

Πηγή: pets.gr

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
σ'ευχαριστω! καθε βοηθεια ειναι χρησιμη!
Παντα τα σκυλια μου τα εχω εκτος σπιτιου, και τοσα χρονια τωρα δεν ειχα ποτε προβλημα. Η προηγουμενη σκυλιτσα μου πεθανε περυσι το καλοκαιρι 12 ετων πια...
Τελος παντων, στο ζητουμενο, αυτο που μου ειπαν να κανω αρχικα και με δικη μου ευθυνη αφου αδυνατω να τον παω στον κτηνιατρο, ειναι να συνεχισω για 1 μηνα περιπου ακομα την θεραπεια με το vibramicin. Η δοσολογια μου ειπαν οτι ειναι 1 χαπι/10 κιλα. Αρα αφου ηταν γυρω στα 12 τον φλεβαρη, υπολογιζω και του δινω 1,5 χαπακι τωρα. Αλλα θα προσπαθησω να τον ζυγισω κιολας για να σιγουρευτω... Η απορια μου βεβαια ειναι, που το κολλησε αυτο που κολλησε? Επαφη με αλλα ζωα δεν εχει γιατι ειναι εξοχη και δεν ειναι κοντα με καποιο αλλο. Το μονο που μου περναει απο το μυαλο ειναι μηπως απο 1-2 που εχει λυτα και τριγυρνανε παντου ο γειτονας, αλλα αν ηταν δεν θα ειχαν και αυτα τα συμπτωματα? βεβαια αυτο ειναι και κατι που συστυχως δεν μπορω να ελεγξω!

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
επισης να προσθεσω οτι τις πρωτες μερες ειχε μια αδυναμια στο γαυγισμα -δηλ. καθολου ή με το ζορι, σαν πολυ λεπτη φωνουλα-, μετα γαυγιζε κανονικα, και σημερα παλι σχεδον καθολου... ενω ειναι πολυ ζωηρος και παααααντα κανει σαν τρελλος μολις με δει και μου γαυγιζει ζωηρα! και επειδη το κανει καμια φορα αρκετη ωρα -πχ αν κανω επιτηδες οτι αδιαφορω για να μην το κανει συστημα το γαυγιζω και απαιτω να ερθεις- φοβαμαι μηπως ολα αυτα τα σαλια και η καταπτοση ειναι αποτελεσμα φολας!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Τα συμπτώματα είναι αυτά που διάβασες?Τώρα μόνο υποθέσεις κάνουμε αλλά δεν γίνεται αλλιώς αφού δεν μπορείς να την πας σε γιατρό..

Κοίταξε η δικιά μου είναι 25 κιλά και ο γιατρός μας είπε 1,5 χάπι 2 φορές την ημέρα..Ο μικρός είναι 7 κιλά και μας είπε 1/4 του χαπιού επίσης 2 φορές την ημέρα.Εμείς το κάναμε πρωί βράδυ και το παίρναμε για 1 'βδομάδα!1 μήνας μου φαίνεται πολύ..Ζύγισε την και υπολόγισε πόσο να της δίνεις πρωί βράδυ!!Δοκίμασε για 1 ΄βδομάδα και βλέπεις πως πάει και η κατάσταση της..!!
Ξαναλέω με δική σου ευθύνη!Εγώ απλά προσπαθώ να βοηθήσω την κατάσταση μιας και τα περάσαμε αλλά ο σκύλος σου μπορεί και να μην έχει αυτό..

Επίσης μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τον κτηνίατρο και να σου πει τηλεφωνικώς την γνώμη του..δεν είναι κακό..!

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
Τα συμπτωματα αν εξαιρεσουμε τους εμετους που δεν εχω δει να κανει, τα εχουμε... αλλα ειναι και λιγο σχετικο αυτο. πχ δεν διαβασα στο κειμενο για ανορεξια ή σαλια. Τωρα για την δοση, τι να σου πω.. ελπιζω να του δινω την σωστη. Δεν ξερω αν περασω απο τον κτηνιατρο ή αν παρω τηλεφωνο αυριο, απλα φοβαμαι την σιγουρη απαντηση "να τον δω", που δυστυχως δεν θα ξερω τι να του ανταπαντησω! και καποιος βλεποντας τωρα το ποστ, σιγουρα θα πει "μα καλα αν δεν μπορεις να φροντισεις σκυλο τι τον εχεις" κτλ, αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι καθολου ετσι τα πραγματα!

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
επισης να προσθεσω οτι τις πρωτες μερες ειχε μια αδυναμια στο γαυγισμα -δηλ. καθολου ή με το ζορι, σαν πολυ λεπτη φωνουλα-, μετα γαυγιζε κανονικα, και σημερα παλι σχεδον καθολου... ενω ειναι πολυ ζωηρος και παααααντα κανει σαν τρελλος μολις με δει και μου γαυγιζει ζωηρα! και επειδη το κανει καμια φορα αρκετη ωρα -πχ αν κανω επιτηδες οτι αδιαφορω για να μην το κανει συστημα το γαυγιζω και απαιτω να ερθεις- φοβαμαι μηπως ολα αυτα τα σαλια και η καταπτοση ειναι αποτελεσμα φολας!
Πόσες μέρες τον βλέπεις έτσι?Άμα ήταν φόλα ή συστροφή στομάχου απ' τις πρώτες ώρες θα είχε φανεί...

Έχεις παρατηρήσει καθόλου βήχα σα να προσπαθεί να βγάλει κάτι?ή εμετό?

Αφού φοβάσαι τόσο πολύ και βλέπεις πως δεν είναι καλά γιατί δεν τον πηγαίνεις στο γιατρό?Μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό πρόβλημα και να του δίνεις αντιβίωση τζάμπα..
Το κόστος της επίσκεψης να είναι 30€ αλλά και 530€ να ήταν εγώ προσωπικά θα έκοβα τον λαιμό μου να τα βρω και θα τον πήγαινα!!

Επίσης μπορείς να του εξηγήσεις το πρόβλημα σου και να του τα χρωστάς τα χρήματα!Δεν είναι ντροπή, στις μέρες που ζούμε μάλιστα στον καθένα μπορεί να συμβεί..!

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
...στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μην είναι τα πράγματα έτσι αλλά έχεις έναν σκύλο που χρειάζεται γιατρό εφόσον εντόπισες κάτι!

Μπορεί αντί για καλό να κάνεις περισσότερο κακό!

Θα παρακαλέσω εφόσον δεν υπάρχει πόρισμα ή έστω μια υποτυπώδη παρακολούθηση γιατρού να μην προβαίνουμε σε συμπεράσματα με πιθανές ασθένειες και χορηγούμε ελαφρά τη καρδία χάπια γιατί μας διαβάζουν και άλλοι και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο!

Το παραπάνω σαν σημαντική παρένθεση...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ότι και να πούμε θα είναι μόνο εικασίες!

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
παιδια εχετε δικιο, δεν αντιλεγω, απλα δεν ειναι σε ολους και ολες τις στιγμες παντα ευκολο το οποιοδηποτε κοστος. Και ετσι ενισχυεται και ο φοβος, οταν θες να κανεις κατι αλλα αδυνατεις. Η θεραπεια αυτη ηταν αρχικα προσωρινη και θα συνεχιζοταν αν βλεπαμε θεαματικη βελτιωση. Η γνωμη να προσθεσω οτι δεν ηταν απο καποιον χ-ψ ασχετο, αλλα γνώστη σε τετοια θεματα, αν και δεν ηταν ο κτηνιατρος. Ο ιδιος μου ειπε αν δεν δω βελτιωση ως την παρασκευη να τον δει κτηνιατρος. Δεν κανω πειραματα ουτε θελω. Η αντιβιωση εδειξε να δουλευει, το σκυλι ζωντανεψε, αρχισε να τρωει και παλι. 2-3 πρακτικες συμβουλες και διασταυρωση αποψεων ζητησα, μεχρι να δω πως θα εξελιχθουν τα πραγματα.
Απο την Δευτερα ειναι ετσι πεσμενος, αλλα το φτερνισμα εμφανιστηκε σημερα. Τασεις εμετου δεν δειχνει.

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
και κατι τελευταιο, που ξεχασα να αναφερω νωριτερα. Τα ουλα του ειναι ανοιχτοχρωμα ροζ προς λευκο. Αυτο λεει κατι επιπλεον?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
...στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μην είναι τα πράγματα έτσι αλλά έχεις έναν σκύλο που χρειάζεται γιατρό εφόσον εντόπισες κάτι!

Μπορεί αντί για καλό να κάνεις περισσότερο κακό!

Θα παρακαλέσω εφόσον δεν υπάρχει πόρισμα ή έστω μια υποτυπώδη παρακολούθηση γιατρού να μην προβαίνουμε σε συμπεράσματα με πιθανές ασθένειες και χορηγούμε ελαφρά τη καρδία χάπια γιατί μας διαβάζουν και άλλοι και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο!

Το παραπάνω σαν σημαντική παρένθεση...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ότι και να πούμε θα είναι μόνο εικασίες!
Εννοείται!
Εγώ τόνισα σε κάθε μου ποστ πως με δική της ευθύνη κάνει ότι κάνει και ότι εγώ απλά πιθανολογώ επειδή την συγκεκριμένη ασθένεια έτυχε να την έχω πρόσφατη..
Η κοπέλα γράφει απ' το πρώτο ποστ ότι έχει ήδη ξεκινήσει την αντιβίωση..Εγώ είπα πως αν τελικά έχει ο σκύλος λοιμώδη τραχειοβρογχίτιδα οκ δίνει σωστό χάπι αλλά ας βεβαιωθεί τουλάχιστον για την σωστή δοσολογία!!
Δεν το έκανα ούτε για να φανώ έξυπνη ούτε για να το παίξω γιατρός!Ο σκύλος μπορεί να έχει το οτιδήποτε..

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
και κατι τελευταιο, που ξεχασα να αναφερω νωριτερα. Τα ουλα του ειναι ανοιχτοχρωμα ροζ προς λευκο. Αυτο λεει κατι επιπλεον?
Αυτό εμένα μου λέει να του κάνεις αιματολογικές γιατί μάλλον η ερλιχίωση που ανέφερες πιο πάνω ξανακτυπά? Κάτι παίζει με αιματοκρίτη.. σίδηρο.. ποιος ξέρει?την είχατε τελειώσει την τότε θεραπεία?είχατε επαναλάβει αιματολογικές να δείτε που βρίσκεστε?Τον γιατρό δεν νομίζω να τον γλιτώσεις πάντως..
Τα συμπτώματα αυτά, πέρα των λευκών ούλων, εξακολουθούν να μου μοιάζουν για τραχειοβρογχίτιδα

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
δεν θελω το ποστ μου να ειναι αιτια παρεξηγησεων! Μπηκα στο σαιτ για 2 συμβουλες, για μια βοηθεια. Οταν ο σκυλος επαθε ερλιχιωση και μπορουσα να τον παω στον γιατρο τον πηγα αμεσως μολις ειδα την αδιαθεσια του! Μου εδωσαν τοτε χαπια και 4 ενεσεις που κοστιζαν 50ε. Και εμαθα αυτη την βδομαδα οτι αλλος σκυλος με ιδια ασθενεια το ειχε αντιμετωπισει μονο με χαπια που κοστιζαν ελαχιστα! Εδω εμενα οι επιλογες μου περιοριζονται σε 2 γιατρους, τον ιδιωτικο και τον δημοσιο που ο 1ος ναι μεν εχει περισσοτερες ευκολιες στον τροπο εξετασης, αλλα και δωρεαν να σου κανει την επισκεψη, ξερω οτι φορτωνει φαρμακα. Ο αλλος που ειχα παει την πρωτη φορα, ειναι ισως πιο πρακτικος και πληρωνεις μονο τα φαρμακα, αλλα τελικα πουθενα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος!

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
η διαγνωση της ερλιχιωσης ειχε γινει χωρις εξετασεις τοτε και χωρις επαναληπτικες μετα την θεραπεια. Γι'αυτο λεω οτι ο δημοσιος γιατρος ειναι λιγο πιο "πρακτικος" και δεν εχει τις πολυτελειες του ιδιωτικου. Τοτε ειχα βρει τσιμπουρι, ενω τωρα οχι, και εκτος απο την ανορεξια, το σκυλι δεν ειχε κατι αλλο σαν συμπτωμα. Την ερλιχιωση την καταλαβε ο γιατρος απο τον πυρετο και καποιες βλενες που βρηκε εξεταζοντας τα γεννητικα του οργανα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
τυφλα να εχουν τα πανεπιστήμια , τα βιβλία και οι απανταχού κτηνίατροι . Διαγνώσεις και εξ αποστάσεως . Αυτα ειναι ...

λές " μου ειπαν vibramicyn " , " μου είπαν 1 χαπι " ...

??? ποίοι ???

" η διαγνωση της ερλιχιωσης ειχε γινει χωρις εξετασεις τοτε και χωρις επαναληπτικες μετα την θεραπεια. "

αυτο δεν είναι διάγνωση , αλλα δίνω ενα φαρμακο για μια θεραπεία στα τυφλά , και αν κάτσει έκατσε " .

αυτο είναι και γενικότερο γεγονος και φαινόμενο πάντως . όταν ο αλλος που παει στον γιατρό δείχνει πως είτε δεν είναι διατεθειμενος είτε δεν μπορεί να πληρώσει , ε...αναγκαστικά δεν κάνει εξετασεις κλπ για να μην φορτώσει τον λογαριασμό . Γιαυτο κινείται και με βάση το "ενστικτο" αλλα και την τύχη .

Last edited:

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
δεν νομιζω πως το υφος μου σε ολοκληρο το ποστ ειναι σε παρομοιο υφος με το δικο σου. Παρολα αυτα αυτος που με συμβουλεψε ηταν ανθρωπος μεσα απο φιλοζωικο συλλογο. Το τι δουλεια κανει, αν ειναι κτηνιατρος ή οχι, αν ασχολειται περισσοτερο ή λιγοτερο απο εναν κτηνιατρο που σε ποτιζει αχρηστα φαρμακα, αυτο δεν θελει ουτε ταυτοτητες ουτε ειρωνικα σχολια. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ πως ζηταω συμβουλες. Δεστε το σαν πρωτες βοηθειες. Και στην τελικη, ποτε δεν περιμενα οτι το 1ο μου ποστ και η πρωτη μου επισκεψη στο σαιτ θα μου δημιουργουσε τοσο αρνητικες εντυπωσεις, για τον τροπο καλωσορισματος... Συγνωμη που ζητησα και τη γνωμη σας δηλαδη...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
καλα κάνεις και ζητας συμβουλές , αλλα ιατρικες συμβουλές δεν μπορεί κανένας να δώσει για ευνόητους λόγους .

Κτηνιατρική , διάγνωση , φάρμακα και λύσεις δεν ειναι δυνατόν να γίνονται ετσι καθως ειναι επικυνδυνο για το ζώο αλλά και για τον κόσμο που τα διαβάζει και μπορεί να σχηματιζονται απόψεις .

Καθε ζώο ειναι μοναδικο , καθε περιπτωση ειναι μοναδικη , καθε θεραπεια αφορά το κάθε ζώο ξεχωριστά .

Όσο για το "μου το είπαν στην φιλοζωικη που ξερουν απο σκυλιά" ...

και οι πόρνες δεν χρειάζεται να πηγαινουν στον γυναικολόγο , ο νταβατζής τους ξέρει απο γυναίκες ...

ο καθένας να ασχολείται με το αντικείμενό του και για λόγους ηθικής αλλα και για λόγους ασφαλείας , ατομικής αλλα και δημόσιας .

Δεν ξέρω αν το υφος δεν σου αρέσει ,αν ειναι ειρωνικό , ή οτιδήποτε αλλα δεν μπορώ να κάνω κάτι .

Το οτι ολοι σε παραπέμπουν να πας εστω και με "διακανονισμό" σε εναν κτηνίατρο δεν σημαινει οτι ολοι θελουν να σου επιτεθούν.. Το αυτονόητο και το πιο ασφαλές σοε προτείνουν ..

amari

Member
8 Ιουνίου 2012
10
0
οκ προφανως δεν εχω γινει αρκετα κατανοητη και θα το ξαναεπαναλαβω.... δεν λεω οτι θα βγαλω ονλαιν πορισμα και το παραδειγμα με τον νταβατζη ειναι εντελως ακυρο! δεν θελω να αναλυσω το τι ειναι ο συγκεκριμενος ανθρωπος που μιλησα ουτε ανακατευεται χωρις να ξερει το αντικειμενο, και ξαναλεω οτι και ο ιδιος με συμβουλεψε για κτηνιατρο. Το τι πρεπει να κανω το ηξερα και πριν μπω στο φορουμ. Τα συμπτωματα ανεφερα μηπως καποιος ειχε αναλογη εμπειρια.. αλλα τελικα καταλαβα πως αν δεν το παιξεις και λιγο λαρτζ τυπος με τον σκυλο σου, δεν βρισκεις την αναλογη ανταποκριση. Τι να κανουμε... προφανως το ποσο φιλοζωος ειναι καποιος μετριεται με πορτοφολια.. καλο βραδυ..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πήγαινε το σκυλί στον γιατρό άμεσα...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι ντροπή να μην έχεις λεφτά...το 90% δεν έχει. Δεν είναι ντροπή να λες δεν έχω μια για να το πάω στο κτηνίατρο. Και κανείς δεν τα βάζει μαζί σου επειδή δεν έχεις λεφτά. Όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε. Για μένα τα ροζ ούλα θα ήταν το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα. Όπως επίσης και η απώλεια της όρεξης. Κάνε μια προσπάθεια να εξηγήσεις στον ιδιωτικό κτηνίατρο το οικονομικό σου θέμα και ζήτα του να του τα πληρώνεις σιγά σιγά. Συμφωνών με τον Στέλιο , είναι αδιανόητο να μιλάμε για ιατρικά θέματα παίζοντας με την υγεία ενός σκύλου. Ναι, υπάρχει περίπτωση η ερλειχίωση να επανήλθε (αν ήταν ποτέ ερλειχίωση)....ναι μπορεί να είναι φόλα....γενικά οτιδήποτε μπορεί να είναι. Η αντιβίωση δεν είναι πανάκεια και στο τέλος της ημέρας αυτός που μπορεί να χάσει τη ζωή του είναι ο σκύλος. Η συμβουλή μου είναι να κάνεις ΟΤΙ είναι δυνατόν για να τον δει ένας γιατρός.