Τι γίνεται αν χάσεις το βιβλιάριο του σκύλου σου?

zoiroben

New Member
22 Μαϊου 2014
2
0
30
Γεια σας, έχω φάει τον κόσμο για να βρω το βιβλιάριο του σκύλου μου ο οποίος είναι εμβολιασμένος και με τσιπάκι. χθες αρρώστησε και η κτηνίατρος θέλει το βιβλιάριο προφανώς για να δει τα εμβόλια του. η κτηνίατρος δεν είναι η ίδια που έκανε τα αρχικά εμβόλια και δεν τα γνωρίζει. ξερει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση αυτή? βγάζω καινούργιο βιβλιάριο?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σας, έχω φάει τον κόσμο για να βρω το βιβλιάριο του σκύλου μου ο οποίος είναι εμβολιασμένος και με τσιπάκι. χθες αρρώστησε και η κτηνίατρος θέλει το βιβλιάριο προφανώς για να δει τα εμβόλια του. η κτηνίατρος δεν είναι η ίδια που έκανε τα αρχικά εμβόλια και δεν τα γνωρίζει. ξερει κάποιος τι γίνεται στην περίπτωση αυτή? βγάζω καινούργιο βιβλιάριο?
Σίγουρα πρέπει να βγάλεις νέο βιβλιάριο. Και να το εμβολιάσεις για λύσσα οπωσδήποτε (επιβάλλεται από το νόμο κάθε χρόνο). Αφού θυμάσαι πότε έκανες τα άλλα εμβόλια, θα τα κάνεις μόλις περάσει χρόνος από τότε. Τώρα για το microchip: ας το διαβάσει ο κτηνίατρος και σου το γράφει στο νέο βιβλιάριο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όταν τοποθέτησες chip σου έδωσε ένα χαρτί(πράσινο) που λέγεται "Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποιήσης" καθώς και 3 αυτοκόλλητα με το barcode του chip!Το 1 αυτοκόλλητο το κόλλησε πάνω σε αυτό το πράσινο χαρτί!Τα άλλα προφανώς στα έδωσε καβάτζα!
Τα έχασες και αυτά?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όταν τοποθέτησες chip σου έδωσε ένα χαρτί(πράσινο) που λέγεται "Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποιήσης" καθώς και 3 αυτοκόλλητα με το barcode του chip!Το 1 αυτοκόλλητο το κόλλησε πάνω σε αυτό το πράσινο χαρτί!Τα άλλα προφανώς στα έδωσε καβάτζα!
Τα έχασες και αυτά?
Το χαρτί αυτό συνήθως το συρράβουν στο βιβλιάριο. Πάντως αν είναι δηλωμένο το σκυλί στο όνομά του, ο κτηνίατρος έυκολά μπορεί να το τσεκάρει στον κτηνιατρικό σύλλογο

• Like
Reactions: Orilis

zoiroben

New Member
22 Μαϊου 2014
2
0
30
Σίγουρα πρέπει να βγάλεις νέο βιβλιάριο. Και να το εμβολιάσεις για λύσσα οπωσδήποτε (επιβάλλεται από το νόμο κάθε χρόνο). Αφού θυμάσαι πότε έκανες τα άλλα εμβόλια, θα τα κάνεις μόλις περάσει χρόνος από τότε. Τώρα για το microchip: ας το διαβάσει ο κτηνίατρος και σου το γράφει στο νέο βιβλιάριο.

έχει κάνει το εμβόλιο της λύσσας! ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν έχει σταλεί το έγγραφο του τσιπ του σκύλο μου και ήταν συρραμμένο πάνω στο βιβλιάριο! επίσης τυχαίνει τώρα να είναι άρρωστος και η κτηνίατρος θέλει ακριβώς τα εμβόλια που έχει κάνει με ονομασία κτλ.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
έχει κάνει το εμβόλιο της λύσσας! ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν έχει σταλεί το έγγραφο του τσιπ του σκύλο μου και ήταν συρραμμένο πάνω στο βιβλιάριο! επίσης τυχαίνει τώρα να είναι άρρωστος και η κτηνίατρος θέλει ακριβώς τα εμβόλια που έχει κάνει με ονομασία κτλ.
Έχει κάνει εμβόλιο λύσσας αλλά δεν μπόρεις να το αποδείξεις οπότε πρέπει να γίνει ξανά αλλιως πληρώνεις πρόστημο. Όσο για το έγγραφο, το συρραμένο είναι για σένα και ο κτηνίατρος κρατάει ενα άλλο χαρτί το οποίο στέλενει στο σύλλογο. Δεν είναι η δουλειά μας να το στείλουμε.
Πήγαινε στον προυγούμενο κτηνίατρο, συνήθως κρατάνε ένα αρχείο με όλα τα περιστατικά και θα σου πει τι εμβόλια του έχει κάνει.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Το να ξανακάνεις το εμβόλιο της λύσσας είναι έγκλημα, χωρίς πλάκα. Απευθύνσου στον πρώτο σου κτηνίατρο, είναι υποχρεωμένος να κρατά βάση δεδομένων με τα σκυλιά που έχουν κάνει το αντιλυσσικό. Συνέχισε να τρως τον κόσμο μέχρι να το βρεις όμως, κάπου εκεί μέσα είναι

• Like
Reactions: ghelly

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Συμφωνω...εαν το σκυλι εχει εμβολιαστει ηδη ειναι εγκληματικο να ξαναεμβολιαστει
Επισης...να το χεις παντα μαζι το βιβλιαριο,προσωπικα δεν υπαρχει ενδεχομενο να μη το κουβαλαω στην τσαντα μου,μαζι με την ταυτοτητα μου,ειδικα οταν ειμαι Αθηνα....χωρια οτι το χρειαζομαι κ καθε μηνα για να καταγραφω τις αμπουλες της...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.621
11.013
Athens
Πάντως η κτηνίατρος δεν χρειάζεται το βιβλιάριο με τα εμβόλια για να κάνει διάγνωση. Μπορεί να προχωρήσει με διάγνωση-θεραπεία έως ότου λυθεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Πάντως η κτηνίατρος δεν χρειάζεται το βιβλιάριο με τα εμβόλια για να κάνει διάγνωση. Μπορεί να προχωρήσει με διάγνωση-θεραπεία έως ότου λυθεί.
Aυτό ακριβώς σκεφτομουν κι εγώ. Εκτός αν υποπτεύεται κάποια ασθένεια στην οποία υπάρχει εμβολιασμός και θέλει να δει αν έχει εμβολιαστεί για αυτήν ή όχι.
Και πάλι όμως zoiroben οι εμβολιασμοί που κάνουν οι κτηνίατροι είναι συγκεκριμένοι, κοινοί για όλους. Τα μόνα εμβόλια που κάποιοι κάνουν και κάποιοι όχι είναι το pneumodog για τον λεγόμενο βήχα του κυνοκομείου, αν δεν κάνω λάθος καθώς επίσης το εμβόλιο για την λεισμάνια, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στα στάνταρντ εμβόλια.

• Like
Reactions: mareco and Orilis

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr