Τι είναι το καλαζαρ?


JOANNA

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2009
50
0
Θελω να κανω μια ερωτηση γιατι πολλα ακουω και δεν εχω καταλαβει ακριβως τι γινεται.... τι ακριβως ειναι το καλαζαρ πως να καταλαβω εαν ο σκυλος μου εχει και πως θεραπευεται???η προληψη ειναι το εμβολιο μονο?:confused::confused::confused::confused:
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
To καλαζάρ προκαλείται από τσίμπημα σκνίπας που αρχικά και αυτή έχει τσιμπήσει ένα μολυσμένο ζώο. Επιστημονικά λέγεται λεισμανίαση και προσβάλλει ζωτικά όργανα και συστήματα. Είναι μία νόσος θανατηφόρα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο.

Μόνο έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση. Επειδή διάβαζα πρόσφατα για το καλαζάρ έλεγε οτι η νόσος μπορεί να εισέλθει σήμερα αλλά το ζώο να αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα της ασθένειας από 6 μήνες και μετά.

Αυτό οφείλεται στο χρόνο επώασης που χρειάζονται τα πρωτόζωα όταν εισέρχονται με το τσίμπημα της σκνύπας στον οργανισμό του σκύλου.

Μπορείς να κάνεις προληπτικά τεστ κατά διαστήματα, εαν διαγνωστεί έγκαιρα αντιμετωπίζεται και υπάρχουν και ειδικά σπρέι που μπορείς να χρησιμοποιείς για πρόληψη πάνω στο σκύλο.
 


bili.t

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
68
0
60
ΝΑΥΠΛΙΟ
mybassetdog.blogspot.com
2 φορες το μηνα μαϊο κ φεβρουαριο εξετασεις αιματος προληπτικα,για να το προλαβεις, αμπουλα καθε μηνα, περιλαιμιο και για να εισαι πληρως καλυμενη οταν το βγαζεις εξω τις απογευματινες ωρες ψεκαζε το με σπρευ σιτρονελας(ειδικο για τη σνιπα)
 


JOANNA

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2009
50
0
Τα συμπτωματα ομως ποια ειναι??? για το σπρει γνωριζω.. πηγα χτες σουπερ μαρκετ και τυχαια στο τμημα με τις σκυλοτροφες ειδα μπουκαλακια με σπρει για το καλαζαρ και για αυτο ρωτησα.. αγχωθηκα πολυ γιατι δεν θελω να συμβει κατι στα σκυλια μου.. το καλοκαιρι ειναι πιο επικυνδυνο να το παθει???:confused::confused::confused:
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
κατάπτωση, ανορεξία, απώλεια βάρους, δερματικά προβλήματα, πυρετός, διάρροιες, εμετοί, αναιμία, αιμοραγία από τη μύτη δεν θυμάμαι άλλα.
 


bili.t

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
68
0
60
ΝΑΥΠΛΙΟ
mybassetdog.blogspot.com
οπως λεει και η marcia αργουν να εμφανιστουν τα συμπτωματα.Μην αγχωνεσαι! απλα φροντισε να νου κανεις εξετασεις οταν ειναι ο καιρος.μιλα μετον/την κτηνιατρο σου.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22