Τι θέλει το Μουφ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και μου τα πρήζει?:rolleyes: Το έβγαλα βόλτα. Γυρίσαμε και πήγε τρέχοντας στο σπίτι. Μετά ήθελε να ξαναβγεί. Το ξανάβγαλα. Το πήγα στο αγαπημένο του πάρκο και το άφησα να τρέξει ενώ περίμενα υπομονετικά στο αυτοκίνητο και γύρισε μόνο του πίσω και μου χτύπησε την πόρα και μπήκε μέσα. Το πήγα στο χωράφι δίπλα να τρέξει. Έτρεξε, ξέσκασε, γύρισε πίσω στο αυτοκίνητο μόνο του, μου χτύπησε την πόρτα, μπήκε μέσα. Γυρίσαμε στο σπίτι και ούτε κατά διάνοια δεν ήθελε να πάει στη γειτονιά, ήρθε τρέχοντας μέσα. Μετά από πέντε λεπτά πάλι γκρίνιαζε για έξω. Το έβγαλα στον κήπο όπου κάθισε στο χορτάρι σα μουλάρι και δεν κουνιόταν. Μετά μου χτύπησε την πόρτα να μπει. Κατόπιν ήθελε να παίξει το πιάσε το μπαλάκι. Και τώρα πάλι γκρινιάζει λόγω υπερβολικής ενέργειας.:shock::shock:

Και δεν είναι η υπερβολική ενέργεια που με πειράζει. Είναι ότι το βγάζω έξω, το αφήνω κιόλας να τρέξει όσο θέλει χωρίς να το πιέζω να φύγουμε. Μόνο του έρχεται και ζητάει να φύγουμε. Τι διάολο θέλει και είναι μια έτσι-μια αλλιώς?!:confused::confused::confused::confused::confused:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η αλήθεια είναι ότι τόσο ενεργητικό σκυλί δεν είχα ποτέ...
Αλλά μήπως προτιμά κάτι που να ακονίζει και το μυαλό του ταυτόχρονα?
Μήπως δηλαδή αφού είναι περίπτωση με "extreme" ενέργεια, θέλει και "extreme" απασχόληση, κάτι που να συνδυάζει σωματική και πνευματική κούραση?
Μπορεί να σου ζητάει να φύγετε γιατί δεν του αρκεί το να τρέχει μόνος του γύρω γύρω, χωρίς όμως να σημαίνει ότι χόρτασε από ερεθίσματα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό ίσως να είναι αλήθεια, αλλά δεν ξέρω πώς να ακονίσω το μυαλό του. Εκείνο που έχω παρατηρήσει και που ξετρελλαίνεται το Μουφ να κάνει είναι να ξαπλώνει στο πάτωμα και να με παρακολουθεί άμα είναι να κάνω δουλειές στο σπίτι, π.χ. να σκουπίσω, καθαρίζω, τακτοποιώ, ποτίζω τον κήπο, φυτεύω, κλπ. Σιχαίνεται τη δικιά μου αδράνεια δηλαδή. Εκνευρίζεται π.χ. άμα βλέπω τηλεόραση ή είναι στο ίντερνετ αν και αν πρόκειται να δουλέψω, ακόμα κι αν κάτσω στον καναπέ, δεν το πειράζει και ξαπλώνει στα πόδια μου. Αλλά το πιάνουν κάτι τέτοια νευρικά και τριγυρνάει μέχρι που κρίνει ότι κατά τις 10 είναι η ώρα του να κοιμηθεί.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ νομίζω οτι το να τον αφήνεις να τρέχει μόνος του είναι βαρετο γι'αυτόν.... θέλει ή να κινεισαι κι εσύ μαζί του (ωστε να αλλάζει η διαδρομή γύρω του) ή να ασχολείσαι μαζί του (πχ πετώντας μπαλάκια να στα φέρνει κτλ). Το έχω παρατηρήσει κι απο το δικό μου.... οσο εγω κινούμαι μπορεί να διανύσει χιλιόμετρα γύρω γύρω. Μόλις κάτσω, μπαστακώνεται κι αυτος, δεν τρέχει οταν εγώ είμαι στάσιμη (χωρις λουρι ολα αυτά που λέμε τώρα). Κι όταν ξανασηκωθώ είναι μες στην τρελή χαρα! Σαν να λέει "αμαν ρε παιδί μου, για να κάτσουμε ήρθαμε??"

Αλλο δηλαδή δυο ώρες περπάτημα στο δάσος, κι άλλο δυο ώρες να καθομαι σ'ενα παγκακι. :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι θέλει το Μούφ;
Μα πολύ απλά να σε τρέχει!
Θες να κάτσεις να ησυχάσεις;
Όχι!Πρέπει να ασχοληθείς μαζί του ή να κάνεις δουλειές!
Δεν χωράνε τεμπελιές!

Last edited:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Αυτό ίσως να είναι αλήθεια, αλλά δεν ξέρω πώς να ακονίσω το μυαλό του. Εκείνο που έχω παρατηρήσει και που ξετρελλαίνεται το Μουφ να κάνει είναι να ξαπλώνει στο πάτωμα και να με παρακολουθεί άμα είναι να κάνω δουλειές στο σπίτι, π.χ. να σκουπίσω, καθαρίζω, τακτοποιώ, ποτίζω τον κήπο, φυτεύω, κλπ. Σιχαίνεται τη δικιά μου αδράνεια δηλαδή. Εκνευρίζεται π.χ. άμα βλέπω τηλεόραση ή είναι στο ίντερνετ αν και αν πρόκειται να δουλέψω, ακόμα κι αν κάτσω στον καναπέ, δεν το πειράζει και ξαπλώνει στα πόδια μου. Αλλά το πιάνουν κάτι τέτοια νευρικά και τριγυρνάει μέχρι που κρίνει ότι κατά τις 10 είναι η ώρα του να κοιμηθεί.
ααα καταλαβα βρε,να σε κανει πρωτη νοικοκυρα θελει :)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Για την υγεία σου σκέφτεται το Μουφ! Σου λέει κάτσε να την τρέξω λίγο, να δυναμώσει, να πάρει (κι άλλο) καθαρό αέρα, να σφίξουν οι μύες της, να τη δει ο ήλιος (αλήθεια, πώς είναι εκεί ο καιρός; ), διότι Σάρα μου :) πρέπει να αποφεύγουμε την καθιστική ζωή τη σήμερον ημέραν! Η άσκηση κάνει καλό στην καρδιά, οπότε για σένα φροντίζει το παιδί σου, να σε έχει fit :) Χαχαχ!

Δεν είναι σκυλί αυτό καλέ, η Ελένη Πετρουλάκη είναι :)

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
XAXA Βασικα μπορει και να θελει και εσενα μαζι του να παιξετε γι αυτο ερχετε σε εσενα δοκιμασε αν θες να τρεχετε μαζι καποια ωρα να γυμναστεις και εσυ :p:pΠαιξτε και κανενα παιχνιδι μαζι και μετα θα εισαι ΟΚΚ:cool:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βerna, μου επιτρέπεις να παραφράσω λίγο το παραπάνω post σου.....
Να σου πω... ποδήλατο εσύ, δίπλα το Μουφ, και να δείς.......για πότε θα σε πάει για ποδήλατο μέσα από τα καλαμπόκια γιατί εκεί του μύρισε κάτι ενδιαφέρον.....:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, δε γίνεται διότι:

1) Τον πάω για τρέξιμο και βόλτα, γυρνάμε και μετά μια απ' τα ίδια. Επειδή είναι Αυστραλέζος πρέπει να τρέξει αλλιώς θα με φάει. Επομένως πρέπει να τον αφήσω ΚΑΙ να τρέξει.

2) Αν τον πάρω πουθενά χωρίς λουρί και χωρίς πινακίδα ότι επιτρέπεται να είναι χωρίς λουρί, θα με βουτήξει μπάτσος (και κυκλοφορούνε παντού) και θα μου κοπανήσει 75 δολλάρια πρόστιμο. Ήδη έφαγα κατσάδα σήμερα από τον εκπαιδευτή διότι μου ξέφυγε το Μουφ πριν μπούμε μέσα και μου είπε ότι παραμονεύουν μπάτσοι και κοπανάνε πρόστιμα κι εκεί.

3) Ποδήλατο μπορώ να κάνω με αυτόν με το λουρί. Τελευταία φορά όμως που το έκανα έφαγα μια τούμπα όλη δικιά μου.

Εν τέλει βρήκα μια προσωρινή λύση. Γυρίσαμε από την εκπαίδευση, βόλτα και ψώνια και του αγόρασα ένα καπνιστό κόκκαλο-κλείδωση που του αρέσει και έτσι τώρα το ροκανίζει και έχει πάρει εκείνο το μαστουρωμένο ύφος. Λογικά θα πρέπει να απασχοληθεί με το κόκκαλο για την υπόλοιπη μέρα και την υπόλοιπη νύχτα! ΣΥΝ το ότι του καθαρίζει τα δόντια και τελευταία φορά η κτηνίατρος τα θαύμαζε και με ρώταγε πώς γίνανε τόσο αστραφτερά!! Σκέτη διαφήμιση ήτανε!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θέλει να σε τρέχει να δεί μήπως ξέχασες την εκπαιδευση που σου κάνει τόσο καιρό...

νομίζω...

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
θέλει να σε τρέχει να δεί μήπως ξέχασες την εκπαιδευση που σου κάνει τόσο καιρό...

νομίζω...
χαχαχαχα!!!!!!

Μήπως έχει καταλάβει οτι μπορει να σε κάνει οτι θέλει, χαζομαμα? :)
Μας λείψατε βρε!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό το λέει και ο εκπαιδευτής του!:D:D Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι το καλύτερο κατοικίδιο πρέπει να είναι απαραίτητα χαζό!! Προσωπικά δε θα μπορούσα ποτέ να έχω χαζό σκύλο διότι θα μου έπεφτε το IQ από τη βαρεμάρα.:eek::eek: Εδώ δε μου πολυαρέσει ο Αυστραλέζος του εκπαιδευτή που δεν τολμάει να κατεβεί από κει που του λέει ο εκπαιδευτής. Αφήστε κιόλας που όταν παραπονιέται κλαίει και άσχημα και ακούγεται σα να σφυρίζει!!:eek: Πολύ ωραιότερα κλαίει και διαμαρτύρεται το Μουφ που χτυπάει και το πόδι κάτω σαν κακομαθημένο και παίρνει και ύφος σα να λέει ότι πάει, το έχασα κι αυτό το λίγο μυαλό που είχα!!:p:p:D:D:D Αυτό που θέλω από την εκπαίδευση τελικά είναι ορισμένα πράγματα: να περπατάει το Μουφ ήρεμα με το λουρί και να μη μου σκίσει τον ώμο και γενικά να ακούει τα παραγγέλματα. Αποκλείεται να τον πάω competitive obedience διότι θα μου γίνει σκέτος yes-dog και θα εξαρθρώσω τελικά τα σαγώνια μου από το χασμουρητό. Μου φτάνει το ότι με ακούει τώρα σε αρκετά και δεν ανεβαίνει στους πάγκους και τα πάει καλύτερα με το λουρί και αρίστεψε στις εξετάσεις του. Εδώ τώρα κάνει και πράγματα χωρίς να του δίνω high-value λιχουδιές. Και να σας πω την αλήθεια κοίταζα σήμερα το Μουφ που ήταν δίπλα στον Αυστραλέζο του εκπαιδευτή και πραγματικά το Μουφ είχε πολύ εξυπνότερο βλέμμα από τον άλλον Αυστραλέζο. Είχε το ίδιο έξυπνο και γελαστό βλέμμα που είχε το εργασιακό σκυλί του Hartnagle. Επίσης μου αρέσει και το άλλο βλέμμα που παίρνει όταν κουρνιάζει δίπλα μου και που δεν το έχει ο Αυστραλέζος του εκπαιδευτή όταν κάθεται δίπλα του. Να μην πιάσω δε και το άλλο στρατιωτάκι, το Γερμανικό Ποιμενικό του εκπαιδευτή διότι εκείνος είναι τελείως αποχαυνωμένος.

Αφήστε που έμαθα ότι όταν φεύγουμε μετά την εκπαίδευση οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες πάνε και λένε του εκπαιδευτή ότι έχω το ωραιότερο και καταπληκτικότερο Μουφ και τι ωραίο σκυλί είναι αυτό, με προσωπικότητα και καλωσύνη! Σήμερα μάλιστα έτρεξε ξωπίσω μου μια ιδιοκτήτρια να μου το πει και η ίδια.:shock: Κανέναν δεν έχω ακούσει ποτέ μου να λέει τίποτα για τα σκυλιά του εκπαιδευτή.:rolleyes:

Αλαζονικότατη η δικιά σου!!:p:p:D:D:D Αλλά είναι και το Μουφ εκφραστικότατο!!:paja1: