Τι θεωρούμε δυσπλασία;

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Επειδη στο θεμα αυτό δεν εχω ιδέα θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε. Εψαξα για topic με πληροφοριες για τη δυσπλασια αλλα δε βρηκα κατι.
ευχαριστω.

Αν υπαρχει παρομοιο θεμα ζητω συγνωμη αλλα δε μπορω να το βρω.

Last edited:

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
επειδη ειμαι δουλεια και δεν προλαβαινω να διαβασω τωρα ολα τα παραπανω μια γρηγορη ερωτηση.

ο κουταβος 3 μηνων οταν περπαταει πολλες φορες οι πισω πατουσες του κοιτανε λιγο προς τα μεσα.
ειναι κατι ανησυχητικο?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το ότι οι πατούσες κοιτάνε μέσα ή έξω δεν σημαίνει πάντα ότι οφείλεται σε δυσπλασία. Αλλά ούτε αποκλείεται να είναι αιτία για δυσπλασία μακροπρόθεσμα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Η δυσπλασία δεν έχει να κάνει με την πατούσα,αλλά με το ισχύο και πως αυτό εφαρμόζει.Μια γενική εικόνα μπορείς να έχεις από το περπάτημα του σκύλου,αλλα σίγουρα μετά την ενηλικίωση του.Οι ακτίνες είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή. Οι πατούσες μπορεί αν είναι προς τα έξω,να έχουν να κάνουν με τους ταρσούς!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
dog.crime προς τα μέσα πανε. ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Crazy @ για ποιο λογο ακριβως ρωτας; Αν ειναι απλα για προληψη κανεις πολυ καλα αλλα βεβαια πρεπει να ρωτας κ το γιατρο σου ΠΑΝΤΑ!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
να επισημάνω ότι όταν το σκυλάκι είναι κουτάβι μπορεί να κουτσαίνει κιόλας χωρίς να σημαίνει τίποτα
συχνά η ανάπτυξη είναι ασύμμετρη και "φαίνονται" διάφορα προβλήματα τα οποία τελικά δεν μένουν...
ας πούμε συγκλίνοντες ταρσοί κλπ
έχω τύχει και να κουτσαίνει εμφανώς για δύο εβδομάδες που επισκεπτόμουν την τοκετομάδα αλλά τώρα πηδάει απο ενάμιση μέτρο ενώ τρέχει χωρίς πρόβλημα και μιλάμε για 30 πόντους σκυλάκι....

πάντως τα πλακάκια είναι πρόβλημα για τα σκυλάκια ειδικά τα μεγαλόσωμα
και τα πολλά σκαλιά

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Crazy @ για ποιο λογο ακριβως ρωτας; Αν ειναι απλα για προληψη κανεις πολυ καλα αλλα βεβαια πρεπει να ρωτας κ το γιατρο σου ΠΑΝΤΑ!!
Καθαρά προληπτικά διαβάζω πράγματα που δεν ήξερα. Μην αγχωνεστε. Απλά αμα ξεκινας να διαβαζεις και να μαθαινεις αρχιζεις να αγχωνεσαι περισσοτερο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
προληπτικά βάζουμε μοκέτες όπου θα περπατάει ο σκύλος
δεν τον αφήνουμε να ανέβει σκαλιά (εντάξει τον αφήνουμε να τα μάθει αλλά δεν τον αφήνουμε να τα ανεβαίνει περισσότερο)
δεν τον βαραίνουμε με την διατροφή
ταίζουμε τροφή με γλουκοζαμίνη και χονδροιτίνη
και ζητάμε εξετάσεις δυσπλασίας των γεννητόρων του κουταβιού μας να δούμε πόσο ευλαβικά θα τηρήσουμε τις παραπάνω προληπτικές ενέργειες ή και περισσότερες

τα μικρόσωμα γενικά έχουν λιγότερες δυσπλασίες αλλά ...σε ποιόν κανόνα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις?

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Μαλλον ειναι μια απο τις εξαιρεσεις εγω :( :(
Καλα κανεις και ρωτας Crazy!!συμφωνω σε ολα με το κοκονι!!

Tolhs87

Banned
Banned
23 Φεβρουαρίου 2011
84
0
Λαρισα
Να ρωτησω κατι . Εμενα ο δικος μου που ειναι 2 μηνων γ.π εχει νμζω καπως στραβα τα πισω ποδαρακια του .Η κτηνιατρος μας ειπε οτι ολα τα βαρια σκυλια οταν ειναι μικρα ειναι καπως ετσι? Ετσι ειναι?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
η δυσπλασία εμφανίζεται στα κουτάβια ? δλδ εμεις τωρα πια τον έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να ρωτησω κατι . Εμενα ο δικος μου που ειναι 2 μηνων γ.π εχει νμζω καπως στραβα τα πισω ποδαρακια του .Η κτηνιατρος μας ειπε οτι ολα τα βαρια σκυλια οταν ειναι μικρα ειναι καπως ετσι? Ετσι ειναι?
Κοίταξε, αν ξέρεις να διαβάζεις μορφολογία στον σκύλο θα καταλάβεις αν είναι λόγω ηλικίας ή λόγω όντως κατασκευαστικού προβλήματος!

η δυσπλασία εμφανίζεται στα κουτάβια ? δλδ εμεις τωρα πια τον έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ?
Θεωρώ ότι αν εμφανιστεί δυσπλασία σε κουτάβι πάει να πει ότι είναι ραγδαία...δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο!