Τι πάθανε κι οι δυο? (προβλημα διάρροιας)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γυρισα πριν λιγο στο σπιτι, αφου προηγουμενως πηγα την Ηρα βολτα στα χωραφια, οπου και εκανε πολύ ασχημη διαρροια δυο φορες. Η δευτερη δε, ηταν ένα αραιο μιγμα μαζι με πολλη βλεννα.

Κατια, νομιζω (μαλλον φοβαμαι) ότι το πετυχες. Στο κτημα η Ηρα ηταν ολη μερα με την σκυλα του γειτονα, την μπεμπα.

Η μπεμπα, κάθε φορα που παμε, σκαρφαλωνει την περιφραξη σαν γατα και ερχεται να παιξει με την Ηρα (από τα λιγα σκυλια που ανεχεται η Ηρα, επειδη είναι μικροσωμη και πολύ φιλικη).

Η μπεμπα συνεχεια ξυνοταν και δεν φορουσε ουτε κολαρο. Και φυσικα αμφιβαλλω αν ο γειτονας της παρεχει στοιχειωδη προστασια από οτιδηποτε.

Ωστοσο, παρολο που ανησυχησα, δεν απομακρυνα την μπεμπα, γιατι η Ηρα εχει πανω της τοσα αντιπαρασιτικα και εχει κανει τοσα εμβολια, που όταν πεθανει δεν θα λιωνει!

Τι να κανω όμως για να βεβαιωθω πως δεν κολλησε κατι από την μπεμπα?

Στο μεταξυ, εκανα ανακριση στις κουκλες, και η γυναικα παραδεχτηκε ότι εδωσε το πρωι στην Ηρα ένα μεγαλο κοματι κολοκυθοπιτα. Αλλά δεν είναι η πρωτη φορα και ποτέ κατι τετοιο δεν την πειραξε.

Η Ζηνα παντως είναι καλα και μαλλον εξαφανιστηκε η ψιλο-διαρροια της. Δεν εκανε τιποτα από χθες το βραδι που ξεκινησε.

Οπότε μαλλον το μονο προβλημα είναι η Ηρα, η οποια όμως ειχε παντα εντερο σιδερο.
Ισως τελικα είναι ανεξαρτητα περιστατικα και συμπτωση.

Υπαρχει ετοιμο κοτοπουλο με ρυζι, αλλά λεω να την αφησω νηστικη, όπως λετε.

Ευχαριστω πολύ και παλι.

ΥΓ. Στελιο, μαλλον ασχετα με ασκηση.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
νηστεία σίγουρα ...μόνο με νερό...
εγώ βέβαια θα έδινα και κανένα flagyl...για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και για την μικρή....
περαστικά...:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μολις καναμε βολτα με την Ζηνα. Εκανε την αναγκη της κανονικοτατα, οπότε με την μια ξεμπερδεψαμε.

Περασα και απο τον γιατρο και του ειπα τα καθεκαστα και ειπε οτι εφοσον η Ηρα εχει ζωντανια, να περιμενουμε μεχρι αυριο και βλεπουμε.
Ουτε φαγητο, ουτε flagyl.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αποπαρασίτωση πότε κάνατε;
Πάντως κι εμείς χθες διάρροια μετά από αρκετό καιρό... :( Ο πατέρας μου έχει τη θεωρία πως τον πήραξε η αλλαγή καιρού... Σήμερα όμως τα κόπρανά του ήταν μια χαρά...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι κουφό... δεν γίνεται να τύχει βρε παιδί μου... όπως και σε εμάς;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω ειμαι αυτη που κατα καιρους "φωναζω" οτι δεν πρεπει να αναφερουμε φαρμακευτικα σκευασματα στο διαδυκτιο ,ομως εγω θα παραβλεψω τον εαυτο μου και θα πω για ενα σκευασμα που κυκλοφορει που πραγματικα κανει εξαιρετικη δουλεια, που ειναι για την αντιμετωπιση εντερικων διαταραχων που εμφανιζουν διαροια ,που εχει βακτηριοκτονο δραση,που κανει αποκατασταση στην απωλεια ηλεκτρολυτων ,και που ολοι γνωριζουμε το κινδυνο αφυδατωσης ,που ειναι καταλληλο ακομα και για βρεφικες ηλικιες εκτος των μεγαλων βεβαια ,που ομως παρο ολα αυτα δεν ειναι ευρεως γνωστο και δεν το συστηνουν οι κτηνιατροι για τους σκυλους ,δεν ξερω ισως ειναι κολπα των εταιρειων ,μιας και το φαρμακο αυτο ειναι καθαρα κτηνιατρικο αλλα πολυ οικονομικο

λοιπον λεγετε sulfamycine :εντεριτιδες ,γαστρεντεριτιδες βοοειδων,χοιρων,ιπποειδων,μικρων μηρυκαστικων και ζωων συντροφιας σκυλοι,γατες,κουνελια,δυσεντεριες χοιρων,πεπτικες διαταραχες θηλαζοντων ζωων,ανωμαλιες της εντερικης ζυμωσης

συζητηστε το με το κτηνιατρο σας ,εγω το χρεισιμοποιω οταν απαιτειται ,το συστηνω ανεπυφυλακτα ,συζητηστε το με το γιατρο σας

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κρινα, ευχαριστω για την ενημερωση. Αυριο το πρωι, και αναλογα πώς θα ειμαστε, θα το συζητησω με τον γιατρο.

Ελενα, αποπαρασιτωση μεσα-εξω καναμε στις 20 Νοεμβριου. Όπως ειπα, την εχω φουλ στο φαρμακο, κατοπιν συμβουλης γιατρου. Κακως, αλλά η Ηρα είναι «επικινδυνη». Ποτέ δεν ξερεις ποιο σκυλι θα αρπαξει, ποιο ποντικι θα κυνηγησει και ποιες βρωμιες θα μυρισει και θα γλυψει, παρολο που προσεχω οσο μπορω.

Με ανησυχει γιατι δεν είναι κατι συνηθες. Η Ηρα φαινεται (για την ωρα) να εχει πολύ δυνατο οργανισμο. Δεν την πειραζει η αλλαγη περιβαλλοντος, θερμοκρασιας, τροφης. Μεχρι και πλαταρια και ψαρικα απευθειας από την καταψυξη, δεν την πειραξαν ποτέ.

Οι μονες διαρροιες που θυμαμαι ηταν όταν την πηρα, μετα από αλλαγη τροφης και πριν μερικους μηνες που εφαγε «φολα» στο βουνο (δηλητηριαση από ψοφιμι και κοπρανα). Δεν το «υπολογιζω» όμως το τελευταιο γιατι δεν ηταν κατι παθολογικο.

Την βλεπω καπως πεσμενη παντως εδώ και ωρα. Δεν κλαιγεται για φαγητο ως συνηθως, ενώ το μεσημερι γκρινιαζε. Αλλά ισως το πηρε αποφαση ότι δεν θα της δωσω.
Θα φανει στην βραδυνη βολτα η διαθεση της.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλα μας βλεπω σημερα. Τελικα η Ηρα μαλλον εφαγε κατι περιεργο στο κτημα (πού το βρηκε δεν ξερω), που την πειραξε προσωρινα.

Χθες βραδι με δυο ωρες και παραπανω βολτα, δεν εκανε τιποτα. Το ιδιο και σημερα το πρωι.

Η Ζηνα φαγωθηκε μετα τα μεσανυχτα να βγει βολτα και φοβηθηκα οτι την επιασε τσιρλιπιπι, αλλά τελικα ηθελε μονο να ξεσκασει.
Με γυρισε σε ολη την Ξανθη το μικρο σκασμενο μεσα στα αγρια μεσανυχτα, και εκανε και κρυο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δυστυχως υποτροπιασαμε ασχημα.

Ενώ ειχε στρωσει ικανοποιητικα (οχι τελειως) για μερικες μερες, σημερα στην πρωινη βολτα ξεκινησε ημιρρευστη διαρροια με αερια και πριν από λιγο εγινε σκετο νερο με αερια.
Δεν εδειχνε ζορι στο σπιτι, ουτε γκρινιαζε.
Η διατροφη ηταν κοτοπουλο με ρυζι ή ψαρια.

Πηρα αμεσως τον γιατρο και ειπε να μην ταϊσω τιποτα από δω και πέρα και αυριο το πρωι θα κανουμε εξετασεις με ληψη υλικου. Θα ζητησω και γενικη.

Ειπε να μην δωσω ακομα κανενα φαρμακο και μαλλον θα μας δωσει αντιβιωση.
Επισης ειπε οτι δεν υπαρχει λογος τρελης βιασυνης και πανικου, επειδη εχει ορεξη και πολλη ενεργεια.

Ανησυχω όμως πλεον και ενας λογος είναι να μην κολλησει καμια ιωση και η Ζηνα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλημερα.
Στελιο, η ιστορια ξεκινησε και με τις δυο πριν μια εβδομαδα. Η Ζηνα εκανε ελαφρια διαρροια μια μονο μερα και τερμα.
Η Ηρα σταματησε για λιγες μερες και απο χθες ξεκινησε παλι, αλλά πιο ασχημα, σκετο νερο.
Μετα τις 9 θα παω στον γιατρο να την πλακωσουμε στις εξετασεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πριν παμε στον κτηνιατρο καναμε μια μεγαλη βολτα στο χιονονερο για τουαλετα. Καθολου διαρροια, αλλά τα κοπρανα δεν ηταν σχηματισμενα. Ηταν 6-7 στερεα κομματια. Χθες όμως ηταν νερο (χωρις αιμα, Μαργαριτα). Δεν υπαρχει σταθεροτητα.

Καναμε πληρεις εξετασεις αιματος και επισης κοπρολογικη. Δεν βρεθηκε τιποτα.

Ο κτηνιατρος επιμενει ότι είναι θεμα διατροφικο, ότι εχει μπερδευτει το εντερο από την διατροφικη ποικιλια και πιθανον καποιο συστατικο την πειραζει.

Το θεμα είναι ότι την διατροφη αυτή την κανουμε και οι δυο σκυλες μου εδώ και μηνες και ποτέ δεν υπηρξε προβλημα.

Μου εδωσε ένα δικιλο royal ειδικο για γαστρεντερικα προβληματα (πανακριβο) για 5 μερες. Αν το εντερο σταθεροποιηθει, τοτε είναι υποτιθεται διατροφικο θεμα και πρεπει να φτιαξουμε ένα καλυτερο και πιο σταθερο προγραμμα.

Αν όχι, τοτε αντιβιωση. Αν και παλι το προβλημα συνεχιζεται, τοτε κτηνιατρικη κλινικη Θεσσαλονικης, που μαλλον δεν θα χρειαστει γιατι η ολη εικονα και διαθεση της είναι πολύ καλη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87