Τι σκυλοτροφή να του παίρνω;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
fodder ειναι η παντός ειδους ζωοτροφη. Ελπιζω να μην εχεις φαει κι εσυ απο αυτον τον κιμά. Οχι πως θα παθεις τιποτα βεβαια.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν το ανεφερες πριν οτι γραφει μονο για σκυλια :D
Παντως, αν το δοκιμασεις με το ουζακι, πες μας πώς ειναι :D:p (αν θα εισαι βεβαια σε θεση να μας πεις απο την τουαλετα :paja1:)

alexvil

New Member
18 Αυγούστου 2009
4
0
τροφη

Καλησπερα,

Εγω δινε Herrmann's. Ειναι εντελως βιολογικη αλλα αρκετα τσιμπημενη σε τιμη. Οταν ζουσα εξωτερικο αυτην εδινε σε ξηρα και κονσερβα και ειμαι πολτ ικανοποιημενος.

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
απο οριζεν επειδη με ειπαν πολοι οτι εχε πολυ προτεινη ετσι το γυρησα στην ακανα ... του την αλαζω σιγα σιγα του βαζω τωρα 50% οριζεν και 50% ακανα...για να την αλλαξω σταδιακα...ε και απο ολα αυτα που διαβασα λεω τουλαχιστον για εα χρονο να δινω τις τροφες που με προτειναν που εχω γραψει στο αλλο θρεαντ

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
40% απο τα σκυλιά είναι παχύσαρκα, 46% απο τα σκυλιά πεθαίνουν απο καρκίνο.
Καρδιοπάθειες, νεφρά και συκώτι θερίζουν. Όπως με τους ανθρώπους, τα σκυλιά είναι ότι τρώνε.
Μάθετε να ταίζετε σωστά και γλυτώστε τον σκύλο σας απο τις αρρώστιες και τον εαυτό σας απο κτηνιατρικούς λογαριασμούς.
Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

1) η ξηρά τροφή είναι fast food (βαριά επεξεργασμένα χάμπουργκερ, πατάτες κλπ)
εμάς μας κάνουν κακό αλλά δεν τα τρώμε κάθε μέρα, φανταστείτε στα σκυλιά σας.

2) Η ανθρώπινη τροφή είναι καλή για τα σκυλιά. Ασχετα με τι σας λένε οι φίλοι, οι κτηνίατροι, οι κατασκευαστές ζωοτροφών.
Οι ανθρώπινες τροφές είναι κακές μόνο για τις εταιρείες κατασκευής ζωοτροφών.
Τα συστατικά είναι φρέσκα και θρεπτικά, χρειάζεται μόνο λίγο επιμόρφωση στις
ιδιαιτερότητες πχ όχι κρεμμύδια, πολύ αλάτι, σταφύλια κλπ.

3) Η προέλευση των πρώτων υλών στις ξηρές τροφές είναι ύποπτη, απο άρρωστα, ψόφια κρέατα, αλευρια μολυσμένα με φυτοφάρμακα κλπ. Οσο φθηνότερη η τροφή τόσο φθηνότερες οι πρώτες ύλες.

4) Ταίζοντας την ίδια τροφή καθημερινά? Φανταστείτε να τρώτε καθημερινά την ίδια τροφή καλαμποκάλευρο, λίπος και φτερά κοτόπουλου (χωρίς κρέας) με συμπλήρωμα φτηνών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Οι γιατροί τονίζουν διαρκώς να τρώμε ποικιλία τροφών. Αλλά στα σκυλιά όταν αλλάζουμε τροφή ερεθίζει τα έντερα σωστά? Αυτό είναι γιατί έχουν άρρωστο πεπτικό σύστημα, όταν αυτό γιατρευτεί με κάλή ποιότητα τροφής δεν έχει πρόβλημα στις αλλαγές τροφής.

5) Τα μαγειρεμένα κόκαλα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα υγείας.

Εαν προσέξετε την διατροφή του σκύλου σας θα του προσθέσετε χρόνια και θα γλυτώσετε χρήματα.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν θα συμφωνησω αλλα δεν θα διαφωνησω

να ρωτησω : ποσοι ειναι αυτοι ο ιδιοκτητες που γνωριζουν τις σωστες αναλογιες στα σωστα συστατικα για τη σωστη και ισοροποιμενη διατροφη του σκυλου τους σε καθε φαση της ηλικιας του ?

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
αμαλθεια,
δεν μπορεις να φανταστεις ποσο μου αρεσουν αυτα που λες, απλα συνεχεισε τα, εσυ ή καποιος αλλος.
6 μηνες εδω μεσα συζητηση αν το τσιζμπεργκερ ειναι καλυτερο απο το μπιγκ μακ. γενικολογιες επι αοριστιων. ας προτεινει καποιος απο σας που ξερετε ενα εβδομαδιαιο σιτηρεσιο με μαγηρευτο φαγητο, με ποσα γραμμαρια πρεπει να φαει το κουταβι ή το ενηλικο, αναλογως τα κιλα του.
ακομα και με την μπαρφ που καποιοι εχουν αναφερει οτι ταιζουν τα σκυλια τους ολο γενικοτητες του στυλ ξεκινησα με φτερουγες κοτοπουλο και σουξου μουξου μανταλακια. ουτε γραμμαρια ουτε ποτε πρεπει να αλλαξεις το κρεας απο μαμουθ σε σκυλοψαρο ουτε τιποτα.
επιτελους ρε παιδια ας κατσει καποιος να γραψει αναλυτικα καποια πραγματα. θα ειναι πολυ χρησιμα σε καποιους:) πλιζ:(

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Παραδείγματα σε διάφορες φυλές και πίνακες ημερήσιων μερίδων:

http://www.tkoboxers.com/barf.html#example diet

http://www.diamondpaws.com/health/barfadult.htm

http://www.diamondpaws.com/health/barfpuppy.htm

http://www.auntjeni.com/barf.htm

http://www.rottweiler.on.ca/barf/barf.htm

http://www.mukotanewfs.com/raw/

Με ένα googlάρισμα "barf diet for..." (γράψε όποια φυλή θες) θα βρείς αρκετά.

Από εκεί και πέρα θέλει διάβασμα και δοκιμές για να δείς τι σου ταιριάζει και τι όχι, με τι συμφωνείς και με τι όχι...σαν να ψάχνεις την καλή ξηρά τροφή.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
ακομα και με την μπαρφ που καποιοι εχουν αναφερει οτι ταιζουν τα σκυλια τους ολο γενικοτητες του στυλ ξεκινησα με φτερουγες κοτοπουλο και σουξου μουξου μανταλακια. ουτε γραμμαρια ουτε ποτε πρεπει να αλλαξεις το κρεας απο μαμουθ σε σκυλοψαρο ουτε τιποτα.
Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις σε διάφορα θέματα εντός του φόρουμ και υπάρχει και πολύ χρήσιμο άρθρο γραμμένο από τη Rottie για το μαγειρευτό.;)

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
dj αρκετα χρησιμες οι οδηγιες σου:)
με κακομαθαινεις, μεχρι και για νιουφια μου εχει:D

ταρα, εχω 50 ριζες μαμουθιες στο χωραφι μου, οσο για το σκυλοψαρο στελνω την πουφ για ψαρεμα οποτε χρειαστει, δεν θα το ταιζουμε και τσαμπα το ζουλαπι!!!!:D:D:p:p:p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
2) Η ανθρώπινη τροφή είναι καλή για τα σκυλιά.
Πολύ γενικό αυτό..

Οταν λες "ανθρώπινη" εννοείς μπισκότα, κοκκινιστά, πα"ι'δάκια, σοκολατάκια κλπ..?
Η "ανθρώπινη" διατροφή η μάλλον κάποια συστατικά που καταναλώνουμε και εμείς σαφέστατα κάνουν και για τα σκυλιά και είναι η καλύτερη πηγή τροφής αρκεί να είναι με συγκεκριμένες οδηγίες δοσμένες..
Ποτε δεν δίνουμε αποφάγια αλλα μαγειρεύουμε εξαρχής για αυτά..
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για μαγειρευτά από Rottie και διαφορες πληροφορίες γενικά για διατροφή μαγειρευτό και barf γενικά στην ενότητα διατροφής..
) Ταίζοντας την ίδια τροφή καθημερινά? Φανταστείτε να τρώτε καθημερινά την ίδια τροφή καλαμποκάλευρο, λίπος και φτερά κοτόπουλου (χωρίς κρέας) με συμπλήρωμα φτηνών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Οι γιατροί τονίζουν διαρκώς να τρώμε ποικιλία τροφών. Αλλά στα σκυλιά όταν αλλάζουμε τροφή ερεθίζει τα έντερα σωστά? Αυτό είναι γιατί έχουν άρρωστο πεπτικό σύστημα, όταν αυτό γιατρευτεί με κάλή ποιότητα τροφής δεν έχει πρόβλημα στις αλλαγές τροφής.
Αλλαγή τροφής είναι ξήρα με ξήρα, ξήρα barf.., ξήρα μαγειρευτό..

Οσο μιλάμε για επιλογές όσον αφορά το μαγειρευτό δεν τίθεται η αλλαγή διατροφής..;):)

5) Τα μαγειρεμένα κόκαλα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα υγείας.
Tα μαγειρευτά κόκαλα μπορούν να αποβούν μοιραία..μέσα σε ένα 24ωρο..

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Αν κατάλαβα καλά με τον όρο ανθώπινη τροφή εννοεί μέσω της διατροφής Β.Α.R.F(ωμή) αρα δεν τίθεται θέμα για μαγειρευτά κοκκινιστά, μπισκότα κλπ.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Οταν λες "ανθρώπινη" εννοείς μπισκότα, κοκκινιστά, πα"ι'δάκια, σοκολατάκια κλπ..?
Aυτό που το είδες? γράφω για επιμόρφωση στις ιδιαιτερότητες.

Αλλαγή τροφής είναι ξήρα με ξήρα, ξήρα barf.., ξήρα μαγειρευτό..
Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο οτι μιλάω για αλλαγή απο ξηρά σε ξηρά.

Ποτε δεν δίνουμε αποφάγια αλλα μαγειρεύουμε εξαρχής για αυτά..
Δηλαδή εαν εσένα σου περισέψει κοτόπουλο η μακαρόνια το πετάς?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτό που το είδες?
Δεν το είδα, αν παρατήρησες υπήρχε ερωτηματικό..
Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο οτι μιλάω για αλλαγή απο ξηρά σε ξηρά.
Ξεκινώντας να μιλάς για ανθρωπινη τροφή καταλαβαίνεις πως όχι..., δεν είναι ξεκάθαρο..

Kάνοντας συχνές αλλαγές διατροφής ακόμα και αν αυτό λέγεται ξήρα με ξήρα όπου έχουν ποικίλα διαφορετικά συστατικά και αναλογιες αυτό συνεπάγεται με διατροφικό στρές που μπορεί να πάθει ο οργανισμός του σκυλιού μας.

Κανεις δεν έχει αποδείξει πως τα σκυλιά χρειάζονται ποικιλία για την γεύση..και αν κάποιος θεωρεί πως αυτό ισχύει, καλο θα ήταν να παράθεση το ανάλογο άρθρο.

Οι συχνές αλλαγές πρέπει να αποφεύγονται.
Δηλαδή εαν εσένα σου περισέψει κοτόπουλο η μακαρόνια το πετάς?
Καταρχήν δεν δίνω μακαρόνια στο σκυλί μου.

Αν θέλω να δώσω άμυλα προτιμώ το ρύζι και κυρίως το μαύρο.

Τα αποφάγια μου τα πετάω στα σκουπίδια η θα τα δώσω σε κάνα παιδάκι που πεινάει.
Το σκυλί μου δεν τρώει μακαρόνια με βουτυρα και σάλτσες η κοτόπουλα με μπαχαρικά και πιπεριά..

Εκτος και αν είναι βραστά χωρις καθόλου μπαχαρικά..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Κανεις δεν έχει αποδείξει πως τα σκυλιά χρειάζονται ποικιλία για την γεύση..και αν κάποιος θεωρεί πως αυτό ισχύει, καλο θα ήταν να παράθεση το ανάλογο άρθρο.
Aυτό κατάλαβες εσύ απο αυτά που έγραψα?΄:confused:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτό κατάλαβες εσύ απο αυτά που έγραψα?΄:confused:
) Ταίζοντας την ίδια τροφή καθημερινά? Φανταστείτε να τρώτε καθημερινά την ίδια τροφή
Οι γιατροί τονίζουν διαρκώς να τρώμε ποικιλία τροφών. Αλλά στα σκυλιά όταν αλλάζουμε τροφή ερεθίζει τα έντερα σωστά? Αυτό είναι γιατί έχουν άρρωστο πεπτικό σύστημα, όταν αυτό γιατρευτεί με κάλή ποιότητα τροφής δεν έχει πρόβλημα στις αλλαγές τροφής.
............

Oτιδήποτε γραφόμενο εδώ δεν πάει μονο προσωπικά μιας και διαβάζουν πολλά άτομα..και οι διευκρινίσεις πρέπει να γίνονται..

Last edited: