Τον έχασα απο τη ζεστη

Bettycarlos

Member
31 Ιουλίου 2015
11
2
36
θα ήθελα να σας ενημερώσω για να μη συμβεί σε κάποιον το ίδιο.το πρωι έφυγα για δουλειά κ έβαλα το σκύλο μου στο crate παγκ 4 ετών!επιστρεφοντας τον βρήκα νεκρό προφανώς απο τη ζέστη χτες ήμουν σπίτι κ τον εβρεχα συνέχεια αλλα σημερα δυστυχώς οχι!ο γιατρός μου είπε οτι μάλλον είχε θέματα στη καρδούλα!φυσικα αισθάνομαι υπαίτια κ ανάξια να ξανά αποκτήσω κατοικίδιο δε ξερω αν θα είχε συμβεί το ίδιο εάν ήταν ελεύθερος τον πόνο που νιώθω δεν τον εχω ξαναζήσει εύχομαι ο θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του και ελπίζω να μην υπέφερε!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Παγκ σε κρέιτ με 40 βαθμούς χωρίς κλιματισμό.
Βραχυκέφαλο περιορισμένο να μη μπορεί να βρει το πιο δροσερό μέρος στο χώρο.
Πες μου ότι το κρέιτ ήταν και τύπου πλαστικό με τρύπες και όχι από τα σιδερένια που αερίζονται πολύ.
Δεν θα σου χρυσώσω το χάπι. Έχεις ευθύνες. Σίγουρα δεν το έκανες επίτηδες αλλά είμαστε υπεύθυνοι για τις ζωές τους ρε γμτ, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.
Συνήθως αυτοί που μπαίνουν και γράφουν κάτι πολύ τραγικό που προκαλεί είναι τρολλ. Εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς.

Bettycarlos

Member
31 Ιουλίου 2015
11
2
36
Το ξερω οτι εχω ευθύνη δε περίμενα οτι θα μπορούσε να συμβεί κατι τέτοιο γ αυτο κ το ανέφερα

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Όλοι κάνουμε λάθη ....κάποιες καταστάσεις και σκυλιά στο συγχωρούν και άλλες οχι ... παγκ και καυσωνας δεν ειναι καλώς συνδυασμός. Εγινε ενα ατυχημα αλλα οτι έγινε έγινε ....μην το παρακάνεις/ουμε με τις ευθύνες .....σημασία έχει να πέρασε καλά μαζί σου και αν εχεις να δώσεις να μην σε σταματήσει απο το να αποκτήσεις κάποιο νέο τετράποδο φιλο. - Αυτό που εγώ καταλαβαίνω ειναι οτι τελικά στην ράτσα που επιλέγουμε δεν πρέπει να υποτιμάμε το κλίμα της χώρας μας αλλα και τον τρόπο ζωής μας. Και για αυτό το λόγο καλά έκανες και το ποσταρες σαν θέμα!!!. Λυπάμαι για την απώλειά σου :(

Bettycarlos

Member
31 Ιουλίου 2015
11
2
36
Ευχαριστω πολυ η αλήθεια ειναι οτι τον αγαπώ παρά πολυ κ λόγω του οτι ήταν ζημιαρης όταν έφευγα έπρεπε να τον περιορίσω!αισθανομαι οτι τον σκότωσα κ δε μπορώ να το βγάλω απο το μυαλό μου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δηλαδή αν μιλούσαμε για ένα παιδί θα λέγαμε μην το παρακάνουμε με τις ευθύνες ότι έγινε έγινε; Συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να το πω ούτε για ένα σκύλο.
Βέβαια διατηρώ κάποιες επιφύλαξεις όπως έγραψα και πριν. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πως γνωρίζεις ότι πέθανε από ζέστη.

Bettycarlos

Member
31 Ιουλίου 2015
11
2
36
Δε το γνωρίζω αν ήταν απο τη ζεστη το υποθέτω η γλώσσα ήταν μπλε άρα μου είπαν οτι αυτο σημαίνει εσωτερική αιμορραγία κ έμφραγμα!οτι η έπαθε έμφραγμα απο τη ζεστη βέβαια μου ανέφερε οτι μπορεί ν έγλυψε κ κατι στη βόλτα γτ έχει κ φόλες εδω γύρω κ εγω έφυγα κατευθείαν για δουλειά!χτυπησε 42 βαθμούς στη περιοχή μου όποτε υποθέτω πως ήταν απο αυτο!

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Για παιδιά/σκυλιά κ.α ...μπορεί να συμβεί το κακό απο ατύχημα, εγκληματική αμέλεια η και εσκεμμένα. Ευθύνη υπάρχει σε κάθε ένα απο αυτά αλλά διαφέρει σημαντικά. Ο σκύλος εδώ δεν φαίνεται παραμελημένος και αν αντί απο ζέστη έφευγε επειδή πχ. ήταν ζημιάρης και εφαγε ενα καλώδιο θα είχε επίσης εθυνη γιατί ενώ το ήξερε δεν τον περιόρισε σε Crate. Δεν ειναι λίγοι αυτοί που ξέρω που αφήνουν το σκύλο στο crate κατα την διάρκεια της εργασίας τους η οταν λείπουν απο το σπίτι ( και εγω το κάνω) - και πολλές φορές πάμε για το καλό ( να μην μείνει στην πυλωτή μπάς και ενοχλήσει και του ρίξουν καμια φόλ) και μας γυρνάει μπουμερανγκ. Η μεγαλύτερη ευθύνη που προκύπτει είναι ...το πάθημα να γίνει μάθημα και νομίζω οτι αυτή ηταν η πρόσθεση του post ..."η ενημέρωση" και ειναι σεβαστή. Εμενα δλδ με έβαλε σε σκέψεις για το Home Alone σε crate το καλοκαίρι .... (κατι μου λέει οτι κακώς απαντώ γιατί αλλάζω το θέμα και πλατιάζω οπότε σταματώ εδώ)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Επιμένω ότι το θέμα είναι τρολοθέμα αλλά για την ιστορία Boss περιττό να μου λες οτι διαφέρει σημαντικά η περίπτωση παιδιού σκυλιού έλεος δηλαδή. Διάβασε τι έγραψα σε παρακαλώ πολύ πριν απαντήσεις

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
δεν ειπα αυτό Kyveli ....στο οτι "διαφέρει" αναφερόμουν στα " ...απο ατύχημα, εγκληματική αμέλεια η και εσκεμμένα".

• Like
Reactions: l.Kyveli

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αφού ευχηθώ "καλό ταξίδι"... για την περίπτωση που όντως μας έφυγε ο σκυλάκος...:(

Ας συνεχίσω να γράφω για τον "ανώνυμο αναγνώστη"... που θα βρει κάποτε αυτό το θέμα στις ανασκαφές του...

...επειδή πχ. ήταν ζημιάρης και εφαγε ενα καλώδιο θα είχε επίσης εθυνη γιατί ενώ το ήξερε δεν τον περιόρισε σε Crate....
ΤΕΣΣΑΡΩΝ ετών... για ένα σκυλάκι που ΔΕΝ είναι Μαλινουά (επιπέδου Νο 1 - που κάνει πρωταθλητισμό)... και για ένα ιδιοκτήτη που ΔΕΝ λέγεται Balabanov... ΑΚΟΜΑ στο crate???:cool:

Επιμένω ότι το θέμα είναι τρολοθέμα...
Κι εγώ έχω αυτή την υποψία...

Υ.Γ. Γι΄αυτό ίσως, @l.Kyveli , επιλέχθηκε το Pug... που απ' όλες τις γ@μ@μένες φυλές... αν έπρεπε να επιλέξεις ΜΟΝΟ ΜΙΑ, που δεν θα την άφηνες στο crate με αυτές τις συνθήκες... έστω και αν ήξερες ότι θα σου γκρεμίσει το σπίτι... θα ήταν το PUG...:cool:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Λοιπόν, κρίμα το άτυχο το ζωάκι, είμαι σίγουρη ότι η κοπέλα το μετανοιώνει πικρά αλλά δυστυχώς το κακό έγινε.
Τώρα για να μοιραστούμε τις πρακτικές μας θα πω ότι εγώ (παρότι τα havanese είναι ανθεκτικά στη ζέστη) τα αφήνω στην κρεβατοκάμαρα με ανεμιστήρα (δεν έχουμε air condition) και με πρόσβαση στο μπαλκόνι (που έχει σκιά μέχρι το απόγευμα). Τους βάζω και παγάκια στο νερό (αφήνω 2 μεγάλα μπολάκια).
Εσείς τι άλλο (διαφορετικό) κάνετε ??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Χωρίς να εκφέρω άποψη για το αν είναι τρολοθέμα ή όχι, επειδή δεν αποκλείεται καθόλου να είναι αληθινό δυστυχώς... απλά να πω ότι και με κλιματισμό μην τα αφήνετε και είστε ήσυχοι όσο λείπετε. Αν κοπεί το ρεύμα, κλείνει το κλιματιστικό. Όταν επανέλθει το ρεύμα... δεν ανάβει πάλι. Κάποια πράγματα είναι να εύχεσαι να είναι εφιάλτης και όχι πραγματικότητα. Ειδικά οι βραχυκέφαλες φυλές που έχουν και ενδεχομένως θέματα υγείας, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια σε τέτοιες περιόδους αυξημένης ζέστης και θερμοκρασίας.

edit: @haviharakennel και εγώ το νίντζα με ανεμιστήρα, δροσερό νερό όταν λείπω και προσπαθώ -όταν δεν έχει κύμα- η πρωινή βόλτα να περιλάβει βουτιά στη θάλασσα να την κρατήσει λίγο δροσερή...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τώρα για να μοιραστούμε τις πρακτικές μας...
...Εσείς τι άλλο (διαφορετικό) κάνετε ??
Περίπου έτσι λειτουργούμε κι εμείς... με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...
1) Εμάς, όταν λείπουμε, δεν έχουν πρόσβαση στον κήπο... γιατί πάντα φοβόμαστε μήπως ρίξει κάποιος οτιδήποτε και το φάνε... αλλά και για να μην αρχίσουν τα τρεξίματα...
2) Οταν λείπουμε, δεν αφήνουμε καμία ηλεκτρική συσκευή ανοιχτή... άρα, τα αφήνουμε να επιλέξουν τις πιο δροσερές γωνιές και να "ξεραθούν"... η Μόκα είναι άριστη στο να βρίσκει ΠΡΩΤΗ το καλύτερο μέρος... πηγαίνει εκεί και ξαπλώνει και νομίζεις ότι δεν αναπνέει... πλήρης καταστολή! Ο "άλλος" μιά από τα ίδια...
3) Αυτό που κάνουμε είναι να απομονώνουμε το γάτο... μιάς και ο συνδυασμός Κάσπερ - γάτου μπορεί, όντως να γκρεμίσει το σπίτι με τα παιχνίδια τους...
4) Παγάκια δεν βάζουμε στο νερό... προτιμώ να είναι "ξενέρωτο" (και, μετά από λίγο, χλιαρό), αποφεύγοντας οποιαδήποτε μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά...
5) Σαφώς, τα ταΐζουμε λιγότερο... γιατί οι συνθήκες αυτές (σε συνδυασμό με τις φυλές αυτές) "φωνάζουν": ΣΥΣΤΡΟΦΗ...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ειδικά οι βραχυκέφαλες φυλές που έχουν και ενδεχομένως θέματα υγείας, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια σε τέτοιες περιόδους αυξημένης ζέστης και θερμοκρασίας....
Πολύ σωστά, ξέχασα να το αναφέρω αυτό...
Αυτές τις μέρες, κάποιος από την οικογένεια κανονίζουμε να λείπει ελάχιστα...

• Like
Reactions: l.Kyveli and ghelly

Bettycarlos

Member
31 Ιουλίου 2015
11
2
36
Δε ξερω ποιος άρρωστος θα τρολαρε για ενα τέτοιο θέμα!φυσικα κ εάν μπορούσα να φανταστώ κατι τέτοιο δε θα τον άφηνα στο crate κ ας μου έσπαγε όλο το σπίτι το σκυλάκι μου όταν έφευγα έγδερνε τη πόρτα και ούρλιαζε κ είχα θέμα στη πολυκατοικία ενώ στο crate δε φώναζε κ με περίμενε ν γυρίσω ν πάμε τη βόλτα ελπίζω να μη συμβεί σε κανέναν ίσως έπρεπε να τον είχα βρέξει πριν τον παρατήσω κ φύγω