Τοπική τριχόπτωση στο λαιμό και λοιμώδης τραχειοβροχίτιδα


Maria&Bobos

New Member
14 Μαϊου 2021
3
0
51
Καλημέρα σας! Έχω ένα μακρύτριχο τσιουάουα 7 μηνών, αρσενικό. Είναι 1.5 κιλό. Τον πήρα από pet shop πριν 3 μήνες και είμαι πολύ χαρούμενη, είναι ένα υπέροχο ζωάκι και έχουμε δεθεί πάρα πολύ. Δυστυχώς μου παρουσίασε δύο μικρά προβλήματα υγείας, και θα ήθελα τη γνώμη σας, γιατί ψάχνω πληροφορίες στο ίντερνετ καιρό και άκρη ως τώρα δεν έβγαλα.
1ο θέμα είναι πως αφού τον πήρα άρχισε να χάνει τριχούλες από το λαιμάκι του, οι οποίες δεν έχουν ξαναφυτρώσει, όπως περίμενα. Στο μεταξύ, ενώ το δερματάκι του ήταν ροζουλί αρχικά, έχει σκουρύνει (όπως και στην κοιλιά γύρω από το πουλάκι του, παρότι τον μπανιάρω κάθε 3 βδομάδες - η τελευταία φωτό, η διαφορά από όταν ήταν 4 μηνών). Θέμα με τριβή από κολλάρο δεν υπάρχει, γιατί τον εκπαίδευσα σε πάνα. Τον κατεβάζω ως την πυλωτή χωρίς λουρί να ξεσκάει, γενικώς, και τις σπάνιες φορές που πάμε πιο μακρυά του φοράω άνετα μπλουζοσαμαράκια. Του έχω αλλάξει 3 σαμπουάν στους 3 μήνες. Αρχικά πήρα ένα από το σούπερ μάρκετ, κατόπιν μου σύστησαν το Eucalyptus της Naturea και τώρα τον έχω μπανιάρει 2 φορές με το Baby Powder της Top Dog. Από διατροφή τον είχα κακομάθει αρχικά με λιχουδίτσες και τροφές που τρώμε στο σπίτι, και σπάνια έτρωγε την ξηρή τροφή του, φυσικά... έχω 2-3 εβδομάδες όμως που του τα έχω κόψει αυτά και τον ταΐζω μαγειρευτή φρέσκια σκυλοτροφή από το Dog Bakery, που επιτέλους του αρέσει. Κάποια στιγμή είχε χάσει τρίχωμα κι από τους κροτάφους του, ευτυχώς αυτό επανήλθε. Διαβάζω στο ίντερνετ πως αυτή η τοπική αλωπεκίαση δεν γιατρεύεται, σε ένα αμερικάνικο σάιτ, δε, βρήκα ένα συμπλήρωμα διατροφής που όμως είναι εξαντλημένο στο Amazon κι από Αμερική έχει πολύ μεγάλο κόστος, δασμούς κλπ. και άγνωστο κιόλας αν θα έχει αποτέλεσμα. Μήπως κάποια τοπική αλοιφή βοηθήσει? Ο κτηνίατρος δεν μου είπε τίποτα!
Το 2ο πρόβλημα είναι πως το σκυλί έβγαζε έναν πνιχτό βήχα όταν ενθουσιαζόταν, 2-3 φορές τη μέρα, που πότε-πότε συνοδευόταν από αφρώδη νερουλό εμετό. Ο κτηνίατρος την πρώτη φορά δεν το βρήκε, αλλά τον επόμενο μήνα κατάφερα να τραβήξω το σκύλο βιντεάκι και αμέσως μόλις το είδε μου είπε πως πρόκειται για λοιμώδη τραχειοβροχήτιδα και μου έγραψε Vibramycin των 100, 1/4 τη μέρα για 14 μέρες. Εξ' αρχής ο βήχας μειώθηκε αισθητά σε φορές αλλά παρότι του έδωσα για 16 ημέρες συνεχίζει για μια φορά τη μέρα να βήχει, κάθε πρωί που ξυπνάμε που τον πιάνει τρελή χαρά.... Αφενός ο γιατρός δεν έπρεπε να το είχε διαγνώσει ο ίδιος? Κι αφετέρου, γιατί μετά τόσες μέρες αντιβίωση δεν πέρασε εντελώς?
Όσοι γνωρίζετε πληροφορίες θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 

Attachments



zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Αλλάξτε κτηνίατρο σε πρώτη φάση.
Μην του κάνετε τόσο συχνά μπάνιο.
Καλή η επιλογή σαμπουάν που δεν είναι από σούπερ μάρκετ, κακή η επιλογή να πάρετε από πετ σοπ όταν ο κόσμος βρίθει από ενημέρωση του τι σημαίνει αυτό.
Το να αλλάζει χρώμα το δέρμα μπορεί και να σημαίνει απλώς ενηλικίωση, το μάδημα είναι θέμα.
Πηγαίνετε και σε άλλον κτηνίατρο και παρακολουθείστε πιο στενά το ζώο σας γιατί οι συνθήκες γέννησης και μεταφοράς του καθώς και η πρόωρη αποχώρησή του από την οικογένειά του, της οποίας η σκούφια δεν έχουμε ιδέα απο που κρατά, μπορούν να αποτελέσουν αιτίες για πολλά προβλήματα.
Ρίξτε μια ματιά στα Puppy Mills, αφήστε το άμαζον και ψάξτε κ για άλλο γιατρό. Αυτά συνιστώ εγώ.
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Επίσης, μικρόσωμα και στενές τραχείες, σημαίνει εύκολος ερεθισμός, βήχας μετά από ενθουσιασμό, παιχνίδι, νερό αλλά και εμετό. Η συχνότητα είναι που κάνει τη διαφορά για το κατά πόσο είναι σοβαρό ή όχι.
 
  • Like
Reactions: Maria&Bobos


Maria&Bobos

New Member
14 Μαϊου 2021
3
0
51
Αλλάξτε κτηνίατρο σε πρώτη φάση.
Μην του κάνετε τόσο συχνά μπάνιο.
Καλή η επιλογή σαμπουάν που δεν είναι από σούπερ μάρκετ, κακή η επιλογή να πάρετε από πετ σοπ όταν ο κόσμος βρίθει από ενημέρωση του τι σημαίνει αυτό.
Το να αλλάζει χρώμα το δέρμα μπορεί και να σημαίνει απλώς ενηλικίωση, το μάδημα είναι θέμα.
Πηγαίνετε και σε άλλον κτηνίατρο και παρακολουθείστε πιο στενά το ζώο σας γιατί οι συνθήκες γέννησης και μεταφοράς του καθώς και η πρόωρη αποχώρησή του από την οικογένειά του, της οποίας η σκούφια δεν έχουμε ιδέα απο που κρατά, μπορούν να αποτελέσουν αιτίες για πολλά προβλήματα.
Ρίξτε μια ματιά στα Puppy Mills, αφήστε το άμαζον και ψάξτε κ για άλλο γιατρό. Αυτά συνιστώ εγώ.
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά.
Έχετε δίκιο για το γιατρό, οπωσδήποτε τον αλλάζω -εκτός αυτών με τραβολογάει κάθε μήνα για εμβόλια ενώ τον ενημέρωσα πως το ζώο είναι εμβολιασμένο και υποψιάζομαι του ξαναέκανε τα ήδη καμωμένα... Σας ευχαριστώ πολύ!
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
δεν θα επρεπε να εισαστε καθολου χαρουμενη για το οτι το πηρατε απο πετ σοπ, ας ξεκινησουμε απο εκει.... μεγα λαθος, πολυ κριμα. πληρωσατε για ενα ημιαιμο σκυλακι που προερχεται απο απαισιες συνθηκες διαβιωσης, δεν θα μαθετε ποτε ποιοι ειναι οι γονεις του, και ενας θεος ξερει ποσα προβληματα υγειας μπορει να εμφανισει μελλοντικα.

αρχικα μια καλη πρωτη κινηση ειναι να αλλαξετε κτηνιατρο. δεν ειχα ποτε μου κουταβι, αλλα τι ακριβως παει να πει σας τραβολογαει καθε μηνα για εμβολια σε 7 μηνων σκυλο? σε αυτη την ηλικια εχει τελειωσει το κουταβισιο προγραμμα εμβολιασμου. εφοσων ομως το πηρατε απο πετσοπ, εισαστε σιγουρη πως οντως ακολουθησε το προγραμμα εμβολιασμου του? πιθανοτατα να μην το εχει ακολουθησει. σε αυτη την περιπτωση, ισως αυτα τα εμβολια που κανει τωρα να ειναι και τα πρωτα του. οπως και να εχει, σιγουρα αξιζει μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο κτηνιατρο και για τα εμβολια και για το θεμα του βηχα.

οσον αφορα την τριχοπτωση, θα μπορουσε να ειναι πολλα, απο το πιο πλαο της αλλεργιας μεχρι πιο σοβαρα πραγματα. και εκει καλο ειναι να ζητησετε γνωμη, γιατι μπορει να χρειαστει ειδικο ιατρικο σαμπουαν και καποια αλλη αγωγη. μην κανετε το σκυλι τοσο συχνα μπανιο. ενα σκυλι χρειαζεται μαξιμουμ 3 με 4 μπανια τον χρονο ολα και ολα. για να κρατιεται καθαρο μπορειτε να φτιαξετε ενα μιγμα 50/50 νερο με μηλοξυδο και να περνατε καθημερινα το τριχωμα του με ενα πανακι μικροινων βουτηγμενο και καλα στημμενο στο μιγμα. κραταει την τριχα λαμπερη, χωρις μυρωδια και απαλη. επισης, συχνο βουρτισμα. απαραιτητο.

και τελος, σχετικα με τον χρωματισμο του δερματος, και ο δικος μου εχει κατασπρο δερμα, τοσο πολυ που βλεπεις φλεβες. αλλα οταν πιανουν οι ζεστες, βγαζει μαυρες κηλιδες παντου. απολυτα φυσιολογικο.
 


Maria&Bobos

New Member
14 Μαϊου 2021
3
0
51
Να σας πω, πως σχετικά με το πετ σοπ, το σκυλάκι το βρήκα στη χρυσή ευκαιρία. Νόμιζα αρχικά πως είναι ιδιώτη. Τέλος πάντων όμως.
Τηλεφωνώ και πάω μόνο να το δω, γιατί από τη φωτό είχαμε ξετρελαθεί κι εγώ και τα παιδιά μου, αλλά κυριολεκτικά το λυπήθηκα, έτρεμε, κλεισμένο σε ένα wc ήταν, ο πετσοπάς μου το πέταξε σχεδόν στον αέρα χωρίς να ξέρει αν είχα εμπειρία από ζώα κι αν θα το έπιανα, πριν με μυρίσει το ζώο κλπ. κι όσο το χάιδευα να δω τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά του αυτός γέμισε μια σύριγγα με 4 διαφορετικά εμβόλια και του τα πατίκωσε στον πωπό, ενδομυϊκώς κι όχι υποδορίως στο σβέρκο. Μου έδωσε πάντως βιβλιάριο με ημερομηνία γέννησης και ράτσα και αποκόμματα εμβολιασμού του στις 22/1 και 13/2 (εκείνης της ημέρας δλδ) Επειδή δίπλα τους δεν υπήρχε σφραγίδα κτηνιάτρου, ο κτηνίατρος φοβάμαι πως τα επανέλαβε, ενώ του εξήγησα ρητώς πως έγιναν μπροστά μου, άλλο που δεν ξέρω αν ήταν απάτη - δεν το πιστεύω όμως κάτι τέτοιο. Επίσης, μετά και τα δύο εμβόλια που έκανα στον κτηνίατρο, το σκυλί ήταν την επόμενη μέρα χάλια... Υποτίθεται πρέπει να πάω πάλι τέλος κι αυτού του μήνα για το αντιλυσσικό. Και 30€ κάθε φορά... Ποιόν να πιστέψω όμως, υποτίθεται ο άλλος ξέρει τη δουλειά του, και πριν πάω έψαξα πολύ τις κριτικές στο google..

Πολύ ωραία η συμβουλή σας για το μηλόξιδο, θα το κάνω! Ήδη όταν τον μπανιάριζα τον βουτούσα στο τέλος και σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξύδι, για να ξεβγαλθεί κι εντελώς. Είναι όνειρο φρεσκοπλυμμένος, θέλεις να τον φας!! Επειδή τον έχω συνεχώς κοντά μου, τον αφήνω να σκαρφαλώνει στον καναπέ και θέλω να είναι καθαρούλης - ακόμη και τα πατουσάκια του καθαρίζω όταν τον ανεβάζω από την πυλωτή με έναν αφρό της top dog! Και του αρέσει, τον έχουμε σα μωρό ☺
 
  • Sad
Reactions: TheBestBoi


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
ο κτηνιατρος τοτε σε αυτη την περιπτωση μια χαρα την κανει την δουλεια του. εννοειται και δεν θα πιστεψει πως εχουν γινει εμβολια αφου το ζωο προηλθε απο τετοιες καταστασεις και δεν υπηρχε σφραγγιδα κτηνιατρου στο βιβλιαριο. δυστυχως κανατε ενα τεραστιο λαθος που το πηρατε απο εκει που το πηρατε, σας χιλιοπαρακαλω την επομενη φορα που η εσεις η τα παιδια σας παρετε σκυλακι, παρτε απο καταφυγιο η απο εναν εμπιστο εκτροφεα. ΠΟΤΕ απο ιδιωτες η πετσοπ. σας παρακαλω ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολυ.

δεν ειναι αναγκη να το βουτατε σε λεκανη με νερο και ξυδι.... ενα πανακι και 2-3 περασματακια στο τριχωμα ειναι μια χαρα. αν το κανετε μπανιο με το ξυδι, θα αποδυναμονει την δραη της αμπουλας η του αντιπαρασιτικου κολαρου του. μονο με πανακι πολυ καλα στιμμενο

καταλαβαινω πως θελετε να ειναι καθαρος, αλλα μην ξεχνατε πως ειναι ζωντανος οργανισμος! δεν ειναι φυσιολογικο να μυριζει προδερμ. 3-4 μπανακια τον χρονο συν τακτικος καθαρισμος με μηλοξιδο συν βουρτσισμα ειναι μια χαρα. δε θα μυριζει καθολου. και εγω ετσι τον εχω και φανταστειτε πως πηγαινει καθημερινα σε παρκο με χωματα. το δικο σας που ειναι εσωκλειστο θα μυριζει ακομα λιγοτερο απτον δικο μου που δε μυριζει καθολου...
και στα πατουσακια μπορειτε να βαζετε νερο/μηλοξιδο. ποτε μωρομαντιλα και αφρους καθαρισμου, εχουνε βλαβερα συστατικα που προκαλουν ερεθισμο και φαγουρα. εγω μετα απο καθε βολτα τα σκουπιζω με χλιαρο νερο και μηλοξυδο και ειναι μαλακα και χωρις γρατζουνιες.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Maria&Bobos


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3