Τοποθέτηση αμπούλας!Βοηθήστε με!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καλησπέρα ! σημερα πηρα μια αμπουλα anvantix για εξωπαρασιτα και κουνουπια . μου εδωσαν για σκυλακια 1-4 κιλα ! ο δικος μου ειναι 3 μηνων και 1,5 κιλο περιπου (τσιουαουα) το εμβολιο του ειναι να το κανει στις 5 του μηνος. δεν ρωτησα τον κτηνιατρο απλα την αγορασα. στο πετ σοπ μου ειπαν πως ειναι λιγο βαρια και πως αν δω κατι παραξενο στο σκυλο μου να το κανω μπανιο. ωστοσο πριν παρω τηλ τον κτηνιατρο θελω να ρωτησω κανει να του βαλω την αμπουλα τωρα δεδομενου οτι ηδη εχουν κανει την παρουσια τους τα κουνουπακια και οι σκνηπες? μπορει να προκαλεσει καποια αλλεργικη αντιδραση? που ακριβως να τη βαλω και θα χρειαστει ολη η ποσοτητα? ευχαρστω εκ των προτερων...

ΥΓ. εχω αλλο ενα 4 μηνων αλλα του ειχε ριξει ενα σπρευ ο γιατρος και για αυτο δεν θελω να βαλω αμπουλα και σε αυτον.

Last edited:

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
ολη βαλτη στο σβερκο.αμα δεις φαγουρες και τα σχετικα μπανιο αμεσως
Σε ευχαριστω πολυ superman ! παω να του τη βαλω γιατι ειναι η περιοχη που μενω τετοια με δεντρα κτλ και αρχζουμε να γεμιζουμε μη μου παθουν και τπτ ! :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν κανει τιποτα στις σκνιπες η αμπουλα...
εγω δεν θα την εβαζα ολη σε τοσο μικρο σκυλι, θα αφηνα λιγο να περισεψει.
σε 2-3 σημεια στο σβερκο και προς τη ραχη σηκωνοντας λιγο το τριχωμα αναποδα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλύτερα να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο!
Η advantix λέει ότι είναι και για σκνίπες/κουνούπια....αλλα έχω ακούσει/διαβάσει ότι είναι αρκετά "βαριά" και μερικά σκυλιά δεν την αντέχουν. Όπως και το σκάλιμπορ.
Πάντως αν βάλεις αμπούλα να σηκώσεις το τρίχωμα ώστε να πάει το υγρό στο δέρμα! Εγώ δεν θα έβαζα σε άλλο σημείο εκτός του σβέρκου, γοβάμαι μήπως το γλύψει.
Ρώτα τον γιατρό μήπως είναι καλύτερα αφού είναι τόσο μικρό να ψεκάζεις κάθε βράδυ με σιτρονέλα!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
εγω δεν θα την εβαζα ολη σε τοσο μικρο σκυλι, θα αφηνα λιγο να περισεψει.
σε 2-3 σημεια στο σβερκο και προς τη ραχη σηκωνοντας λιγο το τριχωμα αναποδα.
Πηρα τηλ τον κτηνιατρο τωρα μου ειπε βαλτη δεν νομιζω να εχει θεμα τωρα αν μου παρουσιασει καμια παραξενη συμπεριφορα τον βουταω και μπανιο! μολις την εβαλα (ολη)!
ΥΓ. για σκνιπες που εχει αρκετες η περιοχη τι κανουμε???

Last edited:

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καλύτερα να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο!
Η advantix λέει ότι είναι και για σκνίπες/κουνούπια....αλλα έχω ακούσει/διαβάσει ότι είναι αρκετά "βαριά" και μερικά σκυλιά δεν την αντέχουν. Όπως και το σκάλιμπορ.
Πάντως αν βάλεις αμπούλα να σηκώσεις το τρίχωμα ώστε να πάει το υγρό στο δέρμα! Εγώ δεν θα έβαζα σε άλλο σημείο εκτός του σβέρκου, γοβάμαι μήπως το γλύψει.
Ρώτα τον γιατρό μήπως είναι καλύτερα αφού είναι τόσο μικρό να ψεκάζεις κάθε βράδυ με σιτρονέλα!
ναι και εγω μονο στο σβερκο την εβαλα αν και ειναι κοντοτριχος εχει πυκνη τριχα σαν χνουδι τη εβαλα και τη εκανα και με το χερι μου λιγο σαν να την τριβω ! μου ειπαν πως ειναι βαρια και στο πετ που πηγα ! ποτε θα καταλαβω και πως αν δεν την αντεχει? θα προσπαθει μονο να ξυστει ή θα εχουμε και τπτ διαροιες και εμετους?
πηρα αντβαντιξ γιατι διαβασα στο φορουμ εδω οτι ειναι και για σκιπα και κουνουπια δεδομενου οτι εδω γεμιζει ο τοπος !

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μόνο στο ένα έβαλες? Το άλλο δεν κινδυνευει? :p

Δεν ξέρω τι μπορεί να του προκαλέσει, διάρροιες και εμετούς δε νομίζω, δεν θα το πειράξει στο στομάχι. Μάλλον ξύσιμο, κοκκινίλες κλπ

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Μόνο στο ένα έβαλες? Το άλλο δεν κινδυνευει? :p

Δεν ξέρω τι μπορεί να του προκαλέσει, διάρροιες και εμετούς δε νομίζω, δεν θα το πειράξει στο στομάχι. Μάλλον ξύσιμο, κοκκινίλες κλπ
στο αλλο εβαλε ο γιατρος ενα σπρευ δεν ξερω τι ηταν μου ειπε για τα κουνουπια πριν λιγες μερες που τον ειχα παει δεδομενου οτι τωρα πρεπει να τον βγαζω και βολτες το μεγαλο! αλλα μολις ειδα οτι εκαναν εμφανιση σκνιπες και κουνουπια ετρεξα να αγορασω για τον μικροτερο! ο στιτς λογικα ακομα δεν χρειαζεται αφου του εβαλε σπρευ θα μου το ελεγε ο γιατρος! :D σε ευχαριστω λαρα μου!

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι πολύ μικρός για κάτι τόσο δυνατό..

Αν θες να βάλεις κάτι βάλε σιτρονέλα spray..(εφόσον ρωτήσεις πρώτα το ιατρό σου).

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα σπρεϋ γενικά έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν διάρκεια μεγαλύτερη της 1 μέρας. Λάθος κάνω?

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Τα σπρεϋ γενικά έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν διάρκεια μεγαλύτερη της 1 μέρας. Λάθος κάνω?
χμμ πραγματικα δεν γνωριζω εγω ηξερα μονο για το κολαρο και τις αμπουλες μεχρι που ψεκασε ο γιατρος τον στιτς , αλλα δεν μου ειπε κατι και πριν που τον πηρα τηλ μου ειπε να βαλω στο μικρο την αμπουλα(ισως επειδη θεωρησα οτι ο στιτσακος ειναι καλυμενος με το σπρευ και ρωτησα μονο για τον μικρο) αλλα αν ειναι ετσι θα ρωτησω αυριο για να αγορασω και στο στιτς να βαλω ! μεχρι στιγμης παντως ο οσκαρ δεν εχει φαγουρα ουτε ειδα κατ περιεργο ... θα δειξει...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Βάζω advantix εδώ και 3 χρόνια, κάθε 15 μέρες τουλάχιστον από Απρίλιο έως Οκτώβρη (+- ανάλογα και με τον καιρό). Ευτυχώς τα αποτελέσματα δεν επιβεβαιώνουν...

Eίναι πολύ μικρός για κάτι τόσο δυνατό..
Στο site τους πάντως δεν αναφέρεται ούτε ότι κάνει, ούτε ότι δεν κάνει για κουτάβια. Αναφέρονται μόνο οι εγκυμονούσες και θηλάζουσες σκύλες στις οποίες επιτρέπεται η χρήση της αμπούλας.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν θέλεις να καλύψεις και την προστασία από τη σκνίπα κάθε 15.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS

Για μεγαλύτερη προστασία είναι κάθε σούρουπο, η αμπούλα κάθε 15 μέρες (κάποιοι βάζουν κάθε μήνα) και κολάρο κάθε δύο μήνες (κάποιοι βάζουν μετά τους τρεις..), τα πάντα είναι σχετικά και σίγουρα έχουν να κάνουν και με την επικινδυνότητα της περιοχής αλλά και με την αλλεργία που παρουσιάζει ο κάθε σκύλος στα εκάστοτε προϊόντα.

Εκατό τα εκατό προστασία δεν υπάρχει, οπότε όσο πιο συντηρητικοί είμαστε τόσο καλύτερα εφόσον μιλάμε για πανδημία..

Στο site τους πάντως δεν αναφέρεται ούτε ότι κάνει, ούτε ότι δεν κάνει για κουτάβια. Αναφέρονται μόνο οι εγκυμονούσες και θηλάζουσες σκύλες στις οποίες επιτρέπεται η χρήση της αμπούλας.
Δεν διαφωνώ..μιλάμε όμως για μικρές ηλικίες και για δυνατά χημικά προϊόντα.., παράδειγμα στο σκάλιμπορ δεν αναφέρονται πόσο έχει δυναμώσει η "ισχύς" του και όμως τα τελευταία χρόνια οι δερματίτιδες που προκαλεί έχουν τριπλασιαστεί..

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Για μεγαλύτερη προστασία είναι κάθε σούρουπο, η αμπούλα κάθε 15 μέρες (κάποιοι βάζουν κάθε μήνα) και κολάρο κάθε δύο μήνες (κάποιοι βάζουν μετά τους τρεις..), τα πάντα είναι σχετικά και σίγουρα έχουν να κάνουν και με την επικινδυνότητα της περιοχής αλλά και με την αλλεργία που παρουσιάζει ο κάθε σκύλος στα εκάστοτε προϊόντα.

Εκατό τα εκατό προστασία δεν υπάρχει, οπότε όσο πιο συντηρητικοί είμαστε τόσο καλύτερα εφόσον μιλάμε για πανδημία..

Δεν διαφωνώ..μιλάμε όμως για μικρές ηλικίες και για δυνατά χημικά προϊόντα.., παράδειγμα στο σκάλιμπορ δεν αναφέρονται πόσο έχει δυναμώσει η "ισχύς" του και όμως τα τελευταία χρόνια οι δερματίτιδες που προκαλεί έχουν τριπλασιαστεί..
Σε ευχαριστω πολυ kango1 ! Μεχρι στιγμης δεν μου εχει παρουσιασει προβλημα ο μικρος παντως και ελεγχω τακτκα το δερματακι του μηπως εχει ερεθιστει και τα σχετικα .
Αναφερεις κατι για κολαρο μετα τους 2 μηνες , επειδη δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να πεις ,εννοεις οτι μετα τους 2 μηνες αντι για αμπουλα βαζουμε σκαλιμπορ ή οτι χρειαζονται και τα 2? και γιατι και σκαλιμπορ η αμπουλα χανει την αποτελεσματικοτητα της μετα απο αυτο το δαστημα?
πραγματικα σε αυτο το σπιτι επειδη εχε κηπο η πολυκατικια αλλα και πευκα σε πολυ κοντινη αποσταση εχουμε προβλημα με κουνουπια και σκνιπα μπαινουν και μεσα στο σπιτι φυσικα ! ειχα φερει και απολυμαντικη πριν 2 μηνες αλλα μου ειπαν πως δεν γινεται να με προστατεψουν 100% απο αυτα . εγω παντως βρικα μεσα στο σπιτι και σκνιπα και κουνουπι στο κηπο δε απο κατω γινεται πανικος ειδικα τις μερες που εχει υγρασια και σουρουπωνει και ακομα δεν εχει καλοκαιριασει... και εχουμε και αδεσποτα εδω αρκετα οποτε το φοβαμαι πολυ το καλαζαρ ... ο γιατρος μου ειπε πως η περιοχη εδω ειναι πολυ επικυνδινη και της κολλητης μου τα δυο σκυλακια της απο καλαζαρ πεθαναν ενω επερνε ολα τα μετρα! πραγματικα ανυσηχω ....

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μπορεις να ρωτησεις και τον κτηνιατρο σου αλλα τα κουταβια ειναι πιο σπανιο να μολυνθουν απο λεισμανιαση, το γιατι δεν το ξερω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σε ευχαριστω πολυ kango1 ! Μεχρι στιγμης δεν μου εχει παρουσιασει προβλημα ο μικρος παντως και ελεγχω τακτκα το δερματακι του μηπως εχει ερεθιστει και τα σχετικα .
Αναφερεις κατι για κολαρο μετα τους 2 μηνες , επειδη δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να πεις ,εννοεις οτι μετα τους 2 μηνες αντι για αμπουλα βαζουμε σκαλιμπορ ή οτι χρειαζονται και τα 2? και γιατι και σκαλιμπορ η αμπουλα χανει την αποτελεσματικοτητα της μετα απο αυτο το δαστημα?
Όλα αποδυναμώνουν μετά από κάποιο διάστημα...

Όπως έγραψα πιο πάνω το κολάρο μετά από δύο- τρεις μήνες, η αμπούλα μετά από δεκαπέντε μέρες και χρειάζεται αλλαγή για νέο.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια τα έχουμε παράλληλα, σου μιλάω όμως για ενήλικο σκύλο για μικρό προσωπικά θα έβαζα μόνο σιτρονέλα.