Τοποθέτηση αμπούλας!Βοηθήστε με!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ωχ...φαντάσου τότε για σαμπουάν που αφαιρεί το λιπαρο στρώμα του δέρματος..έτσι την πατάνε πολλοί τελικά. Διότι το νερό δεν έχει τέτοια ιδιότητα. Προσοχή βρε παιδιά εσείς που βάζετε χημικές αμπούλες.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Αρα για να καταλαβω αυτο που λεμε ειναι οτι δεν τον κανουμε μπανιο γενικος η για 2-3 μερες;
Για παραδειγμα εγω τον κανω καθε 3μηνο αλλα βαζω αμπουλα καθε μηνα τι πρεπει να κανω;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αρα για να καταλαβω αυτο που λεμε ειναι οτι δεν τον κανουμε μπανιο γενικος η για 2-3 μερες;
Για παραδειγμα εγω τον κανω καθε 3μηνο αλλα βαζω αμπουλα καθε μηνα τι πρεπει να κανω;
Όχι γενικώς... δεν λέει τέτοιο πράγμα.
Δεν βρέχουμε τον σκύλο 2-3 μέρες πριν βάλουμε την αμπούλα και 2-3 μέρες μετά.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, το καλοκαίρι ο δικός μου κάνει μπάνιο στη θάλασσα και μετά ξέβγαλμα με γλυκό νερό στο σπίτι. Αυτό σχεδόν κάθε μέρα.
Απλά με τέτοια συχνότητα χρήσης νερού, η αμπούλα μπαίνει κάθε 20ήμερο. Μόνο που προσέχω αυτά τα δύο τριήμερα του πριν και του μετά...

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
παιδιά όσοι δεν το γνωρίζετε υπάρχει η efipro,η οποια είναι ίδια με την advantix αλλα κάνει τα μισά λεφτά,μου το είπε κτηνίατρος και πήγα στο φαρμακείο και μου έφερε.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Δεν ξερω για την ηλικια αν ισχυει αυτο! εμενα ειναι 3,5 μηνων και 5το αλλο και βαζω και στους 2 αντβαντιξ διοτι εχουμε πολυ κουνουπι κ σκνιπα .
προσφατα (Εχω ανοιξει και αλλο θεμα εδω) ο μικρος μου επαθε αλλεργικο σοκ απο το σκαλιμπορ με την αμπουλα δεν μου εμφανισαν κανενα θεμα!
γιατι δεν κανει να βαζουμε αμπουλα σε κουταβια? μπορει να δημιουργησουν καποια παρενεργεια (οπως εμενα το σκαλιμπορ)? και αν δεν δημιουργηθει καποια παρενεργεια μπορει να εχει καποιο θεμα μακροπροθεσμα εξ αιτιας της αμπουλας? ο κτηνιατρος ποτε δεν μου ανεφερε κατι τετοιο...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αχ με τσιγγλαει ετούτη εδώ.. :) κοίτα. Όταν λέμε πως μια αμπουλα είναι βαριά, δεν εννούμε σε κιλά. Τους δε κτηνιάτρους δεν τους εχω σε εκτίμηση. Είναι λίγοι. Πολύ λίγοι αυτοί που κοιτανε πρωτα το σκυλί κ μετα την τσέπη.. Με ότι αυτό συνεπάγεται..όσοι δε από εμάς την έχουμε δει και το έχουμε γυρίσει σε μη χημικά κ τοξικά, ε, όλο κ κάποιο λόγο θα έχουμε...επειδη ο καθένας θέλω να πιστεύω πως θελει το καλύτερο για το σκυλί του, θα σου πρότεινα να ψάξεις στο ίντερνετ στα αγγλικά για όσα σε ενδιαφέρουν. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πισω γενικά... Εγώ πάντως προτιμώ μιας κ τίποτα δεν παρέχει σίγουρη εγγύηση, να κανω ότι μπορω για να αποφύγω να μου πάθουν οι μικρές μου καρκίνο πχ..

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
αχ με τσιγγλαει ετούτη εδώ.. :) κοίτα. Όταν λέμε πως μια αμπουλα είναι βαριά, δεν εννούμε σε κιλά. Τους δε κτηνιάτρους δεν τους εχω σε εκτίμηση. Είναι λίγοι. Πολύ λίγοι αυτοί που κοιτανε πρωτα το σκυλί κ μετα την τσέπη.. Με ότι αυτό συνεπάγεται..όσοι δε από εμάς την έχουμε δει και το έχουμε γυρίσει σε μη χημικά κ τοξικά, ε, όλο κ κάποιο λόγο θα έχουμε...επειδη ο καθένας θέλω να πιστεύω πως θελει το καλύτερο για το σκυλί του, θα σου πρότεινα να ψάξεις στο ίντερνετ στα αγγλικά για όσα σε ενδιαφέρουν. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πισω γενικά... Εγώ πάντως προτιμώ μιας κ τίποτα δεν παρέχει σίγουρη εγγύηση, να κανω ότι μπορω για να αποφύγω να μου πάθουν οι μικρές μου καρκίνο πχ..
βρε hopsaki μου λεω να σε τσιγγλισω λιγο ακομα... :-o αν σου πω οτι εχω κι αλλη απορια??? θα με πεις χαζηη??:p
εγω παραπανω ελεγα για την ηλικια οχι για τα κιλα! συμφωνω γενικα να αποφευγουμε χημικα και να παιρνουμε βιολογικα ομως θελω κατι που να ειναι οντως αποτελεσματικο .συμφωνω επισης και για το θεμα κτηνιατρος μαζι σου για αυτο το ψαχνω γενικως και το φορουμ ειναι τεραστια βοηθεια για μενα και σας ευχαριστω για αυτο...την αντβαντιξ πολλοι μου την συστησαν και αφου τη δοκιμασα και αυτη την εβαλα και ολα οκ.
το θεμα ειναι το εξης : παιζει ρολο η ηλικια του σκυλου(διαβαζω οτι πολλοι ξεκινουν αμπουλα μετα τους 6μηνες) ? και μακροπροθεσμα τι μπορει να προκαλεσει ?αυτο με τον καρκινο με τρομαξε...φανταζομαι ολοι θελουμε να προστατεψουμε τα σκυλουνια μας οχι να τους κανουμε κακο με την υπερπροστασια μας γιατι ειμαστε φοβιτσιαριδες και αλλα πολλα.....
προτεινε μου αν μπορεις καποια βιολογικα που γνωριζεις και εχεις δοκιμασει...(να παρω κατι που δεν μου το συστησε κανεις και που απλα το ειδα στο internet ψαχνοντας δεν το ρισκαρω...)αν δεν επιτρεπετε να απαντησεις εδω στειλε πμ.
σε τρελανα το ξερω .... :D βρισε με ελευθερα :pxaxa μαλλον το ντεκαπαζ που εκανα εχει μεινει ακομα στο κεφαλι ...χημικα και παρενεργειες τι να πεις !χαχαχα :p

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πρωτη χρηση αμπουλας σε ηλικια 3 μηνων (σε κουταβι 2,8 kgr ) .... κανενα προβλημα με παρενεργιες
Το μονο που παρατηρησα ηταν η σταδιακη αλλαγη στο τριχωμα στην ραχη
( αρχισε να ζωηρευει το χρωμα και να γινεται πιο "γυαλιστερο" )

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
γλυκό μου κορίτσι, ναι θα με πεθάνεις. Αν βρε λάβω υπόψιν τα κιλά του πλάσματος που εχεις στην φωτο θα έλεγα να βάλεις μια σταγόνα γιατι με όλη την αμπουλα κάνει ο μικρός βαφτίσια. Χι χι! Σοβαρεύομαι. Λοιπόν. Τα οργανικά έχουν λιγότερη κάλυψη. Κατα κύριο λόγο απωθούν. Αν τσιμπήσει κάτι το σκυλί, το ζουζουνι δεν τα τινάζει. Αντίθετα συμβαίνει με τα χημικά κατά βάση. Τώρα, αν αρχίσω εδώ να αναφέρω διαφορα, θα φάω πόρτα νύχτα, θα πρεπει να παίξω μποξ και δεν μου παει. Κρίμα γιατι εχω στρώσει επιδερμίδα με την αλόη. Σε γενικές γραμμές συνιστώ το www.onlynaturalpetstore.eu

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Νομίζω είναι μικρό για σκάλιμπορ.
Σαν εναλλακτική μπορείς να το ψεκάσεις με pet guard. Προστατεύει από σκνίπες, κουνούπια, και ψύλλους.

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Εχω πάρει ηδη frontline.δεν της την εχω βάλει ακόμα. Μου είπανε κι απο εκεί ότι κάνει να φορέσει σκαλιμπορ αλλά δεν είχα λόγο να τους εμπιστευτω

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
γλυκό μου κορίτσι, ναι θα με πεθάνεις. Αν βρε λάβω υπόψιν τα κιλά του πλάσματος που εχεις στην φωτο θα έλεγα να βάλεις μια σταγόνα γιατι με όλη την αμπουλα κάνει ο μικρός βαφτίσια. Χι χι! Σοβαρεύομαι. Λοιπόν. Τα οργανικά έχουν λιγότερη κάλυψη. Κατα κύριο λόγο απωθούν. Αν τσιμπήσει κάτι το σκυλί, το ζουζουνι δεν τα τινάζει. Αντίθετα συμβαίνει με τα χημικά κατά βάση. Τώρα, αν αρχίσω εδώ να αναφέρω διαφορα, θα φάω πόρτα νύχτα, θα πρεπει να παίξω μποξ και δεν μου παει. Κρίμα γιατι εχω στρώσει επιδερμίδα με την αλόη. Σε γενικές γραμμές συνιστώ το www.onlynaturalpetstore.eu
ευχαριστωωωω... νομιζω οτι εχεις δικιο μετα το τελευτεο μου σοκ προσεχω πολυ περισσοτερο ! με ειχαν τρομαξει ολοι με το καλαζαρ και βλεποντας τι γινοταν απο κουνουπια κτλ εψαχνα να βρω τι ειναι καλυτερο. σε συζητησεις με τον κτηνιατρο μου προτεινε να βαζω αντβαντιξ αλλα οχι ολοκληρη οπως εκανα την πρωτη φορα, αλλα τη μιση καλυτερα. βεβαια και ολοκληρη δεν επαθαν τιποτα τα ζωντανα... ωστοσο να αναφερω οτι στη βολτα επειδη ειναι και τα δυο ανοιχτοχρωμα εχω δει κουνουπια να καθονται πανω τους τα οποια και διωχνω παρολο πθ χρησιμοποιησα αμπουλα .. αρα δεν ξερω κατα ποσο απωθει. εμεις εδω εχουμε ανθεκτικα κουνουπια και ως γαλαζοαιματοι μας ταραζουν (η catherine middleton ειναι φιλη καλη απλα δεν προλαβα το γαμο ειχα υποχρεωσεις :p).
τη σελιδα που προτεινεις για καποιο λογο δεν μου την ανοιγει τωρα.
οπως και να χει ταραγμενο μου κοριτσι βαλε αγγουρακια στα ματια και ξεκουρασου μην μου ταραζεσαι και χαλασει η επιδερμιδα χαχαχα :D

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
crazy north ριξε μια ματια να δεις τι επαθα την κυριακη http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15895-%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-sos-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1/page2 ακριβως τα ιδια επαθε και η hopsi
http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...γη-παρενεργεια...&highlight=αλλεργια+scalibor και http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15660-Αλλεργία-σε-scalibor&highlight=αλλεργια+scalibor ειναι πολυ χημικο και ειναι ακομη μωρο καλυτερα να εχεις υσηχο το κεφαλι σου τωρα παρα να τρεχεις και να μην φτανεις . ο κτηνιατρος μου ειχε πει πως ειναι βαρυ αλλα το δοκιμασαμε μη ξεροντας οτι μπορει και να εχει μια τοσο σοβαρη παρενεργεια ... δωστου κατι πιο ελαφρυ ειναι μωρο μην το ταραζεις με τετοια πραγματα . αυτη ειναι η γνωμη μου ...
ξερω τι αναφερει στις οδηγιες αλλα δεν αναγραφονται καν ολες οι παρενεργειες συνενοησου με τον κτηνιατρο.