Προσωπικά έχω τσαντιστεί με την Πήγασος πώς τη λένε...
Το αδεσποτολόγιο όντως τίποτα δεν είχε πει.
Το αδεσποτολόγιο όντως τίποτα δεν είχε πει.
+1Μια που υπάρχει εκπροσώπηση απ' το αδεσποτολόγιο:
Μαζεύεστε, βοηθάτε, άγια κάνετε (δεν κάνω καθόλου πλάκα).
Γιατί αυτός που δεν μπορεί να έρθει να έχει τη δυνατότητα να στείλει λεφτά από μακριά?
Αδέσποτα δεν έχει εκεί που είναι? (μακριά)
Ποιους εκπροσωπείτε τέλος πάντων?
Αν θέλω να στειρώσω μια γάτα δεν παίρνω τη γάτα παραμάσχαλα να την πάω στον κτηνίατρο?
Κι αν βαριέμαι γιατί να μη στηρίξω οικονομικά κάποιο σωματείο?
Γιατί το αδεσποτολόγιο (ή το σεισμοπαθολόγιο?)
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρώτα πρέπει να ιδρύονται οι σύλλογοι, τα σωματεία κτλ, να ανακοινώνεται η απόφαση του πρωτοδικείου (πιστοποιητικό τελεσιδικίας της αποφάσεως μετά την πάροδο είκοσι ημερών από την δημοσίευσή της), να δημοσιεύεται το καταστατικό λειτουργίας τους υπογεγραμμένο από τα μέλη, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου και μετά να ζητούνται συνδρομές ή να δημοσιεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν.Παραθέτω mail από τους εθελοντές του Aδεσποτολογίου,όπως μου ζήτησαν να δημοσιευτεί:
Τα ονόματα και το τηλέφωνό μας έιναι διαθέσιμα σε όποιον το ζητήσει. Απλά δεν τα έχουμε βάλει πρώτη μούρη στο νετ για ευνότητους λόγους. Οποιος έχει αμφιβολίες ας επικοινωνήσει μαζί μας να το διαπιστώσει. Έτσι ακριβώς έκαναν και οι περισσότεροι απο τους εθελοντές που έχουμε τώρα. Δεν τους βρήκαμε στα γαριδάκια! Ζήτησαν να βοηθήσουν, ήρθαμε σε επικοινωνία και το πράγμα δρομολογήθηκε. Δεν ζητάμε λεφτά να πέφτουν απο τον ουρανό, ζητάμε ανθρώπους να πάρουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν. Και προφανώς με τον τρόπο αυτό ό,τι λεφτά βγάζουν απο την τσέπη τους θα δουν άμεσα που πάνε. Ο λογαριασμος υπάρχει για αυτους που δεν θέλουν να αναμειχθούν ενεργά ή δεν μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν από μακριά για κάποιο συγκεκριμένο ζωάκι ή για στειρώσεις. Πάντα με απόδειξη απο την κτηνίατρο. Και στην τελικη όλα αυτά ειναι άτοπα γιατί λεφτά απο την τσέπη μας βάζαμε και βάζουμε για τα ζωάκια, και πολλά μάλιστα, όταν στον λογαριασμο άντε να έχουν μπει 40 ευρώ το τελευταίο τρίμηνο.
Για το θέμα του Θριασίου, κι εμείς στην τελική θύματα παραπληροφόρησης πέσαμε. Αλλά αντι να επιλέξουμε να αγνοήσουμε το θέμα ΜΗΠΩΣ και πρόκειται για παραπληροφόρηση πήγαμε εκει να δούμε τι γίνεται. Και πράγματι υπάρχει ανάγκη, γιατί υπάρχουν ζωάκια άρρωστα, χτυπημένα και αστείρωτα, οπως το γατάκι με την κοίλη και το κουτάβι με τις πληγές από ψύλλους. Θα βοηθήσει και η ΣΑΠΤ και τις στειρώσεις τις κάνει τσάμπα ο Δήμος. Αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει με κάποιο από τα σκυλάκια ώστε να μεταφερθεί στον κτηνίατρο, είτε να βοηθήσει οικονομικά για νοσηλείες ας μας στείλει μαιλ στο [email protected].
Σε αυτην την χώρα πρέπει να είμαστε σωματείο για να βοηθάμε τα ζώα;
1000% μαζί σου !Μια που υπάρχει εκπροσώπηση απ' το αδεσποτολόγιο:
Μαζεύεστε, βοηθάτε, άγια κάνετε (δεν κάνω καθόλου πλάκα).
Γιατί αυτός που δεν μπορεί να έρθει να έχει τη δυνατότητα να στείλει λεφτά από μακριά?
Αδέσποτα δεν έχει εκεί που είναι? (μακριά)
Ποιους εκπροσωπείτε τέλος πάντων?
Αν θέλω να στειρώσω μια γάτα δεν παίρνω τη γάτα παραμάσχαλα να την πάω στον κτηνίατρο?
Κι αν βαριέμαι γιατί να μη στηρίξω οικονομικά κάποιο σωματείο?
Γιατί το αδεσποτολόγιο (ή το σεισμοπαθολόγιο?)
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω.