Το Μουφ κι εγώ σε προηγούμενη ζωή!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το παρακάτω ΔΕΝ αποτελεί πλάκα/αστείο/φάρσα/κλπ. Πριν από λίγο καιρό είπα ότι είναι γελοίο να κάνω τεστ DNA του Μουφ για να διαπιστώσω αν είναι καθαρόαιμος κλπ. και δεν κάνω και για την αφεντιά μου να δω από πού κατάγεται η σκούφια της μάνας μου από τότε που βγήκε ο Homo Sapiens μέχρι σήμερα. Είπα κιόλας να υποστηρίξω τους συναδέλφους που έχουν το National Geographic Genographic Project και που φτιάχνουν τον άτλαντα της ανθρώπινης μετανάστευσης:

https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/lan/en/index.html

Ε, ήρθαν σήμερα τα αποτελέσματα και ανακάλυψα την ιστορία και τις δραστηριότητες των προγόνων της μάνας μου (ως κοριτσάκι δεν μπορώ να δω του μπαμπά μου) από ημι-πιθήκια μέχρι να γίνουν αξιοπρεπέστατοι Ελληνάρες μικροαστοί και λάτρεις των Rosenthal. Και φυσικά μου ήρθε κεραμίδα διότι βγήκα ουσιαστικά ... Μικρασιάτισσα από περιοχή Παμφυλίας, Μυσίας και Παφλαγονίας (εδώ ΛΙΠΟΘΥΜΩ για ευνόητους λόγους!) και Ελληνίδα! Έχω βέβαια μέχρι και προγόνους από τη Ρωσσία και Δυτική Ευρώπη που πήγανε, την είδανε, φαντάζομαι ξεράσανε καλαπόδια και πήρανε των ομματιών τους για τα νότια.

Εκείνο όμως που μου έκανε επίσης τρομερή εντύπωση είναι ότι έχω ΠΟΛΛΟΥΣ προγόνους από την περιοχή των .... Βάσκων! Δηλαδή της κοιτίδας των αρχικών Αυστραλέζων Ποιμενικών σκύλων που ζούσαν αποκλειστικά εκεί μέχρι το 19ο αιώνα, οπότε εξαμερικανίστηκαν!!:eek:

Ρε σεις, ΠΟΣΟ στοίχημα πάμε ότι κάποιοι δύσμοιροι πρόγονοί μου τράβαγαν των παθών τους τον τάραχο από τους κατευθείαν προγόνους του Μουφ?:p:D Είναι δε πολύ πιθανό, για διάφορους λόγους, να είχα προγόνους από κει πέρα μέχρι σχετικά πρόσφατα (δηλαδή κανα-δυο-τρεις αιώνες πριν)! Να δείτε που χτυπιούνταν και ο Αρχό-Μουφος (κατά το Αρχάνθρωπος!:p) ή Πρωτό-Μουφος για μπιφτέκια και τυρί και τραχανά και γενικώς τα 'κανε μπαλόνια του κακομοίρη του προγόνου μου...:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, δε σας λέω τίποτα! Μου στείλανε μόλις λίστα με τα ονόματα ζώντων μακρυνών συγγενών μου από Ρωσσία, Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, ΠΓΔΜ!! Με βγάλανε από Μακεδονία εδώ και αιώνες! Καλά, ήξερα ότι είχα μακεδονική καταγωγή, αλλά νόμιζα ότι είχαμε έρθει από αλλού. Τελικά δηλαδή όντως είμαστε Κουτσόβλαχοι και όχι κανονικοί Βλάχοι! :) Ακόμα να συνέλθω δε με τα συγκεκριμένα μέρη από Μικρά Ασία. Επίσης είμαι βέρα Ινδοευρωπαία από την ακριβή περιοχή των πρώτων ευρημάτων. Οι μακρυνοί-μακρυνοί συγγενείς μου μου έχουν επισης στείλει και τα emails τους!! Ακόμα ψάχνω τη λίστα και έχω πάθει πλάκα. Και συνεχίζω να πιστεύω ότι η αγάπη μου για τα Μούφια είναι στο DNA μου. :) Σκεφτείτε να βρούνε κανέναν αρχαίο Βάσκο, να βγει μακρυνός μου πρόγονός και να τον έχουν θάψει με το σκύλο του, μάρκας πρωτο-Μουφ και να είναι, λέει, και μακρυνός πρόγονος του Μουφ.

Μωρέ καλά έλεγα ότι κάποιος λόγος υπήρχε που μόλις είδα αυτό το πλάσμα φωτογραφία στο ίντερνετ είπα "σηκώνομαι και πάω να τον πάρω κι ας είναι στου διαόλου τη μάνα"!:p:D

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
άμα σου στείλω λίγο σάλιο θα το κάνεις και σε μένα; :$
Ελπίζω να μη θες αίμα γιατί σκιάζομαι.
έλααααα! θέλω κι εγώ τώρα να το κάνω αυτό.
-ελπίζω να είμαι ιταλίδα ή αγγλίδα κάπου μέσα μου :p -

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Θα πρέπει να παραγγείλεις το κιτ η ίδια από το National Geographic Genographic Project. Έχω δώσει το λινκ παραπάνω. Εγώ ούτε Άγγλους ούτε Ιταλούς προγόνους έχω, τουλάχιστον από τη μητέρα μου. Μόνο ταλαίπωρους Βάσκους βοσκούς καταπιεσμένους από τα Μούφ τους!:p:D

phili-pakis

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
70
2
ωπα...τι τεστ ειναι αθτο ρε συ Σαρα?δε μας λες και εμας των αρβανιτων να μαθαινουμε???

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι θα πει "πόσο αξιόπιστο είναι"? DNA ανάλυση κάνει, άρα προφανώς και είναι αξιόπιστο. :) Εννοείται ότι την κάνει ανώνυμα διότι σου δίνουνε απλώς ένα νούμερο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Tέλειο!!! Κάνε τώρα ένα και στο μουφ να δούμε τι τραβούσε η προ προ προ γιαγιά σου από τους προγονους του!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ε, στο Μουφ έχω ήδη κάνει ανάλυση και είναι Αυστραλέζος Ποιμενικός. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία μετανάστευσης των σκύλων αυτών από την περιοχή των Βάσκων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω Αυστραλίας όπου σταμάτησαν οι μετανάστες Βάσκοι βοσκοί να πάρουν αυστραλέζικα πρόβατα. Ταύτα πάντα γίνανε την εποχή που είχε μειωθεί ο πληθυσμός των προβάτων στην Αμερική από επιλογή των ήδη Αμερικάνων. Οι Βάσκοι απλώς ξεκίνησαν άλλου τύπου κτηνοτροφία μαζί με τα "μικρά μπλε σκυλάκια" όπως λέγανε τότε τους Αυστραλέζους.