Το αυτάκι του νέου πιτσιρίκου

Σόφη

Member
7 Φεβρουαρίου 2014
15
0
34
Γεια σας, είμαι καινούρια στο φόρουμ και εδώ και ένα μήνα έχουμε ένα πανέμορφο κουτάβι 4 μηνών σπίτι μας! Είναι ημίαιμος από μπαμπά λαμπραντόρ με γκρένενταλ και μαμά λαμπραντόρ με γκέκας! Πραγματικά είναι πανέμορφος, με τα χρώματα του γκρένενταλ ενώ στο σβέρκο του καφετίζει λιγάκι, και μουρίτσα δε μπορώ να προσδιορίσω αν έχει από λαμπραντόρ ή από γκέκας! Είναι φίλικότατος, πολύ υπάκουος, παιχνιδιάρης και φυσικά πανέξυπνος!!!!! Αν και καμιά φορά τον πιάνει μια μελαγχολία και κάθεται ξαπλωμένος χωρίς να κουνιέται και να αντιδρά για λίγη ώρα πράγμα που με ανησυχεί αλλά υποθέτω πως όπως και τα ανθρώπινα μωράκια έχει και αυτός τα πονάκια του! Ένα θέμα που έχει και δυστυχώς δεν το είδα από την αρχή, είναι ότι το ένα του αυτάκι είναι τσακισμένο, με την έννοια ότι διπλώνει. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι το κληρονομικό ή αν πιθανότητα έγινε την πορεία; Μπορεί να κάναμε εμείς κάτι λάθος; Ίσως να πέρασε κάποια ωτίτιδα χωρίς να το καταλάβαμε; Μπορώ να κάνω κάτι να το επαναφέρω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.404
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Πως και ξέρετε τόσες πληροφορίες, για την...σκούφια του μικρού σας;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σόφη, καλώς ήρθες με το μικρό σου!!!
Θα ειμαι σύντομη, λόγω χρόνου. Δεν μπορείς να μιλησεις για κληρονομικότητα στον μικρό, μιας και ειναι ημιαιμος. Δεν ξέρεις που κρατά η σκουφια του γονιδιακά (πριν τους γονεις που παλι, αλλα εχουν ορθια και αλλα πεσμένα αυτιά). Μπορεί να σηκωθει μελλοντικά μπορεί και οχι. Αλλωστε ειναι σε φάση αλλαγής δοντιών.
Δεν ρισκάρω να ρωτησω πώς αποκτηθηκε και γιατι εγινε το ζευγάρωμα των ηδη ημιαιμων γονιών κλπ

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σας, είμαι καινούρια στο φόρουμ και εδώ και ένα μήνα έχουμε ένα πανέμορφο κουτάβι 4 μηνών σπίτι μας! Είναι ημίαιμος από μπαμπά λαμπραντόρ με γκρένενταλ και μαμά λαμπραντόρ με γκέκας! Πραγματικά είναι πανέμορφος, με τα χρώματα του γκρένενταλ ενώ στο σβέρκο του καφετίζει λιγάκι, και μουρίτσα δε μπορώ να προσδιορίσω αν έχει από λαμπραντόρ ή από γκέκας! Είναι φίλικότατος, πολύ υπάκουος, παιχνιδιάρης και φυσικά πανέξυπνος!!!!! Αν και καμιά φορά τον πιάνει μια μελαγχολία και κάθεται ξαπλωμένος χωρίς να κουνιέται και να αντιδρά για λίγη ώρα πράγμα που με ανησυχεί αλλά υποθέτω πως όπως και τα ανθρώπινα μωράκια έχει και αυτός τα πονάκια του! Ένα θέμα που έχει και δυστυχώς δεν το είδα από την αρχή, είναι ότι το ένα του αυτάκι είναι τσακισμένο, με την έννοια ότι διπλώνει. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι το κληρονομικό ή αν πιθανότητα έγινε την πορεία; Μπορεί να κάναμε εμείς κάτι λάθος; Ίσως να πέρασε κάποια ωτίτιδα χωρίς να το καταλάβαμε; Μπορώ να κάνω κάτι να το επαναφέρω;
Μα Σόφη μου, τι περιμένεις? Αφου οι περισσότεροι προγόνοι διπλωμένα τα έχουν τα αυτάκια ;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Παντού βρε :cool:
Αλλά, μην ξεχνάς ότι "έχουμε" μέσα και τον Γκέκα... που είναι "μαυριδερός"... και επιπλέον, έχει ΠΟΛΥ βαρύ (αυτί, έτσι?:cool:)... και τα τραβάει προς τα κάτω (τα αυτιά)...

Υ.Γ. Μιλάμε, γενετιστής, έτσι???;)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αλλά, μην ξεχνάς ότι "έχουμε" μέσα και τον Γκέκα... που είναι "μαυριδερός"... και επιπλέον, έχει ΠΟΛΥ βαρύ (αυτί, έτσι?:cool:)... και τα τραβάει προς τα κάτω (τα αυτιά)...

Μη το γελάς καθόλου αυτό...:p

Κάπως έτσι θα γίνεται η εκτροφή σε κάποιες Ελληνικές φυλές :cuniaoo: :cool:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το αυτί του σκυλου σου μπορεί να σηκωθεί ολόκληρο ή το μισο ή και 3/4, μπορεί να σηκωθεί το ένα ή και τα δυο ή κανένα. Απο τη στιγμή που δε μπορείς να είσαι σίγουρη για τα γονίδια που κληρονόμησε απο τους γονείς του, και τα γονίδια των ίδιων των γονέων εδώ που τα λέμε, δε μπορείς να ξέρεις τίποτα.
με τόσο λαμπραντό μέσα, θα πρέπει να πάρει αυτί γκρένενταλ?
Δεν έχει καμια σχέση αυτό

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

τα βαριά (αυτιά εννοειται ντε) του γκέκα σκεφτόταν ο Νεύτωνας, ποια μήλα και αηδιες!

Σόφη

Member
7 Φεβρουαρίου 2014
15
0
34
Μα Σόφη μου, τι περιμένεις? Αφου οι περισσότεροι προγόνοι διπλωμένα τα έχουν τα αυτάκια ;)
Όχι δεν εννοώ ότι είναι δεν είναι σηκωμένα σαν του λύκου! εννοώ ότι το ένα έχει τσάκιση στην τσάκιση! Το ένα του αυτάκι είναι διπλωμένο φυσιολογικά κλασικά σαν λαμπραντόρ αλλά το άλλο είναι διπλωμένο ακόμα μια φορά!

Σόφη

Member
7 Φεβρουαρίου 2014
15
0
34
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Πως και ξέρετε τόσες πληροφορίες, για την...σκούφια του μικρού σας;
Μας τον χάρισαν, δεν είναι ότι τον βρήκαμε άρα ξέραμε τι ήταν η μανούλα και μας είπαν και για το μπαμπά! ;)

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Όχι δεν εννοώ ότι είναι δεν είναι σηκωμένα σαν του λύκου! εννοώ ότι το ένα έχει τσάκιση στην τσάκιση! Το ένα του αυτάκι είναι διπλωμένο φυσιολογικά κλασικά σαν λαμπραντόρ αλλά το άλλο είναι διπλωμένο ακόμα μια φορά!
Αφού ο σκυλάκος σου είναι ημίαιμος τι σε πείραξαν τα αυτάκια του; Για το σπίτι μια χαρά είναι και τρεις φορές διπλωμένα (που λέει ο λόγος) θα'ναι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σόφη

Member
7 Φεβρουαρίου 2014
15
0
34
Για κάποιο λόγο δε μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία και μια και είμαι άσχετη ως προς αυτά δεν ξέρω πως να σας το δώσω να το καταλάβετε... Γενικά έχει αυτάκια τύπου λαμπραντόρ που είναι διπλωμένα στη μέση αλλά το ένα, το δεξί, στο πίσω μέρος έχει μια τσάκιση που διπλώνει το αυτάκι του ακόμα μια φορά προς τα πίσω! (λόγω μεγέθους δεν ανεβαίνουν οι φωτο; Ξέρει κάποιος;)

Σόφη

Member
7 Φεβρουαρίου 2014
15
0
34
Σόφη, καλώς ήρθες με το μικρό σου!!!
Θα ειμαι σύντομη, λόγω χρόνου. Δεν μπορείς να μιλησεις για κληρονομικότητα στον μικρό, μιας και ειναι ημιαιμος. Δεν ξέρεις που κρατά η σκουφια του γονιδιακά (πριν τους γονεις που παλι, αλλα εχουν ορθια και αλλα πεσμένα αυτιά). Μπορεί να σηκωθει μελλοντικά μπορεί και οχι. Αλλωστε ειναι σε φάση αλλαγής δοντιών.
Δεν ρισκάρω να ρωτησω πώς αποκτηθηκε και γιατι εγινε το ζευγάρωμα των ηδη ημιαιμων γονιών κλπ
Κοίτα εμείς το αποκτήσαμε από μια συνεργάτη του αδερφού μου και αυτό τυχαία γιατί έψαχνε και το ήθελε σαν τρελός! Του θύμιζε και χρωματικά ένα σκυλάκι που είχαμε πιο μικρά και έτσι το πήραμε! Τώρα γιατί έγινε το μιξ θα σε γελάσω!