Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
@Berna μου, μάλλον βαρέθηκες να διαβάσεις το τι (προσπαθώ να) αφορά αυτό το θρεντ, που εξήγησα στα ποστ #52 κ #53. Οπότε βάζω κάποια highlights.

Αρχικά δε με ενδιαφέρει η ακρίβεια της ηλικίας σε αυτά τα claims. Δε με ενδιαφέρει καθόλου αν ήταν ακριβώς 31 αλλά αν είχε πιάσει απλά πχ τα 25-27.
Να σημειώσω εδώ ότι από το 25 στα 31 πχ είναι τεράστια διαφορά για ένα βραβείο/χρηματικό έπαθλο τύπου guinness, κ αυτούς, προφανώς κ τους νοιάζει.

Ένα σκυλί του οποίου έχουν χαθεί επιτυχώς τα ίχνη της ακριβούς "έναρξης" του σε αυτό τον κόσμο [... ενδιάμεσο κείμενο που στην ουσία λέει 'έτσι ώστε να κοροϊδέψει ή να προσπαθήσει έστω να κοροϊδέψει τα guinnes'...] σημαίνει ότι έχει γεράσει πάρα πάρα πάρα πολύ. De facto.
Τι με ενδιαφέρει:

1. Οι γενετικοί παράγοντες.
2. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (δλδ ποιές δείχνουν να είναι οι ιδανικότερες συνθήκες διαβίωσης).
3. Το πραγματικό, βιολογικό, προσδόκιμο ζωής.
Το (2) [...] μπορεί να βγουν εμπειρικές μελέτες κ από αυτές να προκύψουν συστάσεις. Είναι προφανές ότι η καλή διατροφή, η άσκηση κ η έλλειψη στρες θα παίζουν ρόλο, δεν είμαστε τόσο ξεχωριστό είδος (species) σε αυτό.
Το (3) αφορά το εξής: αν ένας οργανισμός αυτού του είδους (species), δλδ σκύλος [...], ποιο είναι το πραγματικό maximum που μπορεί να φτάσει κ ποια είναι η ορθή αντιστοιχία σε ανθρώπινα χρόνια;
Δεδομένης της πρόσφατης λοιπόν βελτίωσης της ποιότητας ζωής των σκυλιών μας, της καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της απουσίας στρες για επιβίωση στα καλοζωισμενα οικόσιτα, κοκ, μήπως ακριβώς το ίδιο [σ.σ. αναθεώρηση του βιολογικού προσδόκιμου] ισχύει κ για τα σκυλιά;
Γιατί αν δεχόμαστε ότι είναι νορμάλ πχ ένα μικρόσωμο να πεθαίνει γύρω στα 17 [...] τότε αυτό είναι τουλάχιστον αντίστοιχο με τα 75 (που είναι περίπου ανθρώπινο προσδόκιμο) σε αυτά τα μεγέθη, όχι το κάτι παραπάνω, όχι τα 100.
μήπως το 15-17 [small] δεν αντιστοιχεί καν στα 75 αλλά στα 55-60 κ το βιολογικό μαξιμουμ τους (τα 100) είναι ακόμα αρκετά παραπέρα;
Μάλιστα, από τότε που τα έγραψα αυτά (κ τα υπόλοιπα των σεντονιών αυτών), με καίει 10πλα το τελευταίο κομμάτι, ως προς τις (life saving ή life taking) ιατρικές πράξεις που αποφασίζουν να ακολουθήσουν οι κτηνίατροι με γνώμονα τις υπάρχουσες αντιλήψεις περί προσδόκιμου.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf