Το γουρουνακι μου δεν τρωει....


Apkok

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2008
67
0
athens
καλησπερα παιδια εχω 1 μεγα θεμα και δεν ξερω τι να κανω.απο χτες το 9 μηνο γαλλακι μου δεν τρωει τη ξηρα του!δεν εχει ακουμπησει.του την αλλαζω συνεχει και παλι δεν τρωει του βραζω ρυζι και την ανακατευω αλλα και παλι τιποτα!!!!!τι να κανω ρε γαμωτο τη λυπαμαι να ειναι νυστικια!!!!!:(:(:(:(:(
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμ και εσύ για χαζό το έχεις..με ρύζι πως να δελεαστεί..? :p
Πέρα από την πλακα..
Για άλλα έχει όρεξη να φάει?
Όρεξη για παιχνίδι?
Κάποιο σημάδι που θα σε ανησυχούσε?
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τρώει άλλα πιό...νόστιμα φαγητά η κάνει μόνο απεργία πείνας για τη ξηρά τροφή..
Αν είναι το δέυτερο..'αστην...θα πεινάσει και θα φάει..αλλά αν δεν τρώει γενικά τίποτα...doctor!!!
Και μένα οι δικοί μου κατα καιρους..αποφασίζουν ότι δεν θέλουν τη ξηρά και πάνε να με πεισουν ότι ήρθε η ώρα να τους δίνω άλλα πιό νόστιμα...ε, καμιά φορά τους κάνω το χατίρι..αλλά αν το παρακάνουν...μένουν νηστικοί...μέχρι να αποφασίσουν ότι πρέπει να τρώνε ΚΑΙ τη ξηρά τροφή...
Γενικά μαζί με τη ξηρά κατα καιρούς προσθέτω και λίγο γιαούρτι, η τριμμένο τυρί για ποικιλία...
 


Apkok

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2008
67
0
athens
την πηγα στην κτηνιατρο και την κοιταξε αλλα δεν ειχε κατι!!!απο ορεξη και παιχνιδια αλλο τιποτε.........παντως πριν φυγο απο την κτηνιατρο μου λεει για περιμενε και μου ανοιγει 1 κονσερβακι με κοτοπουλο και ρυζι και το φαγε(οχι ολο).αυτο που με φοβησε ειναι οτι το ΛΙΛΑΚΙ ηταν τοσο λαιμαργο που ετρωγε τα παντα οταν λεω τα παντα το εννοω!!!!τελος παντων θα δουμε αυριο.......
 




Apkok

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2008
67
0
athens
μας τελειωσε 1 βδομαδα πριν το πασχα ξεκινησε!!!!!λες να εχει να κανει με αυτο........αλλα ρε γαμωτο εχουν περασει πολλες μερες!!!
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γαλλικο εχεις!! Ειναι και Gourmet!!
Δεν τρωνε οτι-και οτι!!
και η συμβουλη " Αστο - και θα φαει αν πεινασει" μπορει να πιασει στα αλλα σκυλια- αλλα εγω προσοπικα εχω αλλη εμπειρια!!
Η πρωτη μου γαλλιδα δεν ετρογε ΤΙΠΟΤΑ που ειχε σχεση με σκυλοτροφη απο μονη της!
Αν την αφηνα νηστικη- που εκανα- ηταν ικανη να φαει μολις 5 κροκεττουλες την ημερα. Ισα για να μην πεθανει μαλλον!
Και με αποτελεσμα να φτανουμε στης 4-5 μερες σε επικυνδινα ορια στην γλυκοζη της (υπογλυκαιμια!).
Και πριν γινουν αλλες ζημιες (με τα νεφρα ας πουμε!!)- παντα της εδινα φαι με το ζορι! Μουλιασμενες κροκεττες.

Οταν την αλλαξα σε BARF δεν πισευα τα ματια μου!! Το σκυλι αλλαξε εντελος- απο απολυτα μιζερι εγινε λαιμαργη φαγου- και παρεμεινε ετσι μεχρι την ημερα που πεθανε!

Τα τωρινα μου κοριτσια ειναι λιγο διαφορετικα- ειναι και 4 μαζι- και ξερουν, οτι αν δεν τρωνε- θα μεινουν νηστικα!
Αλλα οστοσο δεν τους δινω καθε μερα ξερα- εχουμε πολλες εναλαγες στο μενου. Απο ομα, μαγηρευτα και ξερη- δινω απ'όλα!

Βρασε λιγο κρεας- κοτοπουλο, μοσχαρι, γιδα- περασε τα στο Blender kai ριξε απο αυτο 3-4 κουταλιες της σουπας πανω απο της κροκεττες της.
Με ριζι τα κανεις ακομα χειροτερα- αμα θες να αναβαθμησεις την τροφη- μονο με κρεας!
Δημητριακα και αλλες φυτικες αιδιες που δεν ανηκουν σε μια σκυλοτροφη εχει ετσι και αλλιος!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Πάντως μπορεί να είναι και επειδή είναι μετά από περίοδο. Η δικιά μου ας πούμε μετά από περίοδο κάνει κάτι κουλά και ξινίζει καμιά φορά τη μούρη της με μερικές τροφές (π.χ. λαχανικά ή αυγό).
 


foititarios

Member
16 Μαρτίου 2010
10
0
Το νου σου για ανεμογκάστρι, η σκύλα μου μια φορά έκανε απεργία πείνας καμιά βδομάδα, την πήγα στο γιατρό και ήταν αυτό, είναι συχνό σύμπτωμα, περίπου 1-2 μήνες μετά την περίοδο. Τσεκάρε λίγο τις θηλές της, και πίεσε και απαλά μήπως βγάζει λίγο γάλα.
 


Andag

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2009
80
0
Αθήνα
λοιπόν, ο δικός μου όχι οτι δεν τρώει αλλά θέλει να τρώει όποτε του κατεύει. έχω ακούσει πως το γεύμα προσφέρεται για 20' και μετά πάμε στο επόμενο ανεξαρτήτου αποτελέσματος. ισχύει? τον ταίζω 3 φορές πρίν απο βόλτα για είναι κουτάβι και θέλω να τα κάνει. ειδικά το πρωινό δεν το τρώει στο 20λεπτό του και το θέλει μετά την βόλτα... αυτό δεν βολεύει όμως απότι καταλαβαίνετε. τον περνάω ντουκου μέχρι το επόμενο γεύμα?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Ετσι κι αλλιώς, στην πρωινή πχ βόλτα, δεν αποβάλλει το πρωινό του γεύμα. Οπότε δεν βλέπω γιατί να μην τον αφήνεις να τρώει μετά.
Εννοείται ότι αν οι βόλτες δεν είναι απλό περπάτημα για τουαλέτα, αλλά περιλαμβάνουν και παιχνίδι/τρέξιμο, δεν τον αφήνεις να φάει πριν και μετά την βόλτα, για αρκετή ώρα.
 


Andag

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2009
80
0
Αθήνα
είμαι προβληματισμένος.. δείχνει να τρώει πολυ βαριεστημένα την ξυρά τροφή ακομά και μετα την βόλτα... πάει τρώει 2 μπουκιές φέυγει ξαναέρχεται και τρώει μια μπουκιά και πάει λέγοντας. και μέσα σε μισή ώρα δεν έχει φάει ούτε το 1/4 της μεριδας του. αν του το αφήσω συνεχώς κάποια στιγμή το τρώει αλλά αυτό εί ναι λάθος, έτσι δεν είναι? ποια είναι η επόμενη κινησή μου? μόνο να μαγειρέψω μην μυ πείτε γιατι δεν το κάνω ούτε για τον εαυτό μου ;)
 


vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ, βεβαια στο οτιδήποτε άλλο μεζεδάκι έκανε σαν τρελός.
Σταμάτησα τις λιχουδίτσες, του άλλαξα τροφή (σταδιακά εννοείται) και τήρησα αυστηρό πρόγραμμα στις ώρες του φαγητού στη μισή ώρα το είχα πάρει το μπωλ.
Τελικά τρώει μια χαρά τώρα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Δοκίμασε να τον ξεγελάσεις, νοστιμίζοντας λιγάκι την τροφή του. Με ελάχιστη κονσέρβα ανακατεμένη, γιαουρτάκι, λαδάκι. Μπορείς ακόμη και να την καταβρέξεις ελάχιστα με χλιαρό νεράκι, να ευωδιάσει κάπως. Και σταθερά στο πρόγραμμά του. Για δες πρώτα αυτό και μετά κοιτάς μήπως πρέπει να του αλλάξεις τροφή. Εχεις κάπου αναφέρει, τι τροφή του δίνεις;
 




vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Για δες πρώτα αυτό και μετά κοιτάς μήπως πρέπει να του αλλάξεις τροφή.
Παράλειψη: άλλαξα τροφή για άλλους λόγους και όχι επειδή δεν την έτρωγε, αλλά νομίζω πως η τροφή που τρώει τώρα του αρέσει πιο πολύ.