Το εμπόριο τετράποδων καλά κρατεί..

moka

New Member
10 Οκτωβρίου 2012
2
0
Έκανα account για να μοιραστώ μαζί σας αυτό που ανακάλυψα απόψε, είναι ένα site "αγγελιών για κατοικίδια" (δεν είμαι σίγουρη αν επιτρέπεται να γράψω τη διεύθυνση).
Το εν λόγω site έχει τις περισσότερες γνωστές ράτσες μέσα, και πάει ο κάθε "εκτροφέας" της κακιάς ώρας και διαφημίζει την πραμάτεια του προς πώληση!! Αίσχος!
Έκανα για λίγη ώρα μια γύρα σε διάφορες ράτσες λοιπόν, και βρήκα έναν τύπο που πραγματικά είναι παντού! Έχει απ' όλες τις ράτσες προς πώληση! Δεν είμαι σίγουρη αν τα εισάγει ή αν τα χει ήδη σπίτι του, αλλά όπως και να χει, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό; Είναι καθ' όλα νόμιμο;

"Περιγραφή Αγγελίας: Πωλούνται κουταβάκια Chow chow. 2 μηνών Α’ επιλογής ."

Αυτό αν το κάνετε αντιγραφή/επικόλληση σε μια μηχανή αναζήτησης θα τον βρείτε. Άκου Α' επιλογής... :bull:

Άντε, και καλώς σας βρήκα

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Δεν εχει μονο αγωραπωλησιες, έχει και "χαριζεται". Αλλα ενταξει. Τι να ειναι στην εφημεριδα, τι να ειναι στο web. Εχει καμια διαφορά...; Σιγουρα παντως τα περισσοτερα απο puppy mills πρεπει να προερχονται.

Καλως ηρθες.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είναι πολύ συνηθισμένες αυτές οι αγγελίες. Άμα βλέπεις το ίδιο τηλέφωνο σε πολλές ράτσες, πρόκειται για μεσάζοντα. Παραγγέλνεις εσύ στο μεσάζοντα το σχεδιάκι που σου αρέσει, ο μεσάζοντας το παραγγέλνει στον εισαγωγέα, ο εισαγωγέας στο παππυμιλλλά και βουαλά! Κουτάβι Α` επιλογής στην πόρτα σας!:maria:

Και πληρώνουν τα κορόιδα. Τα λέμε εμείς, αλλά ποιος ακούει.......

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Οντως αυτο ειναι βλακεια εγω εψαξα στην ΚΟΕ για εκτρωφεις και βρηκα, πολλα εχουν site στο internet, αυτο με της αγγελιες ειναι τελειως κουτο και χαζο.

moka

New Member
10 Οκτωβρίου 2012
2
0
Το να σου πουλάει κάποιος κάτι δεν συνδέεται άμεσα με το ότι πρέπει να σου κόψει και απόδειξη; Δε μπορείς να τον καταγγείλεις για κάτι τέτοιο;

Τεσπα, επειδή το βράδυ έχασα τον ύπνο μου έκατσα και χάζεψα γύρω στις 1000 αγγελίες, βρήκα αυτά τα μαργαριτάρια που ζητάνε σκύλο και είπα να σας τα παραθέσω. Κατά το πλείστον είναι αρχάριοι, άτομα που θεωρούν ένα καθαρόαιμο σκυλί κάτι σαν ακριβό gadget, που μπορεί να μην έχεις ιδέα γιατί ακριβώς το θες ή πως να το χειρίζεσαι αλλά όπως και να το δεις σου δίνει ένα πρεστίζ! Για ένα όνομα ζούμε..

Έχουμε την κατηγορία "ημερομηνία λήξης", μετά λήγει η εγγύηση μάλλον.

"ZHTEITAI LABRADOR RETRIEVER ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΕΩΣ 2 ΜΗΝΩΝ ... ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ... ΑΡΣΕΝΙΚΟ Ή ΘΥΛΙΚΟ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟ Ή ΜΑΥΡΟ ... ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ." (το χωρίς μικροτσιπ με έβαλε σε σκέψεις)

"ζητω να μου χαρισουν μινι μαλτεζακι θυλικο μεχρι 2 μηνων =]"

"ΨΑΧΝΩ YORKSHIRE TERRIER MINI ΘΗΛΥΚΟ ΕΩΣ 4 Η 5 ΜΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΙΚΡΟΚΑΜΩΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ." (ακόμα με τρώει να μάθω γιατί είναι πολύ σημαντικό)

Κατηγορία "δεν έχω χρήματα να αγοράσω ένα ζωντανό που αργότερα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα για να το συντηρήσω"

"Yorkshire Terrier
Περιγραφή Αγγελίας: ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ....!"

"Ζητώ να μου χαρίσουν ένα τσιουάουα σκυλάκι για να μεγαλώσει μαζί με τα παιδιά μου. Είμαι φοιτήτρια και δεν έχω δυνατότητα να το αγοράσω." (ΚΑΙ μάνα, ΚΑΙ φοιτήτρια ΚΑΙ χωρίς οικονομική δυνατότητα!)

"ζητω να μου χαρισουν κουταβακι πιτπουλ.ειχα πιτπουλακι αλλα αρωστησε για καποιο λογο και ψωφισε.εχω 2 πιτσιρικια και λογο οικονομικων αδυνατο να αγορασω.ευχαριστω εκ των προτερων."

Στην επόμενη κατηγορία έχουμε λίγο σουρεάλ καταστάσεις.

"ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑ Maltesse toy ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ! ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ" (η φωτογραφία ήταν ένα κουτάβι, κάπου στο ιντερνετ την βρήκε)

"ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ ΜΑΛΤΕΖ. ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΙΛΟΖΩΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΙ." (η φιλοζωία ξεκινάει και τελειώνει στα μαλτέζ...)

"Από μικρή είχα μεγάλη αγάπη για τα ζώα και ιδιαίτερα στα σκυλιά. Αφού απεβίωσε το 14ετών καννις μου εδώ και 3 χρόνια δεν είχα το σθένος να αντικαταστήσω την παρουσία του. Ύστερα από τόσο μεγάλη χρονική περίοδο πιστεύω ήρθε η ώρα να αναπληρώσω την παρουσία του. Για αυτό και λόγω οικονομικών δυσκολιών ζητώ να μου χαρίσουν ένα καθαρόαιμο σαμογιεντ για να μπορέσω να δώσω την τεράστια συσσωρευμένη αγάπη μου στους τετράποδους φίλους μας."
Εδώ μπορώ να γράψω κι εγώ μια ολόκληρη παράγραφο για το πόσο υποκριτικό και ελεεινό είναι να έχεις τόση συσσωρευμένη αγάπη μέσα σου για ΜΙΑ μόνο ράτσα, την οποία δεν κάνεις ΚΑΝ τον κόπο να αγοράσεις με το υστέρημά σου (γιατί θέλει και καθαρόαιμο!!)

Τέλος, σας κράτησα το καλύτερο!
"thelo na antalazo ena pc vaio mini pink me ena moraki Maltezaki toy"

Καλή σας μέρα :rolleyes:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μεγάλος απατεώνας αυτός αλλά αφού όλοι είναι χαζοί εκεί έξω τι να κάνεις.

Last edited:

malou t.

Member
16 Αυγούστου 2012
20
0
Πραγματικά...έτσι στην αρχή την "πάτησα " και εγώ που ήθελα golden retriever και ένας τα δινε 200 ευρω..πήρα και εγώ τηλ. νομίζοντας οτι έβαλε τιμή απλώς για να μην πεταχτούν τα κουτάβια και μου λέει : <<μου τελείωσαν... αλλα κάθε βδομάδα φέρνω διάφορα απ έξω>> εκεί έγινα έξαλη...ειδικά όταν αντιλήφθηκα ότι έχει τις περισσότερες αγγελίες σε συγκεκριμένο site...αλλά τι να κάνεις...

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
7. Μετά την παρέλευση 30 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών για ζώα συντροφιάς προς πώληση, υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση σε έντυπα, φυλλάδια, τοιχοκολλήσεις ή σε ιστοσελίδες, αν δεν αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσής τους.

8.α. Απαγορεύεται να εισάγονται στην Ελλάδα ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Τα στοιχεία σήμανσης των εισαγόμενων ζώων (κωδικός σήμανσης και όνομα εισαγωγέα), από χώρες εκτός Ε.Ε. καταγράφονται στα σημεία εισόδου στην Ελλάδα και ενημερώνεται απευθείας η ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
β. Απαγορεύεται η αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς (με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα εγκατάλειψης ζώου) ή από άλλο πρόσωπο ή από κτηνίατρο (με σκοπό την αποτροπή παράνομου σκοπού).

Νομοι υπαρχουν ....για την εφαρμογη τους ουτε συζητηση

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ενημερώσετε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για το σάιτ,να το κλείσει λοιπόν αφού αυτά που γίνονται είναι ενάντια στο νόμο.

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
ενημερώσετε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για το σάιτ,να το κλείσει λοιπόν αφού αυτά που γίνονται είναι ενάντια στο νόμο.
Ερφαμοζετε κανενας νομος στην Ελλαδα ρε
KICKASS
εαν ερφαμοζοταν οι νομοι καπιοι πολιτικιοι θα ειχαν παει φυλακη μην λες μαλακιες τωρα. Ερφαμοστε το νομο.