Το κουτάβι μου και η όραση του..

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Γεια σας και πάλι,

πριν μερικές μέρες έκανα ένα post ζητώντας βοήθεια για την όραση του κουταβιού μου, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και σας ζητώ για μια ακόμη φορά βοήθεια.

Μόλις γύρισα απο τον κ. Λιάπη στο Χαλάνδρι, ο οποίος με πληροφόρησε πως ο σκύλος γεννήθηκε τυφλός. Για καλή του τύχη βρέθηκε στα χέρια μου μιας και δεν πρόκειται να τον αφήσω και ευτυχώς ανάμεσα σε όσα γενετικά/κληρονομικά προβλήματα μπορούσε να έχει, αυτό είναι κάτι που δεν του επηρεάζει τόσο την ικανότητα να ζήσει ευτυχισμένο.

Τα λόγια του με ξάφνιασαν μιας και ήμουν σίγουρος πως αν και ο Teemo έχει πρόβλημα, βλέπει έστω και λίγο από την εμπειρία που είχαμε μαζί του εδώ και 3 μήνες που ζει μαζί μας.

Και τώρα που γύρισα και κάθομαι και γράφω αυτό το post δεν μπορώ παρά να νιώθω οργή για το κάθε μαγαζί που εμπορεύεται ζώα που εν γνώση τους υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσουν κληρονομικά προβλήματα.

Εδώ λοιπόν χρειάζομαι για άλλη μία φορά την βοήθειά σας:

Πείτε μου τί μπορώ να κάνω για να τους αντιμετωπίσω. Περί αντικατάστασης ούτε λόγος. Για μια απλή επιστροφή των χρημάτων ούτε. Αυτό πρέπει να σταματήσει και αν μπορώ να βάλω το λιθαράκι μου και εγώ γι'αυτό, τότε είμαι μέσα.

Γνωρίζει κάποιος για παρόμοιες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κώστας.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μια προχειρη σκέψη μου ειναι αν δεν σου έκοψαν αποδειξη να πας με το ΣΔΟΕ (αυτοι να παριστάνουν τους πελάτες και εσ΄να μιλάς για το κουτάβι που σου πουλησε δυνατα)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Τι να πρωτοπω... μου'ρχονται τοσα πολλα να σου γραψω, χιλιοειπωμενα αλλα πραγματικα δεν ξερω αν εχει νοημα. Αν δεις σε ποσα αλλα θεματα του φορουμ γινεται μαχη να πειστουν ανιδεοι ανθρωποι που το κακο δεν ειναι οτι ειναι ανιδεοι αλλα δεν θελουν να ακουσουν. Ισως κι εσυ να ησουν ετσι αν το κουταβι που πηρες απο πετ σοπ ηταν υγιεστατο.

Πηγαινε με χαρτι απο το γιατρο που να λεει αυτο που σου ειπε και τριψτο στη μουρη τους. Μιλα δυνατα αφου περιμενεις να δεις οτι εχει καμποσο κοσμο το μαγαζι. Πες οτι δεν θα επρεπε να πωλουν σκυλια-γατια και ζητα και τα χρηματα σου πισω για αποζημιωση. Μην δωσεις το σκυλι πισω αλλα ζητα τα χρηματα σου πισω. Με τσαμπουκα και νευρο οχι ψιθυριζοντας.

Μπραβο σου που εξακολουθεις να το θελεις και καλη συμβιωση απο εδω και περα.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αν δες σου έκοψε απόδειξη το ΣΔΟΕ φίλε μου εκεί τσούζει πλέον στην τσέπη τους, αν στο πούλησε 400-500 το πρόστιμο από το ΣΔΟΕ είναι πολλαπλάσιο συν τον έλεγχο στα βιβλία του.

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Απόδειξη μου είχε κόψει αλλά τώρα που έψαξα να την βρώ δεν βρίσκω πουθενά την τιμή του σκύλου, μόνο για τα λοιπά που αγόρασα εκείνη την μέρα. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος θα του ζητήσω επανεκτύπωση αν πάρω εκείνη την οδό. Άλλωστε έχω συμβόλαιο που αναφέρει την ράτσα και τον κωδικό του chip που έχει το σκυλί.

Την γνωμάτευση του γιατρού θα την έχω την Δευτέρα-Τρίτη και τότε θα πάω πρώτα στον κτηνίατρο που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο pet shop και μαζί του θα πάμε και στο μαγαζί (ειναι απέναντι) για να δω τι θα γίνει.

Nizinny όσο για αυτό που λες, όπως είπες ήμουν ανίδεος και άρχισα να ψάχνω το θέμα των pet shop εφόσον παρατήρησα το πρόβλημα. Υποτίθεται πήγα και έσκασα 650 ευρώ για να πάρω ένα υγιές κουτάβι με ό,τι αυτό προϋποθέτει, με τα PEDIGREE του και τα όλα του για να αποφύγω τέτοια προβλήματα μιας και επένδυα σε έναν φίλο για τουλάχιστον 15 χρόνια δεν λυπήθηκα έξοδα και ας περνάω όπως όλοι μας δύσκολες μέρες..

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Απόδειξη μου είχε κόψει αλλά τώρα που έψαξα να την βρώ δεν βρίσκω πουθενά την τιμή του σκύλου, μόνο για τα λοιπά που αγόρασα εκείνη την μέρα. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος θα του ζητήσω επανεκτύπωση αν πάρω εκείνη την οδό. Άλλωστε έχω συμβόλαιο που αναφέρει την ράτσα και τον κωδικό του chip που έχει το σκυλί.

Την γνωμάτευση του γιατρού θα την έχω την Δευτέρα-Τρίτη και τότε θα πάω πρώτα στον κτηνίατρο που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο pet shop και μαζί του θα πάμε και στο μαγαζί (ειναι απέναντι) για να δω τι θα γίνει.

Nizinny όσο για αυτό που λες, όπως είπες ήμουν ανίδεος και άρχισα να ψάχνω το θέμα των pet shop εφόσον παρατήρησα το πρόβλημα. Υποτίθεται πήγα και έσκασα 650 ευρώ για να πάρω ένα υγιές κουτάβι με ό,τι αυτό προϋποθέτει, με τα PEDIGREE του και τα όλα του για να αποφύγω τέτοια προβλήματα μιας και επένδυα σε έναν φίλο για τουλάχιστον 15 χρόνια δεν λυπήθηκα έξοδα και ας περνάω όπως όλοι μας δύσκολες μέρες..
Σου έδωσαν και Pedigree? Αν το κυνηγήσεις πολύ κάνε το εξής. Επειδή είμαι σίγουρη πως το κουτάβι δεν είναι από Ελλάδα, πάρε τηλέφωνο στον κυνολογικό όμιλο της χώρας από την οποία υποτίθεται είναι το σκυλί και ρώτα αν είναι δηλωμένη η γέννα! Κι αν δεν είναι.....σε βλέπω να χαμογελάς για πολύ πολύ καιρό!!!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αφου το πήρες εσύ πάλι καλά..
αν το ειχαν πάρει χαμπάρι οτι είναι τυφλο θα το έστελναν για αντικατάσταση..

χαίρομαι που δείχνεις προθυμος να το κρατήσεις το σκυλί, το χειρότερο γι'αυτους είναι να πας μέσα με το σκυλι σε ώρα με πολύ κόσμο και να πεις φωναχτά οτι σου πούλησαν τυφλό σκυλί χωρις να σου το πουν, αυτοι που θα το ακούσουν θα το πουν και σε άλλους και το μαγαζί θα έχει πρόβλημα, και εκτος απο το ΣΔΟΕ, μπορείς να κάνεις αίτηση να πάει και κάποιος να ελέγξει ποσο καθαρά έχουν τα ζώα (ειδικά αν υπάρχουν πτηνά στο κατάστημα που δε τα περιποιούνται συνήθως)

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Το pedigree ακόμα το περιμένω αλλά μέσα στους όρους του συμβολαίου είναι και η υποχρέωση του πωλητή να μου παραδώσει το πιστοποιητικό αυτό το πολύ μέχρι 1 χρόνο μετά την αγορά. Η προέλευση του σκύλου είναι από Ουγγαρία, έτσι λέει το βιβλιάριο του τουλάχιστον..

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Το pedigree ακόμα το περιμένω αλλά μέσα στους όρους του συμβολαίου είναι και η υποχρέωση του πωλητή να μου παραδώσει το πιστοποιητικό αυτό το πολύ μέχρι 1 χρόνο μετά την αγορά. Η προέλευση του σκύλου είναι από Ουγγαρία, έτσι λέει το βιβλιάριο του τουλάχιστον..
Δεν ξέρω αν υπάρχει νομοθεσία που να λέει πότε χρονικά πρέπει να παραλάβει ο νέος ιδιοκτήτης το pedigree. Εδώ θα σε βοηθήσουν άλλοι που έχουν εκτροφικό σκύλο. Αλλά αν δεν το έχεις ακόμα θα γίνει πιο δύσκολο να τους κόψεις τον....απαυτό τους! Ψάξτο πάντως γιατί αν υπάρχει και νομικό πλαίσιο, είναι σε ακόμα χειρότερη θέση οι υπάνθρωποι αυτοί! Και το καλύτερο θα ήταν πριν κάνεις οτιδήποτε να μιλήσεις σε δικηγόρο, γιατί μπορεί να σε καθοδηγήσει πιο σωστά και να μην χάσεις έδαγος. Αν θες τη γνώμη μου μην το αφήσεις έτσι!! Και αν δεν κάνω λάθος μπορείς να πεις και από πού πήρες το σκυλί σου για να ξέρουμε. Όχι ότι δεν ξέρουμε (ότι από πετ σοπ δεν παίρνεις σκύλο) απλά λέω.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
και να το παρει το πεντριγκρι τι θα γινει; πλαστό θα είναι..
Ναι, αλλά αν το πάρει θα έχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια του! Αυτοί θα είναι και με το νόμο απατεώνες και θα κινηθεί η αρμόζουσα νομική διαδικασία εναντίον τους! Άντε να παίρνουν κι άλλα πετ σοπ σειρά!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα, κατά του καταστήματος.
RedLine λυπάμαι πολύ για το κουτάβι σου. Εύχομαι να του προσφέρεις την ζωή που του αξίζει.

Και στο εξής, να ταχθείς κι εσύ στον αγώνα κατά αυτών των εγκλημάτων, αποτρέποντας φίλους, γνωστούς και αγνώστους, πριν καν μπουν στο κατάστημα. Οχι κατόπιν εορτής.

Μην ασχολείσαι με μάταια πράγματα και χάνεις πολύτιμο χρόνο και διάθεση.
Ασχολείσου με το ιδιαίτερο σκυλάκι σου, που σε έχει τεράστια ανάγκη.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα, κατά του καταστήματος.
RedLine λυπάμαι πολύ για το κουτάβι σου. Εύχομαι να του προσφέρεις την ζωή που του αξίζει.

Και στο εξής, να ταχθείς κι εσύ στον αγώνα κατά αυτών των εγκλημάτων, αποτρέποντας φίλους, γνωστούς και αγνώστους, πριν καν μπουν στο κατάστημα. Οχι κατόπιν εορτής.

Μην ασχολείσαι με μάταια πράγματα και χάνεις πολύτιμο χρόνο και διάθεση.
Ασχολείσου με το ιδιαίτερο σκυλάκι σου, που σε έχει τεράστια ανάγκη.
Γιατί δεν μπορεί να γίνει; Αν πάρει το pedigree και αποδείξει ότι η γέννα του δεν είναι δηλωμένη πουθενά (άρα εξηπατήθη), γιατί; Και αν πάει στο γιατρό του πετ σοπ και ο συγκεκριμένος γιατρός το βγάλει υγιέστατο το σκυλί, ενώ έχει ήδη αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα με την όρασή του, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα;

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Το σκύλο τον πήρα από το Αιγάλεω, από το Pet Boom πλησίον Ιερά οδού - Θηβών.. Γιατί όντως πρέπει να ξέρετε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Σε πόσες σελίδες θέλεις να σου αναλύσω, το γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα;
Οχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχω και χρόνο αυτή την στιγμή.

Αν μου πείτε, πως θα αποδείξει ότι το αγόρασε από εκεί, θα την συνεχίσουμε την συζήτηση.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Redline, ότι πρόβλημα συναντήσεις εδώ είμαστε.
Ο δικός μου είναι τυφλός αλλα έχει πατήσει τα 9χρόνια χωρίς να του λείπει κάτι.

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0

Αν μου πείτε, πως θα αποδείξει ότι το αγόρασε από εκεί, θα την συνεχίσουμε την συζήτηση.
Όταν πήρα τον σκύλο υπογράψαμε συμβόλαιο με τον κωδικό του chip του σκύλου και την ράτσα του στο οποίο αναφέρεται το όνομα του μαγαζιού και το δικό μου μαζί με τους όρους περί ανταλλαγής και λοιπά. Εκεί αναφέρει ότι πρέπει να μου δώσει pedigree και φέρει την σφραγίδα του μαγαζιού.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα

Εδώ έχεις δίκιο. Αν δεν έχει απόδειξη, είναι δύσκολο. Αν είναι διατεθειμένος/η όμως να το τραβήξει πολύ μπορεί να πάει με το ΣΔΟΕ (αυτοί να κάνουν τους πελάτες) και να ακούσουν τη στιχομυθία τύπου "πήρα από εδώ το σκυλάκι μου...μπλα μπλα μπλα". Όχι να τους κατηγορήσει εκεί. Απλά να ρωτήσει μια οποιαδήποτε ερώτηση.

Και αν πάρει το Pedigree, δεν ξέρω (γιατί όπως είπα δεν έχω εκτροφικό σκύλο) αν θα αναγράφεται τίποτα εκεί.

Σίγουρα είναι ζόρι. Το ξέρω! Αλλά έστω και προφορική ζημιά να κάνει στο συγκεκριμένο μαγαζί, κι αυτό κάτι είναι!

edit Οπότε έχει και απόδειξη!

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Redline, ότι πρόβλημα συναντήσεις εδώ είμαστε.
Ο δικός μου είναι τυφλός αλλα έχει πατήσει τα 9χρόνια χωρίς να του λείπει κάτι.
Ευχαριστώ πολύ φίλε.

Ο δικός σου γεννήθηκε έτσι ή το έπαθε στην πορεία; Θέλω κάποια στιγμή να τον στείλω για εκπαίδευση, απ΄ο,τι κατάλαβα χρειάζεται διαφορετικού είδους; Που μπορώ να απευθυνθώ για αυτό;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλύτερα να μη τον στείλεις αλλά να ζητήσεις απο τον εκπαιδευτη να κάνετε την εκπαίδευση στο δικο σου χώρο γιατι λόγω της ιδιαιτερότητάς του θα νιώθει πολύ άβολα με έναν άγνωστο άνθρωπο. Έπειτα.. δε νομίζω πως υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτές για σκυλια με ιδιαίτερες ανάγκες, μάλλον θα απευθυνθείς σε έναν απο τους.. απλούς :Ρ