Το κουτάβι μου και η όραση του..

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Ναι, στο χώρο μου έχω σκοπό να κάνω την εκπαίδευση. Πάντως το "δεν βλέπει τίποτε" του γιατρού μου φαίνεται απίστευτο.. Αν όντως ισχύει αυτό τότε δεν μπορώ παρά να νιώθω θαυμασμό για την δύναμη των υπόλοιπων αισθήσεών του..

Για παράδειγμα, ενώ αν τον πλησιάσω κανονικά στέκεται και περιμένει χάδια, αν πάρω στα χέρια μου την λεκάνη που απλώνουμε τα ρούχα βάζει την ουρά και τρέχει!

Ή στο αμάξι όταν τον πρωτοέβαλα στο κουτί και κλαψούριζε ενώ τον είχα στο πίσω κάθισμα, αν όταν είχε ηρεμήσει γυρνούσα το κεφάλι μου (χωρίς να πω τίποτα) και τον κοιτούσα, σηκωνόταν και άρχιζε πάλι το κλάμα!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
λόγω του οτι είναι τυφλός απο τη γέννησή του, δε νιώθει πως του λείπει κάτι και έχει μάθει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Όταν δεν έχεις μια απο τις αισθήσεις σου οι άλλες την αναπληρώνουν σε κάποιο βαθμό, και μην ξεχνας οτι έχουν πολύ καλύτερη ακοή απο τη δική μας έτσι κι αλλιώς.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Παλιά όταν άλλαζα τα έπιπλα πέρα δώθε δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ακούγεται υπερβολικό αλλά καταλαβαίνει τι βρισκεται μπροστά του απο την αναπνοή του (ή δονήσεις ήχου). Αν πλησιάσει στα 10εκ μια καρέκλα σταματάει ξέροντας ότι κάτι υπάρχει εκει. Έχει κάτι σαν σόναρ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συγνώμη που θα βγω εκτός θέματος αλλά θαυμάζω απεριόριστα τον σκυλαρο αυτό που τόσους μήνες σας έκανε να πιστεύετε ότι απλά δεν βλέπει λίγο ενώ είναι τυφλός. Τι υπέροχα ευλογημένα ζώα είναι τα σκυλιά, πραγματικά δεν θα πάψουν ποτέ να με εκπλήσσουν!!
Ελπίζω για την ακρίβεια πιστεύω ότι θα του προσφέρεις ότι χρειάζεται για να ζήσει μια φυσιολογική και ήρεμη ζωή.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εγώ παλι θαυμάζω (=απορώ) με τους κτηνιατρους.... αν δεν βλέπει θα επεφτε στη σκάλα...
"τι να πεσει βρε μπουρτζοβλαχε το σκυλι.... και εσένα αναίσθητε να αφήσουν μπροστά σε σκαλιά θα το καταλάβεις"

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Μα όταν σου λέω ξαφνιάστηκα, ειλικρινά τώρα που το βλέπω από άλλη οπτική το θέμα, και ξανασκέφτομαι κάποια σκηνικά δεν ξέρω τι να πω! Ο γιατρός συγκεκριμένα είπε "Συγγνώμη άλλα το σκυλί είναι θεότυφλο" και κάτι για ατροφία του ματιού (εσωτερικά - από γέννα).

Όταν όμως θυμάμαι πως κάναμε βόλτα ένα βράδυ και όσο έφεγγα με το φως του κινητού προχωρούσε, μόλις δε το έσβηνα σταμάταγε, ή πως έτρεχε πίσω μου σπριντ χωρις λουρί και απέφευγε και τον κόσμο στο πάρκο... ε τι να πω!

Πανέξυπνο ζώο και αξιαγάπητο!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μα όταν σου λέω ξαφνιάστηκα, ειλικρινά τώρα που το βλέπω από άλλη οπτική το θέμα, και ξανασκέφτομαι κάποια σκηνικά δεν ξέρω τι να πω! Ο γιατρός συγκεκριμένα είπε "Συγγνώμη άλλα το σκυλί είναι θεότυφλο" και κάτι για ατροφία του ματιού (εσωτερικά - από γέννα).

Όταν όμως θυμάμαι πως κάναμε βόλτα ένα βράδυ και όσο έφεγγα με το φως του κινητού προχωρούσε, μόλις δε το έσβηνα σταμάταγε, ή πως έτρεχε πίσω μου σπριντ χωρις λουρί και απέφευγε και τον κόσμο στο πάρκο... ε τι να πω!

Πανέξυπνο ζώο και αξιαγάπητο!
Βγες στον ηλιο κλεισε τα μάτια και κάλυψε τα με τα χέρια σου, δεν ξέρεις ότι εισαι σε φως? Το καταλαβαίνεις.
Αν κάνεις το ίδιο στο σκοτάδι δεν θα καταλαβαίνεις ότι εισαι σε σκοτεινο μέρος? Ε το ίδιο και ο σκύλος σου. Πόσο μάλλον που εχουν απειρως καλύτερη ακοή και όσφρηση από εμας. Κάθε ήχος ή μυρωδιά πολλαπλασιάζεται ως ερεθισμα αφού δεν βλέπει.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
καλή δύναμη φίλε και με μία εκπαίδευση το σκυλί θα μπορεί να έχει μία πιό εύκολη ζωή παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει(αν και υπάρχει περίπτωση να βλέπει κάτι).είσαι πρότυπο για πολλούς αφού οι περισσότεροι σήμερα θα το αφήνανε το σκυλί.όσον αφορά το πέτ σοπ να τους κάνεις ρόμπα και να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω η κλείστο αν γίνεται.