Το κουτάβι μου καταπίνει ότι βρει!

Elenaki88

New Member
8 Φεβρουαρίου 2014
4
0
Καλησπέρα! Έχω ένα κουτάβι 4 μηνών jack russel-maltese το οποίο τρώει τα πάντα! Προσπαθώ να μην αφήνω πράγματα που φτάνει ειδικά όταν λείπω αλλά αυτός θα βρει κάτι να φάει! Πρόσφατα βούτηξε στα κρυφά ένα εσώρουχο μου από το καλάθι και το κατάπιε αμάσητο(!) το οποίο και έβγαλε κάποια στιγμή με εμετό. Χθες που γύρισα σπίτι η συμπεριφορά του ήταν πολύ περίεργη, δεν έτρωγε κοιμόταν συνέχεια και γενικά δεν είχε όρεξη. Τον πήγα στον κτηνίατρο σήμερα και μ είπε ότι αν συνεχιστεί και αύριο να τον ξαναπάω. Φοβάμαι πολύ έτσι που τον βλέπω, και αν έχει καταπιεί πάλι κάτι τέτοιο? υπάρχει κανεις που να έχει περάσει κάτι παρόμοιο? ευχαριστώ!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Καλησπέρα! Έχω ένα κουτάβι 4 μηνών jack russel-maltese
Τι είναι αυτό;
====================

Για να μην τρώει οτι βρει μπροστά του, όταν φεύγεις από το σπίτι βαλ'τον σε crate με την πάνα του, κρεβάτι και νεράκι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
το κουτάβι σου είναι σαν ενα βρέφος.....
προσπαθεί να μάθει τον κόσμο....
γι΄αυτό εξερευνά τα πάντα.....

αν είχες ενα ανθρώπινο μωρό θα το άφηνες χωρίς επίβλεψη σε ένα χώρο γεμάτο προκλήσεις;

Elenaki88

New Member
8 Φεβρουαρίου 2014
4
0
Αυτο το γνωρίζω πολύ καλα, όταν λείπω ειναι περιορισμένος στην κουζίνα, απλά καποιες φορές που θα είμαι απασχολημένη θα βουτηξει κάτι γρήγορα και θα το καταπιεί. Στην ερώτηση τι ειναι αυτο, ειναι απλά ένα ημιαιμο κουτάβι το οποίο εξαιτίας κάποιων ανεύθυνων θα έμενε στον δρόμο αν δεν το επερνα. Η ερώτηση μου ουσιαστικά στο φόρουμ ειναι τι μπορώ να κάνω αφού καταπιεί κάτι και όχι για να μην το καταπιεί. Όσο αφορά αυτο και πολλά αλλά έχω ενημερωθεί αρκετά πριν κάν το πάρω. Ευχαριστώ όπως και να έχει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν μπορεί ο γιατρός να του κάνει μια ακτινογραφία να δείτε τι θησαυρούς κρύβει το στομάχι του?
Βέβαια η αδιαθεσία μπορεί να οφείλεται και σε κάτι άλλο άσχετο από κατάποση , αλλά πιθανό κι αυτό.

Elenaki88

New Member
8 Φεβρουαρίου 2014
4
0
Ο γιατρός όταν τον είδε σήμερα μου είπε ότι φαίνεται ευδιάθετος και ότι δεν δείχνει σημάδια που πρέπει να ανησυχησουμε και αν συνεχιστεί κ σήμερα να τον ξαναπάω αύριο. Η αλήθεια ειναι πως όντως εκείνη την ώρα ήταν έτσι αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα κάθεται κουλουριασμενος και δεν έχει όρεξη για τίποτα. Τις άλλες φορές αν είχε φάει κάτι το έβγαζε με εμετό η στα κακά του. Χθες έκανε εμετό και μετα κάτι σαλια αλλά μόνο την τροφή του. Αν όντως έχει καταπιεί κάτι μεγάλο τι πρέπει να γίνει?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν έχει καταπιεί κάτι μεγάλο θα πρέπει να βγει από μέσα του οπωσδήποτε, τι άλλο να γίνει?
Τρώει κανονικά το σκυλί? Αν και ίσως καλύτερα να μην το ταϊζεις αν όντως έχει κάτι μέσα του...
Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα για ακτινογραφία ή/και υπέρηχο.

Elenaki88

New Member
8 Φεβρουαρίου 2014
4
0
Δεν του έβαλα να φάει, αλλά δεν νομίζω ότι θα έτρωγε ετσι κ αλλιώς... :( σίγουρα θα τον πάω αύριο πάλι αλλά έλεγα αν θα μπορούσα να κάνω κάτι για να ανακουφιστεί, δεν ξέρω.. Τον λυπάμαι ετσι όπως κάθεται. Τέλος πάντων, και πάλι ευχαριστώ!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Προσέφερέ του μια λιχουδιά απλά για να δεις αν έχει όρεξη. Αν το σκυλί είναι κακοδιάθετο και δεν τρώει, μάλλον είναι καλύτερα να το δει άμεσα γιατρός.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Το τι θα κανείς αφού καταπιεί κάτι δεν ειναι δική μας δουλειά να το απαντήσουμε, ειναι του κτηνιάτρου. Όταν ο δικός μου ήταν 5 μηνών είχε φάει μια Καλτσά απο απροσεξία μου και ευτυχώς το κατάλαβα αμέσως, πήγαμε μέσα σε μισή ώρα στο γιατρό και του έδωσε εμετικο και μας είπε πως αν σκαλωνε χαμηλά στο στομάχι θα έπρεπε να κάνουμε επέμβαση στο μωρό για να βγει,αλλιώς τα πραγματα θα ήταν πολύ σοβαρά!
Η Μονή σοβαρή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα ειναι η πρόληψη. Εξαφάνισε απο το πεδίο δράσης του ότι μπορεί να φάει, κλείσει τα άπλυτα στο μπάνιο, φύλαξε τις κάλτσες και τα μικροπράγματα σε συρτάρια και παρακολουθα το σκυλί όση ώρα το έχεις ελεύθερο για να του πεις "μη" όταν βάζει στο στόμα του κάτι απαγορευμένο και να του δώσεις άμεσα ένα δικό του παιχνίδι κάθε φορά. Αν επιμεινεις θα το μάθει.
Στο τωρινό σου πρόβλημα, που δεν ξέρεις αλλά υποψιάζεται ότι έχει καταπιεί κάτι, κι εγώ θα προτιμούσα ένα κτηνίατρο που έχει δυνατότητα να κάνει υπέρηχο και ακτινογραφία, γιατί ,αν έχει μπλοκάρει το αντικείμενο κάπου στο γαστρεντερικο του σκύλου πρέπει να δείτε πόσο μεγάλο ειναι και αν έχει πιθανότητα να βγει φυσικά, ή αν πρέπει να επέμβει κάπως. Καλά ξεμπερδεματα εύχομαι, και περισσότερη προσοχή στο μέλλον!