Το κουταβι μου εφαγε ξενο σωμα!

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Καλησπέρα παιδιά, κοντεύω να τρελαθώ διαβάζω αρκετά συχνά άρθρα και έγινα μέλος για την ερωτηση. Το κουταβι μου είναι 3 μηνών και σήμερα το μεσημέρι έφαγε ένα κομμάτι μαλακό πλαστικό από την παντόφλα μου, πέρασαν οι ώρες έτρωγε έπαιξε λίγο και μετά κοιμήθηκε. Ξυπνάει πριν όλα καλά πάλι κάνει κακα δεν είδα να το έχει βγάλει, όπως πάω να μαζέψω την πάνα πάει ο αθεόφοβος σε μια καρέκλα που δεν έχει ξαναπάει ποτε και δαγκωνει την γωνία, τρέχω αμέσως του ανοίγω το στόμα και του βγάζω ένα πολύ μικρό κομμάτι ξύλου αλλα μυτερό ρε παιδιά... κοιταω την καρέκλα και βλέπω ότι λείπει περισσότερο από αυτό που έβγαλα.. έχει περάσει 1 ώρα από τότε και έπεσε πάλι για ύπνο. Εμετό δεν έχει κάνει ακόμα. Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία που να εξελίχθηκε καλα; η κτηνιατρος μου είπε ότι θα τα βγάλει στα κακα..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.917
7.488
Άμα ήταν πολύ μικρό λογικά θα το περάσει στα κακά όντως. Μπορεί τώρα κ με πλαστικό κ με ξύλο στο έντερο να βγει καμία διάρροια να ξέρεις, δεν είναι φοβερό. Αρκεί να βγουν κ αυτά :)

Πάρε ένα βάζο γερμανικό ξινολαχανο (sauerkraut) για τετοιες φασεις, να του δώσεις δλδ λίγο αν φάει ξένο σώμα. Άλλοι συμφορουμιτες έχουν πει πώς τρώγοντάς το, μπορεί να τυλιχθεί σε άλλα πράγματα που έχει φάει κ να βοήθησει στο να πέρασει πιο εύκολα από το πεπτικό. (Τώρα πια μην τρέξεις, λογικά έχουν περάσει πολλές ώρες κ δεν θα συνυπάρξει με τα ξένα σώματα).

Προσωπικά, δεν το χω δοκιμάσει ουσιαστικά, μια φορά έχω δώσει αλλά τελικά μάλλον δεν είχε φάει αυτό που νόμιζα, οπότε δε μπορώ κ να σου ορκιστώ για την αποτελεσματικότητά του. Αλλά έχω ένα βάζο just in case (νταξ, το χω κ για τα hot dog - μετράει :LOL:)

Υπομονή κ μάτια δεκατέσσερα. Τα χουν αυτά τα κουτάβια δυστυχώς. Αν το δεις κ πέφτει σε διάθεση ή/και όρεξη το βουτάς κ το πας στο γιατρό. Αλλά έτσι όπως τα περιέγραψες, δε φαίνεται να χρειαστεί.

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
Εμάς είχε φάει ενα μεγάλο κομμάτι από παιχνίδι όταν ήταν 4 μηνών (νέοι, άπειροι σκυλογονείς) και έκανε εμετούς. Εβγαζε μέχρι και 1 εβδομάδα μετά. Ήμασταν σε επικοινωνία με τη γιατρό (γιατί ήταν και Πάσχα). Οσο ήταν ζωηρή (και παραήταν ως κουτάβι) δεν μας απασχολούσε. Απλά έτρωγε βραστό κοτοπουλάκι και της δίναμε ηλεκτρολύτες λόγω εμετών και διάρροιας πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Επειδή είναι και μωρά, καλό είναι αν μπορούμε να είμαστε συνέχεια από πάνω τους και να παρακολουθούμε την γενική τους κατάσταση.

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Προσπαθούμε όλοι να είμαστε από πάνω του συνέχεια αλλά όπως θα ξέρετε και είδατε και εσείς μια στιγμή αρκεί. Και σήμερα έχει όρεξη, παίζει, τρέχει, τρώει επίσης με όρεξη και έκανε 2 φορές κακα κανονικού χρώματος. Το αρνητικό είναι ότι δεν είδαμε να το έχει βγάλει στα κακα του ακόμα. Υπάρχει περίπτωση επειδή ήταν πλαστικό αλλα μαλακό τύπου αφρολέξ, να κατάφερε να διαλύθηκε στο στομαχι;

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
Δεν εννοούσα ότι φταίτε εσεις που έγινε...εννοώ αν μπορούμε να είμαστε κοντά του συνεχεια οταν το εχει ηδη φαει προκειμένου να παρακολουθούμε την κατάσταση του...το ότι έχει όρεξη να φάει, να παίξει να τρέξει κλπ ειναι πολυ καλο. Αυτο μας λέει παντα η γιατρός οταν συμβαίνει κάτι...τωρα αν μπορει να διαλυθεί δεν το ξερω ...αλλα θυμάμαι κι εμάς να ψάχνουμε τα κακακια...άπειρες φορές όλες αυτές τις μέρες...εύχομαι όλα να πάνε καλα με το μικρούλι!!!

• Like
Reactions: Expecto_patronum

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Ευχαριστουμε πολύ! Μην ανησυχείτε δεν θεώρησα ποτε ότι ρίξατε κάποια ευθύνη ούτως ή άλλως συζητάμε και το παν είναι η υγεία των παιδιών μας! Τελικά εσείς είχατε βρει στα κακα του το παιχνίδι που εφαγε; και αν ναι μετά από ποσες μέρες θυμάστε;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Συνήθως τα βρίσκεις μετα το 24ωρο τα ενοχοποιητικά στοιχεία.... :cool:

Τα κουταβίνια θέλουν προσοχή, οχι αντικείμενα θελκτικά (βαζουμε μακρια πειρασμούς όπως καλτσες, καλώδια, παπούτσια, υφάσματα, παιχνίδια που διαλύονται, πανινα κουκλακια κτλ ), δίνε του μασουλητήρια κατάλληλα και ανθεκτικα για να ικανοποιεί την αναγκη μασουλήματος και σκέψου και το ενδεχόμενο περιορισμού σε πάρκο ή κρεητ οταν δεν είσαι εκεί.

ΥΣ. Ο δικός μου μια φορα εφαγε βασιλοπιτα ολόκληρη με το φλουρι, βγηκε μετα απο 4 μέρες :LOL:

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
Ευχαριστουμε πολύ! Μην ανησυχείτε δεν θεώρησα ποτε ότι ρίξατε κάποια ευθύνη ούτως ή άλλως συζητάμε και το παν είναι η υγεία των παιδιών μας! Τελικά εσείς είχατε βρει στα κακα του το παιχνίδι που εφαγε; και αν ναι μετά από ποσες μέρες θυμάστε;
Εμείς ήμασταν χαζοί, αλλά ευτυχώς για τη μικρή, πολύ τυχεροί!! της είχαμε αφήσει μέσα στο crate το βράδυ ένα παιχνιδάκι το οποίο απεδείχθη πολύ εύκολο για τα δόντια της...οπότε έκοψε ενα μεγάλο μέρος σε κομματάκια και το έφαγε. Ο,τι κομματάκια έβγαζε, με οποιοδήποτε τρόπο, τα έπλενα και προσπαθούσα να το συναρμολογήσω για να ξέρω πόσο έχει ακόμα μέσα της...το τελευταίο και μεγαλύτερο κομμάτι το έβγαλε μετά από ακριβώς μια εβδομάδα. Από τότε της παίρναμε μόνο Kong η κέρατα ελαφιού και ΠΑΝΤΑ όταν ήμασταν παρόντες. Οταν λείπουμε δεν της αφήνουμε κανένα παιχνίδι...αν και τώρα μεγάλωσε...

• Like

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
Επίσης να πω ότι εμάς μας έσωσε το crate (άλλο αν έφαγε το παιχνίδι μέσα εκεί:p:p). Aκόμα και τώρα όταν μας βλέπει να ντυνόμαστε το πρωί, πάει μόνη της στην πόρτα για να κατέβει στο crate... οπότε η αλήθεια είναι ότι είμαστε ήσυχοι...

• Like

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Συνήθως τα βρίσκεις μετα το 24ωρο τα ενοχοποιητικά στοιχεία.... :cool:

Τα κουταβίνια θέλουν προσοχή, οχι αντικείμενα θελκτικά (βαζουμε μακρια πειρασμούς όπως καλτσες, καλώδια, παπούτσια, υφάσματα, παιχνίδια που διαλύονται, πανινα κουκλακια κτλ ), δίνε του μασουλητήρια κατάλληλα και ανθεκτικα για να ικανοποιεί την αναγκη μασουλήματος και σκέψου και το ενδεχόμενο περιορισμού σε πάρκο ή κρεητ οταν δεν είσαι εκεί.

ΥΣ. Ο δικός μου μια φορα εφαγε βασιλοπιτα ολόκληρη με το φλουρι, βγηκε μετα απο 4 μέρες :LOL:
Το τι μπορούν να φάνε καθημερινά με εκπλήσσει
Έχουμε πάρει crate και τον περιοριζουμε κάποιες ώρες όταν λείπουμε η όταν θέλω πχ να σφουγγαρισω/σκούπισω. Αυτό για τα παπούτσια μας το είπε και η κτηνιατρος, ότι είναι φορείς μικροβίων και έτσι τα αφήνουμε έξω από το σπίτι στην παππουτσοθηκη. Πραγματικά έχουμε περιορίσει τα αντικείμενα που τρώει, αλλά όσο αφαιρούμε πράγματα που τρώει εκείνος βρίσκει συνέχεια κάτι καινούργιο

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Εμείς ήμασταν χαζοί, αλλά ευτυχώς για τη μικρή, πολύ τυχεροί!! της είχαμε αφήσει μέσα στο crate το βράδυ ένα παιχνιδάκι το οποίο απεδείχθη πολύ εύκολο για τα δόντια της...οπότε έκοψε ενα μεγάλο μέρος σε κομματάκια και το έφαγε. Ο,τι κομματάκια έβγαζε, με οποιοδήποτε τρόπο, τα έπλενα και προσπαθούσα να το συναρμολογήσω για να ξέρω πόσο έχει ακόμα μέσα της...το τελευταίο και μεγαλύτερο κομμάτι το έβγαλε μετά από ακριβώς μια εβδομάδα. Από τότε της παίρναμε μόνο Kong η κέρατα ελαφιού και ΠΑΝΤΑ όταν ήμασταν παρόντες. Οταν λείπουμε δεν της αφήνουμε κανένα παιχνίδι...αν και τώρα μεγάλωσε...
Του πήρα το κλασσικό παιχνίδι kong όχι αυτό για κουταβια, το κόκκινο σε small, έχω να πω ότι σε 5 μέρες άρχισαν και έφευγαν κομματάκια μικρά μικρά. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τι μαύρο. Αλλιώς δεν ξέρω τι να του παρω να παίξει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.917
7.488
Μου φύγε η κόκα κόλα απ'τη μύτη, κλαίω ρε, κλαίω!

Ήθελε να του πέσει το φλουρί κ του πεσε εκείνη τη χρονιά :LOL: Του ήταν τυχερή (η χρονιά) τελικά;;; :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

foten21

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2021
62
281
41
για να μην ανοιγω νεο θεμα
Εχω εδω κ λιγες μερες το ιδιο προβλημα με τον Αλεξ
Αρχισε να τρωει κομματια απο το χαλι
Καμια ιδεα τι μπορω να κανω να του δωσω να καταλαβει οτι δεν πρεπει ?

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
Του πήρα το κλασσικό παιχνίδι kong όχι αυτό για κουταβια, το κόκκινο σε small, έχω να πω ότι σε 5 μέρες άρχισαν και έφευγαν κομματάκια μικρά μικρά. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τι μαύρο. Αλλιώς δεν ξέρω τι να του παρω να παίξει.
Μου είπαν ότι τα χρώματα πάνε αναλογικά με την σκληρότητα. Το μαύρο είναι το πιο σκληρο, το κόκκινο αμέσως κατώτερο. Επίσης παίζει ρόλο το μέγεθος του παιχνιδιού σε σχέση με το μέγεθος του σκύλου. Πχ αν στη δικιά μου έδινα μαύρο kong σε μέγεθος small απλά θα το κατάπινε όπως το αυγό...χλαπ και κάτω!!!

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
για να μην ανοιγω νεο θεμα
Εχω εδω κ λιγες μερες το ιδιο προβλημα με τον Αλεξ
Αρχισε να τρωει κομματια απο το χαλι
Καμια ιδεα τι μπορω να κανω να του δωσω να καταλαβει οτι δεν πρεπει ?
Εγω εχω φτιάξει ένα μείγμα από ξύδι και νερό και το ψεκάζω σε διάφορα αντικείμενα που πήγαινε και σκαλίζε. Τωρα πηγαίνει, μυρίζει και φεύγει. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στο χαλί.

• Like
Reactions: foten21

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Μου είπαν ότι τα χρώματα πάνε αναλογικά με την σκληρότητα. Το μαύρο είναι το πιο σκληρο, το κόκκινο αμέσως κατώτερο. Επίσης παίζει ρόλο το μέγεθος του παιχνιδιού σε σχέση με το μέγεθος του σκύλου. Πχ αν στη δικιά μου έδινα μαύρο kong σε μέγεθος small απλά θα το κατάπινε όπως το αυγό...χλαπ και κάτω!!!
Ο δικός μου είναι 3 μηνών ακόμα αλλά θα το κοιτάξω μήπως πάρω ένα μέγεθος μεγαλύτερο.

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Ακόμα δεν έχω δει κάτι στα κακα του, παρόλα αυτά τρώει, παίζει, πίνει νερό και τα κακά του βγαίνουν σε κανονικό χρώμα. Ήταν ροζ το κομμάτι πλαστικό και πιστεύω θα φαινόταν, σήμερα είναι η 4η μέρα. Ο κτηνιατρος μου είχε πει ότι το πρώτο 48ωρο μας ενδιαφέρει πέραν αυτού, θα είναι οκ. Να έλιωσε εν τέλει στο στομαχι; δεν ήταν πλαστικό τύπου μπουκάλι ήταν πλαστικό τύπου μαλακό αφρολεξ.

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα μετά από τόσες ώρες εμένα είχε φάει διάφορα πράγματα όταν ήταν μικρότερη μανταλάκι στυλό και κομμάτι από παντόφλα δεν έπαθε τίποτα φυσικά και θέλει προσοχή εγω της έδινα κόκαλα να έχει να ασχολείται

• Like
Reactions: Orjo

foten21

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2021
62
281
41
Εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα σπρευ που κυκλοφορουν και υποτιθεται οτι ψεκαζεις τα σημεια που δεν θελεις να μασουλησει/φαει και αν εχουν ρεαλιστικο αποτελεσμα?

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα σπρευ που κυκλοφορουν και υποτιθεται οτι ψεκαζεις τα σημεια που δεν θελεις να μασουλησει/φαει και αν εχουν ρεαλιστικο αποτελεσμα?
Να σου πω την αλήθεια το είχα σκεφτεί αλλά δεν αξίζει να δίνεις 6-7€ για ένα σκεύασμα ενώ μπορείς με υλικά φυσικά από το σπίτι σου που γνωρίζεις ακριβώς και τι περιέχει, να κάνεις την ίδια δουλειά. Βέβαια παίζει και να μην κάνεις τίποτα με το σπιτικό η και με κανένα από τα 2. Θα έλεγα να δοκιμάσεις αυτό με το ξύδι που είπα παραπάνω, ο δικός μου τρώει τα πάντα και φοβόμουν ότι θα εγλυφε ακόμα και το ξύδι αλλα τελικά δούλεψε.

• Like
Reactions: foten21

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr