Το μικρό μας Odinaki <3

Odinaki

Member
10 Ιανουαρίου 2016
14
16
47
Γεια σας και καλως σας βρηκα!
Εντελως ξαφνικα στις 20 Δεκεμβριου (κεραυνοβολος Ερωτας!!) βρεθηκαμε με νεο μελος στην οικογενεια...ενα μικρο λυκοσκυλο_χασκι (οπως μας ειπαν..) 2 μηνων (γεννηθηκε 18 Οκτωβρη) και μας εχει παρει τα μυαλα!!!!! Τον μικρο μας Όντιν... Αυτη τη στιγμη ειναι 2 1/2 μηνων και 5 κιλα το στρουμπουλακι!!
Το υιοθετησαμε απο καταφυγιο και ειναι η πρωτη φορα που εχουμε τοσο κοντα μας σκυλακο....εχουμε ψιλοπελαγωσει, εχει αλλαξει η καθημερινοτητα μας, αλλα εχει γεμισει τη ζωη μας!!!
Αυτο που μας εντυπωσιασε ειναι το ποσο ευκολα μαθαινει τους κανονες του σπιτιου! Κανει την αναγκη του εξω, στον προθαλαμο, χτυπωντας ενα κουδουνακι που εχουμε κρεμασει στην πορτα...ξερει το ΟΧΙ....το ΚΑΤΣΕ...το ΕΛΑ...το ονομα του..το ΞΑΠΛΑ...και πριν 4 μερες εμαθε να κοιμαται και να μπαινει μονος του σε crate
Ολα αυτα τα εμαθε με χαδια και treats..
Εχουμε καποια θεματακια βεβαια οταν τον μαλωνουμε (αντιδρα με γαυγισμα και δαγκωμα....χωρις το μαλωμα να ειναι εντονο...σαν σε παιδακι 2 χρονων..), αλλα ελπιζω πως θα διορθωθει σιγα σιγα.....
Και παλι, χαιρομαι πολυ που σας βρηκα..ειμαι σιγουρη πως οι συμβουλες σας και οι εμπειριες σας θα μου ειναι πολυτιμες! :)

Attachments

ΛΕΞΟ2020

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2016
61
11
42
Καβαλα
καλησπερα και να σας ζισι, εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μιν μαλονετε καθολου , εγω προσοπικα το μαλομα που κανω ειναι το μηηηηηη και μολις το τιρι το μηηηη τιν χαιδεβω

• Like
Reactions: Odinaki

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλώς ήρθατε, καλή χρονιά και φυσικά, να χαίρεσαι την πανέμορφη αυτή πονηρόφατσα!
Χίλια μπράβο που υιοθετήσατε από καταφύγιο!:love:

• Like
Reactions: Kanga and Odinaki

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Συγχαρητήρια για την υιοθεσία, πολύ #agapoulas φαίνεται!
Απο αυτά που διαβάζω μια χαρά τα πάτε μέχρι στιγμής. Επιμονή και υπομονή να μάθει τους κανόνες του σπιτιού και οτι άλλο εσείς κρίνετε. Αγάπη, χαδάκια και καμιά λιχουδιά η καλύτερη επιβράβευση.
Με μια φωτό θα την βγάλετε μόνο;; Δεν νομίζω..

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Καλησπέρα σας και μπράβο σας και να σας ζήσει και όλα τα καλά!!!
Είναι κουκλί και φαίνεται να τα πηγαίνει καλά!! Μια μικρή προσοχή στην αντίδραση του στο μαλωμα δώστε μόνο. Δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση με το σκύλο ούτε εμείς αλλά ούτε εκείνος πρέπει....είναι αρκετά μικρό ακόμα βέβαια αλλά εγώ στη θέση σας θα δοκίμαζα άλλο τρόπο που δεν θα έφερνε αντίδραση από μεριάς του...πχ ένα μόνο έντονο μη και μετά θα έφευγα για λίγο από τη παρέα του. Σε τόσο μικρά μωράκια η στέρηση της παρουσίας μας συχνά γίνεται πολύ σαφής...

• Like

Odinaki

Member
10 Ιανουαρίου 2016
14
16
47
Ειναι καποιες στιγμες που πραγματικα απορω..ενω ολα πανε ρολοι, ακουει οταν τον φωναζουμε με το ονομα του και ερχεται ΠΑΝΤΑ! , παιζουμε μαζι του, τον βγαζω στην αυλη να εκτονωνεται (παντα με λουρακι ομως γιατι ειναι μικρουλι και φοβαμαι πως θα παρασυσθει απο τις γατες, για τις οποιες κανει σαν τρελο οταν τις βλεπει.....α! Και με τον γατο της αυλης εχουν γινει φιλοι!!), τον κραταω απασχολημενο με παιχνιδακι γεμιστα με νοστιμιες....
Ε! Οταν το πιανει υπερενταση, συνηθως απο καποιο παιχνιδι που επαιξε εντονα, Οταν αρχιζει να δαγκωνει ο,τι απαγορευεται και του πω οχι (καλα οχι παντα...) , ε, τοτε κανει σαν τρελο!! Αρχιζει να δαγκωνει πατζακια και να γαυγιζει νευρικα....τι να πω!!!
Δεν σταματαει τοτε με τιποτα!!!

Προχθες οταν το ξανακανε τον περιορισα στο μπανιο...( ειναι ο μονος χωρος που θα μπορουσα να τον περιορισω και φυσικα απομακρυνα οτιδηποτε μπορουσε να τον βλαψει..)
Εκλαψε λιγο και οταν σταματησε τον εβγαλα και ηταν ενα καλο Οντινακι!!!

Σημερα που το ξανακανε στο γιο μου, τον αφησαμε και οι δυο και βγηκαμε απο το δωματιο....καμια αντιδραση...οταν μπηκαμε ...μμμμ....ψιλοκαλα, αν και προσπαθησε αλλη μια και συνετιστικε με ενα ΟΧΙ

Προσεξα ομως πως αυτο το κανει συνηθως απογευμα, και μετα αφου ηρεμησει , πεφτει στα ποδια μου ή οποιον βρει :) και κοιμαται...
Αρα, ειναι απο κουταβισια ανοησια και κουραση??
Φοβαμαι μη μεγαλωσει και το συνεχισει...θα γινει και μεγαλοσωμο και δε θα κουμανταρεται με τιποτα
Καμια συμβουλη??!!

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Είναι κουτάβι μωρέ και είναι λογικό να κάνει έτσι! Εσείς κάνετε το σωστό: χωρίς φασαρίες και εντάσεις, απομακρύνεστε για να του δείξετε ποια συμπεριφορά δεν είναι αρεστή. Και το καταλαβαίνει! Φυσικά, θα επιμείνει, οπότε εσείς σταθερά θα ξαναβγείτε από το δωμάτιο όσες φορές χρειαστεί και θα γυρίσετε μετά, χωρίς να του φωνάζετε κτλ. Γι' αυτό οι φωνές όταν είναι στη τρέλα του είναι απλά παραπάνω σημασία, δηλαδή είναι σαν να πέτυχε το σκοπό του.
Ένα πράγμα κατάλαβα από τη κουταβίσια ηλικία της δικιάς μου (που δεν έχει φύγει τελείως): για το κουτάβι ΟΛΑ είναι παιχνίδι, αλλά και σε όλα δοκιμάζει τα όριά του. Αν βρει τοίχο, σταματάει. Οπότε σταθερότητα και συνέπεια, πίστεψέ με, μπορεί να σου γκρινιάξει και να κλαίει, αλλά μη νιώσεις ενοχές. Ο πιο ευτυχισμένος σκύλος είναι αυτός που ξέρει τι να περιμένει. Τα σκυλιά είναι πλάσματα που αγαπούν τη ρουτίνα τους, έτσι τους δημιουργείται αίσθηση ασφάλειας.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Η απομόνωση είναι ότι χειρότερο μπορείς να τους κάνεις σε αυτή τη φάση... ακριβώς επειδή ζητάνε συνέχεια προσοχή και παιχνίδι, όταν μένουν μόνα τους λόγω συμπεριφοράς το καταλαβαίνουν γρηγορότερα, και δεν τους αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ.

εγώ συνήθως αποχωρούσα και την άφηνα μόνη της... ερχόταν πίσω από τη πόρτα και έκλαιγε, μόλις σταματούσε έβγαινα σαν να μην έχει γίνει τίποτα και παίζαμε πάλι. Το να απομακρύνω εκείνη το έβαλα πιο μετά στο πρόγραμμα, 4-5 μηνών περίπου, που ένιωθε ασφάλεια με εμάς και το σπίτι και που είχε καταλάβει πάνω κάτω κάποιους κανόνες όποτε χρειαζόμουν πιο "βάρια τιμωρία". Χρησιμοποιήσαμε και την λέξη σαν εντολή. Τώρα τις ελάχιστες φορές που θα κάνει κάτι, αν πούμε τιμωρία ή φεύγει μόνη της και πάει ή μαζεύεται κατευθείαν και γίνεται αγγελούδι.

Αυτό ακριβώς που λες είναι το νόημα, να μην το συνεχίσει όταν μεγαλώσει, όχι μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και γιατί μια παγιωμένη συμπεριφορά πρώτον αλλάζει τραγικά δύσκολα και δεύτερον, ου γαρ έρχεται μόνον... μπορεί όσο μεγαλώνει να δοκιμάζει πιο πολύ τα όρια και να μην δέχεται καθόλου διόρθωση και αυτό θα φέρει και άλλα θέματα...

• Like