Το παιδί πρήστηκε...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Γυρισα σπιτι και η αουρα απο το δεξι πανω χειλος ηταν τουμπανο πρησμενη.
μονο εκει πουθενα αλλου ουτε ματια ουτε λαιμος.
ο γιατρος μου πε οτι θα ναι απο σφηγκα η καποιο αλλο εντομο και να δωσω κορτιζονη (τρεζολον)νομιζω .
εστειλα τη γυναικα να βρει
εσεις τι λετε?ειναι νορμαλ η κορτιζονη στο κουταβι?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
και η ρούνη το είχε πάθει κουτάβι γιατί τρυπήθηκε από έναν κάκτο...
το σοβαρό του πράγματος είναι ότι το έπαθε στο μάγουλο, δηλαδή στο κεφάλι, κι αν θυμάμαι καλά από αυτά που είχε πει ο κτηνίατρος τότε διέτρεχε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί οίδημα και να της φράξει το λαιμό ή κάτι τέτοιο... πάντως το πρήξιμο υποχώρησε πολύ γρήγορα.
αν ήταν αλλού το τσίμπημα θα ήταν σοβαρό μεν, όχι έκτακτη ανάγκη δε.

νομίζω και σε μένα κορτιζόνη είχε δώσει, αλλά δε θυμάμαι..

κι αυτά τα άτιμα... ότι πετάει να το κυνηγήσουν και να το φάνε....

περαστικά....

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Κ εμένα είχε πρηστεί στις διακοπές είχαν γίνει τα μαγουλάκια του τούμπανο κ δεν ήξερα τι να κάνω γιατί ήταν πρώτη φορά που το πάθαινε αλλά πήρα τηλ ένα κτηνίατρο μου είπε να πάω σε ένα φαρμακείο να του δώσω κορτιζόνη(δεν θυμάμαι πως το λέγανε το φάρμακο) αλλά κατευθείαν τον πήγα σε ένα κτηνίατρο κ του έδωσε μεγαλύτερη δόση γιατί ήταν αρκετό το πρήξιμο την άλλη ήμερα είχε εξαφανιστεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
ευχαριστω δεν ξερω κιολας δεν εμπιστευομαι και τους κτηνιατρουσ γενικοτερα
Τι είναι αυτό που σας έχει πιάσει με τους γιατρούς; Αυτός ο τρόμος στο άκουσμα της κορτιζόνης;
Βασίλη, δεν έχεις ήδη δικό σου γιατρό που να τον εμπιστεύεσαι; Είναι δυνατόν να αμφισβητείς την κρίση του, επειδή σου μίλησε για κορτιζόνη; Η λέξη ταμπού. Ασφαλώς και πρέπει να πάρει κορτιζόνη για το τσίμπημα. Ποιοί είμαστε εμείς να ξέρουμε καλύτερα; Κάποιοι ελάχιστοι μεταξύ μας, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία όντως. Και μπορούν να δώσουν μια πρώτη βοήθεια ή να πουν την άποψή τους. Τον πρώτο λόγο όμως, τον έχει ο γιατρός σου.
Της κάνατε τελικά την ένεση; Ελπίζω να είναι καλύτερα. Περαστικά της.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ρε συναδερφε ποια γατα?εδω δεν εχουμε γατες σε αποσταση χιλιομετρου.
μαρια δεν ειναι ενεσιμη χαπι ειναι
κ οχι πιστεψε με δεν εμπιστευομαι κανεναν γιατρο ουτε για μενα ουτε για τα παιδια μου.ποσο μαλλον οταν ξερω οτι το 90τοις εκατο ας πουμε στα κρυωματα των κουταβιων δινουν χαπι που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη το ονομα του που εχει ως αποτελεσμα το σαπισμα των δοντιων. γενικα σαυτα τα θεματα προσπαθω να ακουω πολλες γνωμες οχι οτι δεν ακουω το γιατρο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Prezolon οχι τρεζολον:)
Καλύτερα θα ηταν να της κανει ενεσιμη.. θα ειχε αμεσα αποτελεσματα.
Περαστικα στη μικρη!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
περα απο το πρηξιμο στο μαγουλο δεν εχει δειξει κατι επιπλεον ακομα και η διαθεση της ειναι φουλ!ισως γιαυτο δεν μου ειπε για ενεση

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εσείς παίρνετε κορτιζόνη για ένα πρήξιμο από τσίμπημα; Εγώ πάντως όχι, ούτε τα σκυλιά μου εκτός εάν προκειται για αλλεργικό σοκ

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
εμένα ένεση του κάναμε στο φαρμακείο κ μετά ένεση κ στον κτηνίατρο με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω τις φωτογραφίες να δεις πως είχε γίνει :D

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ΑΛΕΞΙΑ
αν πρηστεις στο χειλος καλα θα κανεις να παρεις κορτιζονη αν φυσικα σου το πει και ο γιατρος...

Τωρα γιατι πολλοι εδω μεσα αμφισβητητε τοσο πολυ τους κτηνιατρους? εσεις αν παθετε κατι θα πατε σε γιατρο η θα ρωτησετε σε φορουμ τι θα κανετε? βλεπετε αυτο δεν διαφερει και πολυ απο αυτο που κανανε καποτε οι γιαγιαδες και οι παπουδες,δηλαδη θεραπεια μετα απο συμβουλη γειτονων και γνωστων!μονο που τοτε ειχαν δικαιολογια οτι δε ηξεραν τοσα πραγματα και οι γιατροι ηταν μακρυα...
Superman
κανε αυτο που σου ειπε ο κτηνιατρος.Το οιδημα στα χειλη η στο στομα μπορει να ειναι πρωιμη ενδειξη αποφραξης αναπνευστικης οδου απο αλλεργικη αντιδραση.Καμια φορα μπορει να περασουν και ωρες πριν γινει αυτο,αν γινει ομως θα ειναι πολυ αργα για τον σκυλο σου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν το καταλαβαίνω.....
Το ποιο φάρμακο θα επιλέξει ο ιατρός δεν είναι μονοδιάστατο...., το οίδημα από το οίδημα διαφέρει, το τσίμπημα από τσίμπημα διαφέρει, το που είναι διαφέρει, το πως εξελίσσεται διαφέρει, χίλια δυό......
Ο γιατρός έχει κάποιες επιλογές να κάνει, η κορτιζόνη σε περίπτωση οιδήματος, ειδικά κάποιο μάλλον άγνωστης αιτιολογίας κι εξέλιξης, όπως αυτό που μιλάμε, μπορεί από κάποιους να θεωρηθεί η εύκολη λύση, αλλά πλην ελάχιστον σπάνιων εξαιρέσεων, είναι μια ασφαλής λύση!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καλά τα λέει samsok
αλλά και η Αλεξία

όντως μπορεί να πρηστεί και περισσότερο-ακόμα και ώρες αργότερα
αλλά ΤΟΤΕ κάνεις την ένεση

καλά είναι να αποφευγουμε τα φάρμακα ΟΣΟ δεν χρειάζονται
και καλά είναι να μην ακούμε τους γιατρούς με την πρώτη και εφόσον δεν τον εμπιστευόμαστε και πολύ......

το βέλτιστο όμως είναι να έχουμε βρεί έναν γιατρό που να τον εμπιστευόμαστε και που να παρακολουθεί το σκύλο μας
-και να κάνουμε ότι μας λέει

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
ΑΛΕΞΙΑ
αν πρηστεις στο χειλος καλα θα κανεις να παρεις κορτιζονη αν φυσικα σου το πει και ο γιατρος...

Τωρα γιατι πολλοι εδω μεσα αμφισβητητε τοσο πολυ τους κτηνιατρους? εσεις αν παθετε κατι θα πατε σε γιατρο η θα ρωτησετε σε φορουμ τι θα κανετε? βλεπετε αυτο δεν διαφερει και πολυ απο αυτο που κανανε καποτε οι γιαγιαδες και οι παπουδες,δηλαδη θεραπεια μετα απο συμβουλη γειτονων και γνωστων!μονο που τοτε ειχαν δικαιολογια οτι δε ηξεραν τοσα πραγματα και οι γιατροι ηταν μακρυα...
Δεν αμφισβητώ τους γιατρούς, απλώς δεν τρέχω για ψύλλου πήδημα στο γιατρό. Ούτε για τον εαυτό μου.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
καλά τα λέει samsok
αλλά και η Αλεξία

όντως μπορεί να πρηστεί και περισσότερο-ακόμα και ώρες αργότερα
αλλά ΤΟΤΕ κάνεις την ένεση

καλά είναι να αποφευγουμε τα φάρμακα ΟΣΟ δεν χρειάζονται
και καλά είναι να μην ακούμε τους γιατρούς με την πρώτη και εφόσον δεν τον εμπιστευόμαστε και πολύ......

το βέλτιστο όμως είναι να έχουμε βρεί έναν γιατρό που να τον εμπιστευόμαστε και που να παρακολουθεί το σκύλο μας
-και να κάνουμε ότι μας λέει
κοκοναρε αν επιδεινωθει ραγδαια,οπως γινεται μερικες φορες,η ενεση κορτιζονης θα εναι αχρηστη.
Συμφωνω,βρες εναν κτηνιατρο που τον εμπιστευεσαι και ακολουθα τις οδηγιες του.Αν εχεις αμφιβολιες για τις οδηγιες του ζητα του να σου εξηγησει γιατι και πως..ετσι μοο θα καταλαβεις και εσυ αυτον αλλα και αυτος εσενα (τους φοβους σου δηλαδη και την διαθεση σου να ακολουθησεις τις οδηγιες του)