Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Διαβάζοντας οτι "κλειδώνει" το μυαλό του Φιντέλ σκέφτηκα τι γίνεται όταν "κλειδώνει" το μυαλό του δικού μου και πόσο απλά μπορώ να το αντιμετωπίσω τις περισσότερες φορές κάνοντας έναν συγκεκριμένο θόρυβο... μετά συνειδητοποίησα πως μπροστά στον Φιντελ ο δικός μου είναι απλά.. "λυκάκι", δηλαδή πολύ εύκολος, πολύ προβλέψιμος(ως κουτάβι, ελπίζω να συνεχίσει) και πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστει κάποιος ένα μπουλμαστιφφ τέτοιου ογκου.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τον Φιντέλ και να μην έρθεις ποτέ ξανά αντιμέτωπος με περιστατικά όπως εκείνο με την κόρη σου. Όσο για το ρεύμα μάλλον έχω κάποιες ενστάσεις, ίσως να χειροτερέψει το σκυλί, θα έλεγα να το συζητήσει πρώτα με αρκετούς εκπαιδευτές.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Το ότι δεν έτυχε να το διαβάσω ή να το ζήσω εγώ, δεν σημαίνει προφανώς ότι αποκλείεται και να συμβαίνει. Θα ήθελα όμως αν είναι εύκολο περισσότερες λεπτομέρειες. Κυρίως αν το είδες κάπου γραπτώς, αν θυμάσαι την πηγή.
το εχω δει σε δυο δικα μου σκυλια,ενα ενος φιλου μου και συμφωνησαν οτι ισχυει καποιες φορες κτηνιατρος,εκπαιδευτης και εκτροφεις που το εχω συζητησει...
απο εκει και υστερα,"μικρο" το κακο απο την στιγμη που αποφασισε να ζει με την ψυχη στο στομα τοσα χρονια...
απλα επειδη το εχω ζησει,το ανεφερα,γιατι συζητηθηκε αρκετα σαν δεδομενο το οτι στειρωση ισον καλυτερα τα πραγματα η στην χειροτερη τιποτα,ενω δεν ειναι ετσι.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
nasouk, θυμάμαι λάθος ή είχατε επισκεφτει το φιντέλ οικογενειακώς κάπου στα μέσα της διαμονής του στον εκπαιδευτή? τότε είχες περιγράψει τα πράγματα μάλλον ρόδινα.... έγινε κάτι έκτοτε που οδήγησε τον εκπαιδευτή να σου ξανπροτείνει την ευθανασία? (το ότι είναι επικίνδυνος για τα αρσενικά σκυλιά μάλλον ανεπαρκής δικαιολογία μου φαίνεται).

Κατα τ'αλλα χαίρομαι κι εγω που ξαναγύρισε κοντά σας. Το σκηνικό που έχεις σκεφτεί μου φαίνεται ιδανικό δεδομένων των συνθηκών. :)
 


lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μπράβο χαίρομαι για εσας που τον έχετε πάλι κοντά σας!!
Πάντως για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δεν είναι ανάγκη να τον φέρνεις σε επαφή με τα παιδιά.. Ας υπάρχεις μόνο εσύ για τον Φιντέλ. Τώρα κατα πόσο εφικτό είναι αυτό δεν ξέρω..
Καλή συνέχεια!! :)
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...έγινε κάτι έκτοτε που οδήγησε τον εκπαιδευτή να σου ξανπροτείνει την ευθανασία? (το ότι είναι επικίνδυνος για τα αρσενικά σκυλιά μάλλον ανεπαρκής δικαιολογία μου φαίνεται)...
Είχα γράψει κάτι (ένα "σεντονάκι") το απόγευμα, πάνω στο συγκεκριμένο... μετάνιωσα και το έσβησα, μιάς και δεν θέλω να παρεξηγηθεί ο λόγος μου σε τόσο ευαίσθητες καταστάσεις...

Η kopritis μου δίνει ξανά την άκρη του νήματος, για να γράψω λίγες σκέψεις, όσο το δυνατόν πιο "απαλά" διατυπωμένες...

...Οταν ελαβα το τηλεφωνημα ηταν ξεκαθαρος. Φιλε ο σκυλος ειναι δυσκολος, δυνατος, πεισματαρης και υπο συνθηκες επικινδυνος. Πρεπει να κοιμηθει...
Λοιπόν, πόσοι από εσάς μπορούν να μου πουν...

Πόσοι από τους (αρσενικούς εκπρόσωπους, τουλάχιστον!!!) σκύλους, που προέρχονται από τις λεγόμενες "δυνατές" φυλές (τουλάχιστον ολόκληρη την Ομάδα 2 - και όχι μόνο) ΔΕΝ είναι:

α) Εν γένει, δύσκολοι? Εως πολύ δύσκολοι?
Με εξαίρεση (ανάμεσα στα σκυλιά που έχω δει και αγγίξει εγώ) τον Serhan και τον Treasure... και, βέβαια, τον Solo!!!

β) Στις περισσότερες περιπτώσεις, πολύ δυνατοί και, κατά μεγάλο ποσοστό, με μεγάλο βάρος (και, συνεπώς, τεράστια "ορμή", που μπορεί να κάνει "ζημιά")?

γ) Πεισματάρικα, ειδικά εάν είναι Bullmastiff (θηλυκά και αρσενικά)?

δ) ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ επικίνδυνα (περιλαμβανομένων ακόμα και του Serhan και του Treasure, ίσως ακόμα και του Solo)...
Μα, αν δεν κάνω λάθος, αυτός δεν είναι ο ορισμός των περισσότερων φυλών της Ομάδας 2?
"Να έχουν το θάρρος να απειλήσουν τον στόχο τους και να μπορούν να πραγματοποιήσουν την απειλή"???

Μήπως (μεταξύ πολλών άλλων), για παρόμοιους λόγους δεν έχουμε (όσοι επιλέξαμε "Ομάδα 2") τέτοια σκυλιά? Λέω, τώρα εγώ...

Γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν, θα έπρεπε να κοιμηθεί ένας σκύλος?

Οχι, δεν νομίζω...:)

Υ.Γ. Τώρα, αν μιλήσουμε για την επιθετικότητα στα υπόλοιπα αρσενικά σκυλιά... θα έπρεπε να στείλουμε στο "απόσπασμα" ποσότητα αρσενικών σκύλων που ξεφεύγει κατά πολύ το πλήθος της Ομάδας 2...:cool:
 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
με την στειρωση υπαρχουν και περιπτωσεις που εγιναν περισσοτερο επιθετικα, η επιθετικα χωρις πριν να ειναι..
απλα κρατα κι αυτο το ενδεχομενο.
σχτεικα με αυτο, για αυτο ειπα -νομιζω- , προσωπικα ομως δεν εχω δει σκυλο να "χειροτερευει" σε αντιθεση με σκυλα, οπως ειπε η Χοτικουλι. Ο μονος σκυλος που ειδα, ηταν σε μια εκπομπη του Σιζαρ Μιλαν... και για αυτο ειπα να δουλεψει μαζι του ο Νασος, γιατι αν τεινει ο Φιντελ να ανεβει κι αλλο, δλδ ειναι μια απο τις περιπτωσεις, θελει δουλεια. Ο σκυλος της εκμπομπης, στειρωθηκε για να "κατεβει" και αφεθηκε να γινει απο μονος του καλος... στην εκπομπη εκεινη ο Μιλαν, ειχε αναφερει οτι εκει ηταν το λαθος.. τιποτα δεν γινεται απο μονο του.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το διαστημα που ελειπε ο Φιντελ απο την αγελη μας, περασε 3 μηνες στα χερια ενος ανθρωπου με μεγαλη πειρα σε σκυλια, συμπεριφορα αυτων και εκπαιδευση.Παρολα αυτα, δεν ηταν δυνατον να τον κρατησει παραπανω.Στο διαστημα αυτο δεν θα ελεγα οτι αλλαξε ο Φιντελ πολυ.Και δεν θα αλλαξει, τουλαχιστον οχι οπως θα θελαμε, οσον αφορα τα αλλα σκυλια και τους ανθρωπους.


Οι επιλογες μας ηταν η θα γινει ευθανασια στον σκυλο καθως εχει παρει δυσκολο δρομο και ισως αγυριστο, η θα πρεπει να παρω την αποφαση και να καταστρωσω ενα σχεδιο που θα ειμαστε ολοι μας τροπον τινα ευχαριστημενοι.

Σαν πετ ο σκυλος δεν κανει.Ουτε για οικογενεια ουτε για σολο.Ειναι απροβλεπτος, κτητικος, επιθετικος και πολυ δυνατος για να πεις οτι τον ''κραταω''.

Για καλη μας τυχη(ολων), μενουμε σε απομερο μερος με μεγαλο χωρο εξω.Εκει θα στηθει ενα γερο και μεγαλο kennel ικανο να κρατησει τα ροπιασματα του.Εκει θα περναει τις ωρες που λειπω απο το σπιτι και οταν γυρναω θα τον εκτονωνω οσο πιο πολυ μπορω

Η επανενταξη του θα γινει σταδιακα, το ιδιο και η επαφη του με τα παιδια με ολες τις προφυλαξεις.
Η αληθεια ειναι οτι ακουγεται καπως, ιδιως μετα τα περιστατικα μας.Δεν ειναι ουτε θα ειναι αρχηγος, τουλαχιστον αυτο θελω να του περασω απο εδω και περα.

Ο σκυλος πηγε στον ειδικο οχι για να τον συμμορφωσει, αλλα να τον κρατησει.Βεβαια θα εκανε οτι μπορουσε να δει αν ο σκυλος μπορει να ''γυρισει'' σε normal mode.Οταν ελαβα το τηλεφωνημα ηταν ξεκαθαρος.Φιλε ο σκυλος ειναι δυσκολος, δυνατος, πεισματαρης και υπο συνθηκες επικυνδυνος.Πρεπει να κοιμηθει.Αν δεν θελεις, θα σε βοηθησω να τον κρατησεις.Οχι οπως πριν.Θελει πολυ δουλεια και υπομονη χωρις να ξερουμε τα αποτελεσματα.

Ετσι λοιπον αποφασισαμε να επιστρεψει σε εμας που τουλαχιστον γνωρισουμε τα χουγια του και μπορουμε να ισσοροπησουμε κατα καποιο τροπο.
Το κενελ δεν θα ειναι ενα κλουβι μικρο.Σκεφτομαι για περιπου 50τμ.Οκ κλουβι, ευρυχωρο παντως.

Ο ανθρωπος ειπε.Ο σκυλος ειναι επικινδυνος και εγω στην θεση σου θα του εκανα ευθανασια.Λοιπον εγω ευθανασια σε σκυλο που ειναι υγιης,δεν κανω.Οποτε του ειπα, φερτον εδω και θα δουμε τι θα κανουμε και πως.Καταλαβε οτι δεν θα αλλαξω γνωμη, οποτε ειπε αν μπορει να κανει κατι να βοηθησει θα το κανει.Ειναι ξεκαθαρος και εκανε πολλα για μενα και τον ευχαριστω δημοσια.Οχι μονο τωρα, σε ολα τα σκυλια μου ηταν παντα διπλα.Η τοποθετηση του ηταν ξεκαθαρη και ντομπρα.
Νασο ευχομαι καλη επιτυχια στην καινουρια προσπαθεια που ξεκινας προκειμενου να ισορροπησεις μεταξυ συναισθηματων-ευθυνης και ανευθυνοτητας.

Σιγουρα τωρα εχεις περισσοτερη εμπειρια και γνωση οσον αφορα τον Φιντελ και εχεις και επιπλεον στοιχεια απο εμπειρο στα σκυλια ανθρωπο που λες οτι σεβεσαι και εμπιστευεσαι.

Δεν νομιζω οτι τεθηκε ποτε θεμα ευθανασιας ή να φυγει ο σκυλος επειδη ειναι επιθετικος με αλλα αρσενικα, δεν κατανοω γιατι στρεφεται η συζητηση εκει.

Πολλα σκυλια εχουν θεμα με αλλα σκυλια, τα εχουν οι ιδιοκτητες τους δεμενα ή μακρια απο χωρους που θα εμπλακουν και ειναι κατι πολυ συνήθες αυτο και ευκολα διαχειρίσημο...

Το θεμα ηταν η απροκλητη επιθεση στην κορη σου παρουσιας δικη σου.

Εσυ ο ιδιος και ο ειδικος συμπεραινετε οτι ο σκυλος ειναι απροβλεπτος και υπο(απροβλεπτες) συνθηκες επικινδυνος.

Την λυση του περιορισμου την ειχαμε προτεινει απο την αρχη και ειναι προφανως η μονη λυση(εφοσον τηρηθει ευλαβικα και δεν υπαρξει καποιο ''ατυχημα'') προκειμενου να μην κινδυνευσει παλι καποιο μελος της οικογενειας.

Οταν γραφεις: ''Η επανενταξη του θα γινει σταδιακα, το ιδιο και η επαφη του με τα παιδια με ολες τις προφυλαξεις.'' τι εννοεις;

Απο απροβλεπτος, κτητικος και επικινδυνος που δεν ''κρατιεται'' θα επανενταχθει σταδιακα; Πως; Και γιατι;

Η δικη μου κατανοηση στον χαρακτηρισμο απροβλεπτος δεν εχει να κανει με το τι θα κανω ή θελω, ή ευχομαι να κανω εγω σε σχεση με τον σκυλο, αλλα τι θα κανει ο σκυλος στην εντελως απροβλπεπτη, απροσδιοριστη και απροσδοκητη στιγμη.

Η οικογενεια σου σε ολο αυτο δεν θα πρεπει να ειναι ''εργαλειο'' στα χερια σου ως ιδιοκτητη στην προσπαθεια σου να ισορροπησεις τα ''χουγια'' του και την κτητικοτητα του, επιθετικοτητα του, κλπ...

Εαν θελεις να κρατησεις τον σκυλο σου ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου, μην θολωνει ομως η κριση σου οσον αφορα ποιος ειναι αυτος ο σκυλος και τι εν δυναμει μπορεις να περιμενεις απο αυτον το απροβλεπτο και.. και.. και...σκυλο.

Η αποψη μου εφοσον αποφασισες να το κρατησεις, ειναι οπως λες ενας μεγαλος χωρος πολυ καλα ασφαλισμενος, με επαφη δικη σου με φουλ εκτονωση και οτι αλλο εχεις κατα νου να κανετε με τον σκυλο.

Η ''επανενταξη σταδιακα και η επαφη με τα παιδια επισης'', δεν μου κολλαει στο ολο σκηνικο ετσι οπως εσυ το εχεις μοιραστει μαζι μας...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Εγώ, όπως ήδη έγραψα, θα ήθελα από τον nasouk να (μας) γράψει τι του είπαν οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνθηκε για βοήθεια και πιο "εξειδικευμένη" άποψη. Το θεωρώ αρκετά ουσιαστικό να δούμε τι "είδαν"...

Όσο για τα σκυλιά της ομάδας 2 αλλά και άλλων ομάδων...Μπορεί να διαβάζουμε στο πρότυπο τους τις λέξεις "δυνατό", "πεισματάρικο", "επίμονο", "επιφυλακτικό"...και πολλές άλλες, αλλά αυτές οι λέξεις, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι εκεί για να δικαιολογούν ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Δεν μιλάμε για σκύλο που είναι ή θα είναι "κίνδυνος" για τον πιθανό εισβολέα, τον κλέφτη ή τον εγκληματία, αλλά για σκύλο που είναι "κίνδυνος" για την οικογένεια του.

Ένας σκύλος με τα "δυναμικά" χαρακτηριστικά της φυλής του που όμως συνοδεύονται από σοβαρά, μη αποδεκτά χαρακτηριστικά που πλέον λέγονται "ελαττώματα" και μάλιστα σοβαρά.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να δώσω "αξιολόγηση" για ένα σκύλο που δεν έχω καν δει...Ότι γράφω είναι από την εικόνα που έχω αποκομίσει από γραφόμενα και "διηγήσεις" ανθρώπων που τον έχουν δει και του ίδιου του ιδιοκτήτη. Ότι έγραψα παραπάνω είναι γενικό για τα σκυλιά που ξεπερνούν τα "όρια" και μετατρέπουν τα "δυναμικά" χαρακτηριστικά τους σε επικίνδυνα.

Κανένα πρότυπο δεν "επιτρέπει" και δεν "επικροτεί" τον επικίνδυνο σκύλο, τον απρόβλεπτο σκύλο σε σχέση με τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια του...Δεν είναι "δικαιολογίες" τα χαρακτηριστικά μιας φυλής. Είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν σκύλο σύντροφο, που είναι και η Νο1 εργασία.

Ένας σκύλος που δεν μπορεί να είναι, πάνω από όλα, σύντροφος θα πρέπει να αξιολογείται και να διαχειρίζεται ανάλογα.

nasouk, όποτε έχεις καιρό και διάθεση, γράψε όσο πιο αναλυτικά τι "είδαν" και τι είπαν αυτοί που κλήθηκαν να αξιολογήσουν τον Fidel...Επιμένω πως θα είναι χρήσιμο...:)
 
Last edited:


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
οταν ειχα διαβασει για την επίθεση του Φιντελ, τον Νταλί σκέφτηκα με τη μία!

Το μόνο που μπορώ να πω εγω (μιας και γνώσεις δεν εχω να "προτεινω") ειναι οι ευχές μου για οσο το δυνατόν ηρεμότερη συμβίωση πλέον με ειρηνικές διαθεσεις!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Όσο για τα σκυλιά της ομάδας 2 αλλά και άλλων ομάδων...Μπορεί να διαβάζουμε στο πρότυπο τους τις λέξεις "δυνατό", "πεισματάρικο", "επίμονο", "επιφυλακτικό"...και πολλές άλλες, αλλά αυτές οι λέξεις, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι εκεί για να δικαιολογούν ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Δεν μιλάμε για σκύλο που είναι ή θα είναι "κίνδυνος" για τον πιθανό εισβολέα, τον κλέφτη ή τον εγκληματία, αλλά για σκύλο που είναι "κίνδυνος" για την οικογένεια του.

Ένας σκύλος με τα "δυναμικά" χαρακτηριστικά της φυλής του που όμως συνοδεύονται από σοβαρά, μη αποδεκτά χαρακτηριστικά που πλέον λέγονται "ελαττώματα" και μάλιστα σοβαρά...

2. ...nasouk, όποτε έχεις καιρό και διάθεση, γράψε όσο πιο αναλυτικά τι "είδαν" και τι είπαν αυτοί που κλήθηκαν να αξιολογήσουν τον Fidel...Επιμένω πως θα είναι χρήσιμο...:)
DjSoukis,

1. Σαφέστατα συμφωνώ... "μαζί σου" κι εγώ...

Ειδικά, τώρα που τα "χαρακτηριστικά" αυτά, θα κρίνονται από ποσοτική και ποιοτική πλευρά, από κορυφαίους ειδικούς: ένα κτηνίατρο... ένα κυνηγό... ένα "στέλεχος"... και (κυρίως) ένα παππά...:cool:

2. Ναι, θα είναι χρήσιμο...:)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Ειδικά, τώρα που τα "χαρακτηριστικά" αυτά, θα κρίνονται από ποσοτική και ποιοτική πλευρά, από κορυφαίους ειδικούς: ένα κτηνίατρο... ένα κυνηγό... ένα "στέλεχος"... και (κυρίως) ένα παππά...:cool:
Έχω πάντα και αυτό "στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου" όταν γράφω στο θέμα (...και σε άλλα "τέτοια" θέματα)...

Δεν θέλω "να βλέπω" την λέξη "επικίνδυνος" να περνά ως κάτι "φυσιολογικό" και "αποδεκτό" με κανένα τρόπο. Η "επικινδυνότητα" δεν υπάρχει στα "πρότυπα", δεν υπάρχει στα χαρακτηριστικά φυλών...

Η "επικινδυνότητα" του σκύλου είναι απόρροια της ανθρώπινης επίδρασης στο σκύλο και απόρροια ανθρώπινων (λανθασμένων) επιλογών.

Ας αφήσω το θέμα να "αναπνεύσει" όμως...:) ...και θα περιμένω να διαβάσω τι είπαν οι άνθρωποι που είδαν και προσπάθησαν να αξιολογήσουν το σκύλο.
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μωρέ nasouk δεν έχω πείρα αλλά γράφεις και τα λόγια σου κάνουν τον μικρό για κανά θηρίο. ίσως τον έχετε φάει άδικα ,ναι μπορεί να είναι σαν χαρακτήρας λίγο δυναμικός αλλά εσείς κάνατε τα λάθοι και έβγαλε κάποιες λάθος συμπεριφορές.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Βρε KICKASS, ειλικρινά, δεν χρειάζεται να σχολιάζεις αν δεν έχεις κάτι να πεις!
Το ξέρω οτι μπορείς να γράφεις (εσύ και όλοι μας) ότι και όπου θες, στα πλαίσια των κανονισμών πάντα, αλλά εδώ είναι λεπτό το ζήτημα. Θεωρείς οτι το ποστ σου προσφέρει κάτι στη συζήτηση?

Έχω δει να το κάνεις συχνά, απλά τώρα, στο συγκεκριμένο θέμα, μου χτύπησε πολύ άσχημα.

Συγγνώμη για το off.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Kickass, ο Φιντέλ δεν είναι μικρός ούτε στο μέγεθος, ούτε στις αντιδράσεις, ούτε και στο χαρακτήρα(άντε, να είναι ηλικιακά, λόγο φυλής,που ίσως να μην έχει ενηλικιωθεί ακόμα). Δεν τον έχει "φάει" κανείς... Και μετά από τα συμβάντα το άδικα και το δικαίως μπλέκονται. Τον δυναμικό χαρακτήρα, τον αναμένει οποιος έχει επιλέξει τη φυλή συνειδητά, οπότε ναι, το δυναμικό κομμάτι ο nasouk το περίμενε.. Ναι, οκ, ίσως έκαναν τα λάθη τους, αλλά με το συγκεκριμένο πόστ τι προτείνεις? Έλα μωρέ αφήστε τα όλα πίσω σας και ξαναζήστε όλοι μαζί, χαλαρά κι ωραία, σα να μη συνέβη τίποτα? Εχεις σκεφτεί ότι δεν έχει σκύλο ίδιο με το δικό σου? Ότι εδώ γίνεται συζήτηση για μια συγκεκριμενη περίπτωση σκύλου, που ζει σε μια συγκεκριμενη περιοχή, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες σε μια υπαρκτή οικογένεια κι όχι για προϊόντα φαντασίας? Το ότι πίσω από το nickname βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις πάνω στο συγκεκριμενο θέμα που θα επηρεάσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, κι όχι τον ήρωα ενός μυθηστορήματος...

edit: Sorry, δεν είχα δει ότι είχε απαντήσει η Lara, με την οποία συμφωνώ...
 
Last edited:


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
μέσα σε όλα και συγγνώμη αν μονολογώ...νομίζω πως ότι και όσο αν ανέλυσαν οι ειδικοί στο τέλος βασίστηκαν σε αυτά που ήδη ξέρουμε δεν νομίζω δηλ. πως ο nasouk έχει κάτι καινούριο να μας αναλύσει (αν και εύχομαι να με διαψεύσει και να μάθουμε κι εμείς περισσότερα από την εμπειρία του)
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
άσχετα αν πρέπει και χρειάζεται να σχολιάσω το θέμα απο την στιγμή που μπορώ θα το κάνω ..δεν θέλω να φτάσω κάπου απλά απο συναισθηματικούς λόγους μου φαίνεται απο τα προηγούμενα θέματα πώς το σκυλί έχει πέσει σε μαύρη τρύπα άδικα όσο και να φταίει .
ο nasouk δεν μου έκανε κάτι ,φαίνεται αξιότιμος και σωστός με τις υποχρεώσεις του αλλά δεν έχει σημασία . είπα να σχολιάσω για τον λόγο μου και το έκανα ,δεν σας αρέσει προσπερνάτε και μόνο αυτός που το άνοιξε έχει νόημα να απαντήσει η να μην του δώσει κάποια αξία.
 
Last edited:


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν ειχα καταλαβει οτι το θεμα ειναι διαλογος μενονωμενα του Νasouk με οποιον απανταει στο θεμα.
Ανοιξε ενα θεμα και ολοι σχολιαζουμε και οι απαντησεις μας μπορουν να σχολιαστουν απο τον οποιοδηποτε.

Απο εκει και περα, αν θεωρεις οτι ο Νasouk παρουσιαζει τον Φιντελ σαν θηριο ειναι δικαιωμα του. Στην τελικη οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος.
Ο Φιντελ δεν ειναι ο μανιακος δολοφονος με το πριονι αλλα δεν ειναι και το χαρωπο λαμπραντορ.
Είναι ενας σκυλος που ετσι και αλλιως δεν ειναι για πολλους και θελει ειδικη αντιμετωπιση ποσο μαλλον μετα τα τελευταια περιστατικα.
 
Last edited:


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Επιστροφή: είχα μια μεγάλη απορία από όταν δημιουργήθηκε το θέμα σας και δε θυμάμαι αν σχολιάστηκε. Κτηνίατρος τον είδε επισταμμένα και έχουν αποκλειστεί ιατρικοί λόγοι για την επίθεση? Γιατί ένας έντονος σκύλος φαντάζομαι έντονα αντιδρά και σε πόνο όποιον και αν έχει μπροστά του. Όχι ότι ακυρώνει το γεγονός ότι είναι έντονος, απλά μπορεί να εξηγεί κάποιες πιο αδικαιολόγητες συμπεριφορές και να σας βοηθήσει να τον χειρίζεστε καλύτερα.

Άσχετο μάλλον, αλλά επειδή μιλήσατε και για τη στείρωση, μου ήρθε στο μυαλό προχθές που έπαιζε ο δικός μου με ένα σκύλο, σε μία φάση πήγε ο δικός μου να το καβαλήσει (ναι, τα κάνει κι αυτά δυστυχώς) και ο άλλος ενώ είναι σκυλί που γενικά παίζει τρελά και άγρια, και είναι και στα μέτρα του δικού μου, δηλαδή όχι μικρόσωμο που το πλάκωσε, τρελάθηκε και προσπαθούσε να τον δαγκώσει τόσο που δε μπορούσα να τραβήξω τον δικό μου για να τον απελευθερώσω (μπλέχτηκαν τα λουριά, μόνο από το κολάρο μπορούσα να τον τραβήξω και έβρισκα τα δόντια του μικρού όποτε πήγαινα να το πιάσω). Όταν τον τράβηξα τελικά συνέχισαν να παίζουν κανονικά, κανένα πρόβλημα. Η ιδιοκτήτριά του μου είπε ότι από τότε που στειρώθηκε τρελαίνεται κάθε φορά που ανεβαίνουν ή γενικα τον πιέζουν στα καπούλια, δεν έχει ιδέα γιατί.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Παιδία εδώ έχουμε ένα σκύλο που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μετά την στείρωση έγινε ποίο επιθετικός σε μεγαλόσωμα αρσενικά βέβαια αυτό είναι ένα στα δεκάδες σκυλία που έχουμε γύρω μας, κατά τα άλλα ο σκύλος είναι χάζο παιδί χαρά γεμάτο.
Πάντως εγώ την στείρωση θα την είχα τελαυταία αν δεν έπιαναν όλα τα άλλα.

Υ.Γ. Ξανά κουράγιο Νάσο
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Για το θέμα της στειρωσης αρσενικών, δεν νομίζω ότι είναι οφφ τόπικ γιατί αφορά και τον πρόεδρο, ( και δεν νομίζω ότι το παρατσούκλι πρόεδρος είναι μεμπτό ή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τον χειρίζονται οι άνθρωποι του) δεν το γνώριζα ότι μπορεί να επιδρά αρνητικά στην επιθετικότητα των αρσενικών, για τα θηλυκά το έχω ακούσει. Το έψαξα και στο ίντερνετ και δεν βρήκα κάτι σχετικό αλλά δεν αμφισβητώ όσους έχουν αντίθετη εμπειρία. Και αυτή η απόφαση βέβαια βαραίνει τον Νάσο.
Και τα λάθη ακόμη που έκανε, και ποιός από εμάς δεν έχει κάνει με τα σκυλιά του, τον ίδιο βαραίνουν. Εγώ σέβομαι και θαυμάζω την απόφαση του να μην τον κοιμίσει, γιατί δείχνει έναν άνθρωπο που όσο και να πικράθηκε με το συμβάν, δεν επιλέγει να εξαφανίσει το πρόβλημα αλλά να το αντιμετωπίσει. Ελπίζω να αποδειχθεί στην πορεία ότι η πράξη του Φιντελ δεν θα επαναληφθεί ποτέ.
Επίσης, επειδή αναφέρθηκε το θέμα επιθετικότητας σε άλλους σκύλους, δεν νομίζω ότι το ένα πρέπει να συγχέεται με το άλλο, γνωρίζω πολλά σκυλιά επιθετικά με σκύλους και άψογα με την οικογένεια τους, και ζω καθημερινά με έναν τέτοιο σκύλο.
Εύχομαι για άλλη μια φορά τα καλύτερα.