Το σκυλί μου τρώει ότι βρει


Stoula

Member
15 Ιουνίου 2020
6
2
26
Η Ήρα είναι σχεδόν 3 ετών. Πριν 1,5 χρόνο περίπου της κάναμε στείρωση. Από μικρή ήταν αρκετά λιχούδο. Γενικά όταν ακούσει πιάτο, κατσαρόλα ή οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, ακόμα και σακούλα, έρχεται τρέχοντας. Αν εγώ τρώω και αυτή είναι σε κάποιο άλλο δωμάτιο κλαίει για να έρθει εκεί που είμαι εγώ. Και γενικά είναι ζητιάνα. Ότι και να τρώω έρχεται και με κοιτάζει μέσα στα μάτια για να της δώσω. Ακόμα και αν αυτό είναι γιαούρτι ή φρούτο. Αν βρει χαρτοπετσέτα που να έχει μυρωδιά από φαγητό είναι ικανή να την φάει αν δεν την προλάβω. Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι και στην βόλτα τα κάνει αυτά. Ότι βρει το βάζει στο στόμα της και το μασουλάει. Και αυτό με φοβίζει και γιατί στην βόλτα μπορεί να φάει τίποτα που να της κάνει κακό, αλλά και γιατί αν έρθει κάποιος και της πετάξει κάτι, ακόμα και άγνωστος αν είναι, θα το φάει. Δεν διστάζει επειδή είναι άγνωστος, ούτε καν κάθεται να το μυρίσει. Κατευθείαν στο στόμα ότι και αν είναι.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
819
929
27
@Stoula Ενα απο τα πρωτα βηματα ειναι να μην υποκυπτεις ποτε στην ζητιανια της! Εστω και σπανια να το κανεις, αυτη θα νομιζει οτι πιανει το κολπο και θα το κανει συνεχεια. Για την βολτα τωρα εγω αρχικα προτεινω φιμωτρο. Ξερω πολυ καλα πως μπορει να μην αρεσει σαν ιδεα γιατι κανεις δεν θελει να νομιζει ο κοσμος πως το σκυλι του δαγκωνει η ξερω εγω τι αλλο... Αλλα ζουμε στην ελλαδα, και οι φολες ειναι ενα καθημερινο φαινομενο. Η ζωη του σκυλου μας ειναι πανω απ'ολα. Οποτε για την αρχη φιμωτρο για να μην ρισκαρεις τιποτα, και εννοειται αρχιζεις αμεσως εκπαιδευση, ειτε μονη σου ειτε ψαχνεις εκπαιδευτη εαν εχεις την δυνατοτητα. Λινκαρω καποια ωραια αρθρα και βιντεο:


Πως θα μάθετε στον σκύλο σας να μην παίρνει φαγητό από κάτω! - k9doorways

 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομίζω τα περισσότερα σκυλιά θα το έκαναν αυτό. Πρέπει να είσαι προσεκτική στη βόλτα. Μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια να της τραβάς την προσοχή. Έχε μαζί σου μεζεδάκι και όταν τη δεις να πάει να φάει κάτι από κάτω, πες όχι και δώσε της εσύ κάτι. Με επιμονή μπορεί μετά από καιρό να σε κοιτάει πριν το βάλει στο στόμα. Εγώ πολλές φορές τον πηγαίνω επίτηδες κοντά σε τροφή για να τσεκάρω την αυτόσυγκρατηση του. Πιάνει σε κόκκαλα, ψωμί ή κάτι ντεμί ενδιαφέρον. Τώρα αν βρει σουβλάκι δε νομίζω να σταματήσει από μόνος του. Δεν είναι εύκολο πάντως, δυο φίλες στη βόλτα κάθε λίγα μέτρα βγάζουν και κάτι από το στόμα των σκύλων τους...