Το χτύπησε αυτοκίνητο.. :(

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Πριν λίγο ήρθαμε από την βραδινή βόλτα που μας βγήκε ξινή. :| Ενώ είχα τον σκύλο και περνάγαμε πάνω από μια γέφυρα άρχισε να φοβάται και να ξαπλώνει κάτω στον δρόμο, το χάιδεψα και συνεχίσαμε και πάλι τα ίδια και σε μια φάση άρχισε να χτυπιέται επειδή ήθελε να βγει από το σαμαράκι, το αποτέλεσμα να βγει από το σαμαράκι και σε δρόμο σε στροφή ενώ περνούσαν πολλά αμάξια.

Προσπάθησα να το πιάσω αλλά μάταια έτρεχα σαν παλαβό από εδώ και από εκεί, η κυκλοφορία σταμάτησε και όσο το πλησίαζα αυτό έφευγε προς τα πίσω, έκανα και 2 βουτιές μπας και το πιάσω αλλά τίποτα της φώναζα προσπαθώντας να κρατήσω την ψυχραιμία μου αλλά κανένα αποτέλεσμα, σε μια φάση το έχασα από τα μάτια μου πιστεύοντας ότι έφυγε αλλού και ξαφνικά βρέθηκε κάτω από την ρόδα ενός αυτοκινήτου, πιάστηκε το ποδαράκι του και άρχισε να κλαίει ο οδηγός δεν το κατάλαβε αλλά βλέποντας με να πλησιάζω έκανε πίσω, ο χρόνος εκείνη την στιγμή πάγωσε και δεν μπορώ να σας περιγράψω περαιτέρω, πάλι προσπάθησα να το πιάσω και έφευγε τρομαγμένο και για καλή μου τύχη το έπιασαν κάποιοι γνωστοί μου. Τα πόδια, τα χέρια και τα δάχτυλα είναι μέσα στα αίματα, εκείνο έχει στην πατούσα του ποδιού του αιμοραγία και σαν να έφυγε ένα κομμάτι της πατούσας, κουτσαίνει λίγο. Πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε να κάνουμε ακτινογραφίες αύριο και να του βάλω προς το παρών betadin και γάζα στο πόδι.

Εύχομαι να μην περάσει κανείς αυτό που πέρασα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Μα τι αύριο βρε παιδί μου;

Τώρα έγινε το ατύχημα, αύριο θα το δει το σκυλί;

Εγώ θα πήγαινα άμεσα, κάπου να το δουν.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
σκέψου οτι αν γινόταν αυτό σε άνθρωπο ΗΔΗ θα έτρεχες ( εσυ , εγω ) στο νοσοκομείο

-.-

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Nαι staff πάρε τον γιατρό τλφ να τον δει τώρα και αν δεν μπορεί βρες άλλον που θα μπορέσει.Άκου αύριο.
Περαστικά σας, να σου πω την αλήθεια όπως περιέγραψες την φάση φτηνά την γλύτωσε . :(

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Δεν το πέρασε από πάνω το αμάξι απλά το έπιασε και έχει αιμορραγία όχι πολύ, δεν έχω την δυνατότητα τώρα να το πάω κάπου το μόνο που εφημερεύει που ξέρω είναι στην Λ.Μαραθώνος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Δεν εφημερεύει μόνο αυτό.

Πες μας περιοχή να δούμε τι μπορεί να ξέρουμε.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν υπάρχει ανοιχτή πληγή ή ακόμα χειρότερα λείπει και κομμάτι, υπάρχει πιθανότητα να μολυνθεί κιόλας. Πηγαινέ το σε γιατρό ΤΩΡΑ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Εφημερεύοντα κτηνιατρεία Μαίου 2012

Δες αν σε εξυπηρετεί κάτι από αυτά.
Δεν ισχύουν 100%. Θα πρέπει να επιμείνεις τηλεφωνικά, για να σου απαντήσουν και να το επιβεβαιώσεις. Αν έχεις μεταφορικό, καλή περίπτωση είναι και η κλινική του Αγ.Στεφάνου.

Και πρόσφατα πήρε το μάτι μου και ένα κέντρο υγείας στο Ν.Ψυχικό που λέει ότι λειτουργεί 24ωρο...ΣΙΟΡΒΑΝΕ ΔΗΜΗΤΡΑ 6949727656, 6944338553 Αγγ.Σικελιανού 17

Δεν έχει χρειαστεί ευτυχώς να πάω και δεν έχω άποψη.

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Πήρα τηλέφωνο καθώς δεν μπορώ να πάω εκεί και μου είπανε να το καθαρίσω με οινόπνευμα και να το δέσω με γάζα.

Στεναχωρήθηκα αρκετά σήμερα καθώς ο σκύλος μου κατάλαβα ότι δεν μου ακούει ενώ όταν το φώναξε ο γνωστός μου ήρθε αμέσως.. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Θα το πεθάνεις στον πονό το σκυλί με το οινόπνευμα.
Καλύτερα betadine. Και αύριο οπωσδήποτε να το δει γιατρός.

Τα της υπακοής θέματα, δεν είναι καθόλου καλή ώρα να τα σκέφτεσαι και μάλιστα υπό αυτό το πρίσμα.
Ενα πανικόβλητο, κατατρομαγμένο και στην συνέχεια τραυματισμένο σκυλί, το τελευταίο που έχει στο μυαλό του, είναι ποιός το φωνάζει. Μόνο θολούρα μπορεί να νοιώθει εκείνη την στιγμή.

Μακάρι να την γλυτώσει με επιφανειακά μόνο τραύματα. Θα είναι πολύ τυχερό.

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Θα το πεθάνεις στον πονό το σκυλί με το οινόπνευμα.
Καλύτερα betadine. Και αύριο οπωσδήποτε να το δει γιατρός.

Τα της υπακοής θέματα, δεν είναι καθόλου καλή ώρα να τα σκέφτεσαι και μάλιστα υπό αυτό το πρίσμα.
Ενα πανικόβλητο, κατατρομαγμένο και στην συνέχεια τραυματισμένο σκυλί, το τελευταίο που έχει στο μυαλό του, είναι ποιός το φωνάζει. Μόνο θολούρα μπορεί να νοιώθει εκείνη την στιγμή.

Μακάρι να την γλυτώσει με επιφανειακά μόνο τραύματα. Θα είναι πολύ τυχερό.
Πολύ λίγο οινόπνευμα είπε να χρησιμοποιήσω, μακάρι να την γλιτώσει όπως λες αύριο θα μάθουμε.

Για το άλλο θέμα καλά λες να συζητηθεί άλλη φορά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Εχε το στον νου σου την νύχτα. Μην πρηστεί το πόδι ή τίποτα άλλο.
Και μην αυτοσχεδιάσεις δίνοντας κανένα παυσίπονο, για μείωση πόνου.

Περαστικά του.

* Είναι απολύτως βέβαιο, ότι έφταιγε ο δικός σου πανικός, που δεν ερχόταν κοντά σου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Οχι οινόπνευμα σε ανοιχτη πληγη. Κατηγορηματικά όχι. Το οινοπνευμα ειναι να καθαρίζει μόνο γύρω γύρω. Όχι πάνω σε πληγη!
Δεν μπορεί να κάνουν διαγνώσεις ετσι, μπορεί να χρειάζεται νάρθηκα, ράμματα, καθαρισμό και αντιβιωτικό πάνω στην πληγη. Αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος/μόνη σου!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Betadine ειναι η πιο σωστή κίνηση αυτή τη στιγμή. Και γάζα, αλλά όχι πολύ σφιχτά μη του κόψεις τη κυκλοφορία του άιματος...
Είσαι 100% σίγουρος ότι δεν τη χτ'ύπησε πουθενά στο σώμα της?

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Εχε το στον νου σου την νύχτα. Μην πρηστεί το πόδι ή τίποτα άλλο.
Και μην αυτοσχεδιάσεις δίνοντας κανένα παυσίπονο, για μείωση πόνου.

Περαστικά του.

* Είναι απολύτως βέβαιο, ότι έφταιγε ο δικός σου πανικός, που δεν ερχόταν κοντά σου.
Είναι μικρό 8 μηνών και στην αρχή νόμιζε ότι παίζω, μετά βλέποντας τα αμάξια να έρχονται με τέτοια ταχύτητα πέρναγαν διάφορα από το μυαλό και ψιλο πανικοβλήθηκα.. Τα άλλα δεν είμαι σε θέση να τα γράψω..

Σας ευχαριστώ όλους που απαντήσατε αύριο θα έχουμε νέα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ακόμα και αν είσαι σίγουρος...αύριο που θα πας στο κτηνίατρο κάνε και μια ακτινογραφία στη κοιλιακή χώρα για να κοιμάσαι ήσυχος...

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Καλημέρα, λοιπόν γυρίσαμε από κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος κοιτώντας το σκυλί είπε πως το πόδι δεν είναι σπασμένο και ούτε έχει κάποιο πρόβλημα. Έχει γδαρθεί και φύγει ένα κομματάκι από την πατούσα του μόνο, εκεί που είναι σαν μαξιλαράκι και έχει πρηστεί το ποδαράκι από το πόνο.

Του έδωσε παυσίπονο και αντιβίωση, για τις επόμενες μέρες ακολουθούμε την θεραπεία, κουτσαίνει λιγάκι όταν περπατάει και οι βόλτες του θα κοπούν (μόνο 5 με 10 λεπτάκια έξω) μέχρι να επουλωθεί όλη η πληγή. Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά!