Τράβηγμα


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Συμ-φορουμιτες μπορείτε να με βοηθήσετε από τις δυικές σας εμπειρίες πως μπορούμε να κόψουμε το τράβηγμα στην βόλτα έχω δοκιμάσει το ΜΗ στο τράβηγμα έχω δοκιμάσει με λουκανικάκια και την λέξη διπλά να το μυρίζει δηλαδή και να κάθετε διπλά αλλά συνεχίζει και τραβάει αρκετά ,είμαστε σε σημείο να του λέω μείνε και να πηγαίνω μακριά και να του λέω ¨κάτσε ¨ και να κάθετε ¨κάτω¨ να ξαπλώνει και ¨έλα – σφύριγμα¨ και να έρχεται αλλά με το δίπλα έχουμε πρόβλημα όσοι μπορείτε … βοηθείστε !!
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ εφαρμόζω την τακτική "μουλάρωμα".
Μόλις τραβήξει, μουλαρώνω!!!
Όταν δεν τραβάει, προχωράω...

Πολύ σύντομα ο σκύλος μαθαίνει ότι για να πάει εκεί που θέλει πρέπει να μην τραβάει, αλλιώς εγώ μουλαρώνω και δεν φτάνει ποτέ!!!
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Με την σκύλα μου έκανα το έξεις για να περπατάει κοντά στο πόδι : χωρίς λουρί, χαλαρά, στο πάρκο, κάναμε άσκηση : με την εντολή «κοντά» (διαλέγεις ότι λέξη θες, αλλά πάντα να είναι ίδια), το σκυλί περπατάει αριστερά κοντά στο πόδι μου, εγώ στο δεξί χέρι ή στο στόμα έχω μεζέ (λουκάνικο, μπέικον, ζαμπόν), μόλις κάνει αυτό που θέλω (δλδ. περπατάει δίπλα στο πόδι) τον επιβραβεύω. Δεν μπορώ να το εξηγήσω γραπτά :roll: . Πάντως η σκύλα μου πιο εύκολα έμαθε να περπατάει χωρίς λουρί δίπλα, και μετά το εφαρμόσαμε με λουρί.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είχα χρησιμοποιήσει ένα παράδειγμα σχετικά με το τράβηγμα σε αυτό το θέμα: ΤΙΜΩΡΙΑ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Στο δικό μου σκυλί είχε άμεσο αποτέλεσμα.
ROTTIE said:
Δράση: Το σκυλί μου τραβάει στην βόλτα.
Αντίδραση: Παραμένω ακίνητη.
Αποτέλεσμα: Το σκυλί καταλαβαίνει πως αν δεν ξεκινήσω να περπατώ δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Δράση: Το σκυλί εξακολουθεί να τραβάει με το που αρχίσω να περπατώ.
Αντίδραση: Κάνω στροφή και κατευθύνομαι στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θέλει να πάει το σκυλί
Αποτέλεσμα: το σκυλί μου αντιλαμβάνεται πως αν δεν ακολουθήσει ήρεμα δίπλα μου δεν πρόκειται να πάει εκεί που θέλει.
 


antreas arxon

Member
13 Αυγούστου 2007
18
0
Το σωστοτερο και λιγοτερο ανωδυνο για το σκυλι ειναι.
Το σκυλι στα αριστερα μας και δινουμε εντολη κατσε.
Επιβραβεβουμε.
Δινουμε την εντολη "μαζι" κρατωντας το σκυλι κοντα στο περιλαιμιο και οσο ειναι στη θεση "μαζι" του "μπραβο,μαζι".
Οταν τραβηξει του λεμε "μη' και μουλαρωνουμε κρατωντας σταθερα την ταση στο λουρι ΜΕΧΡι ο σκυλος να κατσει.
Μετα του δινουμε παλι την εντολη μαζι και συνεχιζουμε το ιδιο.
 




lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Adis, κράτα το λουρί χαμηλά μπροστά στην κοιλιά σου μόλις το σκυλί αρχίσει να απομακρύνετε και δεν σε προσέχει, κάνε απότομη στροφή και τρέχα αντίθετα από εκεί που σε πάει. Μόλις νοιώσεις την αντίσταση άρχισε να περπατάς κανονικά το σκυλί θα ξαφνιαστεί από το τράνταγμα θα δει ότι προχωράς αλλού και θα έρθει κοντά σου μόλις είναι δίπλα σου επιβράβευσε το με την λιχουδιά και δώσε την εντολή. Αν φύγει πάλι μπροστά κάνε το ίδιο αν το επαναλάβεις μερικές φορές θα δεις ότι το σκυλί θα το καταλάβει πολύ γρήγορα. Δουλεύει καλύτερα με περιλαίμιο εκπαίδευσης αλλά ακόμα και με το απλό λουράκι θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Περιμένουμε νέα!!![/img]
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Παιδιά το κολπάκι με την αναστροφή ήταν το 1ο πράγμα που έκανα (άσχετα να ξέχασα να σας το πω ) είχε καταντήσει παιχνίδι να αλλάζω πορεία και να τρέχει καρφωτός .. ενώ ξέρει την εντολή δίπλα , μυρίζει τα πάντα γύρο γύρο και τρέχει να δει τι είναι το καθένα .Επειδή κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα τη ίδια πορεία στην βόλτα ξέρει το δρόμο και τραβάει , ενώ άμα τον πάω κάπου άσχετα μένει δίπλα μου (μαθαίνει όμως γρήγορα τις διαδρομές που κάνουμε ) και έτσι συνεχίζει και τραβάει κανω πλεων ενα συνδιασμό ολων αυτων..
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Adis έχεις αλλάξει πορεία έτσι όπως σου είπα; δηλαδή να φύγεις στην αντίθετη πορεία τρέχοντας; Στην φωτογραφία βλέπω ότι του φοράς περιλαίμιο εκπαίδευσης με αυτό τον βγάζεις βόλτα;
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Προσπαθώ να του το κόψω δεν το γουστάρω αλλά όποτε το αφήνω και βάζω κανονικό περιλαίμιο είμαι σαν αυτούς που τρέχουν πίσω από τα σκυλιά τους στις ταινίες δεν καταλαβαίνει τίποτα (στο θέμα τραβήγματος πάντα ) όλες τις άλλες εντολές τις ακούει κανονικότατα .Στην αυλή ενός σχολείου που κάνουμε τα μαθήματα είχα μπισκοτάκια και του έλεγα δίπλα χωρίς λουρί και με το μπισκότο ακλουθούσε κανονικά ,, όταν έφευγε το μπισκότο .. έφευγε και ο αδης Ναι αλαζω πορεια 180 μοιρες ακριβως αντιθετα οπως πηγαινουμε
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ίσως σε κουράζω αλλά είναι σημαντικό αυτό που ρωτάω αλλάζεις πορεία και ταυτόχρονα τρέχεις;
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
όχι δεν κουράζεις και καλά κάνεις μπας και βρω καμία άκρη ..όχι δεν τρέχω συνεχίζω και περπατάω εκεί είναι το λάθος ?
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
αλλάζεις πορεία και ταυτόχρονα τρέχεις;
Και όταν τρέχει πρέπει να λέει την εντολή - δίπλα, κοντά, ? Πως πρέπει να το εφαρμόζει στο καθημερινό περπάτημα ;
 




lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Λοιπόν θα φορέσεις στον σκύλο το περιλαίμιο εκπαίδευσης ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ, μόλις φύγει το σκυλί μπροστά σου χωρίς να πεις τίποτα θα γυρίσεις κρατώντας το λουρί χαμηλά στην κοιλιά σου και θα τρέξεις, με αυτόν τον τρόπο όταν το λουρί τεντώσει θα "διορθώσει" τον σκύλο και ταυτόχρονα θα τον εκπλήξει αφού δεν θα καταλάβει ότι ήρθε από σένα μόλις φτάσει δίπλα από το πόδι σου πες του "Μπράβο, μαζί" και συνέχισε με γρήγορο βήμα. Όσο είναι στο σωστό σημείο συνέχισε να του λες μπράβο και δώσε του και την λιχουδιά. Κάνε το μερικές φορές και θα καταλάβεις την διαφορά.
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
lone wolf said:
Λοιπόν θα φορέσεις στον σκύλο το περιλαίμιο εκπαίδευσης ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ,.
ποιος ειναι ο "λαθος τρόπος"?? εκανα ολα αυτα που ειπες μονο το τρεξιμο δεν εκανα . και εντολη διπλα και μπραβο .. αλλα η χαρά μου κραταει μονο μερικα μέτρα ...
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
πρέπει να φυγω όμως κρίμα που δεν το συνεχιζουμε . αμα ειναι κατι αλλο πες μου και θα το δω το βραδάκι .. Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις συμβουλες- βοήθεια
 




magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Adis, το ότι ο σκύλος σου έμαθε σχετικά γρήγορα άλλες εντολές δεν είναι εγγύηση ότι να μάθει και άλλη τόσο γρήγορα. Ειδικά αν είσαι εκνευρισμένος ή δεν έχεις όρεξη για ασκήσεις καλύτερα άστο για άλλη μέρα.
Ο χρόνος, χρόνος, χρόνος :) .
 


mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
Εγω για να σου πω την γνωμη μου θα σου ελεγα να του βγαλεις την αλυσιδα εκπαιδευσης και να του βαλεις ενα μαλακο κανονικο κολαρο οσο του κανεις αυτα τα μαθηματα που σου λεν τα παιδια!

Γιατι αν μαθει να τραβαει με την αλυσιδα ετσι οπως λες δε σε σωζει τιποτα μετα!

Κανε λοιπον τα μαθηματα με ενα κολαρο και οταν δεις οτι ειναι ετοιμος τοτε φορα του την αλυσιδα απλα για να τον διορθωνεις οταν χρειαζεται!

Αν καποιος νομιζει οτι κανω λαθος να το πει! εγω την γνωμη μου ειπα μην τον παρω και στο λαιμο μου γιατι δεν ειμαι ιδικος και το προβλημα ειναι λιγο σοβαρο!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU