Τρέμουν τα πίσω πόδια του σκύλου μου....Γιατί;

Velouxiotis

Active Member
27 Μαϊου 2018
29
32
35
Δες πως ειναι αυτο και κανε τη συγκρισηView attachment 68079
Όντως είναι μεγάλη η διαφορά!!!
Υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα περα απ τη φλεγμονή όπως δυσπλασία και να μην φαίνετε επειδή έχει βγει σε λάθος στάση....;;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Καλησπέρα σε όλους!!
Χθες επισκέφθηκα το κτηνίατρο και μου πρότεινε να κάνουμε ακτινογραφία για να δούμε αν υπάρχει θέμα δυσπλασίας στο σκύλο...Και έτσι έγινε...
Τελικά ο σκύλος δεν εχει κάποιο θέμα δυσπλασίας αλλα μια μικρή φλεγμονή στο ισχύο,ετσι ο γιατρός μου πρότεινε 3μηνη αγωγή με canosan και παράλληλα 5μηνη αγωγή neurobion...
Μήπως έχει τύχει σε κάποιον κάτι τέτοιο η κατι παρόμοιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μαζί με αυτά, ποιά είναι η τροφή του σκύλου;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Ταΐζω κύμα κοτόπουλο με ρύζι αυγά και καλής ποιότητας κροκέτα, σε δυο γεύματα...
Μπορεί να με γελάνε τα μάτια μου, αν δεν είναι σκουπιδάκια αυτά τα άσπραδάκια γύρω από την κοτύλη και στην σπονδυλική στήλη του σκύλου , μπορεί να είναι εναπόθεση αλάτων, το οποίο αν έχει βάση πιθανόν οφείλεται στο οτι η διατροφή του σκύλου δεν είναι ισορροπημένη. Προσωπικά θα σταματούσα εντελώς όλα τα έξτρα(κιμάδες αβγά κλπ) και θα τάιζα μόνο την καλή κροκέτα. Ο κτηνίατρός σου τί άποψη έχει;

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τα πάνω μέλη που σου γράψανε
οτι με τέτοια ακτινογραφία συμπέρασμα για δυσπλασία δεν θα έπρεπε να βγεί
και οτι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του σκύλου πρέπει να περιορίσεις την άσκησή του.

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco and alexxela

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Σοβαρά τώρα, αυτήν την ακτινογραφία την έβγαλε για έλεγχο δυσπλασίας, ή έτσι γενικά να δει την λεκάνη; κτηνίατρος δεν είμαι, αλλά αφού δεν έχει δει η @yasemin κάτι ανάλογο ,είμαι σίγουρος ότι τσάμπα λεφτά του έδωσες και τσάμπα νάρκωση έφαγε το σκυλί σου. Κρίμα...
@ioanna a να κόψει τις φυσικές τροφές και να συνεχίσει την ξηρά; με ποια λογική; μπορεί να φταίει το κοτόπουλο, το ρύζι ή τα αυγά για τα άλατα; Εγώ γενικά το αντίθετο θα πρότεινα...

• Like
Reactions: Eroe and Konmac

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
@Haris Drazen , μ'αυτή τη λογική:
η διατροφή του σκύλου δεν είναι ισορροπημένη.
, και με την προϋπόθεση οτι βλέπω σωστά την ακτινογραφία.

Έστω οτι υπάρχει πράγματι εναπόθεση αλάτων. Εσύ με ποια λογική θα συνέχιζες μπαρφ ?

• Like
Reactions: alexxela

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλησπερα φιλε Βελουχιωτη
Δεν νομιζω οτι ειναι η τροφη που του δινεις που φταιει.
Θα σου ελεγα να κανεις ξανα εξετασεις, μαλλον σε αλλο γιατρο καλυτερα.
Δεν εχω εμπειρια απο κεντρικης ασιας αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι τα μεγαλοσωμα κουταβια καλο ειναι να μην τα "τρεχεις" πολυ μεχρι ας πουμε τα 3 πρωτα χρονια.
Φαινονται χτισμενα σαν τανκ, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι σαν ενας πυργος απο τραπουλοχαρτα, μεχρι να "δεσουν", μετα γινεται πετρινος ο πυργος.
Μεχρι να δεις τι εχει σταματα την εντονη ασκηση.

Τον κιμα κοτοπουλο το δινεις μαζι με κοκκαλο ή σκετο κρεας;
Χρειαζεται και το κοκκαλο που εχει ασβεστιο για να εχει ισορροπημενη διατροφη.
Το ρυζι επισης δεσμευει ασβεστιο.
Ποσα κιλα ειναι ο σκυλος;

• Like
Reactions: Eroe

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αν ο κιμας κοτοπουλου είναι αυτό που κυκλοφορει σε πετ σοπ εχει μεγαλη αναλογία σε κόκκαλα δεν κρατάει την αναλογία σε ασβεστιο φωσφορο και ετσι ο οργανσμος του σκυλου δεν μπορει να εχει σωστη απορρόφηση σε ασβέστιοσε σε συνδιασμό με το ρυζι ειναι μεγαλο θεμα γενικα στην διατροφη του σκυλου.

• Like
Reactions: alexxela

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@ioanna a με την λογική ότι προτιμώ γενικά την φυσική τροφή, αντί για την επεξεργασμένη fast food. Αν το κοτόπουλο/ρύζι/αυγό μπορεί να ευθύνονται για άλατα στις αρθρώσεις, δεν το γνωρίζω. Και πάλι όμως ,αν είναι θέμα τροφής ,θα συμπλήρωνα ότι χρειάζεται σε αυτά που δίνει, παρά να δίνω ξηρά . Εσύ θεωρείς πιο ισορροπημένη και ωφέλιμη την κροκέτα;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
@ioanna a με την λογική ότι προτιμώ γενικά την φυσική τροφή, αντί για την επεξεργασμένη fast food. Αν το κοτόπουλο/ρύζι/αυγό μπορεί να ευθύνονται για άλατα στις αρθρώσεις, δεν το γνωρίζω. Και πάλι όμως ,αν είναι θέμα τροφής ,θα συμπλήρωνα ότι χρειάζεται σε αυτά που δίνει, παρά να δίνω ξηρά . Εσύ θεωρείς πιο ισορροπημένη και ωφέλιμη την κροκέτα;
Το οτι θα πρέπει να ζυγίζεις τί δίνεις στο σκύλο ισχύει προτού εμφανίσει πρόβλημα. Επειδή εδώ θα έπρεπε να φρενάρεις την εξέλιξη του προβλήματος που ήδη υπάρχει(υποθέτω) θεωρώ πιο ασφαλή συμβουλή την καλής ποιότητας ξηρά .

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Πάντως σε αυτό που θα συμφωνήσουμε όλοι νομίζω είναι οτι πρέπει να ξαναδεί κτηνίατρος τον σκύλο και την ακτινογραφία, και πιθανόν να ξαναβγάλουν ακτινογραφία , και να του περιγράψει ο ιδιοκτίτης τί τρώει/πόσο τρέχει το ζώο μεταξύ άλλων.

• Like
Reactions: Orilis and vek

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό σου. Όπως και να το σκεφτώ, πιστεύω ότι καμία ξηρά δεν είναι προτιμότερη από την φυσική τροφή, σε οποιοδήποτε επίπεδο ,αλλά δεν πειράζει .Ας αποφασίσει μόνος του ,με την βοήθεια ενός κανονικού γιατρού (αν και η πλειοψηφία των γιατρών έχει μείνει στην κροκέτα και άγιος ο Θεός ,από την εποχή της Eucanuba).

2 Σεπτεμβρίου 2017
12
9
39
Να με συμπαθάτε που παρεμβαίνω στο όμορφο παρεάκι σας, αλλά μια μη ισορροπημένη 'φυσική" τροφή παραμένει χειρότερη της μέτριας κροκέτας.
Ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα και πρέπει η αναλογία βιταμινών αλλά και ιχνοστοιχείων να είναι προσεγμένη.
Γενικότερα, οι κτηνίατροι Royal και άγιος ο θεός, οι φτηνιάρηδες Barfάδες πλατάρι και άγιος ο θεός και κανείς δεν πετυχαίνει το ζητούμενο νομίζω

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Δεν νομιζω παντως οτι εχει να κανει με διατροφη το προβλημα.
Φλεγμονη λογω υπερβολικης ασκησης μοιαζει και λογικα ειναι πληρως αναστρεψιμο αν αλλαξουν οι συνθηκες.

• Like
Reactions: Eroe

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αν ο κιμας κοτοπουλου είναι αυτό που κυκλοφορει σε πετ σοπ εχει μεγαλη αναλογία σε κόκκαλα δεν κρατάει την αναλογία σε ασβεστιο φωσφορο και ετσι ο οργανσμος του σκυλου δεν μπορει να εχει σωστη απορρόφηση σε ασβέστιοσε σε συνδιασμό με το ρυζι ειναι μεγαλο θεμα γενικα στην διατροφη του σκυλου.
Βεβαια τα μεγαλοσωμα στην αναπτυξη, πιο πολυ κοκκαλο και υδατανθρακες χρειαζονται στην διαιτα παρα πρωτεινη, για να μεγαλωνουν οσο το δυνατον αργα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Το οτι θα πρέπει να ζυγίζ εις τί δίνεις στο σκύλο ισχύει προτού εμφανίσει πρόβλημα. Επειδή εδώ θα έπρεπε να φρενάρεις την εξέλιξη του προβλήματος που ήδη υπάρχει(υποθέτω) θεωρώ πιο ασφαλή συμβουλή την καλής ποιότητας ξηρά .
πάντως όταν το έψαχνα για τον δικό μου, που όταν εβγαλε το προβλημα ετρωγε καλής ποιότητας ξηρά ακόμα και ο γιατρός μου που ήταν αντίθετος με την ωμή διατροφή συμφώνησε να τον γυρίσω σε ωμό με βοήθησε να φτιάξω τις πρώτες συνταγές γιατί ήθελε να του φτιάξει καλό μυικό σύστημα και να μην αυξηθεί η οστεαθρίτιδα .

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Βεβαια τα μεγαλοσωμα στην αναπτυξη, πιο πολυ κοκκαλο και υδατανθρακες χρειαζονται στην διαιτα παρα πρωτεινη, για να μεγαλωνουν οσο το δυνατον αργα.
όχι θελουν σωστές αναλογίες, να μπορουν να απορροφήσουν σωστά αυτα που χρειάζονται. Αυτοί που ταίζουν raw πχ κρατάνε την ίδια αναλογία σε κρέας και κόκαλο με τα ενήλικα 80 κρέας 10 κόκαλο 10 οργανα μετά τους 3 μηνες

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
Παντως και η διατροφη ως εχει , εχει καποιες ελλειψεις για κουταβι και μαλιστα μεγαλης φυλης.
Απουσιαζει η ποικιλια και μαλιστα πρωτεινης. (μονο κοτοπουλο και λογικα εμποριου δηλ ψιλοαχυρο). Λειπουν συμπληρωματα (κανα καροτακι, κανα φυλλωδες, κανα ελαιο), τοσο αυγο δεν νομιζω κανει καλο (αυξανει και τη πρωτεινη, αν δε κανω λαθος αυξημενη πρωτεινη δε συστηνεται σε μεγαλοσωμα), το ασβεστιο/φωσφορος και η αναλογια ειναι απροσδιοριστα (το ασβεστιο ειναι συνδεδεμενο με θεματα δυσπλασιας αν δε κανω λαθος ) και σε θεματα σχετικα με διατροφη αναφερεται συχνα οτι η χρηση δημητριακων δεν ενδείκνυται σε προβληματα αρθρωσεων,δυσπλασιες κ.τλ .

θα ηταν πιο καταλληλοι ίσως οι κατοχοι μεγαλοσωμων ή και σκυλιων με σχετικα θεματα , να προτεινουν καποιες αλλαγες ή καποιο υπαρχον θεμα ,που θα βοηθουσαν να γινει η διατροφη πιο ισοροπημενη.

Last edited:
  • Like
Reactions: Hammer and alexxela

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
πάντως όταν το έψαχνα για τον δικό μου, που όταν εβγαλε το προβλημα ετρωγε καλής ποιότητας ξηρά ακόμα και ο γιατρός μου που ήταν αντίθετος με την ωμή διατροφή συμφώνησε να τον γυρίσω σε ωμό με βοήθησε να φτιάξω τις πρώτες συνταγές γιατί ήθελε να του φτιάξει καλό μυικό σύστημα και να μην αυξηθεί η οστεαθρίτιδα .
Βεκ ο Δικαστάκος σου είχε μόνο δυσπλασία και αρθρίτιδα (?). Για το παρόν σκυλί, στην ακτινογραφία θόρυβος είναι αυτά τα άσπρα;

θα ηταν πιο καταλληλοι ίσως οι κατοχοι μεγαλοσωμων ή και σκυλιων με σχετικα θεματα , να προτεινουν καποιες αλλαγες ή καποιο υπαρχον θεμα ,που θα βοηθουσαν να γινει η διατροφη πιο ισοροπημενη.
Ωραία να προτείνουν ρε Μέδουσα , αλλά χωρίς να ξέρουν ο κτηνίατρος τι διάγνωση έδωσε/τί πιστεύει;

• Like
Reactions: medusa and vek

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Βεκ ο Δικαστάκος σου είχε μόνο δυσπλασία και αρθρίτιδα (?). Για το παρόν σκυλί, στην ακτινογραφία θόρυβος είναι αυτά τα άσπρα;

Ωραία να προτείνουν ρε Μέδουσα , αλλά χωρίς να ξέρουν ο κτηνίατρος τι διάγνωση έδωσε/τί πιστεύει;
τα ασπρα ? με πιάνεις αδιάβαστη , είναι συνηθισμένο να λένε άλατα η αθριτικα την οστεαθρίτιδα λες κάτι αλλο ?

• Like
Reactions: GRDANE