Τρίχες πολλές παντού!!!!!

marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Καλησπέρα με λένε Αντώνη και έχω ένα πανέμορφο λαμπραντοράκι τη Λίζα 7 μηνών. Είναι φυσιολιγικό αυτή την περίοδο να χάνει τόσο πολύ τρίχωμα? Φαναστείτε την βουρτσίζω συνέχεια και πάλι βγάζω αρκετές μεγάλες ποσότητες τρίχας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.....

bili.t

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
68
0
61
ΝΑΥΠΛΙΟ
mybassetdog.blogspot.com
φιλε Αντωνη δε θελω να σε αγχωσω, αλλα θα πρεπει να μαθεις να ζεις με τις τριχες!!!!σε ολα τα σκυλια πεφτει το τριχωμα ολο το χρονο:( πολυ περισσοτερο δε την περιοδο που αλλαζουν τριχωμα η λογω αλλαγης καιρου η στρεσαρισματος η ετσι απλα! Εμενα ρωτα για τριχα!Παντουυυυυυυ!!!! κ οτι μα οτι κ να της δωσεις δεν θα καταφερεις τιποτα.Αν βρεις λυση πες τη κ σε μενα γιατι εχω βαρεθει να ειμαι με μια σκουπα στο χερι:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
H λύση είναι μία: ρομπότ και πάλι ρομπότ! Εγώ έχω ακόμα χειρότερα, δηλαδή Αυστραλέζο Ποιμενικό που είναι σα γούνινο παλτό. Ο ένας αδερφός μου τον αποκαλεί κινούμενο χαλί. Όμως έχω μια σκουπάρα που ρουφάει αγρίως για μια φορά στο δεκαπενθήμερο ή μια φορά τη βδομάδα αν μαδάει πολύ και από κει και πέρα πέφτει ρομπότ τρεις φορές την ημέρα. Αφού έχει μάθει και το σκυλί και βάζει μπροστά το ρομπότ. Ειλικρινά από τότε που πήρα σκύλο το σπίτι είναι πιο καθαρό από ποτέ. Έχω επίσης και ατμοκαθαριστή για τη μοκέτα που κάνει επίσης κουρτίνες και καναπέδες. Από κει και πέρα είναι και το μάδημα γενικώς, κυρίως στα σκεπάσματα (διότι ανεβαίνει στο κρεβάτι), το οποίο το φροντίζει το στεγνωτήριο με το φίλτρο και φυσικά ο καθαριστής αέρα που έχω στο σπίτι που δεν αφήνει ούτε σκόνη να κάτσει στα έπιπλα. Επειδή αρκετοί γνωστοί μου ενδιαφέρονται για το ρομπότ, ανακάλυψα ότι το πουλάνε και στην Αγγλία οπότε μπορείς να το παραγγείλεις, είναι το μόνο που υπάρχει ως τώρα και το όνομα αυτού Roomba. Α ναι, επίσης υπάρχει ρομπότ σφουγγαρίστρα ονόματι Scooba που τα βγάζει η iRobot και έχουνε σώσει κόσμο. Το σπίτι λάμπει, μυρίζει ωραία και δεν έχω ξαναπιάσει εκείνο το καταραμένο κοντάρι της σφουγγαρίστρας.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
43
ΑΘΗΝΑ
κανονικα οι σκυλοι αλλαζουν τριχωμα 2 φορες το χρονο αλλα αμετρητοι αλλοι παραγοντες συμβαλουν σε αυτο στην αστικη ζωη μας...
κοιτα ο σκυλος να σιτιζεται σωστα με καλης ποιοτητας τροφη , ωστε να αποκλεισεις το ενδεχομενο να μαδαει απο αβιταμινωση.η καλη διατροφη βοηθαει το σκυλο στην αλλαγη τριχωματος κ την κανει πιο γρηγορη!
οσο μπορεις (εγω το παλευω με δυσκολια ομολογω...) μειωνε τις ωρες που λειτουργει το καλοριφερ ή οτιδηποτε αλλο, το χειμωνα αλλα κ το καλοκαιρι.ενας σκυλος που ζει μεσα στο σπιτι, τινει να αλλαζει πολυ περισσοτερο το τριχωμα του απο εκεινον που ζει εξω μονημα, γιατι ο οργανισμος του μπερδευεται με τις απανοτες εναλαγες της θερμοκρασιας καθημερινα, ζεστη μεσα κρυο εξω, κ.τ.λ
αυτο δεν σημαινει να τα πεταξουμε ολοι εξω τα ψωφοσκυλα να ηρεμησουμε:p
θα βοηθησει πολυ να το χτενιζεις καθημερινα παντως εως οτου αλλαξει τελιως το τριχωμα (κατι που πολλες φορες κραταει κ 2-3 μηνες...:D) κ φυσικα σε εκτος σπιτιου περιοχη.
ενα χτενισμα στο παρκο μετα την βολτα κ πριν μπειτε σπιτι, ειναι οτι πρεπει!
υπομονη κ μαζευε τις τριχες, σε λιγες μερες θα μπορεις να πλεξεις το δικο σου οικολογικο πουλοβερ!!!:D:D:p

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Ειχα κι εγω τεραστιο προβλημα με το Doberman, που κανονικα λες οτι δε μαδαει τοσο, επειδη εχει πολυ κοντο τριχωμα! Αλλα απο 2 χρονων και μετα ξεκινησε να μαδαει ΠΟΛΥ!

Μεχρι που περιπου ενα χρονο πριν, βρηκα τα χαπακια Coatex, που ειλικρινα με εχουν σωσει!!! Μεσα σε 1,5 βδομαδα, ειδα τρελη αλλαγη! Εβγαζε την ποσοτητα 3 ημερον (προ χαπακιων) σε μια βδομαδα!

Δεν ειδα κανενα συμπρωμα, δεν την πειραξαν πουθενα! Οποτε και τα συνεχιζω κανονικα και εχω σωθει ΠΟΛΥ! Δε λεω πως δε θα σου μαδαει, αλλα θα ερθει σε "normal" ποσοτητα η κατασταση, ;)

Αν καποιος αλλος, ΔΕΝ το εγκρινει αυτο το προιον ή εχει εχει δει επιπτωσεις, παρακαλω να μου το πει, για να προσεχω κι εγω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παίζουν επίσης ρόλο οι αλλαγές στη θερμοκρασία. Π.χ. όταν τον άφησα για περίπου ένα μήνα σε μια φάρμα στο Ιλλινόι με θερμοκρασίες κατάψυξης και βγάλε, βρήκε την καλύτερή του και το 'ριξε στο παιχνίδι με τα λάμας και τα άλλα σκυλιά. Όταν γύρισα λοιπόν είχε βγάλει κι άλλη γούνα. Με το που τον πήρα πίσω όμως εγώ η Ελληνίδα κρυωνιάρα που ζει μες στα καλοριφέρ και έτσι, άρχισε να μαδάει αγρίως. Επίσης το γεγονός ότι γεννήθηκε στο Μίσιγκαν που κάνει πολικό ψύχος συνέβαλε το να είναι πολύ τριχωτό το Μουφ-Μουφ.

marines251

Member
1 Σεπτεμβρίου 2008
18
0
Τελικά δεν πρέπει να έχω καλή σκούπα:). Αύριο με βλέπω για ρομπότ σαν τη διαφήμιση με την σκούπα που τα ρουφάει όλα:). Τώρα πέρα από την πλάκα το καλοριφέρ στο σπίτι δουλεύει στο full αλλα τι να κάνω να καταντήσω εσκιμώος:):):). Από θέμα διατροφής της δίνω acana την οποία την θεωρώ μια από τις καλύτερες που παίζουν στο εμπόριο.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
43
ΑΘΗΝΑ
οποτε συνεχισε να ξεβιδωνεις το χερι σου στο χτενισμα καθημερινα κ αγορασε κ κανα παλτο της προκοπης για μεσα στο σπιτι οταν θα κλεισεις το καλοριφερ..:p:D

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Μιας που μιλαμε για σκυλοτριχες, μηπως ξερει καποιος ποια ειναι η καταλληλη χτενα για Doberman? Και αν θα μπορουσε να μου δωσει καποιο Link να δω φωτο ωστε να το ψαξω?

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Π.C. (Προ Chiara) είμασταν ''μη μου απτου'', τώρα δε μας καίγεται καρφάκι, τρίχα παντού, παρά τα βουρτίσματα, ψύχος πολικό και αιματάκι δυό φορές τον χρόνο. Αλήθεια πόσο σε αλλάζει το ζωντανό ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εμείς αλλάζουμε κ 2 φορές τον χρόνο τρίχωμα, αλλά μας πέφτουν γενικά τριχάκια κ όποτε άλλοτε θέλουμε :D

Αυτό στην Ελλάδα βέβαια που έχουμε ζεστό κλίμα.
Εδώ, Γερμανία δεν μαδάει τόσο, μάλλον γιατί ήρθε από Αθήνα με +20 βαθμούς Κελσίου σε περιβάλλον με -5 έως -19 βαθμούς, οπότε αντί να πέσει το τρίχωμά της, αβγάτισε! :D:D

Να μας δω την Άνοιξη ή το καλοκαιράκι που θα κατέβουμε Ελλάδα για διακοπές... :eek::D:D:D:D:D

Attachments

μακισ κουρ

New Member
27 Φεβρουαρίου 2010
1
0
allazei trixwma o skulos m???

έχω ένα γερμανικό ποιμενικό.είναι περίπου 2 χρονων k βγάζει παρα πολλές τρίχες ειδικά στ πίσω μέρος t.είναι φυσιολογικό αυτήν τη εποχή????

Last edited by a moderator:

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Καλησπέρα με λένε Αντώνη και έχω ένα πανέμορφο λαμπραντοράκι τη Λίζα 7 μηνών. Είναι φυσιολιγικό αυτή την περίοδο να χάνει τόσο πολύ τρίχωμα? Φαναστείτε την βουρτσίζω συνέχεια και πάλι βγάζω αρκετές μεγάλες ποσότητες τρίχας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.....

εμενα το λαμπραντορακι μου αλλαζε τριχα καθε 2 μηνες μεχρι να γινει 1 χρονο(δλδ τωρα)!!!αλλα τωρα βλεπω σιγα σιγα οτι στρωνει.
παντως οταν αλλαζει τριχωμα ειναι απελπησια!:eek:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
παδια και εγω εχω ενα λαμπραντορακι 4 μηνων...μαδαει ειναι η αληθεια αλλα τι να κανουμε? δοκιμασε το furminator...σε εμενα βγαζει ενα καρο τριχα αλλα παλι μαδαει... παλι καλα που εχω την αδερφη μου και σκουπιζει...πηραμε σκυλο με την προυποθεση οτι θα σκουπιζει καθε μερα...αυτη ειναι η μονη λυση

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
κοίτα να δεις, μαδάνε τα ντόπερμαν. δε το περίμενα αυτό!

και ο Άκης μου λέει ακόμη και τα ροτ μαδάνε. όλα τα μεγάλα μαδάνε.

μέχρι να πάρουμε την Ήρα ήμουν κι εγώ αχ μπλιαχ πω πω τριχες τι κακο ειν αυτο και δες πως ειναι ο τυπος γεματος γουρουνοτριχες (εννοώντας τις "γατίσιες" τρίχες που δε φεύγουν εύκολα)

τώρα κατάλαβα καλά τη φράση "ότι κοροϊδεύεις το λούζεσαι" :p:p

το ρομπότ που πρότεινε η Σάρα με άρεσε σαν ιδεά. και μ άρεσε που το βάζει μπρος και το Μουφ-Μουφ!!

εμείς έχουμε καταργήσει χαλιά (σκούπισμα και σφουγγάρισμα κάθε μέρα) και δεν την αφήνουμε να ανέβει στους καναπέδες αν κ έχουν καλύμματα που βγαίνουν, γιατί κοιμούνται τα άλλα τα ζωντανά που έχω στο σπίτι.. (ο Άκης και ο αδερφός του καμιά φορα)

όσες τρίχες κι αν αφήνουν, αξίζουν τη φροντίδα μας.. είναι τόσο ανιδιοτελή πλάσματα.. :rolleyes::rolleyes:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
γενικά μόνο τα κανίς δεν μαδάνε

τα άλλα κωλόσκυλα γενικά χάλια
κάτι τύπου ποιμενικών μιλάμε για τούφες απο παντού λες και κάτι έπαθε το ζωντανό-αν δεν ξέρεις νομίζεις ότι αν επιμείνεις λίγο με το μάδημα δεν θα μείνει καθόλου τρίχα-ναι καλά

κάτι άλλα στυλ ντόπερμαν γεμίζει ο τόπος καρφοτριχάκια που δεν βγαίνουν ούτε με χαλάουα

έλα μωρέ σου λέει ο άλλος πόσο να μαδάνε? του δείχνεις ας πούμε ένα βούρτσισμα 15 λεπτών (τις τρίχες που μαζευονται δηλαδή) και σου λέει πόσους μήνες το μαζευες αυτό

τι τριχα είναι αυτή παναγία μου

εγώ ούτε δέκα κιλά σκυλι και μιλάμε για τρίιιιιιιχα φέτος με τις ζέστες στην αρχή-τώρα άντε πάλι ο χαμός

ρομπότ ε???

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
είναι η εποχή που πολλά σκυλιά αλλάζουν τρίχα. Αν βουρτσίζεις κάθε μέρα,τα προβλήματά σου θα λιγοστέψουν σημαντικά.
Υπομονή....:)

Babe

New Member
14 Ιανουαρίου 2011
2
0
H molly μου, ένα JRT είναι ένα τρελό κατσαρίδι-όπως την φωνάζω και είναι μόλις 2 ετών.Τρέχει,δαγκώνει,φιλάει υπέροχα μπορω να πω,έχει τρομερή αντίληψη αλλά.....Έχω ΤΡΕΛΟ πρόβλημα με την τρίχα της και χρειάζομαι βοήθεια.
Έχω δοκιμάσει βιταμίνες,ελαιόλαδα,σολωμέλαια...ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Όμως τυχαίνει να βάζω σκούπα στο σπίτι έως κ 2 φορές την ημέρα....πολύ τρίχα ρε παιδιά πραγματικά...
ο κτηνίατρoς λέει ότι αυτο είναι αποτέλεσμα της διαμονής του σκύλου μέσα σε μονίμως θερμενόμενο χώρο....
Δεν ξέρω βοηθήστε με γτ ένα βουρτσισμα δεν αρκεί για να μείνει η Μοlly στο σπίτι, καθώς όλοι οι υπόλοιποι διαμαρτύρονται κ απειλόυν να την απομονώσουν....(τρέμω με την ιδέα οτι πρότειναν έως και να την διώξουμε...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ)
HELP!!!!HELP!!!!! HELP!!!!
HELP!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς ήρθες Babe! Κατ' αρχήν τα Jack μαδάνε γενικώς είτε είναι τα smooth με την λεία τρίχα είτε τα rought με την μακρυά τρίχα. Το δικό μου που είναι το μακρύτριχο, θέλει stripping 3-4 φορές τον χρόνο. Δεν κάνει και πολλά πράγματα το βούρτσισμα σε αυτούς τους μανδύες. Το δικό σου ποιο είναι? Κοντή ή μακρυά τρίχα?