Τρίχωμα σε Yorkshire...!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Έχεις δοκιμάσει σαμπουάν, conditioner και finish με μετάξι;

Επίσης φρόντισε η τροφή της να έχει αρκετά αρκετά λιπαρά οξέα

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Χρησιμοποιώ και τα τρία: Σαμπουάν έχω το Tropicleian Berry Deep Cleaning, conditioner το Tropiclean Kiwi και της βάζω και μετάξι C.H.I.
Και όπως είπα έκανα κι εγώ ζημιά... δεδομένου ότι βασίστικα στη συσκευασία και δεν αραίωνα σωστά το σαμπουάν... τώρα όμως βλέπω αλλαγή στην τρίχα της μετά το μπάνιο σε σχέση με πριν.

Κατά τα άλλα της δίνω λαδάκι Yumega και η τροφή της θεωρώ ότι έχει λιπαρά οξέα... (αλλά την τρώει λίγο καιρό, μόλις πριν λίγο καιρό τελειώσαμε τη σταδιακή αλλάγη)

Όπως είπα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε διότι αν και ο μπαμπάς της είχε το κλασσικό silky τρίχωμα ή μαμά της είχε ένα πιο χοντρό και όχι γυαλιστερό αν και μακρύ μέχρι το πάτωμα μαλλάκι... αν πρέπει να συγκρίνω θα έλεγα ότι είναι κάπου ενδιάμεσα η μικρή μου... :(

227659_185292659785&.jpg

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Λοιπόν ... λοιπόν έχουμε και λέμε: Παρά το γεγονός ότι το μαλλάκι ενός Υorkie επηρεάζεται κατά πρώτο λόγο από την εκτροφή και τα γονίδια, και συγκεκριμένα της Κλαίρης μου δεν μπορώ να πω ότι βοήθησαν ιδιαίτερα ούτε το ένα ούτε το άλλο, κάναμε προσπάθειες να βελτιώσουμε λίγο το μαλλάκι της. Για να δούμε... λαδάκι στο φαγάκι της (Yumega), αλλαγή τροφής από Royal Canin σε Earthborn, σωστή αραίωση σαμπουάν και χρήση μαλλακτικής κρέμας (και τα δύο Tropiclean) και η ποιότητα της τρίχας δεν αλλάζει φυσικά, αλλά κάτι κάναμε...

View attachment 23398View attachment 23399View attachment 23400
κουκλα ειναι Χρυσουλα!!!!
ευχαριστημενη με τα σαμπουαν ε? εμενα δεν με αφησαν πολυ ικανοποιημενη....χρησιμοποιω της ιδιας νομιζω εταιριας, τη spa σειρα....αλλα ειναι και τι θα κατσει στο μαλλι του σκυλου...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Σ΄ευχαριστώ πολύ, καλή μου!!
Κοίτα μέχρι στιγμής φαίνεται καλό και η groomer μου το εγκρίνει... απλά όταν με το καλό τελειώσει... (σε κανα δυο χρόνια δηλ. ! :D ) θα πάρω της ίδια εταιρείας απλά όχι το deep cleaning που έχω τώρα, αλλά κάτι πιο ελαφρύ. Παιδιά μετά από μία μικρή έρευνα έχω την εντύπωση ότι το μικρό έχει ακόμη το κουταβίσιο του μαλλάκι (στα τελειώματα τουλάχιστον) και αν και μπορεί να μηνκάνει το καταπληκτικό τρίχωμα των εκθεσιακών, σίγουρα δεν έχω παράπονο διότι δεν σπάει και δεν κομπιάζει...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μετά τις τελευταίες αλλαγές σε τροφή και βελτιώσεις στην εφαρμογή των προιόντων περιποίησης, αλλά και στον τρόπο χτενίσματος σαν κάτι να κάναμε... ε??? Εντάξει μαλλάκι δεν θα αλλάξει αλλά...
Το μόνο που δεν αξιώθηκα να εφαρμόσω ακόμα αλλά που θα μου πάει είναι η συνταγή της Hopsi... θα δοκιμάσω και αυτό και θα σας πω!
DSC00265..jpg

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Συγνώμη για το off...αλλά βρε Χρυσούλα...πες αλήθεια τώρα...με τα δικά σου μαλλιά...ασχολείσαι τόσο????:p:p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Σοβαρολογείς...?? :D

Λουστήκα και μετά έκανα μπάνιο τη μικρή.... σαμπουάν, κρέμούλα, μετάξι, πετσετούλα για τα πρώτα νερά, στέγνωμα με το πιστολάκι, χτένισμα, πιάσιμο τα μουστάκια για να φάει, ξανά χτένισμα τα μουστάκια και άρωμα για να μυρίχζει baby powder....
ε... εγώ είμαι ακόμα με την πετσέτα τουρμπάνι!!! :rolleyes:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
χρυσουλα, τσεκαρε τα 1allsystem, ειναι εκπληκτικα και για επαγγελματικη χρηση(σοου κλπ) .Εχω και η αληθεια ειναι οτι υποκλινομαι στην εταιρια. Επισης, εαν θελησεις, σου φτιαχνω εγω το μειγμα μιας και απο αιθερια αλλο τιποτα και σε συναντω καπου κ στο δινω( εαν πρπει το τριχωμα να ειναι σκληρο, τοτε αστο. τα αιθερια το κανουν απαλοοοοοοοοοο)

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Tα ξέρω τα σαμπουάν αυτά... είμαι ήδη σε επικοινωνία με τον κ. Σάκη, ο οποίος και ως εκτροφέας Yorkie μου είπε ότι η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα.
Σε ευχαριστώ πολύ βρε Εβελύνα μου, αν δεν καταφέρω να τα συγκεντρώσω σύντομα θα σου πω (ευκαιρία να γνωριστούμε κιόλας από κοντά με τις μικρές μας!).

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Την εταιρια που χρησιμοποιεις, την ξερω. Κοινως, εχω δωσει πολλαααααααα για σαμπουαν, ειμαι ζαβο ντιπ. Και ειναι η εταιρια 1allsystem ΜΑΚΡΑν δε μπεστ... ΑΞιζει ΚΑΘΕ ευρω. Οι τιμες ειναι τσιμπημενες αλλα ειλικρινα ΑΞΙΖΕΙ.... θα κοιτας το αποτελεσμα και δεν θα το πιστευεις. Εχω δε και ενα σπρευ για κομπους και εμαθα ΠΛΑΚΑ... Τα ειχα βρει απο το κλεβερ πετ, που ειναι ταττοιου αν θυμαμαι, λιγο πιο περα απο τον Ησαπ Κηφισιας. Να ναι καλα τα παιδια εκει που επεμεναν (επαθα ενα κατι οταν ειδα στο μπουκαλι του σαμπουαν να λεει 40 ευρω, καταλαβαινεις ). Αν σε φερει ο δρομος σου πηγαινε μια βολτα. Εγω πλεον μενω στην αααααααλη ακρη αλλα αν χρειαστω κατι καλοοοοοοοο, παω ταξιδι και τους βλεπω (εχουν και προιοντα Hunter και Karlie χτενες που δεν συγκρινονται μιλαμε...)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
(Όχι είναι το GREENFIELDS Dog Anti-tangle Conditioner. Είναι πολύ καλό αλλά δεν έχω ακόμα εμπειρία με το 1allsystem για να σου κάνω σύγκριση...)

γράψε λάθος...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Χρυσούλααααα, θέλω φωτό από τα ζουζούνια μας!!!!!
Πάρε μία γεύση γιατί είχα ένα ατυχηματάκι και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και θα σου τις στείλω στο mail.

Attachments

Φώτης

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2011
52
0
Χρυσούλα πρόσεξα ότι στις φωτογραφίες έκοβες τις τρίχες στα αυτάκια (για να μην πέσουν) και τελευταία τις έχεις αφήσει.
Δεν θα τις ξανακόψεις;
Όσο για την τροφή που έγινε συζήτηση δεν έχω δεί ούτε εδώ αλλά ούτε σε κάποιο άλλο ποστ να λέει κάποιος για τις Acana.
Μου συνέστεισε λοιπόν ο εκτροφέας που το πήρα Acana small breed puppy και Acana Pacifica.Στην ημερίσια ποσότητα βάζω μισό-μισό και από
τις δύο τροφές.
Όσο για το τρίχωμα του δικού μου yiorki άσχετα αν τον φρεσκομπανιαρίσω και τον χτενήσω ή τον χτενήσω χωρίς να έχει κάνει μπάνιο,Είναι αυτό που λές silky και απαλό σαν βαμβάκι.

ps.κουκλάκι είναι το γιόρκι σου αλλά όχι επειδή είναι δικό μου ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ! <3 ;-)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Aπο καποιο σημειο και μετα δυναμωνει το αυτι και μπορεις να αφησεις μαλλακι ,δε διπλωνει ...δε ξερω βεβαια τι θα γινει αν αφησεις τελειως μακρυ μαλλι ,πιστευω μαλλον θα πεσει απο το βαρος ,δε το εχω δοκιμασει .
Εγω τη δικια μου δε της τα ξυριζω πλεον απλα τα κοβω με ψαλιδι σχηματιζοντας τη γωνια του αυτιου .

Καλο ειναι Φωτη να παρεις ενα σπρει για το χτενισμα κ να το ψεκαζεις πρωτου το χτενισεις ,γιατι αν χτενιζεις σε στεγνο τριχωμα σπαει η τριχα. Ακομα ειναι μικρος και δε το καταλαβαινεις αλλα θα φανει αργοτερα αν θελεις να του εχεις μακρυ μαλλι .

ΥΓ: Ολοι εχετε κουκλακια και θελω να ανεβαζετε περισσοτερες φωτογραφιες ^.^

Attachments