Τραυματισμένος σκύλος στο αυτί και στο λαιμό


nk00

New Member
25 Ιουλίου 2009
3
0
Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα. Πριν από 3 ημέρες δέχτηκα επίθεση εγώ και ο σκύλος μου από ένα μπόξερ καθώς κάναμε τη βόλτα μας. Το γεγονός οτι το μπόξερ δε φορούσε περιλαίμιο έκανε δύσκολη την απομάκρυνση του με αποτέλεσμα να δαγκώνει για αρκετή ώρα το σκύλο μου στο αυτί και στο λαιμό. Το γεγονός αυτό συνέβη βράδυ και την επόμενη μέρα όταν τον πήγα στον κτηνίατρο μου έδωσε χάπια παυσίπονα και αντιβιωτικά και μου είπε οτι απλά ήταν φοβισμένος. Τη δεύτερη μέρα είδα βελτίωση στην κατάσταση του παρά το γεγονός ότι αιμοραγούσε λίγο λίγο (ίσως επειδή έξυνε το αυτί του). Το βράδυ όμως ήταν πάρα πολύ ανήσυχος, δεν κοιμήθηκε καθόλου και σήμερα το πρωϊ ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Επίσης όταν τον έκανα μπάνιο σήμερα για να φύγουν τα αίματα και η δυσοσμία πρόσεξα πάνω στο αίμα σκουλικάκια. Τον ξαναπήγα στον κτηνίατρο σήμερα του έκανε μια ένεση και ηρέμησε κάπως. Για τα σκουλικάκια μου είπε ότι είναι από τις μύγες και μου έδωσε ένα σπρέυ. Μετά το σπρέυ είδα ότι πέσανε πάρα πολλά σκουληκάκια και αρχίζω να ανησυχώ μην μολυνθεί. Ο κτηνίατρος μου είπε οτι δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή παίρνει αντιβίωση. Τέλος, δε μου έδωσε να βάλω κάτι εξωτερικά στην πληγή του σκύλου. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι (το betadine θα ήταν καλό?)? Περιμένω τη βοήθειά σας. Έχω απελπιστεί....
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι αν ο σκύλος ζει σε κήπο να τον πάρεις μέσα μέχρι να κλείσουνε οι πληγές του. Οι μύγες συνηθίζουν να πηγαίνουν σε ανοιχτές πληγές και να γεννάνε τα αυγά τους.

Και μια ερώτηση από περιέργεια: τί σπρέυ είναι αυτό; Πώς το λένε;
 


nk00

New Member
25 Ιουλίου 2009
3
0
Loukia μέσα τον είχα εως τώρα. Επειδή αιμοραγεί όμως λίγο λίγο έχει έντονη δυσοσμία και δεν μπορώ να τον κρατώ μέσα. Τον άφησα έξω λοιπόν και όποτε κοιμάται σκεπάζω εκείνο το μέρος με ένα τούλι. Όπου και να τον αφήσω δε γλιτώνει από τις μύγες.
Το σπρέυ λέγεται Tiquanis και είναι παρασιτοκτόνο για γάτες και σκύλους.
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
να πάs και σε άλλον κτηνίατρο

η δυσοσμία και τα σκουλήκια εμενα με προβληματίζουν μήπως πρόλαβε και νεκρώθηκε η περιοχή ? πως μυρίζει ?
 




galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μα καλα, τι δυσοσμια ειναι αυτη σε τοσο λιγο χρονο?:confused: οπως δηποτε και δευτερη γνωμη σε αλλο κτηνιατρο!
εαν υποχρεωτικα τον αφηνεις εξω, βαλτου στο κεφαλι, οχι στην πληγη, αουταν..δεν πλησιαζουν μυγες.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συγνωμη για την παρεμβαση που μπορει να θεωρηθει αγενής ή αδιάκριτη, αλλά τραυματισμένος και αρρωστος είναι ο σκυλος και η όποια δυσοσμια είναι κατι δευτερεύον.
Φυσικα, εσεις ξερετε ποσο ενοχλητικο μπορει να είναι.
Ένα αποσμητικο χώρου θα μετρίαζε το προβλημα.
Εξω είναι εκτεθειμενος σε εντομα και μικροβια και δεν εχετε αν πασα στιγμη την δυνατοτητα να βλεπετε την οποια επιδεινωση.
 


nk00

New Member
25 Ιουλίου 2009
3
0
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις.
Κατ'αρχήν η δυσοσμία προερχόταν από το αίμα του σκύλου και πιθανόν απο τα σκουληκάκια που είχαν μαζευτεί εκεί. Και η ζέστη όπως ήταν φυσικό χειροτέρευε την κατάσταση. Η περιοχή δε νεκρώθηκε γιατί αντιδρά κανονικά.
Χτές του έκανα ακόμη μια ένεση αργά το βράδυ, ηρέμησε και κοιμήθηκε. Σήμερα είχε διάθεση, τον έκανα μπάνιο, καθάρισα την περιοχή από τα εναπομείναντα ψόφια σκουληκάκια και τον ψέκασα. Το σημαντικότερο:η αιμοραγία σταμάτησε. Τώρα είναι μέσα ήρεμος και κοιμάται.Ο κτηνίατρος θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί.
Τέλος, να σημείωσω ότι το σπίτι μου αυτές τις μέρες έγινε άνω-κάτω και μέσα στα αίματα. Και φυσικά φοβήθηκα και για τη δική μας την υγεία. Ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα!
Γι'αυτό όταν βγαίνεται βόλτα με τα σκυλάκια σας να τα έχετε οπωσδήποτε με περιλαίμιο και λουρί, και για το δικό σας καλό και για το καλό των άλλων.

galazio ευτυχώς που το ανέφερες. Έχω μια λοσιόν για σκύλους κατά της σκνίπας. Ελπίζω αυτό να αρκεί αντί για αουτάν. Παρόλο που είναι μέσα τώρα θα τον ψεκάσω και με αυτό.

Σας χαιρετώ:)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU