Τρεφομενοι με σκυλιά

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και σε μας συνυπάρχουν οι εκτροφείς κουνελιών για συντροφιά και οι κουνελοφάγοι που αρέσκονται να τρώνε τα κουνελάκια στιφάδο.
Και λοιπόν..?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Γιατί αυτό το βίντεο που είχε βάλει νομίζω ο Ντενις με τις συνθήκες που ζουν και σκοτώνονται τα μοσχάρια,τα κοτόπουλα κτλ είναι λιγότερο σοκαριστικό?Για μένα είναι ακριβώς το ίδιο.Γιατί μια αγελάδα αξίζει λιγότερο από έναν σκύλο?Θέλουμε να τρώμε ζώα?Να τα αφήνουμε να ζούνε,όσο ζούνε,σε αξιοπρεπεις συνθήκες και μετα να τα θανατώνουμε πάλι με ανώδυνους τρόπους,τόσο δύσκολο είναι???

Και μόνο που διαβάζω αυτά που γράφω ανατριχιάζω.... :oops: Γιατί να τρώμε κρέας ρε γαμώτο και δεν θέλουμε να το κόψουμε????
Δηλαδή αν ήταν νόστιμο πολύ το ανθρωπινο κρέας θα έπρεπε να εκτρέφουμε ανθρώπους και να τους σκοτώναμε για να τους φάμε.Θα λέγαμε "μα γι'αυτό γεννήθηκαν,για να φαγωθούν,δεν πειράζει,δεν είναι σαν εμάς" :shock:

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα να φάμε,δεν έχουμε πια ανάγκη το κρέας για την επιβίωσή μας.Ούτε και το ότι θα μεγαλώνουν καλά και θα σκοτώνονται ανώδυνα με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλύτερα...ΠΡΕΠΕΙ να κοψω το κρέας,έχω κάνει προσπάθειες στο παρελθόν και έχω αποτύχει δυστυχώς.... :(

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
αν και θα ξεφυγουμε παλι... υπαρχουν και βιολογικες φαρμες που τα ζωα ζουν σωστα και τρεφονται ΜΟΝΟ με βιολογικα καλλιεργημενες τροφες.αλλα αντε να τις βρεις αυτες τις φαρμες :roll:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είμαστε παμφάγα ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ και λειτουργούμε σύμφωνα με τους νόμους της φύσης. Δεν μας κάνει απολίτιστους το γεγονός ότι τρώμε κρέας, εφόσον μάλιστα αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης και βιταμινών. Μπορούμε να ζητάμε καλύτερες συνθήκες για τα ζώα που εκτρέφονται για σφαγή, τη στιγμή που ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάθε ηλικίας υποδουλώνονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο αναγκάζονται να ζουν και να εργάζονται σε αντίστοιχες φάμπρικες - κολαστήρια, να γίνονται θύματα trafficking ή εμπορίας οργάνων? Αξίζει να ασχοληθούμε με τον τρόπο σφαγής των γουρουνιών και των αγελάδων σαν να έχουμε λύσει όλα τα άλλα?
Ναι, μας ενοχλεί να τα βλέπουμε και μας ενοχλούν τα puppy mills και η βρώση σκύλων όχι γιατί είμαστε φιλόζωοι ή ηρωικοί ακτιβιστές, αλλά γιατί γουστάρουμε τα σκυλιά και κρίνουμε το θέμα υποκειμενικά. Άλλωστε έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε.
Κατά τα άλλα, ως θηλαστικό που μιλάει μπορώ να δηλώσω ότι με ενοχλεί βαθιά το μαρτύριο που περνούν οι σκύλοι, αλλά ειλικρινά αδιαφορώ για την υπόλοιπη πανίδα, σε συλλογικό επίπεδο πάντα (με την έννοια ότι αν δω ένα μοσχαράκι ΖΩΝΤΑΝΟ θα λυπηθώ που θα πρέπει να σφαχτεί). Η φιλοζωία είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιους αντιπροσωπεύει και για ποιο λόγο...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nαι, αυτοί που ενοχλούνται για τα ζώα ενοχλούνται και για τους ανθρώπους ... στην τελική ... οι άλλοιδεν ενοχλούνται για τίποτα ... :wink:

Αυτά που λές είναι άκυρα ... ξαναδιάβασέ τα ... επειδή υπάρχει traffiking να μην με νοιάζει το μοσχάρι ... υπάρχει κάτι που να μου βάζει όριο τί να με νοιάζει ?????????????? διάλεξε, μεγάλε τί σε νοιάζει, μην μας μπερδεύεις ... :lol: :lol: :lol:

ΕΜΕΝΑ προσωπικά με νοιάζει περισσότερο αν καταστραφεί η πανίδα παρά το ανθρώπινο είδος ... και ο λόγος είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι άξιο της μοίρας του, τα ζώα όχι ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Όταν είπα ότι αδιαφορώ για την υπόλοιπη πανίδα, δεν εννοούσα ότι δεν με νοιάζει αν καταστραφεί. Αναφέρθηκα απλώς στις συνθήκες ζωής και σφαγής των εκτρεφόμενων ζώων.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Καλημέρα. Ναι θα έπρεπε... θεωρητικά. Ακόμα κι αν ισχυριστώ ότι με νοιάζει όμως, από τη στιγμή που θα πάω στο χασάπη και θα πάρω κρέας δεν έχει καμία σημασία. Οι προθέσεις από μόνες τους δεν κάνουν τη διαφορά... Ξέρω κι εγώ κάτι κτηνοτρόφους στη Νάξο που έχουν τα ζώα σε ελεύθερη βοσκή και μια χαρά συνθήκες. Πώς τα σφάζουν δεν έχω ιδέα. Τέλος πάντων, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν με νοιάζει γιατί αφενός δεν μπορώ να κάνω τίποτα και αφετέρου θεωρώ άλλα κοινωνικά / περιβαλλοντολογικά ζητήματα πιο σημαντικά. Όπως είπα, όποιος νοιάζεται πραγματικά ας μην τρώει κρέας ή, αν τρώει, να ψάχνει να βρει τον ηθικό κτηνοτρόφο για να το προμηθεύεται. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.345
Μέλη
20.113
Νεότερο μέλος
Anastasia skia