Eιδικος στην εκπαιδευση σιγουρα δεν ειμαι.Υπαρχουν ανθρωποι να απαντησουν πιο επαγγελματικα και αρμόδια.Δικη μου ομως επιλογη ειναι η εκπαιδευση-υπακοη-συνεργασια του σκυλου μου να αρχιζει απο την πρωτη μερα που συμβιωνουμε.
Επιδιωκω και επιθυμω παντα να ειμαστε "μια σκεψη",δηλαδη να μην εναντιωνομαι βιαια αλλά και να μην ξεφευγει...μια συμπνοια και αλληλοκατανοηση ας πουμε.Με ενδιαφερει ΠΟΛΥ περισσοτερο δηλαδη να προλαμβανω μια κακη συμπεριφορα και πορεια,απο το να ψαχνω τροπους να διορθωσω μια τετοια συμπεριφορα αφου συμβει.
Θελω να με βλεπει απο μια οπτικη ενα κλικ πιο κατω απο εμενα,κατανοωντας και αποδεχομενος ποιος ειναι ο ηγετης στην αγελη που ζει,αλλά μεσα απο τον σεβασμο που θα μου δειξει και οχι απο το φοβο ή την απαγορευση...Θεωρω οτι μια καλη αρχη και πορεια χωρις διορθωσεις επιφερει τα καλυτερα αποτελεσματα.
Εαν αρχισει και ξεφευγει η καλη σχεση και επαφη,τοτε θα χρειαστει επεμβαση και συμβουλη ειδικοτερων απο εμενα στην εκπαιδευση.Εγω θα θεσω τις βασεις για σωστη επαφη με τον σκυλο,με ενδιαφερον και αφιερωση χρονου σε αυτον και απο κει και υστερα απευχομαι να παει κατι τοσο στραβα ωστε να χρειασθει να επεμβει πιο ειδικος προκειμενου να μην φτασουμε σε καταστροφικα αποτελεσματα και συμπεριφορες.
Ποτέ δεν θα επεδιωκα ή χρησιμοποιουσα εξ'αρχης ή εξ'αναγκης ΒΙΑ στην σχεση μου με ενα σκυλο.Για πολλους και προφανεις λογους.Ομως δεν θα αφησω και στην τυχη της μια σχεση που δεν εξελισσεται φυσιολογικα και ομαλα...Παρεμβαινω οσο χρειαζεται και οσο μπορω.Και χτιζω μερα με τη μερα την καλη αυριανη μερα...αλλιως κατι γινεται λανθασμενα και θα συμβουλευτω καποιον ειδικοτερο.
Αυτα για μενα που θελω ενα σκυλο,για συντροφια και συμβιωση.Με κατα το δυνατο σωστη κοινωνικοποιηση και συμπεριφορα-"απαιτηση" απεναντι του και θεσπιση οριων.Θαυματα δεν γινονται συχνα,απεναντιας η επιμονή και ο σεβαμσός ανταμοιβονται πολλακις