Τροπος εκπαίδευσης Β.Υ.

Με ποιον τρόπο εκπαίδευση (Β.Υ.)?

• Πνίχτης

Votes: 8 16,7%
  • Κλικερ

Votes: 9 18,8%
  • Λιχουδιές

Votes: 39 81,3%
  • Σταθερό περιλαίμιο

Votes: 9 18,8%
  • Χάδια

Votes: 27 56,3%
  • Ηλεκτρικό ρεύμα

Votes: 3 6,3%
  • Παιχνίδι

Votes: 22 45,8%
  • Φωνές

Votes: 8 16,7%
  • Ξύλο (άσκηση βίας)

Votes: 1 2,1%
  • Στηθόλουρο

Votes: 2 4,2%
  • Ηποια τραβήγματα

Votes: 13 27,1%
  • Βίαιο πνίξιμο

Votes: 2 4,2%
  • Δεν ενδιαφέρει. Θέλω αποτέλεσμα.

Votes: 0 0,0%
  • Τίποτα από αυτά

• Άλλο

• Total voters
    48

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σε περίπτωση που έχει γίνει επιλογή εκπαιδευτή για τον σκύλο μας…
Ή σε περίπτωση που εμεις οι ίδιοι εκπαιδευουμε τον σκύλο μας, τι κάνουμε χρήση?

Β.Υ., όχι διόρθωση κακής συμπεριφοράς/συνήθειας...

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μπορώ να ψηφίσω..όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία είναι καλά σε σωστά χέρια..και προσωπική άποψη πάντα ανάλογα την φυλή και τον χαρακτήρα του σκύλου.
Θα μπορούσα να ψηφίσω τα πάντα ..(ανάλογα τον σκύλο) εκτός από το ξύλο και το βίαιο πνίξιμο..

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Eιδικος στην εκπαιδευση σιγουρα δεν ειμαι.Υπαρχουν ανθρωποι να απαντησουν πιο επαγγελματικα και αρμόδια.Δικη μου ομως επιλογη ειναι η εκπαιδευση-υπακοη-συνεργασια του σκυλου μου να αρχιζει απο την πρωτη μερα που συμβιωνουμε.
Επιδιωκω και επιθυμω παντα να ειμαστε "μια σκεψη",δηλαδη να μην εναντιωνομαι βιαια αλλά και να μην ξεφευγει...μια συμπνοια και αλληλοκατανοηση ας πουμε.Με ενδιαφερει ΠΟΛΥ περισσοτερο δηλαδη να προλαμβανω μια κακη συμπεριφορα και πορεια,απο το να ψαχνω τροπους να διορθωσω μια τετοια συμπεριφορα αφου συμβει.
Θελω να με βλεπει απο μια οπτικη ενα κλικ πιο κατω απο εμενα,κατανοωντας και αποδεχομενος ποιος ειναι ο ηγετης στην αγελη που ζει,αλλά μεσα απο τον σεβασμο που θα μου δειξει και οχι απο το φοβο ή την απαγορευση...Θεωρω οτι μια καλη αρχη και πορεια χωρις διορθωσεις επιφερει τα καλυτερα αποτελεσματα.
Εαν αρχισει και ξεφευγει η καλη σχεση και επαφη,τοτε θα χρειαστει επεμβαση και συμβουλη ειδικοτερων απο εμενα στην εκπαιδευση.Εγω θα θεσω τις βασεις για σωστη επαφη με τον σκυλο,με ενδιαφερον και αφιερωση χρονου σε αυτον και απο κει και υστερα απευχομαι να παει κατι τοσο στραβα ωστε να χρειασθει να επεμβει πιο ειδικος προκειμενου να μην φτασουμε σε καταστροφικα αποτελεσματα και συμπεριφορες.
Ποτέ δεν θα επεδιωκα ή χρησιμοποιουσα εξ'αρχης ή εξ'αναγκης ΒΙΑ στην σχεση μου με ενα σκυλο.Για πολλους και προφανεις λογους.Ομως δεν θα αφησω και στην τυχη της μια σχεση που δεν εξελισσεται φυσιολογικα και ομαλα...Παρεμβαινω οσο χρειαζεται και οσο μπορω.Και χτιζω μερα με τη μερα την καλη αυριανη μερα...αλλιως κατι γινεται λανθασμενα και θα συμβουλευτω καποιον ειδικοτερο.
Αυτα για μενα που θελω ενα σκυλο,για συντροφια και συμβιωση.Με κατα το δυνατο σωστη κοινωνικοποιηση και συμπεριφορα-"απαιτηση" απεναντι του και θεσπιση οριων.Θαυματα δεν γινονται συχνα,απεναντιας η επιμονή και ο σεβαμσός ανταμοιβονται πολλακις :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Eιδικος στην εκπαιδευση σιγουρα δεν ειμαι.Υπαρχουν ανθρωποι να απαντησουν πιο επαγγελματικα και αρμόδια.Δικη μου ομως επιλογη ειναι η εκπαιδευση-υπακοη-συνεργασια του σκυλου μου να αρχιζει απο την πρωτη μερα που συμβιωνουμε.
Επιδιωκω και επιθυμω παντα να ειμαστε "μια σκεψη",δηλαδη να μην εναντιωνομαι βιαια αλλά και να μην ξεφευγει...μια συμπνοια και αλληλοκατανοηση ας πουμε.Με ενδιαφερει ΠΟΛΥ περισσοτερο δηλαδη να προλαμβανω μια κακη συμπεριφορα και πορεια,απο το να ψαχνω τροπους να διορθωσω μια τετοια συμπεριφορα αφου συμβει.
Θελω να με βλεπει απο μια οπτικη ενα κλικ πιο κατω απο εμενα,κατανοωντας και αποδεχομενος ποιος ειναι ο ηγετης στην αγελη που ζει,αλλά μεσα απο τον σεβασμο που θα μου δειξει και οχι απο το φοβο ή την απαγορευση...Θεωρω οτι μια καλη αρχη και πορεια χωρις διορθωσεις επιφερει τα καλυτερα αποτελεσματα.
Εαν αρχισει και ξεφευγει η καλη σχεση και επαφη,τοτε θα χρειαστει επεμβαση και συμβουλη ειδικοτερων απο εμενα στην εκπαιδευση.Εγω θα θεσω τις βασεις για σωστη επαφη με τον σκυλο,με ενδιαφερον και αφιερωση χρονου σε αυτον και απο κει και υστερα απευχομαι να παει κατι τοσο στραβα ωστε να χρειασθει να επεμβει πιο ειδικος προκειμενου να μην φτασουμε σε καταστροφικα αποτελεσματα και συμπεριφορες.
Ποτέ δεν θα επεδιωκα ή χρησιμοποιουσα εξ'αρχης ή εξ'αναγκης ΒΙΑ στην σχεση μου με ενα σκυλο.Για πολλους και προφανεις λογους.Ομως δεν θα αφησω και στην τυχη της μια σχεση που δεν εξελισσεται φυσιολογικα και ομαλα...Παρεμβαινω οσο χρειαζεται και οσο μπορω.Και χτιζω μερα με τη μερα την καλη αυριανη μερα...αλλιως κατι γινεται λανθασμενα και θα συμβουλευτω καποιον ειδικοτερο.
Αυτα για μενα που θελω ενα σκυλο,για συντροφια και συμβιωση.Με κατα το δυνατο σωστη κοινωνικοποιηση και συμπεριφορα-"απαιτηση" απεναντι του και θεσπιση οριων.Θαυματα δεν γινονται συχνα,απεναντιας η επιμονή και ο σεβαμσός ανταμοιβονται πολλακις :)
Θα συμφωνήσω μαζί σου Κώστα!

Πρόοληψη και ο ηγέτης χρειάζεται πάντα να κοιτάει πιο πέρα...

Μόνο έτσι χτίζεται κάτι καλό...και δεν ισχύει αυτό μόνο για σκύλους συντροφιάς, ισχύει για όλους τους σκύλους...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα!

Τι εννοείς «βίαιο» πνιξιμο;
Βίαιο πνίξιμο, ότι σημασία εχουν αυτες οι λέξεις. Άσκηση βίας με αποτέλεσμα το άμεσο και έντονο πνίξιμο του σκύλου.
Απο σήκωμα-κρέμασμα μέχρι και κόψιμο αναπνοής απο το αποτόμο βίαιο πνίξιμο.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Η εφαρμογή μιας συγκεκριμένης μεθόδου ή η επιλογή ενός συγκεκριμένου εργαλείου κατά τη γνώμη μου, στερείτε ευελιξίας.

Δεδομένου λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικά ταμπεραμέντα, διαφορετικό ιστορικό ανατροφής αλλά και διαφορετικούς ιδιοκτήτες, στην εκάστοτε περιπτωση θα πρέπει ο τρόπος και τα εργαλεία εκπαίδευσης να προσαρμόζονται στο ζώο αυτοτελώς.

Η μονοδιάστατη οπτική στο πως πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό ενός σκύλου και να τον κάνουμε να συνεργαστεί, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος.

Από τα μέσα που τέθηκαν ως επιλογές στην ψηφοφορία, απορριπτέο για 'μένα είναι το "ξύλο", καθώς δεν αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης και προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα στο ζώο από αυτά που αποζητούμε στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης.

Για τα υπόλοιπα η εφαρμογή ή μη είναι κατά περίπτωση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης