Τροφή για κουτάβι

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Berna,και τωρα ετσι τρωει;Γιατι τοτε διαλεγουμε τροφη συμφωνα με πρωτεινη,λιπος,ασβεστιο,κτλ;Πως ελεγχεις ετσι τα συστατικα που παιρνει ο σκυλος;
Για το δικο μου δε θα αναλυσω γιατι γενικα εχει γαστρεντερικα,αλλα και μια χαρα να ηταν παλι θα διαλεγα ενα ειδος διατροφης.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Berna,και τωρα ετσι τρωει;Γιατι τοτε διαλεγουμε τροφη συμφωνα με πρωτεινη,λιπος,ασβεστιο,κτλ;Πως ελεγχεις ετσι τα συστατικα που παιρνει ο σκυλος;
Για το δικο μου δε θα αναλυσω γιατι γενικα εχει γαστρεντερικα,αλλα και μια χαρα να ηταν παλι θα διαλεγα ενα ειδος διατροφης.
Δεν έχει να κάνει. Φροντίζεις το κάθε είδος διατροφής που δίνεις να είναι ισορροπημένο. Είτε μπαρφ είτε μαγειρευτό είτε ξηρά. Απο κει και πέρα κι εγώ θεωρώ οτι είναι θετικό για τη σκληραγώγηση του εντέρου να τρωει απ'ολα. :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι, τώρα δεν τρώει έτσι, κόψαμε το μαγειρευτό φαγητό γιατί άρχισε να μη μου τρώει την ξηρά :rolleyes: Αλλά κανένα κομματάκι κρέας, καμιά μπανάνα, μπρόκολι, κουνουπίδι, τα προσθέτω καμιά φορά στην ξηρά του (την οποία την τρώει με όρεξη πλέον). Μακάρι να μην έκανε τσίρκα και να είχε ένα μαγειρευτό γεύμα τη μέρα, αλλά ποιος του φταίει; :-|

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μακάρι να μην έκανε τσίρκα και να είχε ένα μαγειρευτό γεύμα τη μέρα, αλλά ποιος του φταίει;
Συνηθως ετσι γινεται.Αν παιζουν 2 γευματα κ το ενα ειναι μαγειρευτο ξεγραφουν την ξηρα τα κ@λοσκυλα.:D:paja1:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δεν ξέρω αν είναι ο πλέον σωστός τρόπος, αλλά όταν ο δικός μου ήταν κουτάβι, είχε 3 γεύματα, από τα οποία ένα ήταν μαγειρευτό φαγητό και τα άλλα 2 ήταν ξηρά. Εδινα κατσαμάκι με κοτόπουλο, ρίζι με κοτόπουλο, και όταν μεγάλωσε λίγο αρχίσαμε να δίνουμε κονσέρβες από σούπερ μάρκετ (οι οποίες του δημιούργησαν όμως διάρροιες και τις κόψαμε). Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τον ταΐζεις διαφορετικά πράγματα, ξέρω και εκτροφείς που μαθαίνουν τα κουτάβια να τρώνε και μαγειρευτό αλλά και ξηρά, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους ιδιοκτήτες που θα τα πάρουν και να μπορού να αποφασίσουν τί να τα ταΐζουν οι ίδιοι. Εχω διαβάσει διάφορα στο φόρουμ περί διατροφικού σοκ κλπ, προσωπικά δε μας συνέβη ποτέ τίποτα παρόμοιο.
Εχω ακουσει οτι οι κονσερβες εινα κατι αντοιστιχο με την πλαστικη-κακη διατροφη του ανθρωπου,ισχυει?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εχω ακουσει οτι οι κονσερβες εινα κατι αντοιστιχο με την πλαστικη-κακη διατροφη του ανθρωπου,ισχυει?
Aναλογως την κονσερβα.
Υπαρχουν (οι περισσοτερες) χαλια ,υπαρχουν και καλες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οντως,εξαρταται.Καποιες φορες σε διαρροια μου ειχε δωσει η γιατρος κονσερβα και ο σκυλος εστρωσε.Δεν ειναι ολες οι κονσερβες το ιδιο.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Aναλογως την κονσερβα.
Υπαρχουν (οι περισσοτερες) χαλια ,υπαρχουν και καλες.[/

Ξερουμε ποιες ειναι οι καλες?Πως τις ξεχωριζεις?Εντωμεταξυ αποταν του κανα το εμβολιο δεν τρωει με ορεξη την ξηρα ενω παντα τρελαινοταν,υπαρχει περιπτωση να ειναι λογω του εμβολιου?Το καναμε 30/06 και ακομα δεν εχει ξεπρηστει-διαλυθει τελειως το εμβολιο...ειναι σαν μπαλακι.Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι θα πρηστει λιγο αλλα μην ανυσηχεις...Ξεχασα να τον ρωτησω αν το εμβολιο επηρεαζει την ορεξη του...

Last edited:

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Το ξερω οτι οι κροκετες ειναι οτι καλυτερο για το σκυλο να τις τρωει και για το αφεντικο να μην μαγειρεθει αλλα εμενα δεν τισ τρωει με τπτ!!
Απο την πρωτη μερα που την πηρα ουτε να τις φτυσει!
Δεν ξερω τι να κανω τις δινο κανα μηνα τωρα royal αλλα δε...αμα τις δωσω εγω με το ζορι θα φαει αλλα και παλι οχι τπτ το φοβερο.Σημερα τις πηρα hills τις μυρισε και εξαφανιστηκε!!
Τι να κανω δε μπορω να το αφησω να πειναει.Μου λενε ολοι οτι φτιαει που εχει δοκιμασει μαγειρευτο αλλα απο πριν τις δωσω ετσι εκανε.

Με τι να τις ανακατεθω γιανα την ξεγελασω και να της αρεσουν??
Σημερα γιανα καταλαβετε εφαγα εγω μια κροκετα γιανα ζηλεψει και ηρθε ολο χαρα να δει τι τρωω και μολις την μυρισε εξαφανιστηκε παλι.

y.g απαισια ηταν εντωμεταξυ...δεν φταει το σκυλι!χαχαχαχ

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ ανακάτευα την ξηρά με λίγο γιαούρτι ανάλατο και χωρίς λιπαρά για κανά 2 μέρες και τις έτρωγε..
Αλλά μην νομίζεις ότι τώρα τις τρώει.. Κάθεται και με κοιτάει που τρώω και στις κροκέτες ούτε που πάει :)
Βέβαια εμένα δεν είναι κουτάβι αλλά ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν πειράζει :) Αλλά για κουτάβι ρώτα καλύτερα τον κτηνίατρο!

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Σημερα γιανα καταλαβετε εφαγα εγω μια κροκετα γιανα ζηλεψει και ηρθε ολο χαρα να δει τι τρωω και μολις την μυρισε εξαφανιστηκε παλι.
και ξέρεις τι σκέφτόταν? ¨α μπράβο αυτές τις αηδίες φάτες μόνη σου"

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
και ξέρεις τι σκέφτόταν? ¨α μπράβο αυτές τις αηδίες φάτες μόνη σου"
Μα το ξερω!Ηταν οντως αηδια!

Μου λενε ολοι να την αφησω νυστικη αλλα αν περασει μια μερα ολοκληρη και δεν φαει,την λυπαμαι που ειναι νηστικη,ειναι μωρακι.
να μην λυγιζω??για ποσες μερες ομως?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πάρε μια καλή τροφή (ακανα ή οριτζεν π.χ) τρίψε πάνω τυρί και βρασμένο αυγό, βάλε και λίγο λαδάκι και θα το φάει όταν πεινάσει.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Το εκανα...Πηγε τις εγλυψε ολες τις κροκετες,εγλυψε και το πιατο,εφαγε και το αυγο και μεινανε οι κροκετες ολοκαθαρες!
Ατιμο θυληκο!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αν βάλεις απο κάτω το τυράκι κι απο πάνω τις κροκέτες;

Θα αναγκαστει να φαει μερικες κροκετες για να φτάσει στο τυράκι οποτε και θα τις ανοιξει η όρεξη.
Τα δικα μου έτσι τα ξεγελάω όταν τους πιανει μιζερια με το φαγητο.