Τροφική αλλεργία

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
keyman said:
Αχ,vrmode πέτυχες το ευαίσθητό μου σημείο :( Προς το παρόν η Μάγια είναι σε διαιτα Z/D ULTRA ALLERGEN FREE HILLS για να αποκλείσουμε την τροφική αλλεργία ή να την επιβεβαιώσουμε.Ανυπομονώ να τελειώσει το δίμηνο και να αρχίσουμε και μεις ωμή(την οποία είχαμε επιχειρήσει και στο παρελθόν αλλά με "διαταγη" γιατρού περάσαμε την υποαλλεργική)και δεν με νοιάζει πλέον τι λένε οι @#$%%#γιατροί έτσι κι αλλιώς και με τις συμβουλές τους(τις πανάκριβες)φως δεν έχουμε δει :evil: .(και το δέρμα-τρίχωμα της δεν έχει στρώσει και τα κακά της δεν είναι σταθερά καλά).Και η εκτροφέας της αυτό με συμβουλεύει,να της δίνουμε και ωμά.Και άλλοι ιδιοκτήτες μπουλ τερριέ με τους οποίους επικοινωνώ από το εξωτερικό μου λένε πως ταϊζουν ωμά από 2 μηνών και δεν την αλλάζουν την διατροφή αυτή με τίποτα.
υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να ταλαιπωριέσε ενώ μπορείς να κάνεις μια απλή (αν και ακριβή) εξετάση και να σου πουν εαν και σε τι έχει αλέργία ο σκύλος σου?????

ή δεν γίνετε εξέταση για αλεργία στην Ελλάδα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και συνεχίζω.

που ξέρεις ότι το σκυλί δεν έχει αλεργία σε κάποιο από τα συστατικά που υπ΄ρχουν σε αυτή την Z/D ULTRA ALLERGEN FREE HILLS ?

μια εξέτση αίματος δεν θα ήταν καλύτερη - γρηγορότερη και ευκολότερη?????

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Eννοείται πως πρώτα ψάχνεις τις πρωτεϊνες γι'αυτό και παίρνεις την "ειδικη" αυτή τροφή που έχει ειδικά επεξεργασμένες πρωτεϊνες που δεν προκαλούν αλλεργίες(σε ένα μεγάλο ποσοστό σκύλων).Αν θες κάνεις και μόνος σου πειράματα με διάφορες πρωτεϊνες ή σιτηρά κτλ.Είναι λίγο λαβύρινθος το θέμα...
Πάντως η τροφή αυτή είναι πανάκριβη(10 κιλα 70 ευρώ)καλύτερα να έκανα μόνη μου το τεστ.Το καλό είναι πως της αρέσει πολύ και την τρώει άνετα χωρίς να την έχει βαρεθεί ακόμα....
Τις εξετάσεις αιματος δεν τις πολυεμπιστεύομαι όσον αφορά την τροφική αλλεργία,για άλλα αλλεργιογόνα ναι,αλλά είναι ακριβές απ'ότι μου είπε ο διδάκτορας,αλλά διαβάζοντας τα λεγόμενα της FrenchieFan σε παλιότερα ποστ νομίζω πως είναι λιγάκι εκμεταλλευτής ο γιατρός μας :evil: και λέει πως πρέπει να σταλεί το δείγμα στην Αμερική και θα στοιχίσει μαζί με την θεραπεία ενός χρόνου 1000 ευρώ (απευαισθητοποίηση).Τρέχα γύρευε.......ου μπλέξεις :( Λες και αυτός μας παίρνει λιγότερα :evil:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ένα έχω να πω!!!!!!!!!!!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ρώτα σε κλινικές και στο πανεπιστήμιο εαν μπορούν να σου κάνουν εξετάσεις για αλεργία.

τις τροφές να υποθέσω ότι στις πουλάει αυτός :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

εγώ τρέχω 2 χρόνια με παρόμοια περίπτωση.

κάποιος γιατρός μου είπε ότι θα δώσω 2 σακιά φαρμακευτική (από αυτόν θα τα αγόραζα) και το σκυλί θα ............... γιατρευόταν

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Όχι δεν πουλάει τροφές,ευτυχώς,αν έκανε να βγάλει και κανά σακί εκείνη την ώρα δεν ξέρω τι θα κάναμε,εγώ προσωπικά ντρέπομαι αλλά ο άντρας μου σίγουρα θα του την έλεγε στην ψύχρα.Μου είπε αν θέλω να κάνω μόνη μου τεστ,δηλαδή να της δίνουμε ένα κρέας για 2 μήνες και μετά να της δώσουμε και κάτι άλλο κ.ο.κ αλλά ας όψεται η βαρεμάρα μου.... :roll:Αυτός παίρνει 80 ευρώ την επίσκεψη ακόμα και αν περάσεις να του πεις ένα γεια....γα#$%&τα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
FrenchieFan said:
Αυτός παίρνει 80 ευρώ την επίσκεψη
Whowwww!!!

Απ οτι εχω ψαξει, δεν υπαρχει αιματολογηκη εξεταση για αλλεργιες στην ελλαδα.
Ξερω σιγουρα, απο μια φιλη μου που δουλευει σε κτινιατρικη κλινηκη στην γερμανια, οτι συνεργαζονται με την Laboκlin σε αυτες τις περιπτωσεις.
Το κοστος μιας τετιας εξετασης ειναι γυρο στα 80 ευρω τα πρωτα τεστ και μαζι με τα δευτερα λεπτομερες παει στα 150-200, αναλογα ποσα πραγματα θα ψαχτουν.
Σιγουρα ειναι δυνατον να σταλει αιμα εκει- με κουριερ εστω, πρεπει να φτανει την αλλη μερα.
Αν συννεννοηθειτε με τον γιατρο σας για την αιμολιψια και την Laboklin πριν, δεν νομζω να σας απορηπτουν.
http://www.laboklin.de/

Αλλα εκει θα εχετε μονο την εξεταση- οχι και ετοιμος ορος για αποευαισθητοποιηση!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
λοιπόν.

επειδή τα έχω ζήσει και τα ζω.......

κόστος πλήρους αιματολογικής σε κλινική στην Γερμανία από 150-200 (όπως προαναφέρθηκε).

το πρόβλημα είναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ να στείλεις αίμα...........

θεωρείτε βιολογικό υλικό και έχει τρομερή διαδικασία.

άστο.

την μια φορά που έστειλα αναγκαστικά

πήγα στον κτηνίατρο και του είπα να μου κάνει αιμοληψία και να βάλει το αίμα σε μπουκαλακιά με αντηπικτικό.

έβαλα τα μπουκαλάκια στο ψυγείο.

το επόμενο πρωί πήρα ένα κουτί παό τα ΕΛΤΑ.

εφτιαξα μια συσκευασία αποτελούμενη από 2 παγοκύστες και ΠΟΛΛΕΣ εφημεριδες - τσάντες νάυλοσ.

το έκλεισα καλά.

το έστειλα κατεπείγον - συστημένο (κοντά στα 20 ευρώ)

σε 2 ημέρες ήταν Γερμανία και μου έστειλαν τα φαρμακα.

τα προβλήματα λοιπόν είναι 2.

εαν είσαι διατεθιμένη να παρανομήσεις

και εαν η κλινική που τα στέλνεις δεχτεί τα δείγματα όπως σου είπα.

πάντως πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Και ποια ήταν τα αποτελέσματα?Για τροφική αλλεργία έκανες το τεστ ή για όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα?Για πες μπας και βρουμε καμιά άκρη....Τελικά το σκυλί είναι καλύτερα?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
keyman said:
Και ποια ήταν τα αποτελέσματα?Για τροφική αλλεργία έκανες το τεστ ή για όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα?Για πες μπας και βρουμε καμιά άκρη....Τελικά το σκυλί είναι καλύτερα?
Το πρωτο τεστ γινεται για γενικα αλλεργογονα.
Ψαχνουν για διαφορα ακαρια ( δημητριακων, οικιακης σκονης),
μυκητες (μουχλα και τετια), σαλια ψυλλων, διαφορες προτεινες και γυρη.
(εποχιακα και συνεχες συνηθησμενα αλλεργογονα).

Οταν καπιο απο αυτα βγαινει θετικο, γινεται το 2ο τεστ, πιο ειδικο.
Για ποιες μυκητες, ποια ακαρια- ποια γυρη και για ποιες πρωτεινες σηνκεκριμενα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ δεν είχα στείλει αίμα για αλεργία.

για άλλο λόγο θα το κάνω.

όχι το σκυλί μετά από 2 χρόνια δεν το έχει ξεπεράσει.

ενδέχετε να κάνω τεστ για αλλεργία το αλλο Σάββατο

linosmp

Active Member
28 Απριλίου 2011
35
1
παιδια τελικα στειλατε αιμα στο εξωτερικο?? και τι εδειξαν τα αποτελεσματα?? και εμενα ο κτινιατριοσ μου μ ειπε να αρχισουεμ αντιαλλεργικι τροφη και μετα βλεπουμε.. η αιματολογικες για αλλεργια ποσο βγαινουν??

cooperlito

Member
18 Νοεμβρίου 2011
8
0
Καλησπέρα σας παιδιά....εγώ πριν λίγο έκανα εγγραφή και θέλω όσοι ξέρουν να με διαφωτίσουν!! Έχω ένα λαμπραντόρ και εδώ και 2 εβδομάδες περίπου έχει βγάλει κάτι σαν κακάδια...έχει ελάχιστο κνησμό!! τον πήγα στο κτηνίατρο και μου έδωσε αντιβίωση augmentin και ένα σαμπουάν για να τον απαλύνει από την ψιλοφαγούρα του!!! Εδώ να πω ότι του έδινα Hills άλλαξα σε Eukanuba για να την δοκιμάσω και τότε άρχισε να πετάει τ κακάδια!!!Το είπα και στην κτηνίατρο και μου λέει ότι έχει αλλεργία δεν ξέρουμε όμως το γιατί...να μην τ πολυλογώ σήμερα τον ξαναπήγα στην κτηνίατρο γιατί δεν βλέπω να φεύγουν...Η κτηνίατρος μου είπε ότι έχει κάποια βακτηριακή δερματίτιδα, να συνεχίσω την αντιβίωση και να του αγοράσω υποαλλεργική τροφή....Επίσης η γιατρός μου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αλλεργία από σάλιο ψύλλου και μου έδειξε και τα σημάδια στο βιβλίο που είχε...Που να χει αλλεργία?? στη Eukanuba, στο τυρί που του αρέσει??? τι να είναι?? Απλά θα το εκτιμούσα αν κάποιο από τα μέλη, που είχε ανάλογο θέμα, μου πει κάτι,κάποιο γιατροσόφι, τι έκανε, πόσο κράτησε και τ σχετικά....Ο cooper (ο σκύλος μου) κατά τ' άλλα κάνει σαν τρελός!!!

Ευχαριστώ!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Σε 1002 μπορεί να έχει αλλεργία.
Δυσανεξία σε κάποια τροφή, σε κάτι περιβαλλοντικό. Σε οτιδήποτε.
Εγώ στην θέση σου, θα του έκανα τα ειδικά τεστ, για να ανακαλύψω σε τι, πριν καθιερώσω υποαλλεργική τροφή.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

cooperlito

Member
18 Νοεμβρίου 2011
8
0
Mareco σε ευχαριστώ πολύ αλλά ποια τεστ εννοείς? το μόνο που μου είπε η κτηνίατρος είναι ότι αν δεν επανέλθει μετά από όλα αυτά θα σε συστήσω σε ένα ειδικό δερματολόγο για σκύλους για να κάνω κάποιες εξετάσεις παραπάνω!!! δεν ξέρω τι άλλο να κάνω....αλλά δεν απελπίζομαι ..θα την βρω την άκρη -)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Mareco σε ευχαριστώ πολύ αλλά ποια τεστ εννοείς? το μόνο που μου είπε η κτηνίατρος είναι ότι αν δεν επανέλθει μετά από όλα αυτά θα σε συστήσω σε ένα ειδικό δερματολόγο για σκύλους για να κάνω κάποιες εξετάσεις παραπάνω!!! δεν ξέρω τι άλλο να κάνω....αλλά δεν απελπίζομαι ..θα την βρω την άκρη -)
;)

Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι. Ο σκύλος σου προφανώς είναι και νεαρός, οπότε αξίζει να ψάξεις να βρεις με τι τραβάει ζόρι, για να μην παιδεύεται κι αυτός κι εσύ, σε όλη του την ζωή...

cooperlito

Member
18 Νοεμβρίου 2011
8
0
και το καλύτερο πήγα και σε άλλο γιατρό πριν μια εβδομάδα και μου είπε όχι δεν είναι αλλεργία,,αυτό είναι κάποιο βακτήριο στο τρίχωμα του σκύλου..μου είπε πως δεν είναι τίποτα περνά μόνο του απλά θέλει κάποιο χρόνο!!!..και η θεραπεία είναι ακριβώς η ίδια...να συνεχίσω δηλαδή τ augmentin ...αύριο εγώ θα τον ξαναπάω γιατί στο τηλέφωνο που μιλήσαμε μου είπε ο κτηνίατρος ότι για να μην έχουν φύγει ακόμα σημαίνει ότι κάτι άλλο το ενισχύει...εγώ πάντως βλέπω ότι αυτά τα σπυράκια αρχίζουν και φεύγουν..να δω τι θα μου πει και ο γιατρός...προβλέπω να γίνομαι πυρ και μανία... και το κερασάκι στην τούρτα και οι δύο κτηνίατροι θεωρούνται πολύ καλοί...και ρωτάω γιατί οι διαγνώσεις δεν συμβαδίζουν??άλλα έμαθε ο ένας άλλα ο άλλος??? τι να πω πια......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr