Τρώει σκυλοτροφή για τα δικαιώματα των ζώων


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens


Το ενδιαφέρον χιλιάδων συμπολιτών της έχει συγκεντρώσει μία Ελληνοαμερικανίδα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, η οποία αποφάσισε να τρώει σκυλοτροφή μέχρι να περάσει από τη Γερουσία νόμος υπέρ της προστασίας των ζώων στην πολιτεία του Οχάιο.

Η Νίκη Μουστάκη, η οποία είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, ανέβασε σε ιστοσελίδα της ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε τι συνέβη σ' έναν σκύλο, που πέθανε σε μια πανσιόν ζώων, εξηγώντας γιατί η ίδια αποφάσισε να τρώει σκυλοτροφή έως ότου αναθεωρηθεί ο νόμος που θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε εκείνους που κακοποιούν τα ζώα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια αναγκάστηκε να στείλει το σκυλί της, ένα ροντβάιλερ, σε… ειδικό κέντρο φιλοξενίας σκύλων. Ο υπεύθυνος του κέντρου άφησε το σκυλί αυτό, τον Νίτρο, όπως ήταν το όνομά του, να λιμοκτονήσει μαζί με άλλα 18 σκυλιά. Η οικογένεια δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε, καθώς λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν μπορούσε να επισκεφτεί το κέντρο.

Μετά από καιρό, αποκαλύφθηκε ότι 12 σκυλιά σε αυτό το κέντρο βρέθηκαν σε κατάσταση λιμοκτονίας και άλλα 7 είχαν ήδη πεθάνει, μεταξύ τους και ο Νίτρο. Το απίστευτο είναι ότι ο Νίτρο ήταν τόσο αδύνατος, όταν βρέθηκε νεκρός, που τον μπέρδεψαν με σκυλί ράτσας ντόμπερμαν!

Η οικογένεια σοκαρίστηκε και κίνησε αμέσως διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων, αλλά οι σχετικοί νόμοι στο Οχάιο ήταν πολύ «μαλακοί». Τότε, η οικογένεια ξεκίνησε αγώνα μαζί με φιλοζωικές εταιρείες και πέρασαν από τα πρώτα «σκαλιά» της νομικής γραφειοκρατίας έναν αναθεωρημένο νόμο που προέβλεπε πολύ πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ο νόμος έγινε ευρύτερα γνωστός με το όνομα του σκύλου της οικογένειας και ονομάστηκε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ως «ο νόμος του Νίτρο».

Όταν, όμως, ο νόμος αυτός έφθασε στη Γερουσία, δεν προχώρησε ποτέ και ο αγώνας της οικογένειας «πέθανε». Η Νίκη Μουστάκη έμαθε την ιστορία, την μοιράστηκε με όλον τον κόσμο μέσω του βίντεο αυτού και λέει ότι θα τρώει κάθε μέρα σκυλοτροφή, μέχρι να περάσει οριστικά ο «νόμος του Νίτρο».

Πηγή: skai.gr
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εδώ δεν ξέρω γιατί μου ήρθε αμέσως ο στίχος απο τα κίτρινα ποδήλατα : Αχ Ελλάδα σ΄αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ που μου έμαθες ποτέ να μην κωλώνω !!Εύχομαι τα καλύτερα.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εγω παλι πιστευω πως η βλακεια δεν εχει ορια και συνορα! Καποιος σκοτιστηκε αν αυτη αποφασισε να τρωει σκυλοτροφη.
 


nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
61
Hrάκλειο
Όπως είπε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν... Το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια αν και για το σύμπαν δεν είμαι και τόσο σίγουρος.