Τρώει το πόδι του και πονάει

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Χαιρετώ τους αγαπητούς φίλους!

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το σκύλο μου το Λεωνίδα τις τελευταίες μέρες. Τρώει συνέχεια το πίσω πόδι του στο πίσω μέρος του μηρού και στο σημείο που ενώνεται με τον κορμό με αποτέλεσμα να έχει γίνει κατακόκκινο. Έκοψα κάτι κόμπους που είχαν δημιουργηθεί απ' το γλείψιμο και του έβαλα μπεταντίν αλλά δεν τον ανακούφισε. Φαίνεται να τον πονάει αρκετά όταν περπατάει γιατί κάνει λίγα βήματα τρέχοντας και αμέσως ξαπλώνει κάτω. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Η κτηνίατρος του λείπει για διακοπές μέχρι τέλος Αυγούστου και δεν σηκώνει το κινητό της.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ότι λέει το Μαρεκο. Όταν χρειαζόμαστε κτηνίατρο και ο δικός μας λειπει ψάχνουμε για άλλον άμεσα. Δεν περιμένουμε να γυρίσει

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Ξέρετε κάποιον Κυψέλη ή κέντρο; Αλλιώς θα το πάω στον κ. Λιαπή στο Χαλάνδρι που είχα ξαναπάει παλιά.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Για κτηνίατρο στο κέντρο δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά εμείς στην κλινική του κ. Λιαπή πηγαίνουμε και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Απλά να ξέρεις ότι έχει αλλάξει διεύθυνση και τηλέφωνο. Εύχομαι περαστικά στο σκυλάκι σου!

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Που πήγε καλέ ο Λιαπής;
Εχει κρατήσει το κτηνιατρείο στη Ροδοδάφνης που ήταν, απλά εκεί δέχονται μόνο ραντεβού για εμβόλια, εξέταση κλπ με ραντεβού, κάποιες συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα. Η κλινική ουσιαστικά, με τα επείγοντα, τα χειρουργεία και τη νοσηλεία, έχει μεταφερθεί στη Δουκίσσης Πλακεντίας κοντά και λέγεται Πλακεντία κτηνιατρική κλινική

• Like
Reactions: mareco

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Πήρα στην κλινική της Πλακεντίας αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πάω τώρα και πρέπει να κανονίσω με ταξί. Ελπίζω το ραδιο-ταξί Αστέρας να είναι αξιόπιστο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να τους πεις ότι έχεις κατοικίδιο ...ελπίζω να έχεις box να το βάλεις το σκυλί.

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Επιστρέψαμε απ' την κλινική. Όλα πήγαν καλά αν και ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά... Δύο βοηθοί του κράταγαν τα πίσω πόδια για να κουρέψει την περιοχή ο γιατρός και να βάλει την αλοιφή και άλλα δύο άτομα τον κρατούσαμε από μπροστά. Κανονικά έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο σήμερα γιατί είχα ένα ατύχημα χτες και πονάω σε διάφορα μέρη του σώματος, αλλά ήρθαν όλες οι ατυχίες μαζί.(n)

Ο κ. Δούρδας που μας είδε είναι πολύ καλός κτηνίατρος και η κλινική είναι οργανωμένη και με αρκετό προσωπικό. Έμεινα ευχαριστημένος από την επίσκεψη.

Με πήρε και η δικιά μου κτηνίατρος τηλέφωνο τελικά και μου έδωσε οδηγίες, αλλά ήμουν ήδη καθ' οδόν.

Από το ραδιοταξί Αστέρα έχω παράπονο γιατί ο οδηγός που μας πήγε στην κλινική είπε ότι του μύριζε ο σκύλος και είχε όλα τα παράθυρα ανοιχτά με αποτέλεσμα να σκάσουμε από την ζέστη στις 2:30 το μεσημέρι. Και δε με νοιάζει για μένα να ιδρώσω, αλλά ανησύχησα για το σκύλο που ήταν λαχανιασμένος και έχει πάθει θερμοπληξία στο παρελθόν. Φυσικά τους έκανα παράπονο και τους είπα για την επιστροφή να στείλουν κάποιον που δεν έχει πρόβλημα με τα σκυλιά.

Αυτά και ελπίζω να τα καταφέρω να του περάσω το κολάρο και να του βάλω την αλοιφή το βράδυ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.:)

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Πες μας καλέ και την διάγνωση!
Τι αλοιφή σου είπαν να βάλεις;
Η διάγνωση ήταν hotspot. Νομίζω ότι είναι η πιο συνηθισμένη πάθηση όταν έχουμε τέτοια συμπτώματα. Η αλοιφή λέγεται propiogenta και περιέχει συνδυασμό κορτιζόνης και αντιβιωτικού. Μου έγραψε και ένα διάλυμα κλορεξιδίνης που λέγεται Ηibitane για πλύσεις. Δυο φορές την ημέρα πρέπει να τα βάζω. Η δικιά μου κτηνίατρος μου είπε στο τηλέφωνο ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιο αντιισταμινικό.

Περαστικά και στους δυο σας εύχομαι!
Ευχαριστώ, να 'σαι καλά! Λέω να ξαναρχίσω να γράφω πιο τακτικά στο dogforum (Παλιά με άλλο ψευδώνυμο ήμουν τακτικό μέλος). Και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για κάτι παράξενα που συμβαίνουν στις βόλτες μου με το σκύλο.:mad:

• Like
Reactions: mareco and *Kiara*

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ελπίζω να είναι μεμονωμένο περιστατικό.
Αν του γίνει μόνιμο, είναι μπελαδάκια τα hotspots.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Περαστικά σας, να σου πω την αλήθεια φοβήθηκα ότι είναι τίποτα νευρολογικό έτσι όπως το πρωτοέγραψες. Σιδερένιος!

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Με την αλοιφή πάει καλύτερα. Δεν τον τρώει. Υποψιάζομαι ότι φταίνε κάτι χόρτα εκεί που βγαίνουμε βόλτα γιατί με έπιασε κι εμένα φαγούρα στα πόδια.

Ελπίζω να είναι μεμονωμένο περιστατικό.
Αν του γίνει μόνιμο, είναι μπελαδάκια τα hotspots.
Μπορεί να ξαναβγάλει στο ίδιο σημείο εννοείς;

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Μπορεί να ξαναβγάλει γενικώς, σε οποιοδήποτε σημείο.
Ψάχνε καθημερινά και με προσοχή το δέρμα του σε όλο το σώμα , ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη-υγρασία. Παρατήρησε να δεις αν γλύφεται κάπου επίμονα. Το θέμα με τα hot spots είναι να τα προλάβεις νωρίς

• Like
Reactions: mareco