Τσακωμός χωρίς προφανή λόγο

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
εδω κ 4,5 χρονια συμβιωνουμε εγω κ η soka, ενα amstaff, χωρις κανενα σχεδον προβλημα!! πολυ υπακουο σκυλι!! ειναι κ πολυ κυριαρχικη!! οχι με τους ανθρωπους!!!!! μονο με ζωα!! δεν γουσταρει καθολου τους τραμπουκισμους κ μολις λαμβανουν χωρα τρεχει κ μπαινει στην μεση κ τοτε ξεκινανε τα δυσκολα!!!! τσακωνετε τοτε κ με τα δυο!! (μπατσο την ανεβαζουν, μπατσο την κατεβαζουν χαχαχα) το ιδιο κανει κ οταν ενα αλλο σκυλι παιζει με τον ιδιοκτητη του κ αρχιζει να γρυλιζει, παντα στο παιχνιδι, εκεινη τοτε τρεχει κ επιτιθετε στον σκυλο!! ποτε σε ανθρωπο χωρις λογο!!!
πριν απο ενα μηνα περιπου διαβασα ενα αρθρο στο νετ για μια σκυλα! την genie!! απο την πρωτη στιγμη μου εκανε κλικ!!!!!! (http://www.pitbull-rescue.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=37) 15 μερες πριν η μικρη ξυνη (οπως ειναι το χαιδευτικο της χαχαχα) υιοθετηθηκε!!! ( http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14415-Το-δράμα-έχει-ψυχή...)
στην αρχη ομολογω οτι αγχωθηκα, φοβηθηκα με την συμπεριφορα τους!!! η ξυνη δεν ηθελε κανενα σκυλι η ανθρωπο διπλα της!!! μονο εμενα!! το δεσιμο-δωσιμο της ηταν τρομερο κ αμεσο!! καταλαβε απο την πρωτη ματια που ανταλλαξαμε τι επροκειτο να συμβει!! συνηθησε ομως πολυ γρηγορα την παρουσια ολων γυρω της κ αρχισε να κουναει ουριτσα σχεδον σε οτι κινειτε!!! ειναι βεβαια πολυ επιφυλακτικη ακομα, ποτε μαζι μου, κ δεν δισταζει να δειξει τα δοντια της στον οποιονδηποτε περασει την νοητη γραμμη που εχει θεσει σαν οριο!!! (η ξυνη που λεγαμε!!!1)(ξαναλεω οχι σε εμενα, οτι κ αν τις κανω)
η μεταξυ τους σχεση τωρα...
οταν ηρθαν για πρωτη φορα σε επαφη (ειχαν ηδη γνωριστει δια τησ οσφρησης!!) η ξυνη ξυνησε!!! κ αρκετα θα ελεγα!!! το ιδιο βεβαια κ η soka! η soka πηγε, την μυρισε σχεδον εξωνυχιστικα, γυρισε απο την αλλη κ δεν της ξαναεδωσε καμια σημασια!! σαν να μην υπαρχει ενα πραγμα!! η ξυνη προσπαθουσε να πλησιασει αλλα η soka τιποτα!!!εγιναν κ κανα δυο επιθεσεις απο την genie προς την soka κ το ιδιο ακριβως πραγμα!!! h genie δεν υπηρχε!! η soka γυρνουσε το κεφαλι απο την αλλη κ εφευγε!!
τρεις ημερες πριν, εκανα κατι χαζο! τις εδεσα διπλα διπλα σε ενα παγκακι για να κανουμε μαθημα με τον σκυλο μιας φιλης. εναν υπεροχο κ πανεμορφο αρσενικο,τον saga!!ο οποιος ειναι κ ο ερωτας της ξυνης!!! οταν αρχισαν να ανεβαινουν λιγο τα αιματα (στο μαθημα παντα) η soka αντεδρασε γαβγιζοντας κ γρυλλιζοντας προς τον saga!! κ επειδη ηταν δεμενη κ δεν μπορουσε να κανει κατι αλλο γυρισε στην genie.... αρπαχτηκαν χωρις ευτηχως καμια απωλεια!!! ουτε τριχα!!
αμεσως μετα το συμβαν κ αφου τους εβαλα τις φωνες, η genie αρχισε να τρεχει (οσο μπορει η κακομοιρα) πισω απο την soka σαν ενα κουταβι 4-5 μηνων πισω απο ενα ενηλικο σκυλο παρακαλωντας για παιχνιδι γλειφοντας την στα μαγουλα κ το στομα κ μυξοκλαιγοντας της!!! η soka τιποτα... καμια αντιδραση...
εχθες το βραδυ ηταν κ οι δυο στα ποδια μου κ ζουζουνιζαμε σαν να μην πω... κ ξαφνικα χωρις να καταλαβω ποια το ξεκινησε αρπαχτηκαν!!! τις τραβαω αμεσως αλλα τιποτα! ειχαν ηδη πιαστει... τις χωριζουμε τελοσπαντων τις μαλωνω κ μενει εκει!
οντας σιγουρος οτι η genie καπου εχει πληγωθει αναβω φακο κ αρχιζω να ψαχνω! προς μεγαλη μου εκπληξη κ ευχαριστηση δεν ειχε τιποτα περα απο ενα μικρο ξυρισμα στο τριχωμα της!! η soka απο την αλλη δεν ηταν τοσο τυχερη!! την ειχε γραπωσει η ξυνη απο το αυτι με αποτελεσμα να τις σκισει λιγο το αυτι!!! ευτυχως σταματησαμε το αιμα με pulvo κ γλυτωσαμε τα ραμματα!!!
αυτο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξαναγινει για κανενα λογο!!!!!! κ σιγουρα χρειαζομαστε βοηθεια!!! ποιος μπορει να βοηθησει???

συγνωμη αν φλυαρησα αλλα ηθελα να δωσω οσο μπορουσα καλυτερο ιστορικο!!
σας ευχαριστω πολυ...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν υπάρχει καθαρή ιεραρχία ανάμεσά τους...
Σε εκπαιδευτή απευθύνθηκες; Αφού είχες μια σκύλα που έχει θέμα με άλλα σκυλιά, γιατί αποφάσισες να φέρεις και άλλο σκύλο στο σπίτι;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Kαι εγω σαν προσπαθεια να διαμορφωσουν ιεραρχια το βλεπω... παρολαυτα δεν πρεπει να διακινδυνευσεις αλλους τετοιους τσακωμους... δειξε τους οτι εσυ τα καθοριζεις ολα ..
Επισης, νιωθω οτι πολυ γρηγορα αναγκασες να υποστουν τη συμβιωση τους... χωρις πρωτα να συνηθισουν η μια την παρουσια της αλλης.
Ισως επρεπε στην αρχη να τις εχεις χωριστα.. με ενα baby gate θα λυνοταν το προβλημα. Ετσι θα βλεποντουσαν μεχρι να καταλαβει η Σοκα οτι η Τζινι μενει εκει μαζι σας. Βολτες μαζι με λουρι και οι επαφες πολυ προσεκτικα.

Berna το γιατι την πηρε αστο... καλα εκανε... το σκυλι ηταν καταδικασμενο ετσι οπως ζουσε.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι αλλά και έτσι, θα είναι μπελάς μεγάλος... Τα σκυλιά θα πρέπει να είναι χωριστά και θέλει πολύ προσοχή.. ειδικά όταν οι τσακωμοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
οταν ηρθαν για πρωτη φορα σε επαφη (ειχαν ηδη γνωριστει δια τησ οσφρησης!!) η ξυνη ξυνησε!!! κ αρκετα θα ελεγα!!! το ιδιο βεβαια κ η soka! η soka πηγε, την μυρισε σχεδον εξωνυχιστικα, γυρισε απο την αλλη κ δεν της ξαναεδωσε καμια σημασια!! σαν να μην υπαρχει ενα πραγμα!! η ξυνη προσπαθουσε να πλησιασει αλλα η soka τιποτα!!!εγιναν κ κανα δυο επιθεσεις απο την genie προς την soka κ το ιδιο ακριβως πραγμα!!! h genie δεν υπηρχε!! η soka γυρνουσε το κεφαλι απο την αλλη κ εφευγε!!
Οταν ήρθε πρώτη φορά η Λούση σπίτι είχαμε ήδη ένα θηλυκό , την Μίνι μας, η οποία αντέδρασε ακριβώς όπως η soka . Την μύρισε και μετά της γύρισε την πλάτη και δεν της ξαναμίλησε ποτέ. Βρε τι παιχνίδια να της φέρνει η Λούση, τίποτα η Μίνι. Μια μέρα καθόμασταν όλοι μαζί και ξαφνικά η Λούση επιτέθηκε στην Μίνι, έπεσε ένα ψιλοδάγκωμα, τις χωρίσαμε και υποθέτω πως από εκείνη τη στιγμή η Λούση πήρε την αρχηγία, δεν ξαναμαλώσαν ποτέ και δεν έγιναν ποτέ και κολλητές, απλά με το καιρό η Μίνι καταδεχοταν να είναι ξαπλωμένες δίπλα δίπλα στο ίδιο δωμάτιο, σταμάτησε δηλαδή να της γυρίζει την πλάτη. Βέβαια το ότι δεν ξαναμαλώσανε είναι η θετική έκβαση γιατί έχω ακούσει και άλλες περιπτώσεις που αφού μαλώσουν μία φορά μετα σύνεχίζεται πολεμική ατμόσφαιρα, εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς να φέρεις έναν εκπαιδευτή σπίτι σας να σας βοηθήσει εσάς στον τρόπο που θα τους συμπεριφέρεστε.
Ήθελα να σου πω και ενα συγχαρητήρια που πήρες την ξυνή σου, είδα το video , είναι πολύ όμορφο σκυλάκι και πιστεύω ότι της χάρισες ενα μέλλον.

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
amaliaz, μου διεφυγε συγνωμη, αλλα τα σκυλια ζουν χωριστα!
κ berna, η soka δεν εχει ουσιαστικο προβλημα με τα αλλα σκυλια! απλα δεν θελει καθολου εντασεις!! κανενος ειδους! το ιδιο θα κανει κ οταν εγω αρχιζω να εκνευριζομαι κ να φωναζω σε καποιον αλλο ανθρωπο απλα τοτε, επειδη ξερει ποιος κανει κουμαντο, φευγει κ παει κ κρυβεται μεχρι να ηρεμησουν τα πραγματα!
οσο για την αποφαση μου να φερω αλλον ενα σκυλο στο σπιτι παρθηκε μετα απο πολυ ωριμη σκεψη!!! δεν ξερω αν καταλαβες για τι σκυλο μιλαμε! μιλαμε για ενα σχεδον αναπηρο σκυλο ο οποιος εγκαταληφθηκε απο καποιον σε ενα καταφυγειο για αδεσποτα δενοντας το στην πορτα! κ για εμενα πρωτη μου προτεραιοτητα ηταν να βγαλω αυτον το σκυλο απο την μηζερια την οποια βρισκοταν!!!!!!!!!! τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο!!!!!!!! κ θα το κανω!!!! ειτε με τον ενα τροπο ειτε με τον αλλο!!!! πολυ κακως αλλα νοιωθω οτι πρεπει να απολογουμαι αυτη την στιγμη!!! τελοσπαντων...
οπως λοιπον αποφασησα να προσπαθησω να σωσω αυτον τον σκυλο ετσι λοιπον θα προσπαθησω να συμφιλιωσω αυτα τα δυο σκυλια!!! δεν νομιζω οτι χρειαζεται να λεμε γιατι εγινε οτι εγινε παρα μονο το τι κανουμε απο εδω κ περα!!!
εκπαιδευτη εεε???!!! μαλλον προς το συμβουλο συμπεριφορας θα ελεγα εγω... λεω τωρα! δεν ξερω!! ακομα οχι!δεν εχω φερει αλλα σιγουρα πρεπει να ερθει καποιος! απλα παιζουν κ αλλα μικροεμποδια προς το παρον αλλα σιγουρα θα ερθει!!! γιατι το σιγουρο ειναι ενα!!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!!!

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Δάκρυσα με το βίντεο της Genie. Μπράβο σου που την πήρες, ειλικρινά. Δεν ξέρω τι να σου πω πάνω στο θέμα με τους τσακωμούς τους, αυτό που θέλω να σου πω μόνο είναι να την αγαπάς πολύ και να την προσέχεις πάντα. Να σου ζήσουν τα σκυλάκια σου.

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
Δάκρυσα με το βίντεο της Genie. Μπράβο σου που την πήρες, ειλικρινά. Δεν ξέρω τι να σου πω πάνω στο θέμα με τους τσακωμούς τους, αυτό που θέλω να σου πω μόνο είναι να την αγαπάς πολύ και να την προσέχεις πάντα. Να σου ζήσουν τα σκυλάκια σου.
κ εγω με την σειρα μου... για πολλοστη φορα... να εισαι καλα κ εσυ παντα... σε ευχαριστω πολυ!! κ να εισαι σιγουρη,φαϊ μπορει να τους λειψει!!! αγαπη σιγουρα οχι...

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
κ εγω με την σειρα μου... για πολλοστη φορα... να εισαι καλα κ εσυ παντα... σε ευχαριστω πολυ!! κ να εισαι σιγουρη,φαϊ μπορει να τους λειψει!!! αγαπη σιγουρα οχι...
Ε εντάξει μην τα αφήσεις και να ψωμολυσσάξουν τα καημένα!!!! Να τα αγαπάς και να τα ταΐζεις κιόλας!!:)

(Ας ευθυμήσουμε και λίγο γιατί νιώθω σαν χαζή που κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και τρέχουν τα δάκρυα!! Είμαι και ευσυγκίνητη γαμώτο μου!!)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μια χαρα τα λεει ο βασιλης.. ετσι ακριβως εγιναν τα παργματα..
να προσθεσω γιατι βγαινουμε καθε μερα σχεδον μαζι με την σκυλοπαρεα μας .. οτι μπορουν να συνυπαρχουν τα 4 σκυλια.. χωρις να εχουμε το νου μας ολη την ωρα.. σοκα-σαγα-ζαιρα ηταν παρεα πολυ καιρο πριν..
η σοκα μιας και αδυναμια μου.. ειναι ενα εκπλητικο σκυλι! καλοκαρδο.. ειναι κυριαρχικη .. αλλα σε οσες παρεες την εχω δει δεν ειναι αυτη που θα παει να ναψει τα αιματα.. ειναι αρκετα ανεκτικη με νεα μελη και δεν θα παει να δειχτει.. ουτε εχει κομπλεξισμους.. ειναι ομως το σκυλι που που δεν θα αφησει αδιαφορο ενα γρ.. οπως ειπε ο Bill δεν της αρεσουν οι εντασεις..
εδω και με την ζαιρα που γνωριζονται και κανουν παρεα σχεδον απο οταν τις πρωτοπηραμε δλδ 4 χροναι .. ειναι φιλες δλδ.. οταν παιζω εγω με την Ζαιρα και γρυλισει.. θα τρεξει η σοκα να την βαλει στην θεση της..
παρολαυτα..μολις ο βασιλης πει Ε.Ε .. η σοκα παντα υπακουει.. και της κοβεται η φορα..
το θεαμα χτες προσωπικα με τρομαξε.. τα 2 πιτ εν δρασει.. τι να χωρισεις? σηκωναμε την μια κρεμοταν η αλλη απο κατω.. ευτυχως δεν ειχαμε απωλειες!!

Η τζινι απο την αλλη .. η ξυνη μας.. ειναι κυριαρχικη ναι.. και στην Ζαιρα εχει γρυλισει..οταν μπαινει στον χωρο της..
δεν την κυνηγα για να κανει τσαμπουκα.. αλλα εχει εδραιωσει ενα χωρο στο παρκο δικο της γυρω απο το παγκακι που καθομαστε εμεις και αυτη απο κατω...
οταν γινεται και την βλεπουμε να τσιτωνει προσπαθουμε να την διορθωσουμε .. και συνηθως πιανει. το κοβει..
αμα ομως γινει η αρχη ξερετε.. οπως εχτες που πραγματικα χωρις λογο και αιτια..

Αυτο που πιστευω οτι εγινε: η σοκα μουσουδιαζε στα ποδια του βασιλη , πηγε και η ξυνη να μουσουδιασει και γρυλισε - οχι απαραιτητα με κακια μαλλον πιο πολυ με ναζι.. και η σοκα δεν της αρεσουν τα γρρ.. και γιναμε κουπες.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Βασίλη, εκεί που περιέγραφες την Τζίνη να τρέχει πίσω από την Σόκα παρακαλώντας για λίγη προσοχή, είχα ένα κόμπο στο λαιμό, άλλο πράγμα ... Διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικά βιώματα η κάθε μία. Επόμενο δεν είναι ; Άλλωστε η Τζίνη είναι πολύ καινούργια - δεν είναι λογικό η Σόκα να ζηλεύει ; Με τόση αγάπη που έχεις μέσα σου (και την έδειξες υιοθετώντας την Τζίνη), πιστεύω ότι θα βρείς τον τρόπο με τον καιρό να ηρεμήσουν τα σκυλιά, και να αποδεχθεί η μία την άλλη. Δεν έχω εμπειρία από συμβίωση σκύλων, οπότε τα άλλα μέλη μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο από εμένα. Σου στέλνω εντούτοις τις καλύτερες ευχές μου (και του Έκτορα, επίσης) ... :):):)

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
σιγουρα εν καιρο θα τα καταφερουμε... απλα το μεγαλο θεμα στην ολη υποθεση ειναι οτι μιλαμε για 2 σκυλες με παρα πολυ δυναμη!!! κ οταν καυγαδιζουν χαζα οπως εχθες η καλυτερη εκδοχη ειναι οι αμυχες, αλλωτε μικρες κ αλλωτε μεγαλυτερες!!!
η genie συγκεκριμενα εχει τρομερη δυναμη στα σαγονια της!!! κ το εχει αποδειξει με διαφορες ξεφουσκωτες μπαλες!! την σηκωνω ψηλα κ περιχαρης κανει το εκρεμες ακουραστη για ωρα...
αυτο που μας καιει ειναι να επισπευσουμε αυτην την στγμη συμφιλιωσης η εστω να τους υποδειξουμε εμεις ποια θα ειναι υπο!! (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο βεβαια)
σιγουρα εχουν διαφορετικα βιωματα σαν σκυλια!!! η soka ξερει πλεον οτι δεν χρειαζετε να διεκδικισει το φαγητο της η τον χωρο της η οτιδιποτε αλλο!!!περα απο τα χαδια που οταν τις λειπουν γινετε απιστευτα ζητιανα!!!! ηταν κ αυτη (η soka) μια πονεμενη ιστορια... μεχρι 10 μηνων που ηρθε στα χερια μου δεν ειχε βγει ποτε απο το κλουβι το οποιο γεννηθηκε!!! η μονη επαφη που ειχε με τους ανθρωπους ηταν με τον ινδο ο οποιος την ταιζε κ την καθαριζε! κ η αμεσως επομενη ηταν μαζι μου... ηταν κεραυνοβολος... ενα βλεμα αλλο πραγμα... σε 20 λεπτα μεσα βοηθησα το κοριτσι να ανεβει στο ντεποζιτο της μηχανης κ ββρρμμ... λαυριο κυψελη καβαλα στην μηχανη!!! η πρωτη μας επαφη... ερωτας λεμε απιστευτος... ο οποιοσδηποτε θα περιμενε να "βγει" ενας σκυλος εντελως ανισσοροπος, επιθετικος, κ οτι αλλο... αντ'αυτου "βγηκε" η soka... η ζωη μου... το κομματι μου...
το ιδιο πανω κατω ειναι κ η ξυνη μου... 1 1/5 χρονο σε καταφυγιο με αλλα 100-150 σκυλια!!! + την κατασταση την οποια βρισκετε.... δεν τα αδικω σε καμια περιπτωση τα ζωντανα για οτι κ αν κανουν!!! απλα εκεινη χρειαστηκε λιγο παραπανω χρονο σκεψης απο μερους μου για να σιγουρευτω για την κινηση που σκεφτομουν να κανω!!! την εκανα... ισως επρεπε πρωτα να ρωτησω αυτα που τωρα με αγωνια ρωταω, αλλα εγινε!!! λαθος μου μαλλον... απλα με συνεπειρε τοσο πολυ ολο αυτο... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΛΕΣ!!!! δεν θελω μονο απλα να αποφυγω τους τσακωμους... θελω να ειμαστε ομαδα!!! γιατι εχουμε μεγαλο δρομο κ αγωνα μπροστα μας κ δεν πρεπει να γινοντε αυτα!!
sos

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Θα γίνουν φίλες! Μην ανησυχεις καθόλου. Να τη βγάζεις μαζί βόλτα, να παιζουν εκτος σπιτιου, να δειχνεις στην Σοκα ποια ειναι η αγάπη σου η πρωτη και παντοτινη κλπ. Θα καταλάβει και το Τζινιώ ότι η Σοκα κανει κουμάντο.
Πιστευω ότι η Σοκα αυτο ηθελε να δείξει, αλλιως δε νομίζω να ειναι άγρια και να μην το είχες καταλάβει.
Βέβαια δεν ξέρω κατα ποσο ειναι πειραγμένα τα νεύρα της μικρής Τζίνι ύστερα απο όσα τράβηξε και η αμυγδαλή της μπορει να πιέζεται. Εχετε κάνει γενικο σκαναρισμα σε όλο το σώμα και εγκεφαλογράφημα, ε;

Last edited:

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
η σοκα αγρια εεε???!!!! χαχαχα πλακα εχει... ουτε για αστειο!!! ποσο αγριο μπορει να γινει ενα χρυσοψαρο??? τοσο αγρια ειναι κ η σοκα!! χαχαχα αστειευομαι προφανως!!! ευχομαι να την-τις γνωρισετε να δειτε για τι πλασματα μιλαμε... ουτε η σοκα κανονικα πρεπει να κανει κουμαντο!!! κουμαντο κανω εγω κ μονο! αν θελουν μπορουν να κατσουν κατω ηρεμα κ ωραια κ να λυσουν τις διαφορες τους με αλλους τροπους... που πηγε η διπλωματια??? η διεξωδικη συζητηση??? η πιπα τις ειρηνης βρε αδερφε...

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
εχει δοκιμασει κανεις το "αρωματικο" αν μπορω να το πω ετσι το οποιο διαχεει στον χωρο την μυρωδια τις λεχωνας σκυλας??? αυτο το χορηγουν σε σκυλόυς ως antistress! λετε να κανει δουλεια??? :confused:

χαχα:D τωρα τα βρηκα αυτα...:eek:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Δεν είμαι ειδικός..αλλά θέλω να πιστεύω οτι με το πέρασμα του χρόνου θα συνηθίσει η μία την άλλη τόσο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα..!Μέχρι να γίνει όμως αυτό η λύση για μένα είναι να μη μένουν λεπτό χωρίς επιτήρηση!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Εγώ συνήθως είμαι πολύ λιγότερο "ροζ" από τους υπόλοιπους. Ρώτα την kasi να σου πει...;)
Καλές οι ευχές για βίον ανθόσπαρτον ανάμεσα στα κορίτσια, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Μιλάμε για δύο ενήλικα, κυριαρχικά σκυλιά, αυξημένης σωματικής δύναμης, με ταλαίπωρο παρελθόν αμφότερες και ζόρικα γονίδια. Η ομαλή συμβίωση δύο τέτοιων σκύλων, ιδίου φύλου είναι πολύ λόττο και θέλει τεράστια προσοχή. Είπες παραπάνω την μαγική κουβέντα:
κουμαντο κανω εγω κ μονο!
Αυτή θα πρέπει να είναι η στάση ζωής σου, απέναντί τους. Σε καμμία περίπτωση μην τις λυπάσαι για τα βάσανα που έχουν τραβήξει και μην φοβάσαι να τις μαλώσεις και να τις βάλεις στην θέση τους, όποτε πρέπει. Θα το εισπράττουν...ως αδυναμία σου...και θα παίρνουν την πρωτοβουλία να χειριστούν τις καταστάσεις. Σίγουρα με τον καιρό θα συνηθίσουν την συνύπαρξη. Θα αναγκαστούν. Μπορεί να μην γίνουν ποτέ φίλες, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρετε να μην αλληλοφαγωθούν. Σε καμμία περίπτωση, μην τις αφήνεις μόνες τους όταν λείπεις. Είναι πολύ νωρίς και για τις δύο, να το διαχειριστούν. Θα έρθει η ώρα τους. Μέχρι τότε, να μην ξεχνάς, ποιός κάνει πραγματικά κουμάντο και να τους το υπενθυμίζεις, πριν ακόμη σκεφτούν καν να στραβοκοιτάξει η μια την άλλη. Μπορείς να δοκιμάσεις τις φερομόνες DAP ή και τα ανθοιάματα bach ["το rescue remedy" ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις], δεν έχεις να χάσεις κάτι. Η αγάπη είναι δεδομένη και σου περισσεύει. Τώρα όμως, πρέπει να δείξεις πυγμή και να τους κάνεις ξεκάθαρο τον ηγετικό σου ρόλλο. Αν παρ' ελπίδα, δεις ότι η κατάσταση δεν στρώνει, μην χάσεις χρόνο περιμένοντας το θαύμα...μίλα το συντομότερο με εκπαιδευτή :)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Γειά κι από μένα....

Δεν είχα κάτι να γράψω, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια τα δικά μου και περισσεύουν και δεν...βγαίνουν!!!!

Κατ'αρχάς να σου πω κι εγώ χίλια μπράβο για το καλό που έκανες, και για την πρώτη και για τη δεύτερη.
(Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, θέλω τόσο να βοηθήσω, αλλά είναι δύσκολο - και μένω μακριά, και δεν έχω δικό μου σπίτι, και έχω ήδη δύο!!!!)

Το μόνο που θέλω να πω είναι να βάλεις στην άκρη τα ...συναισθήματα "λύπησης" για την πρώτερη κατάστασή της και με υπομονή και σταθερότητα να δείξεις ποιός είναι ο αρχηγός (εσύ!!!). Θα μου πεις έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Είναι και τα δύο ενήλικα, δυνατά κλπ σκυλιά και δεν είναι καθόλου εύκολο. Το προφανές είναι να τις έχεις χώρια όταν δεν είσαι παρόν και όταν είστε μαζί να είσαι ισότιμος στα χάδια και τα παιχνίδια. Τι θέλω να πω με αυτό. Από την εμπειρία μου με δύο σκυλιά, αρσενικό και θηλυκό βέβαια, όταν χαϊδεύω το ένα έρχεται και το άλλο, όταν παίζω με το ένα το ίδιο. Έτσι μοιράζω τα ...χέρια μου και αποφεύγονται οι ...συρράξεις.

Δεν έχω ιδιαίτερες συμβουλές να σου δώσω, απλώς αν το ένστικτό σου δεν αποδώσει, θα μπορούσες να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
γεια σου Μαρεκο! πιλοτος στις προσγειωσεις!! ;)

σωστη, ως συνηθως!
αυτη τη λογικη ακολουθει ο Βασιλης.. ελπιζω οταν τον αφηνω μονο να μην το γυρναει..(αστειευομαι)
εχουμε σταματησει να τις βλεπουμε σαν παραπληγηκη και ταλαιπωρημενη... παιρνουν αγαπη ατελειωτη απο τον Βασιλη .. και τις εχουμε δει να κανουν και τα θετρακια τους οταν τις μαλωνει... δεν μασαει!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Βασίλη από ότι διαβάζω μία χαρά θα τα καταφέρεις. Με τον χρόνο και την προσπάθεια που τους αφιερώνεις, την αγάπη που τους δείχνεις, την βοήθεια και τις συμβουλές των μελών του φόρουμ που έχουν πείρα σε τέτοια θέματα, με τον καιρό σίγουρα θα βρεθεί μία λύση. Τουλάχιστον να μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά - αν και εγώ σου εύχομαι να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία σου και να γίνουν καλές φίλες ! :):):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr