Τσιμπουρι

Rudy1234

New Member
23 Μαρτίου 2020
2
0
31
Καλησπέρα σας,
Δεν ξερω αν ξανασυζητηθηκε το θέμα μιας και είμαι νεα εδω. Βρήκα τσιμπουρι στο σκυλακο μου. Το αφαίρεσε ο πατέρας μου νομιζω επιτυχώς και μια και βγήκε εύκολα νομιζω το προλάβαμε έγκαιρα. Το θέμα είναι ότι αφού το αφαίρεσε το πέταξε στην αυλή μας, εκεί δηλαδή που ζει το σκυλάκι, ενώ θα έπρεπε να το σκοτώσει σε οινόπνευμα. Πιστεύετε υπαρχει πιθανότητα να γεννήσει και να εχουμε παλι πρόβλημα; Να σημειώσω πως σήμερα βρεχει αρκετα οπότε δεν ξερω αν σε τέτοιο περιβάλλον τα τσιμπούρια γεννάνε. Επίσης, ξερετε με τι μπορώ να ψεκασω στην αυλή για να είμαι σιγουρη ότι δε θα έχω θέμα, χωρίς να είναι επικίνδυνο για το σκυλακι; Στον σκύλο εννοείται θα βάλω αμπουλα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Αν η αυλή σας έχει χόρτα, πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλα τσιμπούρια, είναι η εποχή τους ούτως ή άλλως. Βάλε ΣΩΣΤΑ μια καλή αμπούλα και ίσως και κάποιο αντιπαρασιτικό κολάρο, να ξέρεις όμως ότι 100% προστασία δεν θα έχεις. Κυκλοφορούν και χάπια, αλλά θα έλεγα να τα αποφύγεις. Και εννοείται καλό ψάξιμο στον σκύλο καθημερινά.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Να ψεκάσετε την αυλή, ναι, αλλά να περιμένετε να μη βρέχει για 2-3 μέρες ε?

Δείτε ίσως το Sebacil, που είναι θεωρητικά ασφαλές για ζώα.

• Like
Reactions: Rudy1234

Rudy1234

New Member
23 Μαρτίου 2020
2
0
31
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό αντιπαρασιτικο κολαρο; Δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει μιας και φοβόμουν μην του ερεθισει το δέρμα, αλλά τώρα με το τσιμπουρι φοβήθηκα λίγο και σκέφτομαι να του πάρω ενα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.466
8.502
Υπαρχουν διαφορα π.χ scalibor

Βασικα ρωτα τον κτηνιατρο σου, αυτος ειναι ο καταληλος να σε καθοδηγησει σχετικα.

Και ρωτα σε γεωπονικο καταστημα για διατομικη γη, ειναι μια σκονη μη τοξικη , τη ριχνεις σε μερη που συχναζει , κοντα στο σπιτι του και μπορεις να βαλεις και στο τριχωμα του ζωου.

ΥΣ. εφοσον ζει εξω περα απο τα τσιμπουρακια θα κινδυνευει και απο σκνιπα. Οταν ανοιξει ο καιρος και κανα σπρευ σιτρονελας εξτρα. Σιγουρα δε πρεπει να αμελεις τις εξετασεις αιματος.

Δες γενικα θεματα σχετικα υπαρχουν πολλα στο φορουμ.

Last edited: