Τσιμπούρια παντούυυυυυ

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Παιδία, δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς εδώ έχουμε γεμίσει τσιμπούρια.
Τα βρίσκω παντού εκτός κολλήμένα πάνω στον σκύλο.

Βρήκα πάνω στο κρεβάτι (ανεβαίνει το πρωϊ ο μικρούλης ) :shock: :shock: :shock:
Και ο άντρας βρήκε ένα να περπατάει πάνω του την ώρα που έφτανε στην δουλειά :shock: :shock:
Και αυτά σε 1 μέρα :shock: :shock:

Μήπως να βάζαμε και εμείς αμπούλα :roll: :lol: :lol:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μην τα πατας, ζουλας, γιατι αναπαραγωνται. το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να τα καις σε ενα τασακι

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Σόβαρα μιλάς Sir;;;;
Το πρώτο προσπάθησα να το πν’ιξω σε νερό αλλά τζίφος οπότε το ζούλιξα με τακούνι (που είχε άλλο ένα ψόφιο πάνω :shock: )

Ωραία, άμα βρώ κανένα κολλημένο πάνω μου :shock: τι πρέπει να κάνω;
Να το βγάλω με οινόπνευμα;
Να πάω στο φαρμακείο;
Για νοσοκομείο δεν νομίζω εε;

Και μετά πρέπει να κάνω εξετάσεις;; :roll: :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τσιμπουρια δεν βλεπω παρα πολλα αυτην την εποχη- αλλα εχουμε πηξει στους ψυλλους!!
Ημουν τωρα 3 μερες συνεχουμενες στο ιατρειο και καθε 2ο σκυλι ηταν φορτομενο !
Ακομα και ενα μικρο ασπρο κανις Toy, που δεν βγαινει ποτε απο το σπιτι!

αμαν- μεπιασε παλι φαγουρα τωρα.... :shock:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Αχ Φρενσι μην μου το θυμήζεις ΚΑΙ αυτό...
πριν 15 μέρες βρήκα και εγώ 1 και μοναδικό ψύλο και τον έκανα αμέσως μπάνιο.

Αλλα σ'εμάς πολύ τσιμπούρι βρε παιδί μου :roll: :roll:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Milou said:
Σόβαρα μιλάς Sir;;;;
Το πρώτο προσπάθησα να το πν’ιξω σε νερό αλλά τζίφος οπότε το ζούλιξα με τακούνι (που είχε άλλο ένα ψόφιο πάνω :shock: )

Ωραία, άμα βρώ κανένα κολλημένο πάνω μου :shock: τι πρέπει να κάνω;
Να το βγάλω με οινόπνευμα;
Να πάω στο φαρμακείο;
Για νοσοκομείο δεν νομίζω εε;
περσυ ειχαν γεμησει η εξω τοιχοι του σπιτιου (η επιτομη ευτυχως δεν εποιασε) και στην αρχη τα παταγαμε και αυτα αυξανοντουσαν. την πουστια μου την ειπε ενας παππους γειτονας. με το που αρχισαμε να τα καιμε εξαφανησθηκαν.
αν το βρεις απανω σου δεν ξερω ! ενας βοσκος που ηξερα απλα τα εβγαζε και εβαζε λιγο οινοπνευμα και ηταν οκ

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αν βρεις πανω σου, εδω στην ελλαδα δεν ειναι και τοσο επικινδινο!
Συνηθος φτανει να το βγαλεις με ενα τσιμπιδακι και να απολυμανεις το σημειο αυτο.
Στην Γερμανια μεταδιδουν τον ιο ενος ειδος μενινγιτιδας και Borreliose
( Lyme Disease) και για αυτο παιρνουν εκει προληπτικα, μετα απο καθε τσιμπιμα τσιμπουριου για αρκετο καιρο ισχυρη αντιβιοση.

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Άμα βρεις επάνω σου πρέπει να βάλεις με ένα μπαμπακάκι λάδι και ξύδι και μετά να το τραβήξεις. Το λάδι για να γλιστρήσει το κεφάλι και να μην μεινει μέσα σου και το ξύδι γιατί εάν μείνει πρέπει να ψωφίσει... Το ξέρω από πολύ παλιά και επίσης να πω ότι έχω βρει πάνω μου πριν χρόνια... :?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
dali said:
Άμα βρεις επάνω σου πρέπει να βάλεις με ένα μπαμπακάκι λάδι και ξύδι και μετά να το τραβήξεις. Το λάδι για να γλιστρήσει το κεφάλι και να μην μεινει μέσα σου και το ξύδι γιατί εάν μείνει πρέπει να ψωφίσει... Το ξέρω από πολύ παλιά και επίσης να πω ότι έχω βρει πάνω μου πριν χρόνια... :?
Ακριβος λαθος!!!
Απλα θα πιασεις το τσιμπουρι οσο πιο κοντα στο δερμα- και το τραβας.
Μην το πασαλειβεις με τιποτα- οταν το τσιμπουρι αισθανεται οτι "πνηγεται"
κανει εμμετο καπιοα σαλια του και αν περιεχουν διαφορα- παραμενουν μες στην πληγη.
Ουτε στον σκυλο δεν βαζουμε διαφορα επανω στο τσιμπουρι, οταν το βγαζουμε, ενω παλια συστηνανε διαφορα.
Απο πετρελαιο μεχρι κολλα.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ακόμα να χονέψω οτι αναπαράγοντε όταν τα ζουλάς.... :roll: :roll:

Στην Γαλλία, όταν βρίσκουν τσιμπούρι κολλημένο στο σκύλο, βάζουν Ether για να κοιμήσουν το τσιμπούρι ώστε να μην μείνει το κεφάλι μέσα.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Το έζησα πριν από 1 μήνα και διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου καλους.Για πολύ γέλιο (τώρα, όχι τότε).Έστειλα στο Δ.......λο τα οικολογικά μου και σκότωσα ότι πεταγε,σερνοτανε,περπαταγε,ηταν μέσα στη γη.Το μόνο που λυπήθηκα ήταν τα σκαθάρια και οι πυγολαμπίδες. Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερες - ουσιαστικότερες λεπτομέρειες γιατί Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ :evil:

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Αυτο ειναι το τσιμπουρι που βρηκα στον Φοιβο πριν λιγες μερες!

Υπαρχουν πολλοι τροποι για να το πνιξεις αλλα καλυτερα να μην το κανετε για τον λογο που ανεφερε η FrenchieFan.
Υπαρχει ειδικο εργαλειο που τα αφαιρει ωστε να βγαινουν χωρις να μενει το κεφαλι μεσα. Αυτο ειναι:

Δεν αναπαραγεται οταν το βγαζεις, απλα ειναι η κοιλια του γεματη με αυγα και πεφτουν αν την "σκασεις"
Οριστε, τα αγαπητα μας ζωακια :evil:

Πολλες πληροφοριες εχω βρει εδω http://www.borislavdopudja.net/en/writings/ticks/

Ειναι γεγονος πλεον οτι το frontline αρχιζει να μην κανει δουλεια. Μολις ειδα το τσιμπουρι τον ψεκασα, αλλα μετα απο λιγες μερες ξαναειδα ζωντανο, να τον περπαταει.

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Να προσθεσω οτι για να σκοτωσεις ενα τσιμπουρι (οχι επανω στο σκυλο) εκτος απο το καψιμο που ειναι το λιγοτερο χρονοβορο, μπορεις να το πνιζεις σε νερο με λιγο απορρυπαντικο πιατων, (πρεπει ομως να μεινει τουλαχιστον 20 λεπτα μεσα στο νερο), μπορεις και να σκουπισεις το χωρο, ή μονο το τσιμπουρι, αρκει να πεταξεις τη σακουλα της σκουπας.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
34
Salonica City
Εγω μονο μαυρα τσιμπουρια εχω δει και αυτα κατω στο χωριο μου που εχει πολυ πρασινο,φυτα κτλπ

Θυμαμαι την γιαγια μου βγαζει δεκαδες τσιμπουρια καθε μηνα,να τα παταει κατω να πεταγεται το αιμα σαν συντριβανι και τελος να ριχνει οινοπνευμα και να τα βαζει φωτια.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Να’μαι πάλι .Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας βλέπω το σκύλο να ξύνει το πόδι του. Το τσεκάρω μόλις γυρίζουμε σπίτι και βλέπω 2 τσιμπούρια ανάμεσα στα δάκτυλα. Δεν είχαν προλάβει να καρφωθούν και τα βγάζω. Ουφ παραλίγο σκέφτομαι και κάθομαι εφησυχασμένος. Ξαφνικά νιώθω κάτι να μου γαργαλάει το πόδι. Σηκώνω το μπατζάκι και βλέπω τη κάλτσα γεμάτη τσιμπούρια και ένα από αυτά να έχει πάρει τον ανήφορο στο πόδι. Αρχίζω να ψεκάζομαι σαν παλαβός frontline. Το αποτέλεσμα ήταν να είμαι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα με ένα frontline στο ένα χέρι και ένα baygon πράσινο στο άλλο. Μάζεψα για κάψιμο 30 μικρά νηστικά τσιμπούρια από το σκύλο, τα ρούχα, τα ταπετακια, το πάτωμα.
Την επόμενη μέρα αφού μαζεύω Κανά 7αρι νεκρά από το κρεβάτι του σκύλου, κάνω ότι συνήθως κάνει ένας άνθρωπος το πρωί. Ψεκάζω τα παπούτσια ξανά με frontline και πάω για δουλειά με μηχανή. Μετά από ένα τέταρτο αφοτου εχω φτασει νιώθω πάλι το γνωστό γαργάλημα στο πόδι. Ήταν ένα τσιμπούρι . Η συνέχεια και το τέλος σε επόμενο επεισόδιο.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ρε παιδιά, που τα πάτε βόλτα τα σκυλιά σας να ξέρω να μην έρθω? :lol: :lol:

Τα αφήνετε να μπαίνουν στα χόρτα?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ρε παιδια και η Χιονα μπαινει σε χορτα(αν δεν χωθει οοοοπου πιο βαθυα βρει δεν της βγαινει το σκ@το!!!) και δεν εχω βρει τπτ πανω της!!!
ουτε τσιμπουρια,ουτε ψηλους...τπτ...και στο αλλο σκυλι π ειχα και ζουσε μονιμα εξω ποτε δεν ειχα τπτ!
τι ν πω...
ο παππους επαιρνε μια σκονη ,και ενα τουλι απο μπουμπουνιερες και ραντιζε τα σκυλια με αυτη τη σκονη κ το χωρο π ηταν δεμενα...παιδια δεν νομιζω να ειχε πατησει τσιμπουρι εκει ποτε...εμεις δεν το κανουμε αυτο εννοειται!αν γλυψει το σκυλι τη σκονη???ουτε να το σκευτομαι...απλα αναφερω ''δυναμιτης''αυτη η σκονη.

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Και μένα ο δικός μου αν δεν του γαργαλήσουν χορταράκια το ποπο δεν μπορεί να τα κάνει :lol: :lol: :lol:
Πριν να τον κουρέψω είχε κάτι τσιμπουράκια κατά καιρούς, τώρα δεν βρίσκω τίποτα.

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Εμείς όποτε τις πήγαμε σε χωράφι με τριφύλι γεμίσαμε οικογενειακως τσιμπουράκια και γι'αυτο το κόψαμε το σπόρ :lol: :lol:

Αλλα και εκεί που τις πηγαίνω βόλτα καθημερινά περνάνε πρόβατα και καμία φορά βρίσκω πάνω τους κανένα μικρό νεκρό τσιμπουράκι (να ναι καλά το σκαλιμπορ)